Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1552 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99 ... 104  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Spirit FBL - bylo 4Dstabi
PříspěvekNapsal: čtv 20.12.2018 8:43 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.4.2006
Příspěvky: 1209
Bydliště: Litoměřice
Obrázky: 1
Blog: Zobrazit blog (6)
Odpovím jen částečně. na první otázku odpověď neznám, ale věřím tomu, že to nějak půjde. Můj první Spirit byl černé barvy, když jsem se druhý den dozvěděl o modulu Geolink , tak jsem ho vrátil a doplatil si za verzi PRO , která má dva satelitní výstupy a byl připraven na další vývoj jednotky a nijak mě to neomezovalo.
Druhá otázka oba Tebou vyjmenované Spirity mají údajně stejné procesory a tím i chování . Geolink s mikro Spiritem použít jde . Píšou to v manuálu,
Jaký max proud si nechá sběrnice líbit to by se chtělo dotázat výrobce, ale určitě je to dimenzované, aby vydržla proud serv používající se ve vrtulnících.
No moc konkrétního jsem Ti toho nesdělil, ale radši napíšu to co vím, aby později nedošlo k nějakým nejasnostem :-)

_________________
Jeti DC-24 CrossAlps 2.8, Power 1.1 Fox1.5 a 2.6 , Samba, T-REX 500X, Logo 700 Spirit Pro + GeoLink


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Spirit FBL - bylo 4Dstabi
PříspěvekNapsal: čtv 20.12.2018 11:47 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 12.11.2014
Příspěvky: 485
Dobre. Dakujem dub! ..Ako je s Geolinkom a cervenym alebo ciernym Spiritom, mozno niekto este napise, alebo najdeme v manualu. ... µSpirit a Spirit Pro maju rovnake chovanie, fajn, tak som to predpokladal tiez a do konca µSpirit pojde s Geolinkom!

Aky maximalny prud moze prejst cez zbernice µSpirit, to je zaujimave preto, ked by sa µSpirit pouzivalo na 450-ke. .............. No ked na µSpirit je zapojeny iba signalovy kabel serv, tak by to slo pouzivat aj na vacsom vrtulniku, lenze na vacsiu, ako 450-ka jeden satelit uz nie je moc bezpecne. ........................ Na vacsi vrtulnik kazdopadne Spirit Pro je najlepsia volba, mna teraz zaujima varianta '450-ka a µSpirit', kedze na 450-ke pouzivam len jeden satelit. µSpirit je predsa lacnejsie, mensie, je iba 7g a ma rovnaky senzor, procesor, ako Spirit Pro.

_________________
V120D02S, KDS 450 Q FBL, Protos 500 FBL, Logo 500 SE. _DEVO 10 v deviation4.0.1 (deviationtx.com)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Spirit FBL - bylo 4Dstabi
PříspěvekNapsal: čtv 20.12.2018 12:19 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.4.2006
Příspěvky: 1209
Bydliště: Litoměřice
Obrázky: 1
Blog: Zobrazit blog (6)
Jsem jsi se asi díval
http://spirit-system.com/features.php
Je to tam dobře a přehledně porovnané :-)

_________________
Jeti DC-24 CrossAlps 2.8, Power 1.1 Fox1.5 a 2.6 , Samba, T-REX 500X, Logo 700 Spirit Pro + GeoLink


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Spirit FBL - bylo 4Dstabi
PříspěvekNapsal: sob 22.12.2018 17:55 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 12.11.2014
Příspěvky: 485
Pozrel som to a vidim to tak:

Cerveny Spirit bol prvy, vzniklo, ako prototyp, dnes je urceny v prvom rade pre 450-ku a 500-ku, s hmotnostou 18g a pre niektore veci potrebuje adapter. Myslim si, ze casom pride novy, lahsi, trebars 12g-ovy Spirit, moznoze s plastovym domcekom a s inym usporiadanim konektorov takisto pre 450-ku a 500-ku a tu staru potom uz nebudu predavat.

µSpirit pre mensie a Spirit Pro pre vacsie vrtulniky je vyborny, profesionalny vyrobok, bez potreby hardveroveho vylepsenia na dlhu dobu.

_________________
V120D02S, KDS 450 Q FBL, Protos 500 FBL, Logo 500 SE. _DEVO 10 v deviation4.0.1 (deviationtx.com)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Spirit FBL - bylo 4Dstabi
PříspěvekNapsal: úte 01.01.2019 19:35 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 1.1.2019
Příspěvky: 8
Zdravím,
zkouším Geolink se Spiritem Pro,při sepnutí návratu domů se vrtulník v naprosté většině pokusů vrací na výchozí
místo +/- přímo,občas ale letí zpět trochu "šejdrem" (i pozici přelétne), ale nakonec se domů dostane. Je to v pořádku?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Spirit FBL - bylo 4Dstabi
PříspěvekNapsal: úte 01.01.2019 20:07 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 9.9.2012
Příspěvky: 161
Bydliště: Nové Město na Mor.
Dělal si kalibraci kompasu? Případně nemáš v blízkosti něco magnetického? Měl sem podobné problémy při použití šroubků u držáku pro geolink. A taky magnetky na kabině.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Spirit FBL - bylo 4Dstabi
PříspěvekNapsal: stř 02.01.2019 8:14 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.4.2006
Příspěvky: 1209
Bydliště: Litoměřice
Obrázky: 1
Blog: Zobrazit blog (6)
koho píše:
Zdravím,
zkouším Geolink se Spiritem Pro,při sepnutí návratu domů se vrtulník v naprosté většině pokusů vrací na výchozí
místo +/- přímo,občas ale letí zpět trochu "šejdrem" (i pozici přelétne), ale nakonec se domů dostane. Je to v pořádku?

Ahoj v mém T-Rexu 500 mám rovněž Spirita Pro a Geo Link. Při návratu domů rovněž občas přeletí , ale není to o moc. Pak se nad startovací místo vrací jakoby ze zadu. Záleží to z jaké vzdálenosti se vrací . Když je to to dál, tak helina letí k místu startu dost velikou rychlostí a nestačí na fleku zabrzdit. Neřeším to, jsem max spokojen. Kalibraci jsem udělal a držák Geolinku je z plastu žádný kov.

_________________
Jeti DC-24 CrossAlps 2.8, Power 1.1 Fox1.5 a 2.6 , Samba, T-REX 500X, Logo 700 Spirit Pro + GeoLink


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Spirit FBL - bylo 4Dstabi
PříspěvekNapsal: stř 02.01.2019 16:20 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 1.1.2019
Příspěvky: 8
Díky za vaše zkušenosti,
při špatné kalibraci by to asi dělalo vždy? Mě se to vrací "oklikou" jenom občas.Geolink drží samolepkou na ocasní trubce. Ještě mne napadlo,jestli není možné, že by přes karbonové listy se závažím na konci občas vypadl signál GPS a zase se chytil.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Spirit FBL - bylo 4Dstabi
PříspěvekNapsal: čtv 03.01.2019 8:07 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.4.2006
Příspěvky: 1209
Bydliště: Litoměřice
Obrázky: 1
Blog: Zobrazit blog (6)
S výpadkem signálu přes ty listy nevím. Možné to je , takový odborník, zase nejsem. Jak jsem psal výše , pro mě je důležité , že když potřebuji , tak se mi vrtulník vrátí domů. Teď mě napadlo, jestli máš modul Geo Linku srovnaný do nuly . To by mohlo ten návrat a ostatní funkce ovlivnit také. V mém případě to mám +- 2 st. v obou osách a funguje to :-). Ještě se zeptám , jak Ti to chytá družice? U mě při prvním letu to po zapojení pohonné baterie trvá asi tak 20 vteřin po aktivizaci Spirita. Další lety na tom samém místě se mi GeoLink aktivuje (přestane blikat ta modrá ledka) většiniou hned po aktivizaci Spirita. Ten návrat domů mám jen jako záchranou berličku , když ztratím při letu orientaci, tak tam dám záchranu vrtulník se srovná a potom dám návrat domů. Kolektivem si řídím výšku při návratu a když už jsem blíž tak už i vrtulku . Vždy se snažím, abych se do takové situace nedostal, ale někdy se bohužel stane a v tom je GeoLink k nezaplacení.

_________________
Jeti DC-24 CrossAlps 2.8, Power 1.1 Fox1.5 a 2.6 , Samba, T-REX 500X, Logo 700 Spirit Pro + GeoLink


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Spirit FBL - bylo 4Dstabi
PříspěvekNapsal: čtv 03.01.2019 9:23 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 21.7.2010
Příspěvky: 5735
Bydliště: Kamenice - Praha východ
Obrázky: 1
Blog: Zobrazit blog (2)
dub píše:
…... když ztratím při letu orientaci, tak tam dám záchranu vrtulník se srovná a potom dám návrat domů. Kolektivem si řídím výšku při návratu a když už jsem blíž tak už i vrtulku . Vždy se snažím, abych se do takové situace nedostal, ale někdy se bohužel stane a v tom je GeoLink k nezaplacení.


…. a to létáš tak daleko od sebe?

_________________
LAheli LA700, LAheli Sniper, LAheli Ricco
Logo 6003D
ASW 28 2,5m
Futaba T8FGS FASST


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Spirit FBL - bylo 4Dstabi
PříspěvekNapsal: čtv 03.01.2019 9:41 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.4.2006
Příspěvky: 1209
Bydliště: Litoměřice
Obrázky: 1
Blog: Zobrazit blog (6)
To nelítám, ale někdy to prostě uletí, když se učím něco nového tak začínám ve větší výšce. Ta 500 stovka není žádný obr a tam se člověk splete hned. Bavíme se o vzdálenosti úletu max kolem 100m. Když tam člověk dá záchranu a pak návrat čas běží hodně rychle:-) Lítám samozřejmě na volném prostranství nad velkým polem bez lidí a zástavby. Ale jak jsem psal snažím se lítat tak, abych záchranu a návrat použil co nejméně:-)

_________________
Jeti DC-24 CrossAlps 2.8, Power 1.1 Fox1.5 a 2.6 , Samba, T-REX 500X, Logo 700 Spirit Pro + GeoLink


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Spirit FBL - bylo 4Dstabi
PříspěvekNapsal: úte 08.01.2019 19:39 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.3.2011
Příspěvky: 1929
Bydliště: www.LMKTrinec.cz
Blog: Zobrazit blog (1)
Ahoj, kluci pomoc záchrana mi jde obráceně, tak že pokud bych ji použil nízko nad zemí tak místo, aby mně vytáhla nahoru tak mně do ní rovnou pošle :cry:

_________________
AGILE 7,2/ AGILE 5.5/ DEVIL 420/ T-REX 500PRO-Sportline/ RJX X-TRON 500/ EXTRA 300/ FPV QAV 210/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Spirit FBL - bylo 4Dstabi
PříspěvekNapsal: stř 09.01.2019 7:56 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.4.2006
Příspěvky: 1209
Bydliště: Litoměřice
Obrázky: 1
Blog: Zobrazit blog (6)
To je divné. V záložce diagnostika ti jdou ty ukazatelé podle pohybů kniplů. V mém případě to bylo bez problémů. Poprvé jsem to nastavoval podle průvodce a bylo to OK. Možná se ozve někdo zkušenější než-li já a poradí:-). Podle mě to bude nějaká nesrovnatelnost v nastavení. Když se díváš na heli a hýbeš kniplama , tak cyklika chodí jak má ? Správným směrem ? Když vezmeš heli do ruky a pomalu ji nakláníš snaží se stabilizace udržet desku cykliky ve vodorovné poloze ? (jde proti pohybu heliny)

_________________
Jeti DC-24 CrossAlps 2.8, Power 1.1 Fox1.5 a 2.6 , Samba, T-REX 500X, Logo 700 Spirit Pro + GeoLink


Naposledy upravil dub dne stř 09.01.2019 8:05, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Spirit FBL - bylo 4Dstabi
PříspěvekNapsal: stř 09.01.2019 8:01 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 10.2.2014
Příspěvky: 308
Bydliště: Černošice/Praha
Pokud v diagnostice Spirita chodí vše správným směrem, tak snad už jen špatná orientace jednotky, nebo serva nezapojené přesně podle popisu.

Odkud jsi?

_________________
TDF, TDR, Logo 600, Devil 380, Oxy 4 Max @ 3Digi, VBar Neo, Spirit, Grapuner mz-32, mx-20


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Spirit FBL - bylo 4Dstabi
PříspěvekNapsal: stř 09.01.2019 8:31 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 21.7.2010
Příspěvky: 5735
Bydliště: Kamenice - Praha východ
Obrázky: 1
Blog: Zobrazit blog (2)
V popisu profilu má napsáno LMK Třinec …. a jestli to je ten Třinec, který myslím, tak je z daleké Asie :mrgreen:

_________________
LAheli LA700, LAheli Sniper, LAheli Ricco
Logo 6003D
ASW 28 2,5m
Futaba T8FGS FASST


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1552 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99 ... 104  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz