Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 21 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: sob 03.04.2021 20:01 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 2308
Bydliště: Řečkovice
Obrázky: 0
Tak jsem laboroval, hledal (moc mi to nešlo), jinak jak prohledáváním jsem 1000 stránková fóra neprocházel, pročítat jsem je nechtěl a střelím od boku, že je to "přeházení kanálů" nějaké "přizpůsobení" spektráckým satelitům. Spektrum jakési TAER má, může to být tím. Prostě u s.bus jsou kanály mapované kapku jinak. Možná je někde nějaký "přepínač" spektrum/futaba, možná jsem někde něco přehlédl, nevím. Když kanály přiřadím (přes "mapovací tabulku") tak, jak mi lezou z rádia a tak aby v diagnostice odpovídal pohyb ukazatelů pohybu pák, funguje to.
Už mám jednotku i zadrátovanou a velmi hrubě naladěnou. Zítra na ladění vezmu měrky...



V návodu vidím: "Mixování ve vysílači musí být vypnuto. Je nutno nastavit typ mixování H1." Trochu protimluv ne? Vypnuto nebo H1? Takže do Spirita pustit na řízení čistě ELE a AIL nebo H1 klonění a klopení? Stejné to není. ELE a AIL dělá "čtvereček", H1 klonění a klopení dělá "kolečko".

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka | 8ch FlySky FS-T6)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 
PříspěvekNapsal: sob 03.04.2021 20:37 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 3.1.2009
Příspěvky: 501
Bydliště: Mlada Boleslav
zkus napsat na stránky Spirit-systém
https://www.spirit-system.com/phpBB3/vi ... 071873f57d
vždy mi tam poradily :idea:
ideálně najit někoho ze stejnou vysílačkou a projit to krok po kroku

_________________
JETI DS-14 / Goblin 770 / Spirit / Phoenix /


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob 03.04.2021 21:17 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 2308
Bydliště: Řečkovice
Obrázky: 0
Zkusím prolízt, případně se zeptat, díky.

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka | 8ch FlySky FS-T6)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: sob 03.04.2021 21:27 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 16.2.2011
Příspěvky: 128
Bydliště: opava
Než se pustíš do dalšího nastavování .. odpověz si na otázku .. Jsem já chytřejší než chlapi kteří Spirit provozují již roky ....???

Pokud máš odpověď .. ANO .. pak je zbytečné v tomto vlákně pokračovat ..

Přeju ti ať se ti dílo daří a co start to přistání

_________________
RP

Trex 600 benzín - Airwolf, Trex 450 Airwolf, Trex 450 Hughes 500, Hughes 500 Breitling vel. 700


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 04.04.2021 9:32 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 2308
Bydliště: Řečkovice
Obrázky: 0
Pravda od "jakou FBL hlavu" se téma trochu odklonilo.

@Renda
Vezmu (historickou) KK jednotku, připojím přes s.bus, napíšou mi ch1 je to a to, zkusím, fugnuje.
Vezmu betaflight/cleanfilght poletuchu, přiřadím ch1 tam, kam chci, kouknu na zobrazovadlo, ch1 se hýbe, jak má.
Vezmu Pixhawk, spojím přes s.bus, přiřadím ch1, kouknu na zobrazovadlo, hýbe se ch1.
Vezmu Spirit, spojím přes s.bus, nastavím ch1, hýbe se ch2. Takže jsem buď někde něco přehlédnul nebo je to "by design" nebo je něco trošku špatně. Na to jsem se ptal.
Takže věřím, že ti co provozují Spirit roky mají jistě víc zkušeností, ale odpověď "nesahej na to" není to, co jsem se chtěl dozvědět. :)

Přes to opět děkuji za podporu.


Mám nastaveno, jdu vrtulník zalítat.
------

Zaviseno, trochu jsem ještě poladil vrtulku. Jak bude víc jak 5°C, zkusím vylítat nějakou tu baterku.

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka | 8ch FlySky FS-T6)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: ned 04.04.2021 20:31 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 10.11.2020
Příspěvky: 12
Bydliště: Líbeznice
Lítám SUMD (obdoba SBUS) a taky jsem ve Spiritu přehazoval kanály - Spiritu to nevadí (a až pak jsem zjistil, že mám špatný mode v Tx, ale zatím jsem se nedokopal to přehodit - nemá to na nic vliv, resp. expa nepoužívám a D/R mám stejné).

A nastavuji heli mod H1 - Spiritů už mám "kupu" a fungují všechny parádně (a to včetně záchrany).

_________________
MSF - Sniper(s) & Logo(s)


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 21 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz