Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1543 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100 ... 103  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Spirit FBL - bylo 4Dstabi
PříspěvekNapsal: stř 09.01.2019 8:35 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.3.2011
Příspěvky: 1929
Bydliště: www.LMKTrinec.cz
Blog: Zobrazit blog (1)
Jsem u Třince, serva chodí na kniply tak jak mají, deska cykliky se při náklonu pohybuje správným směrem. Zkusím ještě přehodit serva, možná tam bude problém, ale když jsem je měl přehozené tak deska cykliky šla při náklonu obráceně, ale to jsem ještě neměl funkční záchranu, pokud bude problém tam nezbyde než Spirita otočit o 180° čímž by podle mně měla začit chodit cyklika při náklonu heli správně. Ještě mám jeden problém, když přidám druhý Spektrum satelit, pomocí origo kablíku, tak při spuštění bindování se přidaný satelit nerozbliká. Díky za reakce a snahu mi poradit

_________________
AGILE 7,2/ AGILE 5.5/ DEVIL 420/ T-REX 500PRO-Sportline/ RJX X-TRON 500/ EXTRA 300/ FPV QAV 210/


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Spirit FBL - bylo 4Dstabi
PříspěvekNapsal: stř 09.01.2019 8:49 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 10.2.2014
Příspěvky: 308
Bydliště: Černošice/Praha
Tsisters píše:
Jsem u Třince, serva chodí na kniply tak jak mají, deska cykliky se při náklonu pohybuje správným směrem. Zkusím ještě přehodit serva, možná tam bude problém, ale když jsem je měl přehozené tak deska cykliky šla při náklonu obráceně, ale to jsem ještě neměl funkční záchranu, pokud bude problém tam nezbyde než Spirita otočit o 180° čímž by podle mně měla začit chodit cyklika při náklonu heli správně. Ještě mám jeden problém, když přidám druhý Spektrum satelit, pomocí origo kablíku, tak při spuštění bindování se přidaný satelit nerozbliká. Díky za reakce a snahu mi poradit
Nemá smysl ho náhodně otáčet. Musí fungovat v každé pozici. Vyfoť jak ho máš umístěn, jak vypadá cyklika, u serv napiš do jakého portu Spirita je zapojené a přilož sem export nastavení Spirita. Můžu se kouknout jestli tohle máš správně. Nebo napiš na Spirit fórum, tam ti odpoví přímo autor

A ještě prosím potvrď, že na kniply správným směrem chodí ukazatele v diagnostice Spirita (serva nejsou tak úplně důležité, vhodně špatně nastavenou kombinací parametrů serva chodit správně můžou)

_________________
TDF, TDR, Logo 600, Devil 380, Oxy 4 Max @ 3Digi, VBar Neo, Spirit, Grapuner mz-32


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Spirit FBL - bylo 4Dstabi
PříspěvekNapsal: stř 09.01.2019 8:58 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 10.2.2014
Příspěvky: 308
Bydliště: Černošice/Praha
Postup je ten, že si zobrazíš diagnostiku Spirita a ve vysílači uděláš reverz kanálů tak, aby všechny ukazatele chodili ve směru pohybu kniplů.

Potom správně nastavit orientaci jednotky a typ cykliky, pozor na schematické obrázky a varianty "obráceně".

Dále pokud nemáš táhla na odtokové hraně listů, nesmíš zaškrtnout parametr obrácený směr kolektivu.

Potom zapojit serva přesně podle schématu v nastavení.

A nakonec v nastavení Spirita nastavit reverz serv, aby při pohybu kolektivem chodili správně.

_________________
TDF, TDR, Logo 600, Devil 380, Oxy 4 Max @ 3Digi, VBar Neo, Spirit, Grapuner mz-32


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Spirit FBL - bylo 4Dstabi
PříspěvekNapsal: stř 09.01.2019 9:03 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.3.2011
Příspěvky: 1929
Bydliště: www.LMKTrinec.cz
Blog: Zobrazit blog (1)
to:TomasN díky moc za rady, odpoledne se tomu pověnuji a dám info

_________________
AGILE 7,2/ AGILE 5.5/ DEVIL 420/ T-REX 500PRO-Sportline/ RJX X-TRON 500/ EXTRA 300/ FPV QAV 210/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Spirit FBL - bylo 4Dstabi
PříspěvekNapsal: stř 09.01.2019 9:50 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.4.2006
Příspěvky: 1186
Bydliště: Litoměřice
Obrázky: 1
Blog: Zobrazit blog (6)
Tome, dobře jsi popsal ten postup. Jsem zvědavý, kde má chybu, ale jak jsem psal bude to nějaká drobnost :-)

_________________
Jeti DC-24 CrossAlps 2.8, Power 1.1 Fox1.5 a 2.6 , Samba, T-REX 500X, Logo 700 Spirit Pro + GeoLink


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Spirit FBL - bylo 4Dstabi
PříspěvekNapsal: stř 09.01.2019 12:55 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 10.2.2014
Příspěvky: 308
Bydliště: Černošice/Praha
A ještě jedna taková blbost co máš skoro určitě správně, ale... Když pohneš kniplem směrovky doprava, tak doprava musí (při pohledu zezadu) jít kabinka (ocas doleva). Já to jednou v noci dal omylem obráceně a taky mi chodila záchrana opačně (sice na jiném bezpádle, ale tady to bude asi podobné)

_________________
TDF, TDR, Logo 600, Devil 380, Oxy 4 Max @ 3Digi, VBar Neo, Spirit, Grapuner mz-32


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Spirit FBL - bylo 4Dstabi
PříspěvekNapsal: stř 09.01.2019 13:39 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.3.2011
Příspěvky: 1929
Bydliště: www.LMKTrinec.cz
Blog: Zobrazit blog (1)
No tak to mám, no teda aspoň doufám :) správně, ale určitě to zkusím přehodit ať vím jestli má toto vliv na směr chodu záchrany

_________________
AGILE 7,2/ AGILE 5.5/ DEVIL 420/ T-REX 500PRO-Sportline/ RJX X-TRON 500/ EXTRA 300/ FPV QAV 210/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Spirit FBL - bylo 4Dstabi
PříspěvekNapsal: stř 09.01.2019 15:14 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 10.2.2014
Příspěvky: 308
Bydliště: Černošice/Praha
Tsisters píše:
No tak to mám, no teda aspoň doufám :) správně, ale určitě to zkusím přehodit ať vím jestli má toto vliv na směr chodu záchrany
Nejde o to jen prohodit tenhle parametr. To určitě směr záchrany nezmění. Bylo to v kombinaci s reverzem serva, takže kompenzace chodili správně. Postupuj přesně podle toho návodu, jen v bodu kdy reverzuješ serva, tak u cykliky je chování celkem jasné, tak u směrovky může někdo chtít chování, "kam knipl tam ocas", zažil jsem takovou diskusi...

_________________
TDF, TDR, Logo 600, Devil 380, Oxy 4 Max @ 3Digi, VBar Neo, Spirit, Grapuner mz-32


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Spirit FBL - bylo 4Dstabi
PříspěvekNapsal: stř 09.01.2019 15:21 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 21.7.2010
Příspěvky: 5722
Bydliště: Kamenice - Praha východ
Obrázky: 1
Blog: Zobrazit blog (2)
TomasN píše:
…. a bohužel někdo zažil i nejen diskuzy o tom :lol: :lol: :lol: pak bylo slzavé údolí, dohady a rozčertěná diskuze kdo to vlastně měl špatně, a kdo za to může :lol: :lol: :lol: :lol:

_________________
Logo 6003D, LAheli Sniper, LAheli Ricco
ASW 28 2,5m
Futaba T8FGS FASST


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Spirit FBL - bylo 4Dstabi
PříspěvekNapsal: stř 09.01.2019 15:24 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.4.2006
Příspěvky: 1186
Bydliště: Litoměřice
Obrázky: 1
Blog: Zobrazit blog (6)
Taky jsem si v začátcích myslel, že se řídí u vrtulníku ocas (vrtulka), ale kabina je mnohem logičtější a dneska samozřejmě řídím kabinu :-)

_________________
Jeti DC-24 CrossAlps 2.8, Power 1.1 Fox1.5 a 2.6 , Samba, T-REX 500X, Logo 700 Spirit Pro + GeoLink


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Spirit FBL - bylo 4Dstabi
PříspěvekNapsal: stř 09.01.2019 16:00 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.3.2011
Příspěvky: 1929
Bydliště: www.LMKTrinec.cz
Blog: Zobrazit blog (1)
Tak už mi to kluci maká :D taková blbost to byla :D stačilo změnit Kolektiv záchranného režimu s mínusové na plusovou hodnotu, přesto moc díky za ochotu a vstříčnost. Prosím neví někdo jak je to s tím druhým Spektrum satelitem,aby se mi spároval při bindování s vysílačkou. Spirita mám tu černou krabičku, která má vstup pri jeden satelit a pro druhý jsem si pořídil propojku. Při bindování bliká pouze ten co je v přímém vstupu

_________________
AGILE 7,2/ AGILE 5.5/ DEVIL 420/ T-REX 500PRO-Sportline/ RJX X-TRON 500/ EXTRA 300/ FPV QAV 210/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Spirit FBL - bylo 4Dstabi
PříspěvekNapsal: stř 09.01.2019 17:55 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.4.2006
Příspěvky: 1186
Bydliště: Litoměřice
Obrázky: 1
Blog: Zobrazit blog (6)
Tak to je dobře, ža už Ti to maká. S tím satelitem bohužel neporadím :-)

_________________
Jeti DC-24 CrossAlps 2.8, Power 1.1 Fox1.5 a 2.6 , Samba, T-REX 500X, Logo 700 Spirit Pro + GeoLink


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Spirit FBL - bylo 4Dstabi
PříspěvekNapsal: stř 09.01.2019 18:04 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 3.1.2012
Příspěvky: 288
Bydliště: Praha
Obrázky: 1
Tsisters píše:
Tak už mi to kluci maká :D taková blbost to byla :D stačilo změnit Kolektiv záchranného režimu s mínusové na plusovou hodnotu, přesto moc díky za ochotu a vstříčnost. Prosím neví někdo jak je to s tím druhým Spektrum satelitem,aby se mi spároval při bindování s vysílačkou. Spirita mám tu černou krabičku, která má vstup pri jeden satelit a pro druhý jsem si pořídil propojku. Při bindování bliká pouze ten co je v přímém vstupu


Taky jsem tak měl zapojené statelity, jestli si to dobře pamatuju, tak musíš nabindovat jeden a pak druhý, přímo na portu, pak ten jeden připojit přes propojku. Jestli tohle nebude fungovat, ozvi se.

Jen přemýšlím kde se dá nastavit Kolektiv záchranného režimu? Ještě do mínusu? :roll:

_________________
Netopyr

Goblin 570, Devil 380, Spirit, Taranis X9D+,


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Spirit FBL - bylo 4Dstabi
PříspěvekNapsal: stř 09.01.2019 18:30 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 10.2.2014
Příspěvky: 308
Bydliště: Černošice/Praha
Tsisters píše:
Tak už mi to kluci maká :D taková blbost to byla :D stačilo změnit Kolektiv záchranného režimu s mínusové na plusovou hodnotu, přesto moc díky za ochotu a vstříčnost. Prosím neví někdo jak je to s tím druhým Spektrum satelitem,aby se mi spároval při bindování s vysílačkou. Spirita mám tu černou krabičku, která má vstup pri jeden satelit a pro druhý jsem si pořídil propojku. Při bindování bliká pouze ten co je v přímém vstupu
Jakou verzi FW používáš? Zápornou hodnotu kolektivu šlo snad naposledy zadat ve verzi 1.2... pro ni ten postup co jsem popsal tak úplně neplatí...

_________________
TDF, TDR, Logo 600, Devil 380, Oxy 4 Max @ 3Digi, VBar Neo, Spirit, Grapuner mz-32


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Spirit FBL - bylo 4Dstabi
PříspěvekNapsal: stř 09.01.2019 18:47 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.3.2011
Příspěvky: 1929
Bydliště: www.LMKTrinec.cz
Blog: Zobrazit blog (1)
to:TomasN mám starší verzi FW proto že mám Spirita už na jedné heli a tak chci mít všude stejné verze
to:Netopyr druhý satelit jsem takovým spůsobem nabindoval,tak že teď svítí při zapnutí oba,ale ten zapojený přez kablík sám nefunguje, tak mně napadlo, že je pouze jako podpůrný stejně jak to je u klasického přijímače se satelitem
edit:všechny rady a podněty si tisknu a ukládám do složky Spirit ať se můžu kdykoliv podívat na případné rady a podněty

_________________
AGILE 7,2/ AGILE 5.5/ DEVIL 420/ T-REX 500PRO-Sportline/ RJX X-TRON 500/ EXTRA 300/ FPV QAV 210/


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1543 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100 ... 103  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz