px




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 30 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Odstavení gyra
PříspěvekNapsal: sob 23.05.2009 19:38 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 22.5.2008
Příspěvky: 394
Bydliště: Ostrava Poruba
Ahoj,
vlastním Blaeda 400 a potřeboval bych nějakým způsobem odstavit gyro, abych mohl seřidit mechanický střed. Vrtulka mi pořád utíká i v režimu HL (gyro mám setové). Abych mohl seřidit mechanický střed je nutné gyro odpojit, nebo stačí nastavit ziks pod 50%.

díky

_________________
DX6i; Blade 400 3D; Super Zoom 4D
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=287&amode=
Obrázek


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: sob 23.05.2009 22:47 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 7.2.2009
Příspěvky: 65
Bydliště: Lipt. Mikuláš
Gyro odstavis tak, ze na radiu nastavis v menu reverse na gyru revers. Tim pade ostane bez zisku a muzes ladit stred. Opatrne ale s otackami , aby se ti helei nerztocila nekontrolovatelne. Kdyz budes mit v strednich otackach tahlo v neutralni poloze (nemela by se heli snazit vyrazne zatacet) pak propnes gyro opet do puvodniho rezimu a melo by to byt v poradku.

Jeste jednou pripomenu - prepnout na radiu.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 24.05.2009 0:44 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.2.2009
Příspěvky: 1338
Naprostá blbost, takto střed neseřídíš.
Seřizuje se v normal modu.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 24.05.2009 0:56 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 7.2.2009
Příspěvky: 65
Bydliště: Lipt. Mikuláš
Mikelo píše:
Naprostá blbost, takto střed neseřídíš.
Seřizuje se v normal modu.


Stred se neserizuje s gyrem


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 24.05.2009 1:59 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.2.2009
Příspěvky: 1338
I to bych bral, pokud jsi takový supermann, že to dokážeš, ale rozhodně ne tak zmateně jak jsi popsal výše.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 24.05.2009 3:00 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 29.1.2008
Příspěvky: 1057
Bydliště: Dar es Salaam, Tanzánie
Nic takového není třeba - dej vše do úhlu 90°, respektive ramínko serva/táhlo a táhlo/smykátko.
Je to k tomu takto přizpůsobeno (tedy pokud máš kvalitní gyro s HL režimem).

_________________
Spectrum DX6iBlade mSRT-Rex250, T-Rex450PRO, T-Rex500Hyperion 0610i Duo IIa mnoho dalšího.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 24.05.2009 8:57 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 2.1.2009
Příspěvky: 362
Bydliště: Liberec
Problém bude v setovém gyru: není moc dobré.Mě utíkal ocas pořád někam pryč tak dlouho, až jsem gyro vyměnil za jiný typ.

_________________
Protos, Blade 400, Blade mCX, Spektrum DX7, Phoenix RC


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 24.05.2009 9:02 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 22.5.2008
Příspěvky: 394
Bydliště: Ostrava Poruba
michalval píše:
Problém bude v setovém gyru: není moc dobré.Mě utíkal ocas pořád někam pryč tak dlouho, až jsem gyro vyměnil za jiný typ.


je pravda, že to setové stojí za hovno...uvažuji o HG-5000... co jsi tam dal ty??

_________________
DX6i; Blade 400 3D; Super Zoom 4D
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=287&amode=
Obrázek


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 24.05.2009 9:14 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 2.1.2009
Příspěvky: 362
Bydliště: Liberec
Já jsem tam dal Spartana DS760, což je zbytečný na Blada, ale jen proto, že mám v krabici Protose a tohle gyro tam potom přestěhuju. HG 5000 resp.Logictech 2100 naprosto v pohodě, co vím kamoše, který ho tam dal.

_________________
Protos, Blade 400, Blade mCX, Spektrum DX7, Phoenix RC


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 24.05.2009 9:19 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 22.5.2008
Příspěvky: 394
Bydliště: Ostrava Poruba
jo, ja sem na něj slyšel také pozitivní názory...

_________________
DX6i; Blade 400 3D; Super Zoom 4D
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=287&amode=
Obrázek


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 24.05.2009 10:08 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 31.12.2008
Příspěvky: 529
Bydliště: Petřvald u Karviné - Čejč (hodonín)
Tak mi momentálně ocas nikam moc neutíká. Já spíš mám problém s balancérem u setu blade 400. Včera co vydával za zvuky :?: :idea: :oops:


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 24.05.2009 10:41 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 29.8.2005
Příspěvky: 2396
Bydliště: Dvůr Králové n.L.
2lizard píše:
Nic takového není třeba - dej vše do úhlu 90°, respektive ramínko serva/táhlo a táhlo/smykátko.
Je to k tomu takto přizpůsobeno (tedy pokud máš kvalitní gyro s HL režimem).


Dovolím si nesouhlasit. Z8leží na mechanice. Některé heliny jsou vyrobeny tak že při 90° na páce má vrtulka nábeh akorát. Jiné mechaniky mají při 90° nulový náběh. A pak se s tím gyro umí prát. Ten mechanický střed je opravdu potřeba udělat a to i u LTG6100 ono to funguje a drží i s blbým středem, ale jen do doby než zjistíš že na jednu stranu zastavuje hůř. že při rychlém letu bokem na jendu stranu vrtulka nestíhá.......

_________________
Raptor E700 (MSH Brain)
MiniProtos (miniVbar 5.2)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 24.05.2009 17:27 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 7.2.2009
Příspěvky: 65
Bydliště: Lipt. Mikuláš
Mad_Box píše:
2lizard píše:
Nic takového není třeba - dej vše do úhlu 90°, respektive ramínko serva/táhlo a táhlo/smykátko.
Je to k tomu takto přizpůsobeno (tedy pokud máš kvalitní gyro s HL režimem).


Dovolím si nesouhlasit. Z8leží na mechanice. Některé heliny jsou vyrobeny tak že při 90° na páce má vrtulka nábeh akorát. Jiné mechaniky mají při 90° nulový náběh. A pak se s tím gyro umí prát. Ten mechanický střed je opravdu potřeba udělat a to i u LTG6100 ono to funguje a drží i s blbým středem, ale jen do doby než zjistíš že na jednu stranu zastavuje hůř. že při rychlém letu bokem na jendu stranu vrtulka nestíhá.......


konecne se zapojil nekdo kdo se do toho opravdu vyzna a nezhazue skusenosti jinych. A hlavne mluvi slusne :wink:


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 24.05.2009 17:28 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 7.2.2009
Příspěvky: 65
Bydliště: Lipt. Mikuláš
oskar 007 píše:
Tak mi momentálně ocas nikam moc neutíká. Já spíš mám problém s balancérem u setu blade 400. Včera co vydával za zvuky :?: :idea: :oops:


nevim jaky zvuky vydava tobe, ale mne se stala podobna situace jako byva u pocitacu- jednoduse bylo nutny vycistit a promazat vrtulku na ventilatoru


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 24.05.2009 17:58 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 9.12.2007
Příspěvky: 544
Bydliště: Český Újezd
Obrázky: 17
Jen se zeptám taky zrovna dolaďuju gyro u HK-450, mám gyro telebee má na sobě dva trimry ATV a GAIN, pokud používám gyro v dual mode ,tak zisk řídím tahovým pot.na TX (FC-18), a nastavuji na gyru jen ATV což je omezení výchylek serva na vrtulce +/- od středu?.Ten mechanický střed se rozumí ,když je servo v centru(1,5ms) pak by tedy vrtulka měla mít jen mírný náběh a páky od šoupátka na vrtulce a servu na 90 st.vzhledem k táhlu mezi nimy?Mě totiž když hejbu kniplem na vrtulce jde vrtulka podstatně na jednu stranu víc a na druhou míň.Jo a ještě vrtulka jde rychle do krajních poloh vzhledem k náklonu kniplu na tx.Je to strašně citlivý.Jak a kde se tohle dá seřídit?
Dík


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 30 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 7 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz