Reklama

 





Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 26 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: dvojmotorovy model Multiplex Twinstar
PříspěvekNapsal: sob 02.08.2014 22:04 
Mazák
Mazák

Registrován: 31.1.2012
Příspěvky: 547
Obrázky: 0
Ahojte.
Mam dvojmotorovy model multiplex twinstar.
Chcel by som sa spytat ci je rozdiel v tom ak mam dve rovnake vrtule a tocia sa rovnakym smerom alebo ak by som dal lavo a pravotocivu vrtulu a tocili sa proti sebe. Ci je v tom rozdiek a ak ano, tak v com. Ake su klady\zapory jednotlivych moznosti.
Dakujem za info.

_________________
Moje modely (tie ktoré som už zalietal) najdete na rcalbum.cz


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: dvojmotorovy model
PříspěvekNapsal: sob 02.08.2014 22:48 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 29.10.2009
Příspěvky: 544
podla mna v podstate v ničom, iba v tom že musis kupit dva druhy vrtule a v podstate sa ti kompenzuju tocive momenty. Na bežných eroplánoch sa točia rovnakym smerom, jedine o ktorom viem že sa točili opačne bol P-38 lightning.

V letových vlastnostiach podla mna rozdiel nebude, ale podla mojho názoru by to mohlo trošičku zmenit chovanie modelu na reakcie smerovky pretože sa inak točí vrtulový prud vzduchu....ale len si to myslím..


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: dvojmotorovy model
PříspěvekNapsal: sob 02.08.2014 23:02 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 10.6.2013
Příspěvky: 1307
Bydliště: Ostrava
Nevim, jak u toho konkretniho eroplanu, kazdopadne bude potreba myslet na pripadne vyoseni motoru, dle toho, jak se budou tocit. U souhlasne se tocicich vrtuli byva obcas i vyoseni jednoho motoru vetsi nez druheho.

_________________
Xenomorfus
Traxxas,Absima CR4T,Hotwing,Crack Jak-55,150cm Mlok,P-51D,Stuka
Si vis pacem, para bellum


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: dvojmotorovy model
PříspěvekNapsal: ned 03.08.2014 8:07 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 8.10.2010
Příspěvky: 252
Bydliště: Rakovník
Obrázky: 0
Pokud budeš létat hodem z ruky , je to upně jedno , pokud ze země , je lepší protiběh , neměl to pouze P-38 ale i OV-10 , Beech 76 ale už i Bloch MB-210 v třicátých letech , při startech se vyruší točivý moment a na start už působí jen poryv větru.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: dvojmotorovy model
PříspěvekNapsal: ned 03.08.2014 10:31 
Mazák
Mazák

Registrován: 31.1.2012
Příspěvky: 547
Obrázky: 0
A pokiaľ sa vrtule točia proti sebe, je rozdiel či sa točia smerom od trupu alebo smerok trupu obidve?

Momentálne sa mi na twinstare točia obe súhlasne. Ale niekde som sa dočítal, že protibežne je lepšie.

_________________
Moje modely (tie ktoré som už zalietal) najdete na rcalbum.cz


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: dvojmotorovy model
PříspěvekNapsal: ned 03.08.2014 13:50 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 19.6.2009
Příspěvky: 1027
Bydliště: Liberec
Twinstara mám, vrtule protiběžné - vrškem točí k trupu. Velmi pohodové letadlo.


Návod jak vložit video do příspěvku na RCMANIA.cz

_________________
I květák je jen vycepované zelí


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: dvojmotorovy model
PříspěvekNapsal: ned 03.08.2014 18:15 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 15169
Bydliště: Rakovník
Obrázky: 6
celadnik píše:
A pokiaľ sa vrtule točia proti sebe, je rozdiel či sa točia smerom od trupu alebo smerok trupu obidve? .

Nejspíš rozdíl je, třeba F82 Twin Mustang (prototyp) skoro neodstartoval, když měl rotaci "nahoře od sebe". Teprve po přemontování (záměně) motorů začal létat...
Měl jsem docela dost dvoumotoráků různých velikostí (od 520mm po 2085mm); pokud byly vrtule protiběžné, vždy "nahoře k sobě". Při souhlasném směru se to moc neprojevilo u "autobusů" kde průměr vrtule je o dost menší než rozpětí křídla; na 1000mm F7F kde byly motory 2x200W a točily se oba stejně, nedalo se "proti vrtulím" skoro zatočit...
Obrácenou rotaci "nahoře od sebe" jsem zatím nezkusil...

_________________
jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: ned 03.08.2014 18:31 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 27.3.2010
Příspěvky: 684
Bydliště: Praha 10
Twinstar má obě motorové lože vyosené stejně. Tedy bys musel jedno lože upravit. Tohle pohoda éro léta suprově i stejně točícíma vrtkama.

_________________
http://petsild.rajce.idnes.cz
T-Rex450Pro,MCPXBL,P-51,Pulse1600,F-16,L-39Vasafan 65,Xeno,BF-109
DX7


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: pon 04.08.2014 11:54 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 9.2.2012
Příspěvky: 359
Bydliště: Most
Mám TwinStara...na původní plechovky se točily souhlasně, nyní mám stříďáky 2836, vrtule APC, obě se točí také souhlasně...zkoušel jsem i protiběžně, nevidím žádný rozdíl. Vyosení původního lože jsem zmenšil. Přes razantní nárůst výkonu nepociťuji problém při zatáčení...

_________________
MPX TwinStarII/FunCub/EasyGliderPRO/Extra,Flídr Aquila,El Marabu XL,FrSky,RCM Lužice


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: čtv 01.01.2015 12:43 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 9.8.2012
Příspěvky: 432
Bydliště: Prostějov
Přes svátky jsem si také dokončil Twinstara II, chystám se na zálet a zajímal by mě váš názor na napájení RC. Zatím dokud budu létat na LOS jsem chtěl využívat integrovaný BEC 3A v réglu, ale zajímá mě, jestli byste nechali zapojené napájení pouze z jednoho réglu a nebo můžu nechat oba dva když jsou totožné, bylo by to alespoň redundandní a kdyby odešel jeden BEC tak druhý napájí dál. Jde mi o to, jestli to není extra elektronická prasárna :) Régly mám zapojené klasika přes Y kabel do jednoho kanálu v přímači, je mi jasné že napětí těch beců nebude úplně stejné na setinu V. Zkoušel jsem motory roztáčet na stole a roztáčeli i zastavovali se zcela totožně, mám tam 2x rctimer 2217 930 kV, vrtule dám Graupnerky e-prop 9x5, rotaci vrtulí zatím obě CCW. Osazení vybráno jednak z toho co bylo doma v šuplíkových zásobách a potom taky aby to mohlo případně létat i na 4S.

_________________
Rytmus Mini, Toro900, Pulse 15e, Apprentice, Talon mini, Trainer40OBL, Twinstar, quadra, Taranis X9E


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv 01.01.2015 12:52 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 15169
Bydliště: Rakovník
Obrázky: 6
Jaké konkrétně máš regulátory?

_________________
jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: čtv 01.01.2015 12:59 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 9.8.2012
Příspěvky: 432
Bydliště: Prostějov
jyrry píše:
Jaké konkrétně máš regulátory?


Jsou to HK blueseries 30A.
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... oller.html

_________________
Rytmus Mini, Toro900, Pulse 15e, Apprentice, Talon mini, Trainer40OBL, Twinstar, quadra, Taranis X9E


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv 01.01.2015 16:08 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 15169
Bydliště: Rakovník
Obrázky: 6
Jo, klon Mystery. Ty jsem pouštěl jejich BECy "do sebe", prostě jen na Y-kabelu a žádné vytahování červeného kablíku, měl jsem 2ks 30A v Lightningu než jeden (vědomě byly přetěžované na 40A) shořel a dal jsem tam Mystery 40A, taky "do sebe". Bez problémů.
Oddělovat napájení z BECů jsem začal až na 60A reglech v Mossie.

_________________
jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: čtv 01.01.2015 16:27 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 9.8.2012
Příspěvky: 432
Bydliště: Prostějov
jyrry píše:
Jo, klon Mystery. Ty jsem pouštěl jejich BECy "do sebe", prostě jen na Y-kabelu a žádné vytahování červeného kablíku, měl jsem 2ks 30A v Lightningu než jeden (vědomě byly přetěžované na 40A) shořel a dal jsem tam Mystery 40A, taky "do sebe". Bez problémů.
Oddělovat napájení z BECů jsem začal až na 60A reglech v Mossie.


O.K. oba BECY nechám teda zapojený. Měřil jsem je a bez zatížení měl jeden 4,96V a druhej 4,97V. Ještě jsem zjistil že je na nich asi aktivovaná brzda, kartu nemám, tak snad to půjde zrušit normálně kanálem plynu.

_________________
Rytmus Mini, Toro900, Pulse 15e, Apprentice, Talon mini, Trainer40OBL, Twinstar, quadra, Taranis X9E


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 02.01.2015 10:19 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 15169
Bydliště: Rakovník
Obrázky: 6
holmer83 píše:
... kartu nemám, tak snad to půjde zrušit normálně kanálem plynu.

To jsem nezkoušel - mám kartu. Kdyby ti to nešlo, písni mi adresu, pošlu ti jí, napípáš co potřebuješ a pošleš zpátky.

_________________
jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 26 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: peta1, zdenek 304 a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz