Reklama

 





Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 41 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Servotester s obvodem 555
PříspěvekNapsal: ned 04.02.2018 21:50 
Mazák
Mazák

Registrován: 4.7.2012
Příspěvky: 1644
Bydliště: Havířov
No v podstatě to jsou ty samé zapojení, mám to z třetího odkazu.


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Servotester s obvodem 555
PříspěvekNapsal: pát 16.02.2018 22:15 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 17003
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0


Návod jak vložit video do příspěvku na RCMANIA.cz

_________________
Aby mně mé záliby bavily, nemusím je brát kdovíjak vážně - jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Servotester s obvodem 555
PříspěvekNapsal: pát 16.02.2018 23:29 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 30.10.2011
Příspěvky: 1201
Bydliště: uhlířská lhota 74
jyrry,
díky za tohle video, je na něm krásně vidět ta jednoduchost a v podstatě ,,blbovzdornost,, zapojení s 555....
troufnu si poznamenat , že i bez použití destičky a za použití páječky lze toto zrealizovat i bez tištáku za zhruba 2-3 násobek tohoto reálného času.
Více netřeba říkat.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Servotester s obvodem 555
PříspěvekNapsal: pát 16.02.2018 23:39 
Mazák
Mazák

Registrován: 7.5.2015
Příspěvky: 2898
Obrázky: 1
Napájecí napětí 9 V (schema) pro modelářské servo nikomu nevadí? Že by to byla jen prkotina?


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Servotester s obvodem 555
PříspěvekNapsal: sob 17.02.2018 0:08 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 30.10.2011
Příspěvky: 1201
Bydliště: uhlířská lhota 74
mě né předřazuji 7805 v katalogovém zapojení


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Servotester s obvodem 555
PříspěvekNapsal: sob 17.02.2018 0:11 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 17003
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
ufon13 píše:
jyrry,
díky za tohle video....

Akorát že nebylo pro tebe ale pro varoka :roll:

_________________
Aby mně mé záliby bavily, nemusím je brát kdovíjak vážně - jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Servotester s obvodem 555
PříspěvekNapsal: sob 17.02.2018 9:21 
Mazák
Mazák

Registrován: 4.7.2012
Příspěvky: 1644
Bydliště: Havířov
jyrry: Už to mám hotové, jak jsem psal. Ta funkce tedy asi už mám po menší opravě jak má být, chová se mi to stejně jako na tom videu. Nemá tam ale chybu? Kondenzátory 22mikroF takové velikosti asi nejsou. Sice tam něco dopsal, ale nejde to moc přečíst, tak jestli tam nemělo být 0,22mikroF.
Děkuji


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Servotester s obvodem 555
PříspěvekNapsal: sob 17.02.2018 10:01 
Mazák
Mazák

Registrován: 7.5.2015
Příspěvky: 2898
Obrázky: 1
@varok Autor=xoftc spojil do série dva kon. 47nF.Tím dostal výslednou kapacitu 47/2=23.5cca22nF


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Servotester s obvodem 555
PříspěvekNapsal: sob 17.02.2018 11:13 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 30.10.2011
Příspěvky: 1201
Bydliště: uhlířská lhota 74
jyrry píše:
Akorát že nebylo pro tebe ale pro varoka :roll:


to samozřejmě chápu, přesto díky......
jednoduchost uvidí i další zájemci..... budou si moci lépe vytřídit informace z vlákna. :wink: :lol:


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Servotester s obvodem 555
PříspěvekNapsal: sob 17.02.2018 13:27 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 17003
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
ufon13 píše:
.... budou si moci lépe vytřídit informace z vlákna. ...

Dozajista.

_________________
Aby mně mé záliby bavily, nemusím je brát kdovíjak vážně - jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Servotester s obvodem 555
PříspěvekNapsal: ned 18.02.2018 10:13 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 12.2.2016
Příspěvky: 668
Bydliště: Vysočina
Myslím si, že pro posouzení by bylo lepší video obou provedení. Námitku, že programování zabere čas neberu. Takový program je časově stejně náročný jako pohledat součástky. (Nevýhoda - vyžaduje to něco navíc znát a umět)
Z nostalgie můžu udělat servotester třeba s elektronkou. :) Určitě bych to ale nikdy nedoporučoval jako optimální řešení.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 41 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz