Reklama

 





Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1315 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84 ... 88  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Spirit FBL - bylo 4Dstabi
PříspěvekNapsal: úte 06.12.2016 20:11 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 14.1.2015
Příspěvky: 199
provedu,hned zítra

_________________
Protos Stretch,TSA 600E,Oxy3 all@SPIRIT


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Spirit FBL - bylo 4Dstabi
PříspěvekNapsal: stř 07.12.2016 17:43 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 14.1.2015
Příspěvky: 199
no moc hezký obrázky z toho vylezly :cry:

[


Přílohy:
vibrace Y.png
vibrace Y.png [ 47.67 KiB | Zobrazeno 1280 krát ]
vibrace X.png
vibrace X.png [ 30.66 KiB | Zobrazeno 1280 krát ]
vibrace Z.png
vibrace Z.png [ 60.94 KiB | Zobrazeno 1280 krát ]

_________________
Protos Stretch,TSA 600E,Oxy3 all@SPIRIT
Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Spirit FBL - bylo 4Dstabi
PříspěvekNapsal: čtv 08.12.2016 16:06 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie
Uživatelský avatar

Registrován: 29.12.2009
Příspěvky: 1445
Děkuji za grafy.

Bohužel to nevypadá dobře. Problém je jednoznačně na vrtulce a kromě velké špičky se tam tvoří rezonanční vibrace.
Ty jsou pro modely velmi špatné a znemožňují normálně fungovat.

Ta vysoká špička by neměla přesáhnout polovinu grafu a celkové vibrace 50%, aby se dalo říci, že je to v pořádku. Odhaduji, že to bude něco kolem 200%.

Nejdříve bych prověřil hřídel vrtulky a všechno co na ní rotuje. Hřídelku kutálet po skle - mělo by jít vidět odchylky.
Rezonanční vibrace vznikají u protose často špatným dotažením řemene a také, když nedrží dobře domek vrtulky. Zadní šroubek v domku vrtulky se nesmí nikdy přiáhnout moc, jinak se domek začne ohýbat. Někdy bohužel domek na trubce lítá i když se to přitáhne hodně, v tom případě není dobré použít ještě větší sílu, ale "něco" mezi trubku a domek dát, aby tam ta vůle nebyla.
Také doporučuji napnout řemen trochu méně.
V gripech vrtulky se někdy stane to, že si ložiska nesednou až nakonec (v plastu uvízne otřep) - pak vznikají další nepřesnosti a velké vibrace.

_________________
Spirit System


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Spirit FBL - bylo 4Dstabi
PříspěvekNapsal: čtv 08.12.2016 22:35 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 14.1.2015
Příspěvky: 199
díky za rady,zaměřím se na ocasní část a dám pak vědět

_________________
Protos Stretch,TSA 600E,Oxy3 all@SPIRIT


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Spirit FBL - bylo 4Dstabi
PříspěvekNapsal: pát 09.12.2016 23:16 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 14.1.2015
Příspěvky: 199
tak jsem asi našel příčinu problému


Přílohy:
WP_20161209_21_51_33_Pro.jpg
WP_20161209_21_51_33_Pro.jpg [ 37.93 KiB | Zobrazeno 1100 krát ]

_________________
Protos Stretch,TSA 600E,Oxy3 all@SPIRIT
Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Spirit FBL - bylo 4Dstabi
PříspěvekNapsal: úte 13.12.2016 9:22 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie
Uživatelský avatar

Registrován: 29.12.2009
Příspěvky: 1445
Diky za info.

Take tusim, ze problem bude tam. Ma tam byt zarazka, do ktere se kolik na hridelce zasune.
Tady se stalo neco spatneho :(

_________________
Spirit System


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Spirit FBL - bylo 4Dstabi
PříspěvekNapsal: úte 13.12.2016 21:39 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 14.1.2015
Příspěvky: 199
drážka fuč,kolíček ji krásně odsoustružil,no jo no nic nevydrží věčně :cry:

_________________
Protos Stretch,TSA 600E,Oxy3 all@SPIRIT


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Spirit FBL - bylo 4Dstabi
PříspěvekNapsal: čtv 29.12.2016 14:23 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 14.1.2015
Příspěvky: 199
tak Protos zálétán.Díky za rady :D

ale při posledním letu začal regulátor projevovat příznaky brzké smrti.To by se z toho jeden zvencnul...zatracený yepky čínský :(

_________________
Protos Stretch,TSA 600E,Oxy3 all@SPIRIT


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Spirit FBL - bylo 4Dstabi
PříspěvekNapsal: čtv 29.12.2016 14:27 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 25.3.2008
Příspěvky: 363
Bydliště: Plzeň, CZ
Elcobre2 píše:
ale při posledním letu začal regulátor projevovat příznaky brzké smrti.To by se z toho jeden zvencnul...zatracený yepky čínský :(


A to se projevuje jak? Nemáš jen v té zimě baterky drobet out?

_________________
Spirit System Heli & Aero
JETI DS Duplex
http://www.habada.cz


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Spirit FBL - bylo 4Dstabi
PříspěvekNapsal: čtv 29.12.2016 15:18 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 14.1.2015
Příspěvky: 199
právě že to začlo dělat s mojí nejmladší a netvrdší baterkou....
začíná to asi 1sekundovým poklesem otáček,takové jakoby zhoupnutí párkrát za minutu.,což taky rozkmitá i ocas.Přesně tak se choval yep předchůdce v létě.Poklesy otáček se stupňovali tak,že po týdnu už nebylo možné ani rozumné s helinou lítat.
Když jsem pak régl zkusil dát do elektrovětroně,vůbec nereagoval na změny v nastavení kartou.Sic fungoval ale motor se rozbíhal snad 15 sekund, jako když se spouští turbovrtulový motor :)

_________________
Protos Stretch,TSA 600E,Oxy3 all@SPIRIT


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Spirit FBL - bylo 4Dstabi
PříspěvekNapsal: čtv 29.12.2016 22:12 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 27.4.2014
Příspěvky: 50
Bydliště: Hradec Králové
Obrázky: 0
Mohu potvrdit, přesně takhle se chová můj YEP 60A. Před měsícem poprvé, pak 10 - 15 baterek klid, po té párkrát zase, no a dnes co jsem lítal, tak už každá druhá baterka. A to se opravdu nedá.
A ještě doplním, vždy governor (aspoň u mě) spadne na nejnižší otáčky dle let. modu1 i když jsem zrovna lítal na 2. A následné přepnutí na třeba 3 a zpět na 2 otáčky jsou stále na 1. Po přistání a přerušení napájení a znovu připojení baterky opět chvíli fungují všechny 3 letové režimy.

_________________
Horus X12S+FrSky-OS, MiniTitanE325S+Spirit, Goblin500+Spirit, T-Rex470LM+Spirit, Devil380+Spirit


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Spirit FBL - bylo 4Dstabi
PříspěvekNapsal: pát 30.12.2016 12:50 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie
Uživatelský avatar

Registrován: 12.1.2013
Příspěvky: 1390
Bydliště: Pardubice
To by mě zajímalo co s těma YEPama děláte :? ... Já tu mám tři kousky (od 40A do 120A) už asi čtyři roky v permanentním provozu (režim gov. store, active freewheel) a nemohu na ně říci špatného slova... Jediné kdy s tím byl problém bylo ve spojení s HC3SX a Spektrum SAT, tam nastávaly pravidelné výpadky, jako kdybych cvakl TH Hold a pak to zase zapnul, ovšem od té doby co jsem se zbavil HC3SX a Spektrum RC tak to šlape jako hodinky.. Teď jsem kupoval další YEP 40A do Oxy3 (uz se to jmenuje RotorStar) a také naprosto bez problémů..

_________________
Goblin 500 K-BAR@MiniProtos Spirit@Sniper II Spirit@Heli-X4 simulator@Taranis RC@ www.arcitimer.com


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Spirit FBL - bylo 4Dstabi
PříspěvekNapsal: pát 30.12.2016 21:31 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 27.4.2014
Příspěvky: 50
Bydliště: Hradec Králové
Obrázky: 0
Asi jsem se na něj špatně podíval... Ale vážně - měl jsem ho dva a půl roku a co fungoval, tak taky nemůžu říct o něm nic špatného. Roztáčení heli a governor bezva.

_________________
Horus X12S+FrSky-OS, MiniTitanE325S+Spirit, Goblin500+Spirit, T-Rex470LM+Spirit, Devil380+Spirit


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Spirit FBL - bylo 4Dstabi
PříspěvekNapsal: sob 31.12.2016 15:20 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 14.1.2015
Příspěvky: 199
nevim asi špatná karma........v 600 stovkový helině mám Yep 120 HV a ten fachá bez problémů.Možná jestli těch 60 A neni málo na Protosáka?

_________________
Protos Stretch,TSA 600E,Oxy3 all@SPIRIT


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Spirit FBL - bylo 4Dstabi
PříspěvekNapsal: sob 31.12.2016 20:42 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.3.2011
Příspěvky: 1881
Bydliště: www.LMKTrinec.cz
Blog: Zobrazit blog (1)
Kluci já mám v Protosovi YEP 100A a v pohode,jediné co mám u všech helin vypnuté je hlídání napětí baterky :mrgreen: raději pristanu na totálně vyšťavenou baterku než autorotovat nebo rovnou spadnout při vyplým reglu

_________________
AGILE 7,2/ AGILE 5.5/ PROTOS-500/ T-REX 500PRO-Sportline/ RJX X-TRON 500/ Hotwing 1200/ FPV QAV 210/


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1315 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84 ... 88  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Exabot [Bot] a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz