Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 46 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: pon 28.05.2018 10:36 
Mazák
Mazák

Registrován: 30.8.2011
Příspěvky: 5286
Bydliště: Plzeň, CZ
Obrázky: 0
nedala by se maska vyriznout ze zbytku te vlnovky aby to zapadlo do kusu na letadle ?

_________________
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 
PříspěvekNapsal: pon 28.05.2018 10:45 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 8981
Bydliště: Benátecká Vrutice, ČR
Nečteš. To jsem přece navrhoval před tebou. Jen je problém čím to přilepit, aby nepodtekla barva a lepidlo se nevytlačilo mimo šablonu, a taky to šlo snadno odlepit. Vyzkoušené to nemám.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 28.05.2018 10:59 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 24.4.2009
Příspěvky: 593
Navíc je tam ten problém, že i při řezání odtrém nožem se ty vlnky trochu zmáčknou, takže to úplně přesně nedosedne. Zkusím to ručně namalovat, objednal jsem nějaké super nej fixy, mělo by to malovat na všechno, neblednout na slunci atd. Jenom nevím, jak půjde barva k tomu oracoveru. Ale na některých fotkách je stejně odstín mezi okny a vzadu jiný. Tohle éro létalo přes šedesát let a různě ho přetírali. Na fotkách jsou různé varianty pruhů, imatrikulace atd.

_________________
https://fokker1.rajce.idnes.cz/


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 28.05.2018 11:05 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 8981
Bydliště: Benátecká Vrutice, ČR
U těch fixů si to napřed pořádně vyzkoušej na vzorku, co s tím pak provede kricí lak. Mohlo by se to nějak rozpíjet, nebo i měnit barvu.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 28.05.2018 11:17 
Mazák
Mazák

Registrován: 30.8.2011
Příspěvky: 5286
Bydliště: Plzeň, CZ
Obrázky: 0
Lark píše:
Nečteš. To jsem přece navrhoval před tebou.


Ctu ale nechapu, mas pravdu, je to to same :-D

2Fokker - prolakovani/napusteni ridkym epoxy te sablony by nepomohlo ? Rovne cary by se dali pak riznout ziletkovou pilkou spis nez nozem. Mohlo by se to pak zmackat mene a drobne podteceni pak poresit stejne jako u Texovych folii - striknout hranu zakladni barvou aby ucpala dirky , pak az barvu a pak strhnout hrany brusnym rounem, to by mohlo zalezt i do vlnek .

_________________
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: pon 28.05.2018 14:57 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 24.4.2009
Příspěvky: 593
Lark píše:
U těch fixů si to napřed pořádně vyzkoušej na vzorku, co s tím pak provede kricí lak. Mohlo by se to nějak rozpíjet, nebo i měnit barvu.


Píšou u toho, že barva, kterou se ty fixy plní, je vhodná i na airbrush. Takže předpokládám, že to přelakovat půjde. Ale samozřejmě vyzkouším. Bude to na elektriku, takže nemusím používat tlustou vrstvu nějakého agresivního laku. Jen tak lehce poprášit, aby se sjednotil povrch a barva se tak snadno neodřela.

_________________
https://fokker1.rajce.idnes.cz/


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 28.05.2018 15:10 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 8981
Bydliště: Benátecká Vrutice, ČR
Napiš potom nějaké zkušenosti a na co si dát pozor. Už se těším na finále. :D


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 28.05.2018 15:19 
Mazák
Mazák

Registrován: 30.8.2011
Příspěvky: 5286
Bydliště: Plzeň, CZ
Obrázky: 0
beznou lihovou fixu rozpusti (resp. rozpije) i opravdu lehky poprasek akrylu (ze spreje). V zime me to malem stalo krk kdyz jsem neco lakoval dcerce.

Ostatni druhy fix jsem nezkousel a taky si nejsem jisty zda to nahodou nedelalo proto ze to byl sprej (nechteli se me spinit airbrush)

_________________
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: pon 28.05.2018 17:10 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 24.4.2009
Příspěvky: 593
Běžná lihová fixa taky na slunci dost rychle vybledne, tohle by měl být nějaký akrylát, ale uvidím, až přijdou.

_________________
https://fokker1.rajce.idnes.cz/


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 29.05.2018 20:58 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 6.12.2003
Příspěvky: 680
Bydliště: stud. zbys.
stim prilepenim do sebe kontaktnilepidlo ve spreji ????
Fixy tomas spis lakovy fix tzv barva ve fixu. to použivaji ti .....co cmaraji v mhd


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 30.05.2018 7:13 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 24.4.2009
Příspěvky: 593
Ano přresně tak, je to akrylátová barva ve fixu. Ti, co čmárají v MHD mají dokonce speciální prodejnu, kde se dají koupit i dobře modelářsky využitelné spreje a další: https://graffitistore.cz/

_________________
https://fokker1.rajce.idnes.cz/


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 30.05.2018 7:54 
Mazák
Mazák

Registrován: 30.8.2011
Příspěvky: 5286
Bydliště: Plzeň, CZ
Obrázky: 0
fokker1 píše:
Ano přresně tak, je to akrylátová barva ve fixu. Ti, co čmárají v MHD mají dokonce speciální prodejnu, kde se dají koupit i dobře modelářsky využitelné spreje a další: https://graffitistore.cz/


To bude chtit Google Translator bo u pulky veci nerozumim jazyku jejich kmene :-D

_________________
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: stř 30.05.2018 22:10 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 24.4.2009
Příspěvky: 593
Já taky ne. Ale to není podstatné, hlavní problém je, že nepoužívají RAL nebo nějaký jiný standard a barvy vypadají v reálu jinak než na monitoru. Lepší je tam zajít a vybrat si. Ale u těhle fixů měli stejně červenou jen jednu.

_________________
https://fokker1.rajce.idnes.cz/


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 06.06.2018 6:41 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 24.4.2009
Příspěvky: 593
Tak pokračuju, už mám kompletně potaženo vlnitým papírem i oracoverem. Na trupu už mám pruhy i písmena, tou fixou to byl docela opruz, má dost tvrdý hrot, který se mezi ty vlny akorát tak vešel. Začínám motorové gondoly. Fotky jsem tentokrát nedal na rajče, protože to tam neumím nalinkovat rovnou z cloudu a přes mojí asdl linku si můžu dát mezitím kafe. Zkusil jsem udělat sdílené album Google a dát to jako první příspěvek na FB. Ale moc s tím zatím neumím, takže pokud fotky nevidíte, napište a já to nějak nastavím. Já je vidím i když se odhlásím.
https://photos.google.com/share/AF1QipM ... JjRkFpNjZR
https://www.facebook.com/michal.cimburek.773

Ještě doplním, hmotnost v této podobě je asi 4100g. Motory, baterky a makety motorů mají dohromady kolem 3000g, ještě chybí podvozek, ostruha, serva křidélek, kabely a nějaké detaily. Pokud nebudu dovažovat, mohl bych se do 8kg vejít. Plošné zatížení na plochu křídla bez VOP vychází při 8kg 61g/dm2, což je na třímetrový model slušné. On ten Trimotor má hodně plochy, to není jako ty dnešní dopravní roury skoro bez křídel. :lol:

_________________
https://fokker1.rajce.idnes.cz/


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 06.06.2018 7:11 
Mazák
Mazák

Registrován: 2.3.2012
Příspěvky: 2198
Bydliště: Ústí nad Labem
To vypadá převelice slibně. :)


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 46 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Šnek23 a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz