RCmania.cz - web pro modeláře a modely
http://rcmania.cz/

Multiplex FunCub
http://rcmania.cz/viewtopic.php?f=119&t=26336
Stránka 52 z 54

Autor:  AR1 [ stř 22.06.2016 16:01 ]
Předmět příspěvku:  Re: Multiplex FunCub

jj, střední kablík vyndat, toť vše. Ale proč o tohodle modelu?? Budeš tahat přijímačovky = další hmotnost. Háček neporadím (svůj sem vyhodil).

Autor:  Vážka [ stř 22.06.2016 16:30 ]
Předmět příspěvku:  Re: Multiplex FunCub

Ahoj, já mám externíé BEC napojený jak píšeš, přímo na napájecí baterii a regl mám bez prostředního (+) kablíku.
Mám to tak u všech letadel a bez problémů.

Vlečný háček mám u velkeho FC v sadě, tak zkus koupit ten.

Autor:  AR1 [ stř 22.06.2016 17:45 ]
Předmět příspěvku:  Re: Multiplex FunCub

Jo, pokud má regl bez becu, tak to potom ano. To mám taky tak, ale u 6S lipo. U reglu na 3S lipo jsem bral tak nějak automaticky, že má bec.

Autor:  Vážka [ stř 22.06.2016 21:21 ]
Předmět příspěvku:  Re: Multiplex FunCub

Jo, ale někdy ten reglový BEC stojí za prd, tak dávám radši ext.

Autor:  AR1 [ stř 22.06.2016 21:53 ]
Předmět příspěvku:  Re: Multiplex FunCub

Tak to takhle rozhodně nejde říct. Třeba červený regly Turnigy jsou parádní, neznám problém s becem.

Autor:  iwojima1 [ stř 22.06.2016 22:48 ]
Předmět příspěvku:  Re: Multiplex FunCub

Mam objednane toto kombo http://www.tatramodel.sk/zakladna-ponuk ... regulator/
Tento regulator je na tom s becom ako?

Co ten vlecny hacik?

Autor:  Yeah [ čtv 23.06.2016 11:21 ]
Předmět příspěvku:  Re: Multiplex FunCub

vlečný háček je i u "normálního" FunCuba v balení, není třeba jej dokupovat...

Autor:  iwojima1 [ pát 24.06.2016 14:16 ]
Předmět příspěvku:  Re: Multiplex FunCub

dobrý tak v balení bola aj prepážka motorová z duralu a aj vlečný háčik,

chcem sa spytať: utiahne mi BEC na regulátore RAY 40A 7 serv? 5x HXT900 2x Hitec HS 82MG?

dakujem

Autor:  AR1 [ pát 24.06.2016 18:08 ]
Předmět příspěvku:  Re: Multiplex FunCub

Kolik je dimenzovaný BEC, jakou spotřebu mají všechna serva? Ale 7 serv ti asi najednou nikdy nepojede, řekněme 4.

Autor:  iwojima1 [ pát 24.06.2016 18:16 ]
Předmět příspěvku:  Re: Multiplex FunCub

Ono to nie je sranda, raz mi kvoli tomuto vypadol prijimac na vetroni so 6 servami, nejde o to kolko pojde naraz, nemusi sa ani hybat to servo a bude v zatazi, ak drzi polohu napr vo vyvrtke atd. Bed je myslim 3A v regulatore, radsej dam externy 5A.

Autor:  BoBik_CZ [ pát 24.06.2016 18:44 ]
Předmět příspěvku:  Re: Multiplex FunCub

iwojima1 píše:
Ono to nie je sranda, raz mi kvoli tomuto vypadol prijimac na vetroni so 6 servami, nejde o to kolko pojde naraz, nemusi sa ani hybat to servo a bude v zatazi, ak drzi polohu napr vo vyvrtke atd. Bed je myslim 3A v regulatore, radsej dam externy 5A.

Přesně tak, externí BEC stojí pár korun. Já mám FunCuba osazeného stejně jako Ty (až na ten háček, ten nemám) a taky jsem dal raději externí 5A BEC. Hmotnost a cena jsou zanedbatelné a místa je v trupu taky dost. :wink:

Autor:  Vážka [ pát 24.06.2016 18:49 ]
Předmět příspěvku:  Re: Multiplex FunCub

Já to taky tak radši dělám.

Autor:  AR1 [ pát 24.06.2016 18:56 ]
Předmět příspěvku:  Re: Multiplex FunCub

BoBik_CZ píše:
Přesně tak, externí BEC stojí pár korun.


Přesně tak co? Čili - odběr neznáte.
Ano, 5A BECem se nic nezkazí. Mám 3A spínaný, určitě není problém.

Autor:  iwojima1 [ sob 25.06.2016 12:14 ]
Předmět příspěvku:  Re: Multiplex FunCub

taaaakze....

mi to nedalo a spravil som malý test na stole. všetky serva boli mimo modelu takže v zábere budú prúdy jemne vyššie ale asi všetky naraz nepojdu.

zapojil som 2x hitec HS82MG a 4x HXT900 cez nepajive kontaktné pole na servotester.

Pri kludovom režime som mal odber cca 0,2A a ked som dal tzv. cyklovač aby všetky serva behali z krajnej polohy do krajnej vtedy bola zaťaž max 1,03 A a priemer bol asi 0,8A, takže stačí aj 3A BEC :)

Dúfam že niekomu pomohlo

Autor:  Vážka [ ned 26.06.2016 10:06 ]
Předmět příspěvku:  Re: Multiplex FunCub

Super test, děkuju. Já vždycky zbytečně počítal mnohem víc.

Stránka 52 z 54 Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/