RCmania.cz - web pro modeláře a modely
http://rcmania.cz/

Elektrovetron 2m 2 kg - jaka vrtule?
http://rcmania.cz/viewtopic.php?f=118&t=83956
Stránka 1 z 1

Autor:  luk-out [ čtv 07.06.2018 9:33 ]
Předmět příspěvku:  Elektrovetron 2m 2 kg - jaka vrtule?

Zdravim, potreboval bych poradit. Litam s elektrovetronem (polomaketa Mosch) - 2kg rozpeti 2.00m potreboval bych poradit jakou vrtuli - mam tam 3clanek - 1800/ s motorem Turnigy D3530 /14 1100kV 315W. Dekuju za kazdou radu pripadne nasmerovani, S uctou luk-out

Autor:  SKAY [ čtv 07.06.2018 10:19 ]
Předmět příspěvku:  Re: Elektrovetron 2m 2 kg - jaka vrtule?

mrkni na axi stranky http://www.modelmotors.cz pro zacatek je to dobre voditko pak merit nebo telemetrie podle toho co chces rychlost tah spotreba.... co to je za cihlu to ero ???na takou hmotnot bych asi volil vetší motor

Autor:  robil1.6gti [ čtv 07.06.2018 10:23 ]
Předmět příspěvku:  Re: Elektrovetron 2m 2 kg - jaka vrtule?

Dal bych sklopku s listy 10 x5 ,zkontrolovat proud mohlo by to být okolo maxima - 25A - taky záleží na šířce trámce.
R.

Autor:  luk-out [ čtv 07.06.2018 10:24 ]
Předmět příspěvku:  Re: Elektrovetron 2m 2 kg - jaka vrtule?

tadle cihla :lol:

Přílohy:
34320713_10209443711288192_1679905315992109056_o.jpg
34320713_10209443711288192_1679905315992109056_o.jpg
[ 221.93 KiB | Zobrazeno 2063 krát ]


Autor:  luk-out [ čtv 07.06.2018 10:31 ]
Předmět příspěvku:  Re: Elektrovetron 2m 2 kg - jaka vrtule?

robil1.6gti píše:
Dal bych sklopku s listy 10 x5 ,zkontrolovat proud mohlo by to být okolo maxima - 25A - taky záleží na šířce trámce.
R.

dekuju

Autor:  luk-out [ čtv 07.06.2018 10:34 ]
Předmět příspěvku:  Re: Elektrovetron 2m 2 kg - jaka vrtule?

SKAY píše:
mrkni na axi stranky http://www.modelmotors.cz pro zacatek je to dobre voditko pak merit nebo telemetrie podle toho co chces rychlost tah spotreba.... co to je za cihlu to ero ???na takou hmotnot bych asi volil vetší motor

ja ty elektonice nikdy neholdoval :) postavit to nejak dokazu, ale s tou elektonikou je to pro me spanelska vesnice vsechno :) dekuju za tip, chtel jsem se zeptat lehce pod carou kdybych vybiral jinej motor nez turnigy, kterej to ma "pro me spravne" je brushless motor, da se nejak otocit osa? - kdyz potrebuju sklopnou vrtuli, tka nemuzu resit unasec...diky

Autor:  TomasC [ čtv 07.06.2018 10:53 ]
Předmět příspěvku:  Re: Elektrovetron 2m 2 kg - jaka vrtule?

Posílám simulaci z eCalcu pro 10x6 Aeronaut. Šel bych do ní.

Na plný plyn 24A je v pohodě.

Přílohy:
Bez názvu.png
Bez názvu.png
[ 500.96 KiB | Zobrazeno 2028 krát ]


Autor:  ago-56 [ čtv 07.06.2018 11:21 ]
Předmět příspěvku:  Re: Elektrovetron 2m 2 kg - jaka vrtule?

Ten tvuj motor TURNIGY má tah 1100gr.

Autor:  LV [ čtv 07.06.2018 11:37 ]
Předmět příspěvku:  Re: Elektrovetron 2m 2 kg - jaka vrtule?

ago-56 píše:
Ten tvuj motor TURNIGY má tah 1100gr.

Co to znamena?

Autor:  luk-out [ čtv 07.06.2018 11:48 ]
Předmět příspěvku:  Re: Elektrovetron 2m 2 kg - jaka vrtule?

TomasC píše:
Posílám simulaci z eCalcu pro 10x6 Aeronaut. Šel bych do ní.

Na plný plyn 24A je v pohodě.

Dekuju za pomoc, moc si toho vazim!

Autor:  TomasC [ čtv 07.06.2018 13:32 ]
Předmět příspěvku:  Re: Elektrovetron 2m 2 kg - jaka vrtule?

Není problém, rádo se stalo. Pokud by jsi chtěl něco na tom obrázku vysvětlit, tak neváhej napsat.

Autor:  Blurcak [ čtv 07.06.2018 13:57 ]
Předmět příspěvku:  Re: Elektrovetron 2m 2 kg - jaka vrtule?

LV píše:
Co to znamena?


Ze to bude stihacka :)))
Mam TGY 2836 1000kV ve stare RCV2(3m) cca 1,9kg sklopka 9*5 na 3S

Autor:  luk-out [ čtv 07.06.2018 14:35 ]
Předmět příspěvku:  Re: Elektrovetron 2m 2 kg - jaka vrtule?

TomasC píše:
Není problém, rádo se stalo. Pokud by jsi chtěl něco na tom obrázku vysvětlit, tak neváhej napsat.


ja to ted resil, podle pocitu v ruce, jestli to melo tah nebo ne...(vim, ze je to pro vas extremne neprofesionalni, ale bal jsem se tam dat neco mensiho...pac mi prislo, ze to nemuze udrzet ....ale jak rikam, model dokazu, kdyz bud da nejak postavit, ale fyzika ohledne litani je zatim pokus omyl...mam tam ted 12/6 ale prijde mi, ze se motor moc zahriva, resp dokonce citim lehkou spaleninu...tak snad to bude s tou 10/5 lepsi. Jeste jednou, diky za pomoc.

Autor:  TomasC [ čtv 07.06.2018 15:08 ]
Předmět příspěvku:  Re: Elektrovetron 2m 2 kg - jaka vrtule?

S 12x6 to bere k 35A a to bude už hodně.

Vrtule s větším stoupáním ti umožní trošku ubrat, ale bude stále táhnout. Tedy 10x6

Stránka 1 z 1 Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/