OS 91HZ - loziska
OS 91HZ - loziska
Zdravim,
lietam s trex 700 s motorom OSMAX 91HZ uz asi 2 roky a za tu dobu som musel uz dva krat vymenit lozisko na klukovke (to vacsie). Ten druhy krat to bolo prave dnes. Bolo fakt dost ponicene. Tak sa chcem spytat, ake mate vy skusenosti s vydrzou lozisk v spalovaku v idealnom pripade tiez v 91HZ. Fakt by som rad vedel, ci to je normalne menit lozisko kazdy rok, alebo mam ten problem iba ja.
Vdaka za reakcie.
lietam s trex 700 s motorom OSMAX 91HZ uz asi 2 roky a za tu dobu som musel uz dva krat vymenit lozisko na klukovke (to vacsie). Ten druhy krat to bolo prave dnes. Bolo fakt dost ponicene. Tak sa chcem spytat, ake mate vy skusenosti s vydrzou lozisk v spalovaku v idealnom pripade tiez v 91HZ. Fakt by som rad vedel, ci to je normalne menit lozisko kazdy rok, alebo mam ten problem iba ja.
Vdaka za reakcie.
KASAMA Srimok 90N CYBERHEAD + SPIRIT
TREX 450PRO + Beast
Futaba T14SG 2,4GHz
TREX 450PRO + Beast
Futaba T14SG 2,4GHz
- Liška Pepa
Re: OS 91HZ - loziska
Tak na to si taky počkám. Mám ho taky a teď budu zabíhat.
- Screwball671
A používáte After run olej? Nitro je agresivní a při delším odstavení působí zejména na ložiska. Už se to tu řešilo, někdo proplachuje ricinovým palivem, někdo olejem na bázi WD-40. Já dávám speciální After run olej pro to určenej, když nelítám víc jak měsíc.
Trex 700E, Trex 600 nitro, Protos 500, Trex 500, Trex 450 Sport, Yak 55M, RS352, Piper Cub, Variant
No je fakt, ze After run olej nepouzivam, ale nemam pocit, ze je problem v hrdzaveni. To lozisko nebolo nijak moc zhrdzavene, malo len taky slaby hnedy povlak, proste nic zasadne. Problem bol v tom, ze ta stycna plocha, kde sa kotulaju gulicky, bola dost ponicena - ako by som to popisal - proste rozne praskliny,hrbolce... Takze to lozisko dost zadrhava.
Inac po dolietani vzdy spalim zvysky paliva v motore a poriadne ho pretocim naprazdno s otvorenym karburatorom.
Inac po dolietani vzdy spalim zvysky paliva v motore a poriadne ho pretocim naprazdno s otvorenym karburatorom.
TREX 450PRO + Beast
Futaba T14SG 2,4GHz
TREX 450PRO + Beast
Futaba T14SG 2,4GHz
Mám ten samý a už jsem jednou (za dva roky) měnil- v tobexu už stačí říct motor a ložiska mají za pár korun, Jen ta práce
T-REX 700N/ Goblin 700Spirit ,PROTOS, EXTRA 330L 3W157 futaba FG12 2,4Ghz
Hlavne nekup lacnú činu ale japonca alebo nemca s vôľou C3 alebo C4
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=309
Pridam se s otazkou. Zkousel jste nekdo dat do motoru loziska s keramickymi kulickami? Stoji jen nepatrne vice, a kulicky budou odolne vuci nitru, zbytek loziska sice ne, ale na zivotnosti by to trochu mohlo pridat.
Zivotnost lozisek v mem OS50 je tak dva roky (cca 70 litru 20%nitro paliva), a pak se stane presne to co popisuje zakladatel - povlak, zadrhavani... Pouzivam after run pro odstavky delsi jak 14 dni.
Vuli C3 neni treba resit, vsechny loziska (z tobexu) se standartne vyrabeji s touto vuli. (Overeno odbornikem z tobexu, a vlastni praxi)
Zivotnost lozisek v mem OS50 je tak dva roky (cca 70 litru 20%nitro paliva), a pak se stane presne to co popisuje zakladatel - povlak, zadrhavani... Pouzivam after run pro odstavky delsi jak 14 dni.
Vuli C3 neni treba resit, vsechny loziska (z tobexu) se standartne vyrabeji s touto vuli. (Overeno odbornikem z tobexu, a vlastni praxi)
Naposledy upravil(a) Maxipes dne čtv 26.01.2012 10:41, celkem upraveno 1 x.
T-Rex 600N Spirit, Tx Aurora.
Jano píše:Hlavne nekup lacnú činu ale japonca alebo nemca s vôľou C3 alebo C4
Tentokrat som kupil presne tieto -
http://www.rcbearings.com/os-91-hz-fx-sz/
- 16003 Stainless
- R6ZZ Stainless Ceramic
Pisu tam, ze vsetky u nich predavane loziska su kategorie ABEC-3 alebo lepsie.
Tak hadam tentokrat vydrzia trochu dlhsie
TREX 450PRO + Beast
Futaba T14SG 2,4GHz
TREX 450PRO + Beast
Futaba T14SG 2,4GHz
tušim že rada abec je až do 7
antikor sice nehrdzavie ale na ložiskovú oceľ aj tak nemá
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=309
Všichni píšete,že ložiska vydrží zhruba dva roky....kolik spotřebujete za tu dobu paliva,event. po kolika letových hodinách je potřeba ložiska vyměnit?
Naposledy upravil(a) raging dne čtv 26.01.2012 8:41, celkem upraveno 1 x.
Jano píše:tušim že rada abec je až do 7![]()
no vlastne je to az do 9
ale pouzivaju sa iba neparne cislice, teda 1,3,5,7,9
TREX 450PRO + Beast
Futaba T14SG 2,4GHz
TREX 450PRO + Beast
Futaba T14SG 2,4GHz
raging píše:Všichni píšete,že ložiska vydrží zhruba dva roky....kolik spotřebujete za tu dobu paliva,event. po kolika letových hodiněch je potřeba ložiska vyměnit?
neviem ako ostatni, ale ja si podobne statistiky nevediem, takze nedokazem odpovedat
TREX 450PRO + Beast
Futaba T14SG 2,4GHz
TREX 450PRO + Beast
Futaba T14SG 2,4GHz
Mám tak cca 8litrů na měsíc. Fia ackro ne brutál 15%nitro tornado.
T-REX 700N/ Goblin 700Spirit ,PROTOS, EXTRA 330L 3W157 futaba FG12 2,4Ghz
Když jsem měl kdysi 91 HZ, tak mi ložiska odešla cca po 4 měsících, po výměně naběháno víc jak rok a už bez problémů. Se špatnými ložisky u OS jsem se setkával celkem často.
Jeti model
MS Composit
Bavarian Demon
MS Composit
Bavarian Demon
Pokusil som sa to aj nafotit. To podla mna nevyzera na problem s hrdzou, alebo ????
https://picasaweb.google.com/1097926975 ... 4Xt7d6YmQE
https://picasaweb.google.com/1097926975 ... 4Xt7d6YmQE
TREX 450PRO + Beast
Futaba T14SG 2,4GHz
TREX 450PRO + Beast
Futaba T14SG 2,4GHz