Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 798 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Multiplex FunCub
PříspěvekNapsal: stř 09.09.2015 9:41 
Helimaniacs Brno
Helimaniacs Brno
Uživatelský avatar

Registrován: 12.12.2010
Příspěvky: 4499
Bydliště: Brno
Obrázky: 10
tomashr píše:
Upřímně - létat bez směrovky je hovadina prakticky u všech letadel, jen se to zkrátka u některých (kam patří i FunCub) více pozná...
Osobně Funcuba řídím směrovkou defakto primárně a jsem spokojen. Křidélka se u něj používají primárně pro akrobacii - výkrut, překrut, náklon do nožáku (načež zase dojde na směrovku).

U Funcuba máš samozřejmě pravdu :D
Nicméně bych to tvrzení maličko poopravil - spousta modelů letounů směrovku vůbec nemá :|


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Multiplex FunCub
PříspěvekNapsal: stř 09.09.2015 10:18 
Mazák
Mazák

Registrován: 2.2.2012
Příspěvky: 1268
Já bych to ještě trošku poopravil,ty modely většinou směrovku mají,ale není řiditelná! :D


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Multiplex FunCub
PříspěvekNapsal: pát 11.09.2015 8:02 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.6.2008
Příspěvky: 5626
Bydliště: Praha ČR
paveld píše:
U Funcuba máš samozřejmě pravdu :D
Nicméně bych to tvrzení maličko poopravil - spousta modelů letounů směrovku vůbec nemá :|


Já bych řekl "bývávalo"... Modely bez řízené směrovky byly obvyklé spíš v minulosti, kdy se leckdy řídilo opravdu jen dvoukanálem, ale dneska už má plné osazení i kdejaká "čong hračka". Dneska se na to narazí méně často - jednak některé účelovky typu EPP combatu, tu a tam nějaký "hotliner", ale určitě to je méně časté. Bohužel ale v mnoha modelářích zůstal ten návyk "primárně se řídí křidélky" a i ho předávají dále. Někdy je to spíš na pokrčení rameny, ale někdy to je docela malér. Funcub je ještě OK, ale třeba polystyrénový WWI Spad z Hobbykingu podle mého upřímného přesvědčení bez plného využívání všech kormidel musí skončit na šrot :-(


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Multiplex FunCub
PříspěvekNapsal: sob 24.10.2015 10:55 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 26.5.2014
Příspěvky: 507
se synem jsme minulý týden úspěšně zalítali Funcuba
a začínáme ho pomalu polepovat, přiložený samolepky nechceme použít
lítá to nádherně, přistává a vzletí z jednoho metru, menší oranice díky kravskejm kolům žádnej problém...jsme z něho nadšeni
Obrázek
k páčkování, je to tak
FC se musí řídit i směrovkou jinak ty zatáčky jsou vyloženě hnusný
kdo je estet jako já, začne si tam hrabat směrovkou sám od sebe
jsem jeden z těch co se navíc učí i s plynem, páč jsem celej život měl jen větroně ))


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Multiplex FunCub
PříspěvekNapsal: pon 09.11.2015 7:47 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 9.11.2015
Příspěvky: 2
Dobrý den,
rád bych se zeptal jakou značkou motoru máte osedlaného funcuba? Mám doma motor Ray C3536 a tam je rozteč upevň.šroubů 25mm a 19mm, takže na dodávanou přepážku motoru je 19mm málo. Jde mi o to, jestli tento motor použít do jiného modelu a koupit, který má rozteč 4 šroubů 25mm, nebo vyrobit novou přepážku

Díky za odpověď


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Multiplex FunCub
PříspěvekNapsal: pon 09.11.2015 9:32 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 20.11.2005
Příspěvky: 5582
Obrázky: 0
Dal jsem jen dva šrouby.

_________________
http://ar1.rajce.idnes.cz/


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Multiplex FunCub
PříspěvekNapsal: pon 09.11.2015 16:25 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 11.7.2010
Příspěvky: 134
Bydliště: Ústí nad Orlicí
Turnigy SK 3542 1250kv a taky jen na dva šrouby a bez problému drží....

_________________
Swift 2, FunCub by Multiplex, Blade mSR, T-rex 250, Losi XXX-S/G, TRF415 MSX, SCX-10 a další


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Multiplex FunCub
PříspěvekNapsal: pon 09.11.2015 18:04 
Helimaniacs Brno
Helimaniacs Brno
Uživatelský avatar

Registrován: 12.12.2010
Příspěvky: 4499
Bydliště: Brno
Obrázky: 10
Jardátor píše:
Já bych to ještě trošku poopravil,ty modely většinou směrovku mají,ale není řiditelná! :D

:lol: kýlová plocha(pevná část) + směrové kormidlo(pohyblivá část) :lol:


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Multiplex FunCub
PříspěvekNapsal: úte 10.11.2015 7:54 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 9.11.2015
Příspěvky: 2
To mě taky napadlo, že bych použil jen 2, ale nebyl jsem si jistý zda to bude OK.
Tak hlavně že to drží - díky!


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Multiplex FunCub
PříspěvekNapsal: úte 22.03.2016 13:02 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 7.3.2012
Příspěvky: 20
Bydliště: Olomouc
Nemáte někdo na prodej MPX vlečný háček k Funcubovi?

_________________
Extra 330 RCF, FunCub, Swift2, Magnum Acro, T-Rex 450 PRO FB


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Multiplex FunCub
PříspěvekNapsal: pát 20.05.2016 21:01 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 28.11.2010
Příspěvky: 640
Bydliště: Praha 9
Ahoj všichni! Bohužel se toto letadlo řeší v několika vláknech tak posílám svůj dotaz i sem.

Jelikož si tohle léto konečně jednoho "Kubíka" pořizuju a zároveň bych s ním chtěl létat u vody, tak jsem se chtěl zeptat na pár otázek.

Mám nabídku na tyto plováky od Hackera, které by měly vydržet zatížení 1200g a pán který je prodává říká že je měl na Easy Cubu. Budou tedy vhodné i pro FunCub?

Dále jsem se chtěl zeptat, zda jste pro normální lety a přistání dávali na směrovku servo s kovovými převody. Slyšel jsem, že tam lidé tyto serva dávali kvůli tomu že dostává od ostruhy dost zabrat.

Při stavbě mě určitě ještě něco napadne tak doufám, že se toto vlákno probudí k životu. Za jakékoliv poznatky předem díky!

Kuba

_________________
Multiplex FunCub // Konstrukční větroň // Beta 1400 // Mitshubishi Zero (Hacker) // Flysky TH9X //


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Multiplex FunCub
PříspěvekNapsal: pát 20.05.2016 22:09 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 20.11.2005
Příspěvky: 5582
Obrázky: 0
Na EPP kovový převody? Samozřejmě že ne.

_________________
http://ar1.rajce.idnes.cz/


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Multiplex FunCub
PříspěvekNapsal: pát 20.05.2016 22:55 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 17.1.2015
Příspěvky: 1039
Bydliště: Brno - Venkov (severo-západ)
AR1 píše:
Na EPP kovový převody? Samozřejmě že ne.


A ploc? Ja mam kovovy prevody na vsech letadlech a beru to jako vyhodu. Pri vetsim zatizeni vic vydrzi.

_________________
Sea Beaver, Piper PA-18 Super Cub, Django doma
JETI DS-16


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Multiplex FunCub
PříspěvekNapsal: pát 20.05.2016 22:58 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 20.11.2005
Příspěvky: 5582
Obrázky: 0
??? Jaký větší zatížení se má u tohodle modelu přenášet?

_________________
http://ar1.rajce.idnes.cz/


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Multiplex FunCub
PříspěvekNapsal: sob 21.05.2016 10:52 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 12.2.2016
Příspěvky: 1528
Bydliště: Vysočina, ČR
AR1 píše:
Na EPP kovový převody? Samozřejmě že ne.
A to by mě zajímalo proč. Když pojíždím po ploše, je to jedno jestli vozím EPP nebo něco jinýho, drncá to stejně :) i váha je podobná. Mám na směrovce (řízené ostruze) taky MG.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 798 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz