RCmania.cz - web pro modeláře a modely
http://rcmania.cz/

LED signální
http://rcmania.cz/viewtopic.php?f=110&t=80538
Stránka 2 z 2

Autor:  Lark [ pon 10.04.2017 21:39 ]
Předmět příspěvku:  Re: LED signální

O tom můstku jsem to psal už tady: ned 09. dub, 2017 20:29

Autor:  guchar [ úte 11.04.2017 7:47 ]
Předmět příspěvku:  Re: LED signální

Lark píše:
O tom můstku jsem to psal už tady: ned 09. dub, 2017 20:29

Psal. Já vím. A protože Si dioda 1000 V, 1 A je korunová položka, použiji tvoje provedení ve verzi 4 ks 1N4007.
Když už to topí na R, tak ať to taky svítí na LED.

Autor:  JosefSvejk [ úte 11.04.2017 8:17 ]
Předmět příspěvku:  Re: LED signální

Když už jste, pánové, tu problematiku pojali tak vědecky (kontrolka mohla svítit už před týdnem s odpůrkem ze šuplíku), tak ještě zmíním možnost "nejklasičtější", tedy trafo. Všimněte si hlavně rozměru a váhy. Cena cca 60 Kč.

Přílohy:
BV2010128.pdf [22.91 KiB]
55 krát

Autor:  guchar [ úte 11.04.2017 9:12 ]
Předmět příspěvku:  Re: LED signální

Samotný odpor topí, 2 mA x 230 V = 460 mW . Zalévaná trafa používám, ale na větší proudy. Poku jsem dobře
hledal, hlavní PROTI je CENA (BV 201 0128 nebo jiné vhodné trafo) 30,- až 60,- proti cca 6,- za kondenzátor.
==edit02
LED už svítí. A to několik v sérii. Po pár dnech se rozhodnu, kterou (z těch co byly v šuplíku) použít.

Autor:  Lark [ úte 11.04.2017 12:09 ]
Předmět příspěvku:  Re: LED signální

Švejku, nic proti klasice, ale třeba do vypínače se to trafo asi nevejde a dát do vypínače 0,5W topení by se mi taky moc nelíbilo. Jinak na tom odpůrku 22k v mém zapojení je ztráta jen 0,088W, spíš ještě menší, protože nepočítám s úbytkem na zhasnutých žárovkách a je tam jen jako pojistka.

Stránka 2 z 2 Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/