Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 24 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: pon 25.12.2017 21:18 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 27.12.2007
Příspěvky: 171
Bydliště: Dolní Kounice
Zdravím
K přijímači FrSky X8R mám připojený převodník FrSky sbus na PWM. Nastavené kanály 9 až 12. V OpenTx mám nastaveno failsave, někde 0, jinde 100 a nebo hold. Cokoli je zapojeno na X8R funguje dobře. Ale serva zapojená na převodníku začnou při vypnutí vysílače kmitat. Kmitají ještě chvíli po zapnutí vysílače.
Je to standardní chování, nebo se musí nastavit něco jinak?
Jedná se o pozemní model.
Děkuji


Nahoru
 Profil  
 
 
PříspěvekNapsal: úte 26.12.2017 17:48 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.7.2011
Příspěvky: 6445
Bydliště: Písek, ČR
Znamenám si pro sledování, také mě to zajímá, jsem zvědav jestli k tomu něco napíše třeba Honza Urbánek (RC Studio).

_________________
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 26.12.2017 20:26 
Mazák
Mazák

Registrován: 30.8.2011
Příspěvky: 5386
Bydliště: Plzeň, CZ
Obrázky: 0
a dodrzovani standardniho postupu tj. nejdriv zapnu vysilac a az pak prijimac to nahodou neresi ?

Nebo pouzivas tento postup a vypnutim vysilace myslis simulaci problemu a pozadavek na failsafe ?

_________________
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: úte 26.12.2017 20:45 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 27.12.2007
Příspěvky: 171
Bydliště: Dolní Kounice
Amper píše:
a dodrzovani standardniho postupu tj. nejdriv zapnu vysilac a az pak prijimac to nahodou neresi ?
Nebo pouzivas tento postup a vypnutim vysilace myslis simulaci problemu a pozadavek na failsafe ?

Zapínaní bývá standardní, prvně vysílač a pak model, to umí i můj 3letý kluk.

Takže ano, může to být simulace, člověk nikdy neví a nejen u letadla mi to příjde zásadní (vypadne signál, zarušení, ...). Chtěl jsem převodník použít i FunCuba, ale s takovou to vypadá na 2x Rx.

A konkrétně tato situace je u pozemní techniky. Nedělám to často, ale občas se to hodí, a pak se to může jevit nestandardně. Není problém mít zaplé dva modely a pomocí jedoho vysílače si přepínat právě jeden aktivní. Na předváděčkách je to velice užitečné, člověk nelítá na polygon vypínat napájecí zdroj modelu.
S FrSky sem ještě neměl tu čest být na BVV za plného provozu (letos to bylo na modely slabé), ale u Turnigy se mi v té záplavě 2,4GHz již výpadek signálu stal, a za funkční failsave sem byl rád (co kdyby to zrovna udělal plyn?).


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 27.12.2017 11:59 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 12.2.2016
Příspěvky: 777
Bydliště: Vysočina
Taky čekám na odpověď (nevěstí to nic dobrýho). Může to chování ještě někdo ověřít?


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 27.12.2017 12:48 
Mazák
Mazák

Registrován: 10.5.2005
Příspěvky: 570
Bydliště: Žatec
Zdravím, koupil jsem tento bazmek a dalších 8 serv chodí bez problému.
https://www.banggood.com/16CH-Receiver- ... rehouse=CN


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 27.12.2017 13:26 
Mazák
Mazák

Registrován: 3.11.2011
Příspěvky: 715
Bydliště: Česká republika
Včetně failsafe u všech kanálů?


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 27.12.2017 14:45 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie
Uživatelský avatar

Registrován: 1.8.2012
Příspěvky: 5569
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
Setup X7 opentx 221, X8R a sbus na pwm 9-12k, Serva Turnigy 531BBD

nastavil jsem 9-12k na plyn a na kanaly 10 a 12 jsem nastavil ruzne hodnoty Failsafe. Plyn nastavil na druhou stranu, prepnuti radia do bindovani (ztrata spojeni) aktivuje FS behem 1 sec a serva prejedou do nastaveneho FS a drzi.

_________________
Jan Janekx Urbanek
https://www.rcstudio.cz/ - prémiový partner a servis FrSky


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: stř 27.12.2017 20:15 
Mazák
Mazák

Registrován: 10.5.2005
Příspěvky: 570
Bydliště: Žatec
Zdravím, fail nepoužívám. Joker


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 27.12.2017 20:30 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.7.2011
Příspěvky: 6445
Bydliště: Písek, ČR
No ale právě o ten fail-safe od začátku jde. O chování převodníku bez signálu vysílače.

_________________
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 27.12.2017 22:09 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 27.12.2007
Příspěvky: 171
Bydliště: Dolní Kounice
Konečně byla trocha času na laborování. Výsledek je: může za to přijímač.
Dnes sem měl k dispozici S8R a tam serva najela do definovaných poloh a držela (1x noname, 2x futaba, 1 turnigy). Takže sem vytáhl z jiného modelu přijímač X8R, napároval, vložil do modelu kde mám ten expandér a ejhle - OK.
Nevím, jestli může být jiná verze firmware v přijímači?
Chová se to tak, že když má najet do failsave, levné servo neustále kmitá, futaba a turnigy v pravidelných intervalech viditelně škubne.
Zatám přijímač, který má s expandérem problém, je v modelu, kde expandér (snad) nikdy nepoužiji.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv 28.12.2017 11:21 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie
Uživatelský avatar

Registrován: 1.8.2012
Příspěvky: 5569
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
sakulajda píše:
Konečně byla trocha času na laborování. Výsledek je: může za to přijímač.
Dnes sem měl k dispozici S8R a tam serva najela do definovaných poloh a držela (1x noname, 2x futaba, 1 turnigy). Takže sem vytáhl z jiného modelu přijímač X8R, napároval, vložil do modelu kde mám ten expandér a ejhle - OK.
Nevím, jestli může být jiná verze firmware v přijímači?
Chová se to tak, že když má najet do failsave, levné servo neustále kmitá, futaba a turnigy v pravidelných intervalech viditelně škubne.
Zatám přijímač, který má s expandérem problém, je v modelu, kde expandér (snad) nikdy nepoužiji.


Takze S8R ?

Stejny setup. Podotykam ze kanalu 9-12 jsou ridici takze by meli prenaset povely z radia. nastavil jsem CH10 na +100 a opravdu po FS skoci na +100 ale nevrci.

FW bych zkusil fleshnout to nic nestoji...

_________________
Jan Janekx Urbanek
https://www.rcstudio.cz/ - prémiový partner a servis FrSky


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: čtv 28.12.2017 12:35 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 27.12.2007
Příspěvky: 171
Bydliště: Dolní Kounice
Ten co zlobi je x8r, zkusim dodelat kablik, prejet fw a uvidime.
Jak fakci s8r vim, ale proste sem to zkusil, co to udela.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 09.01.2018 17:25 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 27.12.2007
Příspěvky: 171
Bydliště: Dolní Kounice
Nevím, co v tom přijímači bylo nahráno, nebo kde byla chyba (byl kupovaný v Brně u Reicharda, takže by to měl být Brněnské standard), ale dneska sem aktualizoval firmware a kmitání ve failsave je pryč, teď vše funguje tak, jak bych očekával.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 10.01.2018 15:45 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.7.2011
Příspěvky: 6445
Bydliště: Písek, ČR
Ono právě záleží, jak konkrétní prodejce zajistí aktuálnost FWarů a jejich integritu, tj. aby vše bylo kompatibilní s (povinnou) EU normou.
Koupit neoriginální přijímač v Číně není problém, je levný a o to větší je pak marže :?
Zde na RCM se psalo o tom, že se již vesele prodávají klony FrSky přijímačů, na první pohled nerozeznatelné, ale vlastnostmi horší nežli originály. Třeba Honza Urbánek to umí poznat (já bych to nepoznal). I přímo FrSky na to upozorňovalo.

Nechci sahat Reichardovi do svědomí (a sám tam i ledacos nakupuju - tedy nikoliv přijímače), ale jak to, že firmware nebyl správný?

Tímto nechci zakládat žádný flame, jen přemýšlím, proč se přijímač hned po zakoupení nechoval jak měl...
(Přijímače bych jinde než v RC studiu nekupoval, přestože přímo z Číny kupovat umím a spustu věcí odtud beru.)

_________________
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 24 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz