Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 10 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Změna modu Futaba FX-20
PříspěvekNapsal: sob 24.05.2014 22:17 
Mazák
Mazák

Registrován: 15.3.2014
Příspěvky: 904
Bydliště: Třebíč, letiště Střítež
Obrázky: 0
Ahoj,
koupil jsem tuto vysílačku a potřebuji poradit jak přehodit kniply, aby byl plyn na pravé straně. Ve vysílačce jsem přehodil destičku s jazýčkem. Při nastavení modu v rádiu jsem zkoušel, ale nic se nezmění a pořát to reaguje na levou stranu (na výškovku).


Dík za rady Michal


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Změna modu Futaba FX-20
PříspěvekNapsal: ned 25.05.2014 0:35 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 28.12.2005
Příspěvky: 1157
Bydliště: Praha
Tak si zkus vytvořit nový model (od začátku) :wink:


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Změna modu Futaba FX-20
PříspěvekNapsal: ned 25.05.2014 8:56 
Mazák
Mazák

Registrován: 15.3.2014
Příspěvky: 904
Bydliště: Třebíč, letiště Střítež
Obrázky: 0
Ahoj,
zkusil jsem to, ale pořát to reaguje na levou stranu. :(

Michal


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Změna modu Futaba FX-20
PříspěvekNapsal: ned 25.05.2014 9:07 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 28.12.2005
Příspěvky: 1157
Bydliště: Praha
no a v Menu si mód změnil taky?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Změna modu Futaba FX-20
PříspěvekNapsal: ned 25.05.2014 9:22 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 10.1.2012
Příspěvky: 224
Bydliště: okr. Ústí n. Orl.
Musíš si zaměnit ovladač plynu na J2. Postup: zákl. menu - funkce - plyn. a tam si musíš změnit ten ovladač. Stejným způsobem si změníš vše ostatní...

_________________
MINIMOA 2m, ASK-21 2,6m, L13 Blaník 3,2m , SCOUT 1,2m, CX-450, SK 450, Futaba


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Změna modu Futaba FX-20
PříspěvekNapsal: ned 25.05.2014 9:56 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 4.5.2003
Příspěvky: 10012
Bydliště: Břeclav
Pozor, všechno výše uvedené je nepřesné či nekompletní!

Správně to funguje trochu jinak.

Mode se u této řady nastavuje v SYSTEM, H-W SETTING, STICK MODE. To je obecné nastavení, které je pak použito jako default pro nově zakládaný model.

Ovšem u jednotlivých modelů lze ovladače naprosto libovolně přenastavit v menu LINKAGE, FUNCTION. Tam se při novém modelu přebere default ze STICK MODE a lze jej při programování modelu překopat. Následná změna STICK MODE na to už pochopitelně vliv nemá, protože by rozdrbala uživatelské nastavení.

Takže základ je upravit mechaniku a nastavit odpovídající STICK MODE (podobně s přepínači). Každý další nově nastavovaný model to bude respektovat. Existující modely nebo modely přenesené z jiného rádia je třeba individuálně doladit ve FUNCTION.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Změna modu Futaba FX-20
PříspěvekNapsal: ned 25.05.2014 10:21 
Mazák
Mazák

Registrován: 15.3.2014
Příspěvky: 904
Bydliště: Třebíč, letiště Střítež
Obrázky: 0
Ahoj,
pedro006 jsi borec. Podle tvého návodu jsem to nastavil.

Dík Michal

PS: můžu do tohoto rádia naistalovat TU modul od jeti? Chtěl bych mít jak duplex, tak Fasst. Je TU modul od jeti stejně spolehlivý, jak ten ,,nacvakávací"?

Michal


Přílohy:
JETI-DUPLEX-2-4EX-Sendermodul-TU-2-Universal-80001109-H80001109_b_3.JPG
JETI-DUPLEX-2-4EX-Sendermodul-TU-2-Universal-80001109-H80001109_b_3.JPG [ 97.03 KiB | Zobrazeno 680 krát ]
Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Změna modu Futaba FX-20
PříspěvekNapsal: ned 25.05.2014 18:11 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 10.1.2012
Příspěvky: 224
Bydliště: okr. Ústí n. Orl.
zdzd píše:
Pozor, všechno výše uvedené je nepřesné či nekompletní!

Správně to funguje trochu jinak.

Mode se u této řady nastavuje v SYSTEM, H-W SETTING, STICK MODE. To je obecné nastavení, které je pak použito jako default pro nově zakládaný model.

Ovšem u jednotlivých modelů lze ovladače naprosto libovolně přenastavit v menu LINKAGE, FUNCTION. Tam se při novém modelu přebere default ze STICK MODE a lze jej při programování modelu překopat. Následná změna STICK MODE na to už pochopitelně vliv nemá, protože by rozdrbala uživatelské nastavení.

Takže základ je upravit mechaniku a nastavit odpovídající STICK MODE (podobně s přepínači). Každý další nově nastavovaný model to bude respektovat. Existující modely nebo modely přenesené z jiného rádia je třeba individuálně doladit ve FUNCTION.



Asi máš pravdu, jen nevím, proč nepoužíváš(alespoň při snaze poradit) češtinu.

_________________
MINIMOA 2m, ASK-21 2,6m, L13 Blaník 3,2m , SCOUT 1,2m, CX-450, SK 450, Futaba


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Změna modu Futaba FX-20
PříspěvekNapsal: ned 25.05.2014 18:56 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 4.5.2003
Příspěvky: 10012
Bydliště: Břeclav
Proč?

Jednoduché. Jediné menu, které má smysl je v angličtině. Je jednoduché, používá zažité termíny a je naprosto jasné.

Překlady jen vnáší zmatek do termínů a správnosti. Navíc české fonty jsou na displeji hnusné. Češtinu jsem nainstaloval, spustil a opustil...

A nejsem sám. Učinili tak všichni co znám. Proto angličtina, tam není pochyb.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Změna modu Futaba FX-20
PříspěvekNapsal: pon 26.05.2014 9:55 
Mazák
Mazák

Registrován: 15.3.2014
Příspěvky: 904
Bydliště: Třebíč, letiště Střítež
Obrázky: 0
Ahoj,
nevíte, jestli půjde dát TU modul duplex do Futaby FX-20?


Michal


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 10 ] 

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 7 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz