Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 367 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 25  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: CRIUS AIO PRO V1.0
PříspěvekNapsal: stř 20.03.2013 9:02 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 19.3.2013
Příspěvky: 8
Tak už i to mě chodí :-))) teď už jen kameru a nastavit PWM hodnoty pro flight Mode a hurá do vzduchu


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: CRIUS AIO PRO V1.0
PříspěvekNapsal: stř 20.03.2013 10:15 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 9.2.2008
Příspěvky: 125
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
Semyš píše:
Tak už i to mě chodí :-))) teď už jen kameru a nastavit PWM hodnoty pro flight Mode a hurá do vzduchu

Semyši asi bych ti doporučoval se nejdřív naučit trochu lítat a už se budeš jistej tak začít experimentovat s kamerou ;)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: CRIUS AIO PRO V1.0
PříspěvekNapsal: čtv 21.03.2013 11:57 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 19.3.2013
Příspěvky: 8
No já lítám asi 14let Letadla a tenhle vrtulník asi pul roku ale bez stabilizace tak to snad se stabilizaci v rukach udržím :-))))Jinak mam problém použil jsem řízení megapirate a vše ostatní ale jedine co mě v quadcopter zustalo je puvodni regulator walkera a ten je asi na 50Hz protože když tam dam svuj regulator s letadla tak me jeden motor beži naplno cca 8-9A a když to připojim normalně megapirate verzus puvodni regulator walkera pro ovladaní tě 4 motoru tak mam vykon cca 50proc na plny plyn a odběr na motor 5A a to mam kalibrace vysilače atd provedene vše chodi jak ma i ginbal atd jen prostě plnej plyn je 50proc.Je možne že pokud ten regulator je na 50HZ a megapirate tam poušti 400-490 což jsem se dočetl že by se roztočili????ikdyž ne na plny vykon a pokud ano kde to mam přepsat ja to vtom nastaveni arduino programatoru při načteni MP 2,8 nemužu najit :-(((((


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: CRIUS AIO PRO V1.0
PříspěvekNapsal: čtv 21.03.2013 12:44 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 19.3.2013
Příspěvky: 8
Tak dobry jsem jen slepej 50HZ tam není ale chodí mě to skoro naplno na 125HZ což tam nastavit jde ješte dokalibruju až si přeložím ty ostatní nastavení


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: CRIUS AIO PRO V1.0
PříspěvekNapsal: čtv 21.03.2013 12:51 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 19.3.2013
Příspěvky: 8
Jo ale špatně jsme se pochopili ja myslel kameru malinkou pro FPV mam tam kameru s hobbyking Wing a 5,8GHZ 200mW obraz tak to chci vyskoušet dělal jsem proto ty třilistky anteny co jsou na netu vlastnoručne vyrábené .


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: CRIUS AIO PRO V1.0
PříspěvekNapsal: čtv 21.03.2013 21:02 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 10.9.2011
Příspěvky: 3
Bydliště: Lelekovice
Může mi někdo říct jaký je rozdíl mezi deskama CRIUS PRO V1.0 a V1.1 případně V2.0. Jde mi o to jestli desku CRIUS PRO V1.0 rozchodím s GPS CN-06 a připadně s jakou verzí firmware MultiWii.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: CRIUS AIO PRO V1.0
PříspěvekNapsal: pon 22.04.2013 9:42 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 17.10.2012
Příspěvky: 40
Obrázky: 10
v 1.0 a 1.1 se liší pouze vyztužením usb konektoru. S tou gps fungují všechny, - lépe je ale pořítit verrzi CN-06 v2 kvuli paměti a lepší anténě.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: CRIUS AIO PRO V1.0
PříspěvekNapsal: ned 26.05.2013 18:17 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 10.9.2007
Příspěvky: 471
No takze pripajam moje skusenosti s touto doskou.
Mam v 1.1 s firmwarom multiwii. Dovod je jednoduchy. Chcel som MegaPirate ale skutocnost ze mam Ultra-PWM regulatory tentoraz rozhodla za mna. V megapirate som to nastavit nedokazal a pomocou mission planneru sa da nastavit najmensia sirka pulzu na 800 ...ja potrebujem okolo 200. Takisto mam GPS CN-06 V2 z rctimeru. Napriek tomu ze ma default baudrate nastavene na 9600 zda sa ze s doskou komunikuje bez problemov. po pripojeni k mobilu pomocou bluetooth ma pekne najde na mape :-). Vonku este kvoli pocasiu caka GPS na odskusanie. Tu je fotka stroja. http://www.2i.sk/b6487a5083
S tovarnymi nastaveniemi PID to lieta...ale kedze som na dosku trosku narocnejsi a rad sa vo veciach sprtam, rozhodol som sa PID pokusit vylepsit :-). Zaujimal ma zatial len LEVEL mode. Cez GooglePlay som si do telefonu stiahol super aplikaciu pre multiwii firmwary - "MultiWii EZ-GUI". V riadku LEVEL su PID defaultne nastavene na P=7 I=0,01 D=100. Podla toho co som mal nastudovane som mal parametre P a I zvysovat a parameter D znizovat. Po ale trosku nejasnych vysledkoch som dosiel k tomu ze hodnota D najskor nebude do dosky zapisovana priamo ale asi cez nejaky dalsi prevod nakolko hodnotu D trebalo takisto zvysovat. Vsetky hodnoty som zvysoval az kym sa nezacali objavovat kmitania/prekmity...a nasledne trochu ubral. Nakolko kazdy jeden parameter vplyva na zvysne, opakoval som nastavovanie vsetkych troch parametrov celkovo asi 3 krat.
Hodnoty P a D sa nastavovali lahko.
Pri hodnote P=0 koptera nema ziadnu snahu vyrovnat sa. Je to celkom logicke. pri trochu vyssich ako idealnych hodnotach P koptera pred tym ako sa vystabilizuje prekmitne cez tuto polohu. Pri velmi vysokych kmita jak to len ide :-D .
Hodnota D. Pri znizeni tejto hodnoty z povodnych 100 na 50 sa koptera vracia do rovnovaznej polohy velmi pomaly pri velmi vysokej hodnote (v mojom pripade uz 106) ma koptera velmi vyrazne rychle kmity pri hodnote 103 sa koptera takmer okamzite (na moje prekvapenie az krasne rychlo) vratila do normalnej polohy a co viac vobec neprekmitla. vratila sa tam uplne presne.
S hodnotou I to bol tazsie. Vysledky na stojane niesu az tak dobre rozpoznatelne. Default bol 0.01 pri P=9 a D=103 to uz aj s povodnym nastavenim I javilo velmi pekne. Ale chcel som sa pohrat aj s touto hodnotou. Pri znizovani I mi prislo ze koptera sa rychlo vrati do polohy, ktora ale nieje az tak presna, a odtial sa dostane do vodorovnej polohy. V skratke nieje to taky rychly a presny pohyb aky bol pri 0.01. s prilis velkym nastavenim (ak sa dobre pamatam tak 0.08) bolo zjavne pomerne velke kmitanie. Tak nejak som to znizoval do hodnoty 0.04 kde uz koptera bez prekmitania sa rychlo a presne vratila do vodorovnej polohy.
Na stojane sa tieto hodnoty javia velmi dobre. Ked sa pocasie umudri planujem otestovat vonku, a ratam s tym ze este nejake korekcie vonku budu.
Dufam ze som niekomu pomohol a poradil co sa tyka nastavovania tychto parametrov. Je mozne ze nejaky parameter som nastavoval zle (dufam ze mi date odozvu) a spravanie sa prejavi az pri lete vonku.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: CRIUS AIO PRO V1.0
PříspěvekNapsal: pon 27.05.2013 12:08 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 9.2.2008
Příspěvky: 125
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
Ackroyd píše:
No takze pripajam moje skusenosti s touto doskou.
Mam v 1.1 s firmwarom multiwii. Dovod je jednoduchy. Chcel som MegaPirate ale skutocnost ze mam Ultra-PWM regulatory tentoraz rozhodla za mna. V megapirate som to nastavit nedokazal a pomocou mission planneru sa da nastavit najmensia sirka pulzu na 800 ...ja potrebujem okolo 200. Takisto mam GPS CN-06 V2 z rctimeru. Napriek tomu ze ma default baudrate nastavene na 9600 zda sa ze s doskou komunikuje bez problemov. po pripojeni k mobilu pomocou bluetooth ma pekne najde na mape :-). Vonku este kvoli pocasiu caka GPS na odskusanie. Tu je fotka stroja. http://www.2i.sk/b6487a5083
S tovarnymi nastaveniemi PID to lieta...ale kedze som na dosku trosku narocnejsi a rad sa vo veciach sprtam, rozhodol som sa PID pokusit vylepsit :-). Zaujimal ma zatial len LEVEL mode. Cez GooglePlay som si do telefonu stiahol super aplikaciu pre multiwii firmwary - "MultiWii EZ-GUI". V riadku LEVEL su PID defaultne nastavene na P=7 I=0,01 D=100. Podla toho co som mal nastudovane som mal parametre P a I zvysovat a parameter D znizovat. Po ale trosku nejasnych vysledkoch som dosiel k tomu ze hodnota D najskor nebude do dosky zapisovana priamo ale asi cez nejaky dalsi prevod nakolko hodnotu D trebalo takisto zvysovat. Vsetky hodnoty som zvysoval az kym sa nezacali objavovat kmitania/prekmity...a nasledne trochu ubral. Nakolko kazdy jeden parameter vplyva na zvysne, opakoval som nastavovanie vsetkych troch parametrov celkovo asi 3 krat.
Hodnoty P a D sa nastavovali lahko.
Pri hodnote P=0 koptera nema ziadnu snahu vyrovnat sa. Je to celkom logicke. pri trochu vyssich ako idealnych hodnotach P koptera pred tym ako sa vystabilizuje prekmitne cez tuto polohu. Pri velmi vysokych kmita jak to len ide :-D .
Hodnota D. Pri znizeni tejto hodnoty z povodnych 100 na 50 sa koptera vracia do rovnovaznej polohy velmi pomaly pri velmi vysokej hodnote (v mojom pripade uz 106) ma koptera velmi vyrazne rychle kmity pri hodnote 103 sa koptera takmer okamzite (na moje prekvapenie az krasne rychlo) vratila do normalnej polohy a co viac vobec neprekmitla. vratila sa tam uplne presne.
S hodnotou I to bol tazsie. Vysledky na stojane niesu az tak dobre rozpoznatelne. Default bol 0.01 pri P=9 a D=103 to uz aj s povodnym nastavenim I javilo velmi pekne. Ale chcel som sa pohrat aj s touto hodnotou. Pri znizovani I mi prislo ze koptera sa rychlo vrati do polohy, ktora ale nieje az tak presna, a odtial sa dostane do vodorovnej polohy. V skratke nieje to taky rychly a presny pohyb aky bol pri 0.01. s prilis velkym nastavenim (ak sa dobre pamatam tak 0.08) bolo zjavne pomerne velke kmitanie. Tak nejak som to znizoval do hodnoty 0.04 kde uz koptera bez prekmitania sa rychlo a presne vratila do vodorovnej polohy.
Na stojane sa tieto hodnoty javia velmi dobre. Ked sa pocasie umudri planujem otestovat vonku, a ratam s tym ze este nejake korekcie vonku budu.
Dufam ze som niekomu pomohol a poradil co sa tyka nastavovania tychto parametrov. Je mozne ze nejaky parameter som nastavoval zle (dufam ze mi date odozvu) a spravanie sa prejavi az pri lete vonku.

Pekny prispevek ale rekl bych ze je opravdu treba testovat venku. U me se taky jevilo vse v poradku dokud jsem testoval v garazi, ale jakmile jsem vylezl ven a dal mu trochu pokourit tj. zkusil maximalni vychylky a do toho nejaky ten vetrik tak bylo vsechno jinak ;)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: CRIUS AIO PRO V1.0
PříspěvekNapsal: pon 27.05.2013 12:13 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 10.9.2007
Příspěvky: 471
Dakujem. no prave s tym ratam ze to budem musiet vonku upravit :-)....ked sa ta mozem spytat ktore parametre si primarne vonku upravoval?...ci vsetky zaradom? :-)


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: CRIUS AIO PRO V1.0
PříspěvekNapsal: pon 27.05.2013 19:31 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 9.2.2008
Příspěvky: 125
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
Ackroyd píše:
Dakujem. no prave s tym ratam ze to budem musiet vonku upravit :-)....ked sa ta mozem spytat ktore parametre si primarne vonku upravoval?...ci vsetky zaradom? :-)

Vsetky. Ono totiz P i I i D se navzajem ovlivnuji. Nekdy bych rekl ze kdyz ladis LEVEL tak to ovlivnuje i ostatni radky a naopak, takze situace je opravdu dost slozita :D


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: CRIUS AIO PRO V1.0
PříspěvekNapsal: pon 27.05.2013 20:04 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 10.9.2007
Příspěvky: 471
no to mi je jasne ze sa ovplyvnuju (som to napisal aj v prispevku :-D)...tak teda sa tesim kedy sa konecne umudri pocasie...lebo to co tu mame ...je nevhodne na taketo testy :-D


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: CRIUS AIO PRO V1.0
PříspěvekNapsal: stř 29.05.2013 15:48 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 10.9.2007
Příspěvky: 471
narazil som ale na problem :-)...napriek tomu ze aj v mobile aj v GUI ktore je sucastou firmwaru...a aj v tom fajnovejsom multiwii gui je hodnota D defaultne na 100 pri polozke level. Nastavoval som to telefonom a pri hodnote 103 sa koptera viditelna javila ovela lepsie :-)...ale! Ani jeden PC gui hodnotu 103 netoleruje...len hodnoty 100 a mensie . Vo firmwarovskom gui to prestavi same na 100 bez toho aby sa pytalo. a v tom lepsom PC gui to ani nepripoji dosku lebo vypise ze ta hodnota je mimo rozsahu. menit to ale nechcem lebo naozaj je u mna medzi 100 a 103 obrovsky rozdiel. Vacsi ako pri oboch zvysny parametroch dokopy. Co radite?


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: CRIUS AIO PRO V1.0
PříspěvekNapsal: čtv 30.05.2013 7:00 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 27.12.2008
Příspěvky: 632
Bydliště: Martin, Slovensko
Prosim Vas, nevie niekto ako a kam pripojit kontrolu napatia 3s lipo baterky a bzuciaka s multiwii, pre tuto dosku?

_________________
Logo600SX • Spitfire Mk XVI (3D tlač) • Futaba 14SG


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: CRIUS AIO PRO V1.0
PříspěvekNapsal: čtv 30.05.2013 8:56 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 27.9.2012
Příspěvky: 301
Bydliště: Zlínsko
HynX píše:
Prosim Vas, nevie niekto ako a kam pripojit kontrolu napatia 3s lipo baterky a bzuciaka s multiwii, pre tuto dosku?


na pin32
Obrázek

_________________
1) quadcopter Locust (TBS clone), Cirus AIOP v2
2) original TBS Discovery PRO, Naza V2, Graphene 4S


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 367 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 25  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz