RCmania.cz - web pro modeláře a modely
http://rcmania.cz/

Spirit FBL - bylo 4Dstabi
http://rcmania.cz/viewtopic.php?f=107&t=65010
Stránka 98 z 104

Autor:  Netopyr [ stř 09.01.2019 19:00 ]
Předmět příspěvku:  Re: Spirit FBL - bylo 4Dstabi

Tsisters píše:
to:Netopyr druhý satelit jsem takovým spůsobem nabindoval,tak že teď svítí při zapnutí oba,ale ten zapojený přez kablík sám nefunguje, tak mně napadlo, že je pouze jako podpůrný stejně jak to je u klasického přijímače se satelitem
edit:



Už si nepamutuju, jak tohle fungovalo a už to ani nemám, takže nemohu vyzkoušet. Zkus satelity ještě prohodit mezi sebou. Třeba se ozve Spiriťák, nebo se zeptat přímo na spiritforu.

Jinak doporučím aktualizovat jednotky na novou verzi. Jen pozor pokud máš verzi 1.X.X, tak na 2.X.X budeš muset vše nastavit.

Autor:  Tsisters [ pát 11.01.2019 19:57 ]
Předmět příspěvku:  Re: Spirit FBL - bylo 4Dstabi

Kluci jde přímo do Spirita zapojit tyto kondíky a pokud ano tak kam?Kamkoliv mimo programovacího slotu?
https://www.freakware.de/en/p/r2-buffer ... 155108.htm

Autor:  Netopyr [ pát 11.01.2019 20:10 ]
Předmět příspěvku:  Re: Spirit FBL - bylo 4Dstabi

Ano lze. Kamkoliv kromě SYS a ELE/PIT/AIL. Pokud nemáš místo můžeš paralelně k čemukoliv.

Autor:  Tsisters [ pát 11.01.2019 20:21 ]
Předmět příspěvku:  Re: Spirit FBL - bylo 4Dstabi

Díky za odpověď koupím do AGILE 5.5 tyto snad budou OK
https://www.freakware.de/en/p/r2-buffer ... a1-3188314

Autor:  Netopyr [ pát 11.01.2019 20:32 ]
Předmět příspěvku:  Re: Spirit FBL - bylo 4Dstabi

Měl jsem Rexe550, teď Goblin 570. Vždy jsem použil ty větší. Rozdíl ceny není velký, váhu jsem neřešil. Trochu delší čas vydrže mi přijde ok. Naštěstí jsem je nikdy nepotřeboval na plno.

Autor:  Tsisters [ pát 11.01.2019 20:37 ]
Předmět příspěvku:  Re: Spirit FBL - bylo 4Dstabi

Tak raději tyto:
https://www.freakware.de/en/p/r2-buffer ... 155108.htm

Autor:  dub [ pát 11.01.2019 20:50 ]
Předmět příspěvku:  Re: Spirit FBL - bylo 4Dstabi

Objednal jsem na shopu co jsi dal link a do týdne byly doma , ty menší hýbou se servy na trexu 500 asi 20 vteřin po odpojení pohonné baterie. Větší půjdou do Loga 700 :-)

Autor:  Tsisters [ pon 14.01.2019 18:58 ]
Předmět příspěvku:  Re: Spirit FBL - bylo 4Dstabi

Kluci jen malý technický dotázek, dá se a pokud jo tak prosím o nakopnutí kde, změnit směr gyrování vrtulky

Autor:  Netopyr [ pon 14.01.2019 19:03 ]
Předmět příspěvku:  Re: Spirit FBL - bylo 4Dstabi

Že by reverz Ch4.

Autor:  Tsisters [ pon 14.01.2019 20:18 ]
Předmět příspěvku:  Re: Spirit FBL - bylo 4Dstabi

Bože já jsem, ale lama :D stačilo přepnout v senzoru, hlavně že jsem na to čuměl a hledal všude možně a ještě jsem přejel všechny dotazy na Spirit podpoře. Díky moc za nakopnutí, občas bych to asi potřeboval napřímo a osobně :D Přeji hezký večer

Autor:  romik [ sob 19.01.2019 0:00 ]
Předmět příspěvku:  Re: Spirit FBL - bylo 4Dstabi

ahoj, rád bych si rozchodil ve svých vrtulnících futabu a telemetrii. Mohu poprosit o radu jaký kablík potřebuji k jednotlivým regulátorům ve svých vrtulnících? Jednotka je vždy spirit a regulátor 7008sb.
1/JivePro 120+HV
2/Powerjive 120+HV
3/Jive 80+HV
Děkuji moc

Autor:  honza.i [ pát 08.02.2019 19:01 ]
Předmět příspěvku:  Re: Spirit FBL - bylo 4Dstabi

TomasN píše:
Jakou verzi FW používáš? Zápornou hodnotu kolektivu šlo snad naposledy zadat ve verzi 1.2... pro ni ten postup co jsem popsal tak úplně neplatí...



Mě to taky blblo po přidání Geolinku a provedení update. Normální záchrana šla rychlost i směr v pořádku, ale záchrana s Geolinkem šla „do zemně“. Pořád jsem na to nemohl přijít. V posledních updatech obět fungují záchrané kolektivy pro každou banku zvlášť přesto že jsou zašedlé jako by nebyli aktivní, ale hodnota kolektivu se přesto používá. Stačí aby byl kolektiv jen menší a nemusí být ani záporný a vrtulník jde místo nahoru dlou. Když to vím nastavil jsem sim kolektiv pro každou bankku zvlášť a je vše v pořádku. Doporučuji vypnout motor a vše vysoušet nejprve na zemi záchrana musí jít správným směrem i vzhůru nohama a změřit úhloměrem velikost záchrany pro všechna nastavení.

Autor:  ZeXx86 [ pon 18.02.2019 23:39 ]
Předmět příspěvku:  Re: Spirit FBL - bylo 4Dstabi

Ahoj,

1) Stačí kablík Telem Kontronik v2 - jak zapojit a nastavit je zde: http://manual.spirit-system.com/index.p ... lemetry/cs
Nutné mít v ESC poslední verzi FW. Pokud není, pak doporučuji starší kablík Telem Kontronik (v1).
2) Propojka Telem UNI - http://manual.spirit-system.com/index.p ... lemetry/cs
3) Propojka Telem UNI - http://manual.spirit-system.com/index.p ... lemetry/cs

Pro Futabu je nutné pořídit FrSky propojku a tu modifikovat dle: http://manual.spirit-system.com/index.p ... lemetry/cs

Autor:  Woita [ úte 26.02.2019 18:14 ]
Předmět příspěvku:  Re: Spirit FBL - bylo 4Dstabi

Klucí, používáte někdo telemetrii z reglu Hobbywing v4 s FrSky OS (tedy nikoliv s OpenTX)?

Používám Horuse s FrSky OS a mám dojem, že by to mohlo chodit. Akorát že helikoptéra je v maketovém kabátku a nechce se mi to sundavat jen na pokus, pokud by to nemělo chodit. Musel bych propojit káblíkem S.port do Spirita a kvůli tomu bude muset ten kabátek dolů.

Všude se píše jenom o OpenTX ve spojitosti s FrSky telemetrií, ale já si říkám, proč by to nemělo chodit ve FrSky OS, když tam ta správná čidla všechna vidím...

Autor:  ivkucera [ úte 26.02.2019 19:24 ]
Předmět příspěvku:  Re: Spirit FBL - bylo 4Dstabi

Taky používám FrSky OS a bohužel nechodí. Ptali se lidi i na spirit foru, kde potvrdili jen OpenTX. Snad je naděje do budoucna až FrskyOS bude podporovat lua skripty. Aspoň tak jsem to pochopil já.

Stránka 98 z 104 Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/