Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1515 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Sab goblin 700
PříspěvekNapsal: ned 27.03.2016 14:19 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 21.6.2014
Příspěvky: 727
Bydliště: ČR
Obrázky: 0
farioses píše:
U HV serv používám Gryphona na 12S má 20A.

Poradíš, kde se to dá rozumně koupit?

_________________
DX8, DX6i || T-rex 600ESP, 500ESP FL, 450PRO, 450S || Algol, MaxiSwift


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Sab goblin 700
PříspěvekNapsal: ned 27.03.2016 18:25 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 16.2.2014
Příspěvky: 308
20A na co bec .na kosmiku mam spicky pri 8V 2.8 amper normalny odber do 1 A.serva BK.tu je graf spicky su z razantneho zastavenia heli z 200 kmh
Příloha:
uploadfromtaptalk1459099530449.jpg
uploadfromtaptalk1459099530449.jpg [ 120.69 KiB | Zobrazeno 2534 krát ]

_________________
VBar Control , Logo 550 SX+Neo, Goblin700 Competition+neo , Icharger 4010duo ,


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sab goblin 700
PříspěvekNapsal: ned 27.03.2016 19:48 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 18.10.2014
Příspěvky: 72
Bydliště: Hostišová-Zlín
stanikg píše:
20A na co bec .na kosmiku mam spicky pri 8V 2.8 amper normalny odber do 1 A.serva BK.tu je graf spicky su z razantneho zastavenia heli z 200 kmh
Příloha:
uploadfromtaptalk1459099530449.jpg

Stanikg .Můžeš mi říct jak se mám vyznat v těchto grafech?Upřímě nevidím tam rychlost kterou uvádíš a maximální A mě taky nesedí.Díky za vysvětlení.

_________________
Goblin 700 spirit ,Goblin 380 spirit ,msx 64 ,jeti 14


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sab goblin 700
PříspěvekNapsal: ned 27.03.2016 19:51 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 18.10.2014
Příspěvky: 72
Bydliště: Hostišová-Zlín
petrfm píše:
Poradíš, kde se to dá rozumně koupit?

Mám doma jestli bys ho chtěl tak do sz.

_________________
Goblin 700 spirit ,Goblin 380 spirit ,msx 64 ,jeti 14


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sab goblin 700
PříspěvekNapsal: ned 27.03.2016 20:15 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 21.6.2014
Příspěvky: 727
Bydliště: ČR
Obrázky: 0
A teď babo raď :lol: To že za ideálních podmínek je odběr do 3A je hezké, ale je otázka, zda se na to spoléhat. Serva v běžném režimu vezmou zlomek toho, co při plném zatížení. Pak stačí, aby se přidřelo táhlo na ocase, nebo vznikl nějaký mechanický problém, odběr serva vyletí někam absolutně za krajní mez a shodí to celou palubní elektroniku :?

_________________
DX8, DX6i || T-rex 600ESP, 500ESP FL, 450PRO, 450S || Algol, MaxiSwift


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sab goblin 700
PříspěvekNapsal: pon 28.03.2016 6:15 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 16.2.2014
Příspěvky: 308
Lebo viem co som lietal pri tom grafe ktory som vybral z kosmiku .jasne ze rychlost tam nieje to esc neukazuje .na grafe mas napatie bec .prud bec a napatie lipo a prud z lipo a otacky rotora

_________________
VBar Control , Logo 550 SX+Neo, Goblin700 Competition+neo , Icharger 4010duo ,


Naposledy upravil stanikg dne pon 28.03.2016 6:19, celkově upraveno 2

Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sab goblin 700
PříspěvekNapsal: pon 28.03.2016 6:16 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 16.2.2014
Příspěvky: 308
Tu je iny graf z letu.
Příloha:
uploadfromtaptalk1459142250226.jpg
uploadfromtaptalk1459142250226.jpg [ 120.57 KiB | Zobrazeno 2545 krát ]

Tu mas zase otacky rotora . prud z motora .a prudove spicky motora .da sa to vsetko zobrazit aj v jednom grafe ale je to potom neprehladne.
Jasne spotreba kazdeho serva je ina ale nemyslim si ze kontinualny prud serv pojde napriklad nad 4A a spicky nad 10 A a to pri brulalnom 3D

_________________
VBar Control , Logo 550 SX+Neo, Goblin700 Competition+neo , Icharger 4010duo ,


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sab goblin 700
PříspěvekNapsal: pon 28.03.2016 10:27 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 21.6.2014
Příspěvky: 727
Bydliště: ČR
Obrázky: 0
Zkus to servo pripojit pres ampermetr, chytni paku, at se nemuze hybat a vychyl ho vysilackou. Uvidis, jak ten proud vyskoci. Ja to u velkych serv nezkousel, ale vim, ze micro serva umi ze 100-200mA vyskocit nad 1A. Samotneho by mne zajimalo, kolik si tyhle velke HV serva pri mechanickem zablokovani vezmou.
Je jasne, ze pri beznem, nebo i extremne tvrdem 3D litani tohle nehrozi, ale s mechanickym problemem minimalne na jednom servu by stalo za to pocitat, aby kdyz se neco pridre (muze se seknout prevodovka) se z toho nestala ve vzduchu jen velka padajici cihla. Kdyz spadne BEC, radio a cela palubni elektronika, nemas sanci se pokusit o nejake setrne pristani.

_________________
DX8, DX6i || T-rex 600ESP, 500ESP FL, 450PRO, 450S || Algol, MaxiSwift


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sab goblin 700
PříspěvekNapsal: pon 28.03.2016 13:37 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 16.2.2014
Příspěvky: 308
Tu mas nieco take https://youtu.be/ALIV7wtU_HE

_________________
VBar Control , Logo 550 SX+Neo, Goblin700 Competition+neo , Icharger 4010duo ,


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sab goblin 700
PříspěvekNapsal: pon 28.03.2016 13:47 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 21.6.2014
Příspěvky: 727
Bydliště: ČR
Obrázky: 0
Dobrá práce :wink: Takže BEC do 10A BOHATĚ stačí. Zbytek je jen náboženství :lol:

_________________
DX8, DX6i || T-rex 600ESP, 500ESP FL, 450PRO, 450S || Algol, MaxiSwift


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sab goblin 700
PříspěvekNapsal: pon 04.04.2016 10:21 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 13.1.2007
Příspěvky: 6532
Bydliště: Dubai, UAE
U meho Goblina mam behem letu proudove spicky z BECu do 12A. Serva MKS X8
Za me BEC do cca 15A musi stacit. K nemu samozrejme ty nejtlustci servokabely (urcite dva), poradne udelane konektory a nejlepe kondenzatory na pokryti spicek. Treba tyhle : http://www.mhm-modellbau.de/part-R2-BUF-350-RTF.php
Potom je to funkcni a hlavne spolehlive.
Petr

_________________
بتر كوتاتكو
UH-60 Blackhawk, Bell 206, Mi-8, Jeti DS-16


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sab goblin 700
PříspěvekNapsal: pon 04.04.2016 14:50 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 16.2.2014
Příspěvky: 308
Tak to musi lietak ako dabel 12 A serva .alebu su mks take zrave

_________________
VBar Control , Logo 550 SX+Neo, Goblin700 Competition+neo , Icharger 4010duo ,


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sab goblin 700
PříspěvekNapsal: úte 07.06.2016 18:41 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 20.7.2013
Příspěvky: 5
Bydliště: Praha
Při debatách o spotřebě serv bych doporučil rozlišovat mezi průměrným a špičkovým proudem. Zatímco průměrný proud nemusí být nijak zvlášť velký, špičky jsou u moderních serv překvapivě vysoké. Často ani moc nezávisí na zátěži serva (se zátěží se mění spíš střída než amplituda). Pro zajímavost jsem změřil špičkový proud u několika serv (na stole, bez zátěže, jen rychlé pohyby):

Align DS520: 2.0A @ 6V
Align DS525: 4.0A @ 6V
BK DS-5005HV: 7.0A @ 7.4V
BK DS-7005HV: 8.5A @ 7.4V
BK DS-7001HV: 9.5A @ 7.4V
BK BLS-8001HV: 9.0A @ 7.4V
MKS HBL-880: 8.0A @ 8.0V

Špičky kolem 30A jsou u 4 serv na G700 prostě realita a i když trvají jen krátce, rozvody napájení je musí zvládnout bez kritického poklesu napětí na Rx a FBL.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sab goblin 700
PříspěvekNapsal: úte 07.06.2016 19:58 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 16.2.2014
Příspěvky: 308
No 9 A na servo to sa mi nejak nezda .

Odoslané poštovým holubom

_________________
VBar Control , Logo 550 SX+Neo, Goblin700 Competition+neo , Icharger 4010duo ,


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sab goblin 700
PříspěvekNapsal: pát 10.06.2016 15:02 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 20.7.2013
Příspěvky: 5
Bydliště: Praha
Přesto je 9A (i víc) na servo realita. Jen znovu zdůrazňuji, že se bavíme o špičkovém proudu, ne průměrném. Proudové impulsy jsou velmi krátké a rychlé a běžně dostupnými přístroji je nelze měřit. Ani údaje logu z ESC zdaleka nemusí zachytit největší špičky. Mohu dodat detaily měření, ale pro začátek bych doporučoval pěkný článek na http://www.rchelicopterfun.com/digital-servos.html

_________________
T-Rex 450 PRO DFC / T-Rex 500 PRO DFC / Goblin 700 Competition


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1515 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz