jio píše:
Ten ubrousek a igelit je dobrý tip. Já to vždy máčel v misce pod truhlík na květiny a jednak byl nepříjemný ten smrad a taky byla velká spotřeba čpavku.
Přidám zdarma doporučení.
Je vhodné mít na rukou rukavice. Ten smrad jinak nechce z ruk dlouho vyprchat.
co se týče dlouhé nádoby na namáčení , ale i napouštění či moření s úspěchem používám kus plastového okapu malého poloměru s nacvaknutými čely prodávanými jako set pro malé střechy, popřípadě pokud nechci moc smrádku venku a nepotřebuji kontrolovat průběh namáčení pak je ideální novodurová odpadní trubka s originál těsněním na jedné straně a zátkou a na druhé s nalepeným hrdlem z lékovky se šroubením, lepím to MS tmelem a pokud možno v hodně velké ploše -lékovku vhodného průměru upravím jen odříznutím dna , jde použít i PET flaška ta má výhodu , že se dá na trubku i ,,zasmrštit,, horkovzduchem.