RCmania.cz - web pro modeláře a modely
http://rcmania.cz/

Spirit FBL - bylo 4Dstabi
http://rcmania.cz/viewtopic.php?f=107&t=65010
Stránka 96 z 106

Autor:  dub [ čtv 20.12.2018 8:43 ]
Předmět příspěvku:  Re: Spirit FBL - bylo 4Dstabi

Odpovím jen částečně. na první otázku odpověď neznám, ale věřím tomu, že to nějak půjde. Můj první Spirit byl černé barvy, když jsem se druhý den dozvěděl o modulu Geolink , tak jsem ho vrátil a doplatil si za verzi PRO , která má dva satelitní výstupy a byl připraven na další vývoj jednotky a nijak mě to neomezovalo.
Druhá otázka oba Tebou vyjmenované Spirity mají údajně stejné procesory a tím i chování . Geolink s mikro Spiritem použít jde . Píšou to v manuálu,
Jaký max proud si nechá sběrnice líbit to by se chtělo dotázat výrobce, ale určitě je to dimenzované, aby vydržla proud serv používající se ve vrtulnících.
No moc konkrétního jsem Ti toho nesdělil, ale radši napíšu to co vím, aby později nedošlo k nějakým nejasnostem :-)

Autor:  helipali [ čtv 20.12.2018 11:47 ]
Předmět příspěvku:  Re: Spirit FBL - bylo 4Dstabi

Dobre. Dakujem dub! ..Ako je s Geolinkom a cervenym alebo ciernym Spiritom, mozno niekto este napise, alebo najdeme v manualu. ... µSpirit a Spirit Pro maju rovnake chovanie, fajn, tak som to predpokladal tiez a do konca µSpirit pojde s Geolinkom!

Aky maximalny prud moze prejst cez zbernice µSpirit, to je zaujimave preto, ked by sa µSpirit pouzivalo na 450-ke. .............. No ked na µSpirit je zapojeny iba signalovy kabel serv, tak by to slo pouzivat aj na vacsom vrtulniku, lenze na vacsiu, ako 450-ka jeden satelit uz nie je moc bezpecne. ........................ Na vacsi vrtulnik kazdopadne Spirit Pro je najlepsia volba, mna teraz zaujima varianta '450-ka a µSpirit', kedze na 450-ke pouzivam len jeden satelit. µSpirit je predsa lacnejsie, mensie, je iba 7g a ma rovnaky senzor, procesor, ako Spirit Pro.

Autor:  dub [ čtv 20.12.2018 12:19 ]
Předmět příspěvku:  Re: Spirit FBL - bylo 4Dstabi

Jsem jsi se asi díval
http://spirit-system.com/features.php
Je to tam dobře a přehledně porovnané :-)

Autor:  helipali [ sob 22.12.2018 17:55 ]
Předmět příspěvku:  Re: Spirit FBL - bylo 4Dstabi

Pozrel som to a vidim to tak:

Cerveny Spirit bol prvy, vzniklo, ako prototyp, dnes je urceny v prvom rade pre 450-ku a 500-ku, s hmotnostou 18g a pre niektore veci potrebuje adapter. Myslim si, ze casom pride novy, lahsi, trebars 12g-ovy Spirit, moznoze s plastovym domcekom a s inym usporiadanim konektorov takisto pre 450-ku a 500-ku a tu staru potom uz nebudu predavat.

µSpirit pre mensie a Spirit Pro pre vacsie vrtulniky je vyborny, profesionalny vyrobok, bez potreby hardveroveho vylepsenia na dlhu dobu.

Autor:  koho [ úte 01.01.2019 19:35 ]
Předmět příspěvku:  Re: Spirit FBL - bylo 4Dstabi

Zdravím,
zkouším Geolink se Spiritem Pro,při sepnutí návratu domů se vrtulník v naprosté většině pokusů vrací na výchozí
místo +/- přímo,občas ale letí zpět trochu "šejdrem" (i pozici přelétne), ale nakonec se domů dostane. Je to v pořádku?

Autor:  xGrany [ úte 01.01.2019 20:07 ]
Předmět příspěvku:  Re: Spirit FBL - bylo 4Dstabi

Dělal si kalibraci kompasu? Případně nemáš v blízkosti něco magnetického? Měl sem podobné problémy při použití šroubků u držáku pro geolink. A taky magnetky na kabině.

Autor:  dub [ stř 02.01.2019 8:14 ]
Předmět příspěvku:  Re: Spirit FBL - bylo 4Dstabi

koho píše:
Zdravím,
zkouším Geolink se Spiritem Pro,při sepnutí návratu domů se vrtulník v naprosté většině pokusů vrací na výchozí
místo +/- přímo,občas ale letí zpět trochu "šejdrem" (i pozici přelétne), ale nakonec se domů dostane. Je to v pořádku?

Ahoj v mém T-Rexu 500 mám rovněž Spirita Pro a Geo Link. Při návratu domů rovněž občas přeletí , ale není to o moc. Pak se nad startovací místo vrací jakoby ze zadu. Záleží to z jaké vzdálenosti se vrací . Když je to to dál, tak helina letí k místu startu dost velikou rychlostí a nestačí na fleku zabrzdit. Neřeším to, jsem max spokojen. Kalibraci jsem udělal a držák Geolinku je z plastu žádný kov.

Autor:  koho [ stř 02.01.2019 16:20 ]
Předmět příspěvku:  Re: Spirit FBL - bylo 4Dstabi

Díky za vaše zkušenosti,
při špatné kalibraci by to asi dělalo vždy? Mě se to vrací "oklikou" jenom občas.Geolink drží samolepkou na ocasní trubce. Ještě mne napadlo,jestli není možné, že by přes karbonové listy se závažím na konci občas vypadl signál GPS a zase se chytil.

Autor:  dub [ čtv 03.01.2019 8:07 ]
Předmět příspěvku:  Re: Spirit FBL - bylo 4Dstabi

S výpadkem signálu přes ty listy nevím. Možné to je , takový odborník, zase nejsem. Jak jsem psal výše , pro mě je důležité , že když potřebuji , tak se mi vrtulník vrátí domů. Teď mě napadlo, jestli máš modul Geo Linku srovnaný do nuly . To by mohlo ten návrat a ostatní funkce ovlivnit také. V mém případě to mám +- 2 st. v obou osách a funguje to :-). Ještě se zeptám , jak Ti to chytá družice? U mě při prvním letu to po zapojení pohonné baterie trvá asi tak 20 vteřin po aktivizaci Spirita. Další lety na tom samém místě se mi GeoLink aktivuje (přestane blikat ta modrá ledka) většiniou hned po aktivizaci Spirita. Ten návrat domů mám jen jako záchranou berličku , když ztratím při letu orientaci, tak tam dám záchranu vrtulník se srovná a potom dám návrat domů. Kolektivem si řídím výšku při návratu a když už jsem blíž tak už i vrtulku . Vždy se snažím, abych se do takové situace nedostal, ale někdy se bohužel stane a v tom je GeoLink k nezaplacení.

Autor:  OPR [ čtv 03.01.2019 9:23 ]
Předmět příspěvku:  Re: Spirit FBL - bylo 4Dstabi

dub píše:
…... když ztratím při letu orientaci, tak tam dám záchranu vrtulník se srovná a potom dám návrat domů. Kolektivem si řídím výšku při návratu a když už jsem blíž tak už i vrtulku . Vždy se snažím, abych se do takové situace nedostal, ale někdy se bohužel stane a v tom je GeoLink k nezaplacení.


…. a to létáš tak daleko od sebe?

Autor:  dub [ čtv 03.01.2019 9:41 ]
Předmět příspěvku:  Re: Spirit FBL - bylo 4Dstabi

To nelítám, ale někdy to prostě uletí, když se učím něco nového tak začínám ve větší výšce. Ta 500 stovka není žádný obr a tam se člověk splete hned. Bavíme se o vzdálenosti úletu max kolem 100m. Když tam člověk dá záchranu a pak návrat čas běží hodně rychle:-) Lítám samozřejmě na volném prostranství nad velkým polem bez lidí a zástavby. Ale jak jsem psal snažím se lítat tak, abych záchranu a návrat použil co nejméně:-)

Autor:  Tsisters [ úte 08.01.2019 19:39 ]
Předmět příspěvku:  Re: Spirit FBL - bylo 4Dstabi

Ahoj, kluci pomoc záchrana mi jde obráceně, tak že pokud bych ji použil nízko nad zemí tak místo, aby mně vytáhla nahoru tak mně do ní rovnou pošle :cry:

Autor:  dub [ stř 09.01.2019 7:56 ]
Předmět příspěvku:  Re: Spirit FBL - bylo 4Dstabi

To je divné. V záložce diagnostika ti jdou ty ukazatelé podle pohybů kniplů. V mém případě to bylo bez problémů. Poprvé jsem to nastavoval podle průvodce a bylo to OK. Možná se ozve někdo zkušenější než-li já a poradí:-). Podle mě to bude nějaká nesrovnatelnost v nastavení. Když se díváš na heli a hýbeš kniplama , tak cyklika chodí jak má ? Správným směrem ? Když vezmeš heli do ruky a pomalu ji nakláníš snaží se stabilizace udržet desku cykliky ve vodorovné poloze ? (jde proti pohybu heliny)

Autor:  TomasN [ stř 09.01.2019 8:01 ]
Předmět příspěvku:  Re: Spirit FBL - bylo 4Dstabi

Pokud v diagnostice Spirita chodí vše správným směrem, tak snad už jen špatná orientace jednotky, nebo serva nezapojené přesně podle popisu.

Odkud jsi?

Autor:  OPR [ stř 09.01.2019 8:31 ]
Předmět příspěvku:  Re: Spirit FBL - bylo 4Dstabi

V popisu profilu má napsáno LMK Třinec …. a jestli to je ten Třinec, který myslím, tak je z daleké Asie :mrgreen:

Stránka 96 z 106 Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/