Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 73 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Blade 230S
PříspěvekNapsal: čtv 31.03.2016 20:58 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 12.7.2014
Příspěvky: 71
Bydliště: Praha
pokud se rozmyslis mezi 230 a 200 tak vem 230 , vydrzi opravdu hodne a me dala vic nez simulator,
jedna rada dej do toho baterie 1300mah, 800ky jsou na nic ty pouzivam v 180ce


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Blade 230S
PříspěvekNapsal: pát 01.04.2016 13:17 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 9.3.2013
Příspěvky: 263
jj souhlas s Gobim.....fakt radsi 230 a litej v zakladnim rezimu se stabilizaci ale jak jsi sam videl vitr dela hodne a je to lehky vrtulnik takze je lepsi dat vetsi vychylky.....a proste se nebat......ono je to poslusne.....skoda toho vetru ze te to tak rozhodilo......
Ale i pro dalsi letecke schopnosti urcite te posune Blade 230S o hodne dal nez 200........pak jednou prepnes na 6ch a uz nebudes chtit nic jineho......


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Blade 230S
PříspěvekNapsal: ned 03.04.2016 1:14 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 21.2.2016
Příspěvky: 27
Tak mám s 230 s 70 startů a musím se připojit k Milagrosovi. Je to snad nejvhodnější 6 kanál, co snad vůbec existuje. Přecházel jsem ze 4 kanálu MJX F49 a určitě je Blade o něčem jiném. Přesto mě F49 docela pomohla, hlavně v takové jistotě a ještě naučit se přiměřeně nebát - což je při létání s vrtulníky hrozně důležité!
Jinak v prvním módu se dá moc dobře naučit létat, je to podobnější 4 kanálu, byť pochopitelně "divočejší". F 49 mě proti větru dokonce couval dozadu, s Blade se to nestane ani v prvním módu. Základem je ale vis, tak cca 20 baterek, kříž jsem vyhodil po pár startech. Potom si vyčlenit skutečně velký prostor minimálně 2 fotbalových hřišť, bez lidí a začít s lehkým pohupováním doleva, doprava, dopředu a dozadu. Potom se pokračuje otočkami na místě a nakonec s oblouky, osmičkami apod. A úvod je za námi, najednou to samo povolí a létání se stane návykovou drogou :-). Je ještě vhodné se naučit používat vypínání motoru "Hold" (pár cm nad zemí) pro hladké přistání a neriskovat tak u malého modelu jeho převrhnutí.
Bez pádů to ale nepůjde. F 49 byla v tomhle nesmrtelná, 6 kanál se musí hýčkat jako ženská :-) Doporučuji nakoupit náhradní díly za dva, tři tisíce a nečekat, až se Blade uráčí něco dodat (ozubené kolo např.). Náhradní díly je potřeba mít vždy při ruce, jinak Vás to může na hodně dlouhou dobu zarazit. Baterky doporučuji alespoň 4. Mám tuningové 950 mAh a stačí mě na normální let na 6,5 minuty letu a vybiju je na max. 3,8V. Na další mód bez problému 5,5 minuty. Létám i ve větru 4 - 5 m/s a jde to (i když už to není tak pohodlné, nad 5 m/s je to už trochu o strach). Sim je určitě pefektní, ve Phoenixu je přímo Blade 230 s a je poměrně věrný.
Hezký večer.

_________________
Blade 200 SR X, Blade 230 S, T-Rex 450L, T-Rex 550E, Super EZ, Spektrum DX7


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Blade 230S
PříspěvekNapsal: ned 03.04.2016 10:24 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 9.3.2013
Příspěvky: 263
jj kdyby nekdo chtel blada 230S tak prodavam......prechazim na heli 500


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Blade 230S
PříspěvekNapsal: ned 03.04.2016 20:40 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 21.2.2016
Příspěvky: 27
Ahoj, a na jakou heli 500 přecházíš? Plánuju rozšířit flotilu helin a 500-ce se nebráním :-)

_________________
Blade 200 SR X, Blade 230 S, T-Rex 450L, T-Rex 550E, Super EZ, Spektrum DX7


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Blade 230S
PříspěvekNapsal: ned 03.04.2016 21:12 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 9.3.2013
Příspěvky: 263
no planuju vlastni stavbu....chci aby to melo telo z heli 500 kvuli robustnosti.....heli 450 maji vse polovicni(jako hlavni hridel atd....) takze koupim telo z heli 500,k nemu motor z heli 450 ale silnejsi a na 4S,chci reminkovou verzi kvuli vydrzi pri skrnuti,dam reminek ze 450(mel by sedet na ozubeni jen je kratsi) tim se zkrati i ocas a listy 360 mm

takze vlastne vytvorim heli s telem 500 a rotorem 450L a na 4-clanek a pritom robustni a celkem i odolnou...ale mam jen vybrane komponenty......zatim nemam nic koupene....cekam na prodej bud Blada 230S nebo XK K120


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Blade 230S
PříspěvekNapsal: pon 04.04.2016 0:32 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 24.3.2011
Příspěvky: 2593
Bydliště: Brušperk
Blog: Zobrazit blog (7)
Tohle zni jako slusne vyhozene penize..... 8O

_________________
Miniprotos, Protos,Goblin 500,Agile 5.5,Sky Hero Spy,KDS Chase 360,Logo480XX


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Blade 230S
PříspěvekNapsal: pon 04.04.2016 14:56 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 9.3.2013
Příspěvky: 263
nemyslim si......bude to proste normalni heli 450L jen s telem 500 ktery neni az zas tak velky vahovy rozdil.......proto bude baterie 4S.
Mylsim ze by to slo......heli 500 je uz zbytecne velka a 450 zase takova mala....chci neco mezi.....


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Blade 230S
PříspěvekNapsal: pon 04.04.2016 15:03 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 24.3.2011
Příspěvky: 2593
Bydliště: Brušperk
Blog: Zobrazit blog (7)
no uvidíš jsou to tvoje peníze, dle mého názoru vyhozené, když je na trhu tolik zajímavých vrtulníku, které fungují. 360mm listy bych rozhodně lítal spíš na 6S,než 4S.

_________________
Miniprotos, Protos,Goblin 500,Agile 5.5,Sky Hero Spy,KDS Chase 360,Logo480XX


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Blade 230S
PříspěvekNapsal: čtv 07.04.2016 19:27 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 13.5.2014
Příspěvky: 44
Bydliště: Brno
Dnes jsem Viděl v české prodejně RTF set Blade 230S ale měl nějaky "očesaný" ovladač sice DXe ale s méně páčkama, tlačítko Panic jiné a jinde .....a na obrazcích je všude v obchodech ovladač plnohodnotné Spektrum DXe .
Je ve všech RTF setech Plnohodnotný DXe nebo jsou sety i s očesaným typem?

Dnes jsem viděl osobně v prodejně RTF set s tímto očesaným ovladačem ..

http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=2619801


Všechny weby i přímo astramodels ma tento obrazek a typ DXe na strankach v RTF 230 S

http://rc-modely.heureka.cz/blade-230-s-safe-rtf-mod-2/#ng:8a7438b15f18912ed332107f4465c4a2

_________________
Coptera Traxxas Aton, Letadlo BETA 1400 .


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Blade 230S
PříspěvekNapsal: čtv 07.04.2016 23:37 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 13.5.2014
Příspěvky: 44
Bydliště: Brno
Máte někdo prosím problém se zadním motorem (rotorem) jako se všude píše u Blade 200 SR X nebo u 230S už je to vyřešeno ? 200SRX už důvěru nedám ...tak jestli mohu dat důvěru 230S, že u něho už problem se zadním rotorem není .

Děkuji za odpověd

_________________
Coptera Traxxas Aton, Letadlo BETA 1400 .


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Blade 230S
PříspěvekNapsal: pát 08.04.2016 13:21 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 12.7.2014
Příspěvky: 71
Bydliště: Praha
jak uz jsem nekde psal u 230ky ohon drzi,dokonce jsem jednou lital pouze na dva listy , proto davaj lidi regl z 230ky ny 200ku.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Blade 230S
PříspěvekNapsal: pát 08.04.2016 13:49 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 24.3.2011
Příspěvky: 2593
Bydliště: Brušperk
Blog: Zobrazit blog (7)
Klasicky Blade, furt dokola, porad jen resit co kupit aby to konecne fungovalo a litalo jak ma. Neni lepsi su koupit normalni helinu (450tku, nebo mensi OXYnu) osadit to cim clovek chce a pak jen litat a neresit? Ve finale to vyjde levneji a uzitna hodnota o nekolik radu vyse...

_________________
Miniprotos, Protos,Goblin 500,Agile 5.5,Sky Hero Spy,KDS Chase 360,Logo480XX


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Blade 230S
PříspěvekNapsal: pát 08.04.2016 15:23 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 9.3.2013
Příspěvky: 263
tak sem se koukal na ten ovladac a mam uplne stejne jako v tvym prvnim odkaze......bez tech pacek na predni strane.Asi se to bezne dava k RTF sedu.....
Takze bych to jako probem nevidel....vse funguje......ja ho mam taky


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Blade 230S
PříspěvekNapsal: sob 23.04.2016 21:15 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 13.5.2014
Příspěvky: 44
Bydliště: Brno
Ted mě napadlo jestli by šlo na 230S pomocí kabelu "Spektrum USB-Interface pro přijímače AS3X" nastavit u 1. režimu STABILITY pomocí nastaveni malých a velkych výchylek to co ma 200 SR X v 1. a 2. stabilizovanem režimu a to omezeni naklonu 15 stupnu a druhy režim už jen 35 stupnu ... ? Že bych zatím létal s 230 S jen v 1. STABILITY modu a na přepínání malých velkych vychylek nastavil právě aby to bylo velmi podobne 1. a 2. režimu u Blade 200 SR X ?

800 za kabel je pálka ... to by stačilo jen někde v Brně půjčit kdo ho má ... :-)

_________________
Coptera Traxxas Aton, Letadlo BETA 1400 .


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 73 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz