Reklama

 





Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 50 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: úte 20.12.2016 13:35 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 17.1.2015
Příspěvky: 794
Bydliště: Brno
Hele, ja bych se vyprd na to, jak to vypadá a když do toho nechceš investovat, tak to jedno servo otoč a přizpůsob mu v křídle uchycení táhla a hotovo. Nikdo ti nebude měřit, jestli to máš přesně symetrický.
Navíc to mužeš schovat do většího krytu přes servo.

_________________
Solius, Robin, Xeno, Beaver 25e, K3600
JETI DS-16


Nahoru
 Profil  
 
 
PříspěvekNapsal: úte 20.12.2016 13:36 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 12.2.2016
Příspěvky: 394
Bydliště: Vysočina
Shorty píše:
Jen doplním. Pokud ti to vysilačka dovoluje, nastav zpomalení serv, ať to nechodí skokově. Kolega to měl na Fancubu
Já to mám na FunCabu taky zpomalený (a 1x invertovaný, 1x normal) ale vlastním udělátkem. Snad to ale taky někdo prodává. (Až jsem se divil, že to zpomalení ještě nikdo nezmínil.)


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 20.12.2016 13:51 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 25.3.2014
Příspěvky: 1066
Bydliště: Letovice,ČR
jyrry píše:
:mrgreen:


Trošku nerozumím tomu vytržení. U velkých je asi nikdo nezpochybňuje, ale u 1400 a menších to už tady zaznělo. Musel bych hledat. Měl jsem je i na menším a bylo to poznat.

_________________
Co napíšu je jen můj názor, který nikomu nevnucuju.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 20.12.2016 13:57 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 7392
Bydliště: Benátecká Vrutice, ČR
Někdo už tu to zpomalení zmínil a pro hladkost letu je důležité, protože při skokovém vsunutí klapek letadlo jakob poskočí. Hlavně je důležité je napřed zkoušet v dostatečné výšce, ab byl čas na reakci a dotrimovat, nebo mixem nastavit korekci výškovky. Každý model na to vysunutí klapek reaguje jinak. Stejně si myslím, že pokud chce někdo používat klapky, je lepší mít alespoň 7 kanálové rádio a taky to zpomalení serv každé rádio neumí, ale jsou k mání i zpomalovače serv (třeba ten z odkazu co dal zelkar), nebo u programovatelných digitálních serv se dá zpomalení nastavit i v servu.

Edit: To použití klapek u malých modelů je myslím sporné, kór u bublinek, které nemají setrvačnou hmotu.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 20.12.2016 14:46 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 25.3.2014
Příspěvky: 1066
Bydliště: Letovice,ČR
Lark píše:

Edit: To použití klapek u malých modelů je myslím sporné, kór u bublinek, které nemají setrvačnou hmotu.


No právě. Jsem trochu cvok. Dávám je na vše,co mi prošlo rukama a je větší jak 1,2 m. Jen proto, že se mi to tam líbí. Např. u pokusný Cessny 480 je znát nějakej účinek, ale jde to i bez nich. Na Delfínu 1,2 m ( líbí se mi, že jsou dvojtý ) jsou spíš na škodu. Přistává jak větroň i bez motoru, a když je dáš, tak hodně zpomalí a musíš to držet na motoru. Takže spíš nepoužívám.

_________________
Co napíšu je jen můj názor, který nikomu nevnucuju.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 20.12.2016 15:07 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 7392
Bydliště: Benátecká Vrutice, ČR
Ta korekce motorem je normální i u větších modelů, protože ty klapky dost podstatně zvětší odpor. Kór když se vysunou jako brzdy klidně i na 80°, pak to jde ale fofrem dolu. :D


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 20.12.2016 15:12 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 25.3.2014
Příspěvky: 1066
Bydliště: Letovice,ČR
To jo, ale u dmychadla je lepší, když stojí, než sedneš do trávy bez podvozku. Kolikrát jsem už vyklepával paličky jakýhosi kvítku. 8O

_________________
Co napíšu je jen můj názor, který nikomu nevnucuju.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 20.12.2016 15:30 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 7392
Bydliště: Benátecká Vrutice, ČR
Tak tyhle zkušenosti nemám, :lol: ale určitě máš pravdu. Pak to asi chce pokládat spíš hodně natažené.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 20.12.2016 15:35 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 25.3.2014
Příspěvky: 1066
Bydliště: Letovice,ČR
Spíš častěji sekat trávu. :lol:

_________________
Co napíšu je jen můj názor, který nikomu nevnucuju.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 20.12.2016 16:17 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 19.12.2016
Příspěvky: 4
Bydliště: Jičín (VČ)
Díky všem za vyčerpávající odpovědi.Pravděpodobně se pokusím o reverz serva.Nebudu pak muset zasahovat do ostatního.Tato Cessna 400 se již nevyrábí-má rozpětí 1400 a klapky mi byli doporučeny zkušenými modeláři-proto je chci.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 20.12.2016 16:37 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 5.1.2007
Příspěvky: 7966
Bydliště: Trenčianska Turná
Obrázky: 0
Osobne si myslim, ze u vrtulovych motorakov s normalnym plosnym zatazenim su vztlakove klapky uplne zbytocne. Vyznam mozno maju u specialov (vlecnych, take-off Piperov...)

_________________
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: úte 20.12.2016 17:16 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 25.3.2014
Příspěvky: 1066
Bydliště: Letovice,ČR
LV píše:
Osobne si myslim, ze u vrtulovych motorakov s normalnym plosnym zatazenim su vztlakove klapky uplne zbytocne. Vyznam mozno maju u specialov (vlecnych, take-off Piperov...)


Každopádně nemyslíš, že i kdyby byl přínos mizivej ( jakože není ), určitě to líp vypadá s klapkama? :D

_________________
Co napíšu je jen můj názor, který nikomu nevnucuju.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 20.12.2016 19:45 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 31.3.2015
Příspěvky: 137
Bydliště: Košice
Ahoj,
mal som podobnú Cesnu, trošku väčšiu, a ako tu zaznelo potvrdzujem: klapky nie sú potrebné, ale vyzerá to pekne. Skôr bol problém s tým, že lietadlo sa vzoplo a bolo potrebné potlačiť výškovku a pridať.
Pre Optic nepotrebuješ žiadne spomaľovače, klapky pôjdu na Ľavý otočný ovládač s proporcionálnym ovládaním, koľko a ako rýchlo vysunieš, tak budeš "klapkovať".
Reverz serva: https://hobbyking.com/en_us/turnigy-ser ... -long.html, polohy klapiek zarovnáš mechanickým nastavením.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 20.12.2016 20:14 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 19.12.2016
Příspěvky: 4
Bydliště: Jičín (VČ)
Pro doplnění:Cessna 400 od Pelikána je polomaketa s EPP, kterou mám cca 3 roky (tenkrát jediné motorové EPP s rozpětím celých 1400mm).Pro neznalé-jedná se čtyřmístný rychlý cestovní jednomotorový dolnoplošník s třílistou vrtulí.Má drátový podvozek s malými kolečky v botičkách, které jsem hned vyměnil za trochu větší bez botiček.I tak se dá startovat a přistávat pouze na asfaltu,betonu a pod.Problém není ani tak start ,ale přistání, protože min.přistávací rychlost je celkem vysoká a model pak ještě dlouho dojíždí a v té rychlosti je na úzké asfaltce těžko uříditelný (bohužel u nás žádná velká hladká plocha bez provozu není-jen ta úzká asfaltka mezi loukama).Klapkami jsem chtěl snížit startovací a přistávací rychlost tak ,aby bylo éro zvládnutelnější.Klapky by se měly dle návodu od vysílače přiřadit k pravému páčkovému ovladači s postupným vysouváním ,podle toho kam až s páčkou "dojedu".Snad jsem to pochopil správně.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 20.12.2016 20:35 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 25.3.2014
Příspěvky: 1066
Bydliště: Letovice,ČR
Přidej si bydliště. :D .
Nemáš tam třípolohovej přepínač? Bylo by to jednodušší při přistání, kdy se musíš víc soustředit na řízení, než laborovat s poťákem.

_________________
Co napíšu je jen můj názor, který nikomu nevnucuju.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 50 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: michaltucek a 3 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz