Reklama

 





Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 85 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5, 6  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: FUNTIC II 1600MM
PříspěvekNapsal: čtv 14.07.2016 9:55 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 2.10.2015
Příspěvky: 5
Bydliště: Pardubice
Uctivý pozdrav všem.
Rád bych použil toto letadlo jako pokračující model po Betě 1400. Je tu někdo, kdo s tímto modelem léta a je ochoten sdělit zkušenosti s jeho provozem.
Díky


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: FUNTIC II 1600MM
PříspěvekNapsal: čtv 14.07.2016 10:09 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 13.1.2015
Příspěvky: 30
Bydliště: Pyšely


Návod jak vložit video do příspěvku na RCMANIA.cz



Návod jak vložit video do příspěvku na RCMANIA.cz

_________________
http://matyaso.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FUNTIC II 1600MM
PříspěvekNapsal: čtv 14.07.2016 10:14 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 9.9.2014
Příspěvky: 251
Bydliště: Holýšov, Plzeňský kraj
Zkus napsat RiMrovi, dělal test, má i svůj "channel" https://youtu.be/e5f3mwsBxTw Koukám, že mě matyaso v průběhu psaní předběhl.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FUNTIC II 1600MM
PříspěvekNapsal: čtv 14.07.2016 11:37 
Mazák
Mazák

Registrován: 2.2.2012
Příspěvky: 959
Jak dobře umíš lítat víš jen ty sám,ale nechtělo by to už trošku "pokročilejší" a zábavnější éro s podvozkem-např.FunCub?Ale tady si musíš ais odpovědět sám! :D


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FUNTIC II 1600MM
PříspěvekNapsal: čtv 14.07.2016 14:53 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 10.1.2011
Příspěvky: 434
Bydliště: Žebrák
Já bych šel do něčeho jiného jak píše Jardátor. Připadá mi to stejný jako ta Beta.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: FUNTIC II 1600MM
PříspěvekNapsal: čtv 14.07.2016 15:45 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 2.10.2015
Příspěvky: 5
Bydliště: Pardubice
Děkuji všem za čas věnovaný mému dotazu.
Vím, že se nejedná o velký postup (3m termický větroň je můj sen), ale létám ve východní části Krkonoš, přistávám na pastvinách, které se s koly moc nesnesou a při značně nárazovém větru po celý rok. Bojím se, že velký větroň velmi rychle rozložím na prvočinitele. Tak že z nouze cnost.
Všem ale veškeré díky.
Václav


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FUNTIC II 1600MM
PříspěvekNapsal: čtv 14.07.2016 16:35 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 3.4.2016
Příspěvky: 25
ahoj,ja s ním lietam sa som s ním spokojný.prvý som zavesil na stromy,tak som ho kúpil ako kit a prehodil len elektroniku.stále mám problém s pristávaním a preto oceňujem motor vzadu.vyváženie mám nejako ináč ako píšu,ale letí.začiatkom tohto mesiaca sa mi podarilo na 4,5 min motorového letu letieť 1h 03min-ale nosilo všade.chcem naň kameru,ale vošla mi do toho tá nehoda,tak bude musieť počkať.skúšal som aj nejak neodbornú akrobaciu a pevnostne to ustál.mne vyhovuje a som s ním spokojný


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FUNTIC II 1600MM
PříspěvekNapsal: pát 15.07.2016 6:43 
Mazák
Mazák

Registrován: 2.2.2012
Příspěvky: 959
Ten FunCub by určitě zvládl i ten váš nárošný krkonošský terén,ale pokud chceš raději větroně,jdi do něčeho od Multiplexu.S žádným z nich nešlápneš vedle a lítání si určitě užiješ více jak s érem které chceš koupit.Multiplexáský elapor je velmi pevný a odolný,drobné havárie přežije bez větších následků a větší kolize opravíš snadno a rychle sekunďákem.Tak si dobře vyber,užívej si lítání a neprobuď KRAKONOŠE! :D


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FUNTIC II 1600MM
PříspěvekNapsal: pát 15.07.2016 14:04 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 8.7.2015
Příspěvky: 52
Když už tady byla zmínka o Multiplexu . Nevíte někdo kde se poděl
,,Funglider multiplex,, jako by se po něm země slehla, nikdo ho neprodává alespoň na netu v Čechách. Neleží někomu na krámě?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FUNTIC II 1600MM
PříspěvekNapsal: pát 15.07.2016 15:53 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 9.9.2014
Příspěvky: 251
Bydliště: Holýšov, Plzeňský kraj
HONZIK 22 píše:
Když už tady byla zmínka o Multiplexu . Nevíte někdo kde se poděl
,,Funglider multiplex,, jako by se po něm země slehla, nikdo ho neprodává alespoň na netu v Čechách. Neleží někomu na krámě?

Pokud ho nemá Pelikán skladem a nemá co jsem se díval, tak se nezobrazí nikomu na netu. Nedávno jsem takto hledal a řešil nabíječku, vše mi bylo vysvětleno na tel. lince Pelikána.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FUNTIC II 1600MM
PříspěvekNapsal: pát 15.07.2016 16:09 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 23.6.2014
Příspěvky: 188
Bydliště: Žďár n. S.
Funtic II = Funtastic dříve. Jsou to totožná letadla, s Funtastikem jsem nalítal docela hodně.
Lítá pěkně, je obratný, vydrží cca 6-7 minut ostrého motorového letu na LiPol 3S 2200 mAh, při mírném letu motor-kluz asi 20 minut na jednu baterku. Pár menších problémů ale bylo. V recenzi, která vyšla v RC Revue 4/2015, o nich není zmínka.

Už při nastavování výchylek podle návodu se strhaly převody či spíše (neexistující) "ložisko" v servu křidélka. Prvotní příčina asi byla v hodně tuhém a nerozhýbaném závěsu jednoho křidélka (Číňan asi na jedno zapomněl :cry: ). Noname serva s plastovým převodem jsou dost bída, hřídelky za chvíli kvedlali o milimetr. Brzo jsem je vyměnil za levná 10g, ale s kovovým převodem. Osadil jsem přitom i klapky. V recenzi se píše, že otvory pro serva klapek připraveny nejsou. Jsou tam, ale dutinu odhalí až odříznutí horního plátku EPP, křídlo je lepené z více vrstev. Klapky jsem odřízl podle naznačení, ale jsou krátké, chtělo to určitě delší (jak navrhuje i Rimr ve videu).

Utažení spojky křídel šroubem moc nedrželo. Pomohlo trubku na koncích olepit jednou vrstvou velmi tenké pásky a pak teprve silně utáhnout šroub v křídle. Křídlo má kromě spojky i druhou výztuž - obě jsou v mém modelu uhlíkové.

Další dilema jsem měl s těžištěm – je o tom taky zmínka ve videu. (Mimochodem ve špici je tajně zalisovaná pořádná dávka ocelové zátěže.) Můj originální návod udává těžiště 85 mm za kořenem náběžky, stručný český překlad 40 mm za náběžkou s poznámkou o nutném dovážení - a teď si vyber! S baterkou 3S 2200 mAh jsem byl pořád moc vzadu - na 95mm. Po letové zkoušce jsem dovážil 70g olova do špice, čímž váha už tak dost těžkého letadla šla na 1190 g. Vyvážení mi ale vycházelo dobře se dvěma paralelními baterkami 3S 1800 mAh bez olova!

Asi díky hmotě "Hypodur" je model opravdu hodně pevný v trupu i křídlech, uchycení výškovky se ani nehne, je dobře vyřešeno. Na velké plachtění či termiku to není. Ale po nastavení divočejších režimů odtokovky jsem si konečně mohl ledacos vyzkoušet. Např. při letu na zádech přizvednu klapky a nemusím tlačit, obraty s motorem i bez jdou bezvadně, můžu klapkami pomáhat nebo ne atd.

Párkrát jsem s Funtastikem brutálně praštil a vždycky odešla spojka křídel. Ovšem křídla sama vydrží neuvěřitelné věci. Jednou se mi křídlo tak ohnulo, že v něm byly sekance od vrtule, ale vydrželo. Zatmelil jsem díry, vyměnil uhlíkovou spojku a pohoda. Dal jsem nakonec dvě trubky do sebe (jak radí i Rimr ve videu). Jenže energie nárazu se někde pohltit musí, takže deformační zóna vznikne jinde - při poslední ráně jsem totálně zrušil trup. Ale už mám nový :) .

Můj osobní názor na Funtastic/ Funtic II:
Vyměnit serva v křídle, dovážit těžiště nejlépe velkou baterkou. Za rozumný peníz mám obratný větroň s klapkami na trénink, zkoušení a divočiny. Je výborný na vyzkoušení manipulace s klapkami, s odtokovkou, s obraty v různém nastavení. Díky pevné konstrukci se nemusím bát dát mu zabrat, vydrží fakt hodně a opravy nejsou problémem.
Na úplně první létání to asi není, jako středoplošník je přece jen trošku méně stabilní a díky váze hůř plachtí, o termice nemluvě. Při doporučených výchylkách je na trénink a blbiny vynikající.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FUNTIC II 1600MM
PříspěvekNapsal: pát 19.08.2016 0:58 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.3.2012
Příspěvky: 1403
Bydliště: Nitra Slovensko
Vojde tam motor 28-36. (nebude moc trčať) Prípadne, aký by ste doporučili.
napr.: http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... Motor.html

_________________
(TARANIS X9D+) - Funtic II, Vitesse V2, Element 2,5m, Siesta (Topmodel)


Naposledy upravil juraj.jurej dne úte 20.09.2016 11:10, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: FUNTIC II 1600MM
PříspěvekNapsal: pát 19.08.2016 10:42 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 3.4.2016
Příspěvky: 25
V jednom elektre som narazil na kameru SENCOR 3cam 2000 za cenu 37 eur,reku skúsim namontovať na funtica,a pozrieť na svet z výšky.skúsim vložiť video-neupravené,len na ukážku ako natáča

Návod jak vložit video do příspěvku na RCMANIA.cz


Přílohy:
P8190017.JPG
P8190017.JPG [ 78.96 KiB | Zobrazeno 1379 krát ]
Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FUNTIC II 1600MM
PříspěvekNapsal: pon 29.08.2016 13:23 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 3.4.2016
Příspěvky: 25
konečne som našiel chuť pozrieť na trosky.prekvapivo som pozeral na upevnenie krídel a na obidvoch bolo EPP osadenie divne-akoby "ukrútené".nie som tak skúsený aby som posúdil osadenie,aj keď mne pripadá nedostatočné.poškodenie mohlo nastať pri havárii,ale ak pri lete,vplyvom únavy materiálu+predchádzajúcimi pristániami???-ťažko povedať.pomôže niekto svojim názorom?vďaka


Přílohy:
P8290024.JPG
P8290024.JPG [ 80.93 KiB | Zobrazeno 1214 krát ]
P8290025.JPG
P8290025.JPG [ 75.73 KiB | Zobrazeno 1214 krát ]
P8290028.JPG
P8290028.JPG [ 74.84 KiB | Zobrazeno 1214 krát ]
P8290029.JPG
P8290029.JPG [ 78.29 KiB | Zobrazeno 1214 krát ]
Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FUNTIC II 1600MM
PříspěvekNapsal: stř 31.08.2016 14:35 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 15.6.2008
Příspěvky: 7384
Bydliště: Praha 9 Vinoř
Obrázky: 64
Mě osobně Funtic opravdu baví, takový FunCub ale není tak citlivý na každý pšouk ve vzduchu. Kdybych měl doma místo, tak bych si ho asi i nechal. Ještě mu asi dám klapky (i když on se nosí i tak...) a asi i nějaký podvozeček na 3D tiskárně, i když ten v případě ošetřeného spodku trupu a slušného trávníku vlastně taky není třeba :)



Návod jak vložit video do příspěvku na RCMANIA.cz

_________________
________________________________
Modeláři sobě http://www.ok-rimr.com


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 85 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5, 6  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Tlapa a 8 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz