Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1558 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 100, 101, 102, 103, 104
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Spirit FBL - bylo 4Dstabi
PříspěvekNapsal: sob 22.06.2019 17:39 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru

Registrován: 2.2.2012
Příspěvky: 106
Bydliště: Brno
FBL hlava, FBL listy. Seřízení by mělo být ok, dělám to přes SokoHeli. Ještě mrknu na stopu. Nízké otáčky to mě taky napadlo bohužel mi nejede rozchodit RPM sensor. Jde mě o to jestli Spirit nepotřebuje nějaké speciální nastavení pro nitro. Na elektrice mám taky Spirita tam je to ok. Zkusím taky to filtraci jak píšeš

_________________
RC Helis and cars, Brno


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Spirit FBL - bylo 4Dstabi
PříspěvekNapsal: čtv 18.07.2019 21:52 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 18.4.2017
Příspěvky: 235
Dobrý den,

je možné ze Spiritu pomocí telemetrie přenášet úroveň vibrací do vysílačky?
Měl jsem za to, že to jde nějak načíst př. jako čidlo/čidla v telemetrii.

Chtěl bych si nastavit varování na vysoké vibrace.

Konkrétně se mi jedná o FrSky/OpenTx.

Honza


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Spirit FBL - bylo 4Dstabi
PříspěvekNapsal: pát 19.07.2019 6:58 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 13.1.2007
Příspěvky: 6675
Bydliště: Dubai, UAE
Netusim jak u FrSky, ale u Jeti to jde. Pouzivam to presne tak i s alarmem na zvysene vibrace. Takze ze Spirita to ven urcite leze.

_________________
بتر كوتاتكو
UH-60 Blackhawk, Bell 206, Mi-8, Jeti DS-16


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Spirit FBL - bylo 4Dstabi
PříspěvekNapsal: pát 19.07.2019 7:08 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 3.1.2012
Příspěvky: 298
Bydliště: Praha
Obrázky: 1
Ano lze, určitě tam máš čidlo FUEL. Vibrace v procentech, ale dost zprůměrované, takže jedna i když větší špička se nemusí úplně projevit. Jinak to funguje a používám.

http://manual.spirit-system.com/index.p ... C3.A1_data

_________________
Netopyr

Goblin 570, Devil 380, Spirit, 3Digi, Taranis X9D+,


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Spirit FBL - bylo 4Dstabi
PříspěvekNapsal: pát 19.07.2019 9:51 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 25.3.2008
Příspěvky: 390
Bydliště: Plzeň, CZ
Najde o prumery ale o rychlost prenosu telemetrickych dat v systemu FrSky. Je dost pomaly. Jeti a jine systemy zobrazuji mnohem vice a rychleji. Ale i u Frsky se chysta novy a rychlejsi protokol...

_________________
Spirit System Heli & Aero
JETI DS Duplex
http://www.habada.cz


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Spirit FBL - bylo 4Dstabi
PříspěvekNapsal: pát 19.07.2019 14:21 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie
Uživatelský avatar

Registrován: 29.12.2009
Příspěvky: 1456
Právě byla vydána verze 2.6.2!

  • GeoLink výškové omezení:
    • Výška je vypočtena z několika čidel současně i během náročných letových prvků.
  • GeoLink návrat domů a bezpečná zóna:
    • Nastavení přes vysílač je povoleno pouze, není-li připojen program Spirit Settings a jednotka není v konfiguračním režimu.
    • Obě funkce lze naprogramovat odlišně pro každou banku.
    • DŮLEŽITÉ: Prosím nastavte znovu pozice pro návrat domů a bezpečnou zónu pro Banku 1 a 2.
    • OPRAVA: Nebylo možné správné naprogramování pozic přes vysílač s jednotkou μSpirit spolu s některými Spektrum satelity.
  • GeoLink návrat domů:
    • Deska cykliky indikuje stav během programování nové pozice obráceným chodem kolektivu.
  • GeoLink automatické přistání:
    • Rychlost klesání lze nyní libovolně konfigurovat.
    • Počáteční fáze přistávání je rychlejší.
  • GeoLink držení pozice:
    • Změna pozice kniply je snadnější a předvídatelná.
  • GeoLink výškové omezení a držení výšky:
    • Počáteční vzletová výška je měřena pouze v případě, že neběží motor.
  • GeoLink držení výšky:
    • Udržování výšky je přesnější.
  • Komunikace s modelem GeoLink:
    • Komunikace s menšími jednotkami Spirit je nyní stabilnější.
  • Podpora Failsafe pro 16 kanálů:
    • Failsafe lze nakonfigurovat až pro 16 kanálů.
  • Spektrum integrace:
    • OPRAVA: Spektrum interace a telemetrie nebyly v některých případech dostupné - v zapojení s několika Spektrum satelity a DX9 vysílačem.
  • Program Spirit Settings:
    • Nová funkce pro automatické ukládání nastavení.
    • Nový profil pro modely LaHeli LA380 v průvodci nastavením.

Uživatelé GeoLink: Po aktualizaci z verze 2.6.1 je nezbytné nakonfigurovat body pro funkce Návrat domů a bezpečnou zónu v Bance 1 a 2.

Aktualizace pro jednotky Spirit je dostupná na našem webu.

_________________
Spirit System


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Spirit FBL - bylo 4Dstabi
PříspěvekNapsal: sob 20.07.2019 13:50 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 18.4.2017
Příspěvky: 235
Netopyr píše:
Ano lze, určitě tam máš čidlo FUEL. Vibrace v procentech, ale dost zprůměrované, takže jedna i když větší špička se nemusí úplně projevit. Jinak to funguje a používám.

http://manual.spirit-system.com/index.p ... C3.A1_data


Odkaz je super.
Marně jsem tohledal manuálu Spirita a v manuálu u tepemetrie pro Hobbywing.

děkuji


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Spirit FBL - bylo 4Dstabi
PříspěvekNapsal: pon 14.10.2019 11:06 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie
Uživatelský avatar

Registrován: 29.12.2009
Příspěvky: 1456
Byla vydána verze 2.6.4!

  • Podpora nových jednotek Spirit 2:
    • Spirit jednotky se zbrusu novým hardware poslední generace.
  • Telemetrie YGE LVT/HVT:
    • OPRAVA: Proudové zatížení motoru nebylo zobrazeno u některých modelů regulátorů správně.
  • Protokol Spektrum DSM2/X:
    • Vylepšená kompatibilita během párování s neoriginálními Spektrum satelity.
  • Aktualizace programu Spirit Settings:
    • Během změny typu přijímače se uvede přiřazení kanálů a telemetrie do výchozího nastavení.
    • Nový profil pro model Protos 480.
    • Nový profil pro model Oxy 5.

Uživatelé GeoLink: Po aktualizaci z verze 2.6.1 je nezbytné nakonfigurovat body pro funkce Návrat domů a bezpečnou zónu v Bance 1 a 2

Aktualizaci lze stáhnout v sekci Ke stažení na našem webu.


Přílohy:
spirit2-pre.png
spirit2-pre.png
[ 153.74 KiB | Zobrazeno 491 krát ]


_________________
Spirit System
Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Spirit FBL - bylo 4Dstabi
PříspěvekNapsal: pon 14.10.2019 11:26 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 4.5.2014
Příspěvky: 115
Bydliště: ústecký kraj, ČR
Ještě ráno fotka na webu rozmazána nebyla :)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Spirit FBL - bylo 4Dstabi
PříspěvekNapsal: stř 06.11.2019 18:42 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 18.8.2011
Příspěvky: 67
Bydliště: Boskovice
Plánuji nákup Goblin 770 sport. A nemůžu se rozhodnout mezi Spiritem Pro a Spiritem2. Máte nějaké doporučení? O cenu nejde, spíš co je lepší a proč. Podle tabulky tady https://spirit-system.com/features_cz.php bych řekl, že Spirit2, ale je levnější, což bych čekal u horší jednotky, tak nevím co koupit.

_________________
DX6i + T-rex 450, T-rex 500 ESP, Blade mCP X BL, E-maxx Brushless, X-Maxx 8s.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Spirit FBL - bylo 4Dstabi
PříspěvekNapsal: stř 06.11.2019 19:56 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.4.2006
Příspěvky: 1238
Bydliště: Litoměřice, ČR
Obrázky: 1
Blog: Zobrazit blog (6)
Jestli ta 770 má náhon vrtulky řemenem, tak bych šel do Spirit 2. Oproti Pro verzi je prý ta 2 více odolná proti statické elekrice. Navíc má 12 osé gyro a piny na jednotce ochráněné proti špatnému připojení. Na Logu 700 mám Pro. Logo má náhon kardanem a lítá to v pohodě.
Ta 2-ka má zase o jeden port míň, ale myslím si, že na tom Goblinu scházet nebude. Rozhodnutí je jen na Tobě. Ta 2 je oproti Pročku generačně výš.
Nejsem žádný super letec píšu jen co jsem posbíral na netu :-)
Lítat to bude určitě s oběma .

_________________
Jeti DC-24 CrossAlps 2.8, Power 1.1 Fox1.5 a 2.6 , Samba, T-REX 500X, Logo 700 Spirit Pro + GeoLink


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Spirit FBL - bylo 4Dstabi
PříspěvekNapsal: stř 06.11.2019 20:13 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 18.8.2011
Příspěvky: 67
Bydliště: Boskovice
Já bych asi souhlasil s tebou, potvrdil jsi moje domněnky. Vezmu tu dvojku. Ještě dotaz. Odběr serv bude mazec a nechci nic riskovat, tak jestli chápu správně zapojení BECu.

Chápu to správně, že lze BEC, který je součástí ESC zapojit do jednotky SPIRIT kvůli samotnému napájení jednotky a přímo k baterce připojit jakýkoliv kvalitní externí BEC, k tomuto externímu (přídavnému) BECu připojit plusy a mínusy od všech serv a ze serv do Spirita povedou jen signálové kabely? Čímž bude jednotka spirit napájená BECem z regulátoru a serva externím BECem mimo jednotku SPIRIT a tím nedojde k poklesům napětí na SPIRITU...

Takto:
Obrázek

Externí BEC třeba tento https://profimodel.cz/cs/stabilizatory-a-bec/131963-castle-programovatelny-zdroj-bec-20a-hv-899598001717.html?gclid=Cj0KCQiA-4nuBRCnARIsAHwyuPoQvrb0HzCd4TevIr5IV8a183DNZwNDpzRJBDsq6HOsO_XT7tL2qicaAtWDEALw_wcB

nebo

https://profimodel.cz/cs/stabilizatory-a-bec/67172-ubec-25a-hv-stabilizator-napajeni-50-60-74-84-v-25a-6938994400312.html

_________________
DX6i + T-rex 450, T-rex 500 ESP, Blade mCP X BL, E-maxx Brushless, X-Maxx 8s.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Spirit FBL - bylo 4Dstabi
PříspěvekNapsal: stř 06.11.2019 21:26 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.4.2006
Příspěvky: 1238
Bydliště: Litoměřice, ČR
Obrázky: 1
Blog: Zobrazit blog (6)
Mám v Logu Kosmika 160 a bohatě to stačí. Jinak k vykrytí poklesu napětí a špiček mám bufer z kondenzátorů . Primární BEC z reglu jde do přijímače a sekundární BEC do Spirita. Úplně to stačí . Přikládám fotku toho kondenzátoru. není to jen takový šidítko , ale pořádnej 50 Faradů. Při odpojení hlavní baterky jeho kapacita stačí ještě hýbat se všema servama v pohodě 30 vteřin :-)
Příloha:
kondík.jpg
kondík.jpg
[ 55.42 KiB | Zobrazeno 165 krát ]



https://www.aeropanda.com/products/r2-buf-350

_________________
Jeti DC-24 CrossAlps 2.8, Power 1.1 Fox1.5 a 2.6 , Samba, T-REX 500X, Logo 700 Spirit Pro + GeoLink


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1558 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 100, 101, 102, 103, 104

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 6 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz