Pravidla fóra


Než položíte dotaz, jaký vysílač koupit, tak pročtěte zde již napsané, ať se témata neopakují.
Do názvu tématu uveďte, které vysílače zvažujete.
Myslete na to, že výběr vysílače je otázkou osobních preferencí!!!



Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 45 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: stř 28.11.2018 13:04 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 1032
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
ddano007 píše:
Budem netrpezlivo cakat :roll: Mas nejake FlySky prijimace s telemetriou?


:-( já vlastně ani nevím, jestli to je FlySky, ale prý jo (jako že stejný protokol). Po ruce mám akorát HK-TR6A V2 a ten telemetrii nemá... Ale je to aspoň ta novější verze.

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | několik vrtulemi poháněných létajících strojů)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 
PříspěvekNapsal: stř 28.11.2018 13:27 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 18.1.2010
Příspěvky: 1013
Bydliště: PN - SK
ddano007: ked chces, tak irangex irx4+ modul ti na odskusanie viem pozicat ;)
Telemetriu s niektorymi protokolmi vie, neskusal som vsetky...


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 28.11.2018 15:02 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 18.3.2010
Příspěvky: 2208
Bydliště: Zavar, SK
Vdaka za ponuku, pokusitel... :wink:
Ze by som si kupil len tak cvicne nejaky FlySky prijimac s telemetriou? :roll:
Keby som to psychicky nevydrzal, ozvem sa....

_________________
Taranis X9D + nejaké lietadlá, heli a koptéry, www.rcmodelytt.sk


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 28.11.2018 17:10 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 18.1.2010
Příspěvky: 1013
Bydliště: PN - SK
nooo, aj s tymto by som mozno vedel pomoct, prijimac ia6 a x6b, pripadne snimac fs-cvt01 ;)

skusat sa mi to ale samemu nechce...


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 28.11.2018 17:18 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 18.3.2010
Příspěvky: 2208
Bydliště: Zavar, SK
Nemal si sa priznavat... :lol:

_________________
Taranis X9D + nejaké lietadlá, heli a koptéry, www.rcmodelytt.sk


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 28.11.2018 19:49 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 12.2.2016
Příspěvky: 1181
Bydliště: Vysočina
prikrylm píše:
Jakou poznámku? Já ji nečetl, modul pořídil a po prvních testech nevypadá vůbec špatně....
Je vidět, že odvážnému štěstí přeje :D .


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 28.11.2018 23:33 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 1032
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
ellet píše:
prikrylm-Jakou poznámku? Já ji nečetl, modul pořídil a po prvních testech nevypadá vůbec špatně....

Je vidět, že odvážnému štěstí přeje :D .


jestli to, že se modul musí trochu přibrousit, aby se vlezl do šachty, tak to mě nemohlo ani trochu odradit... Pilník mám. :)

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | několik vrtulemi poháněných létajících strojů)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: čtv 29.11.2018 9:08 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 1032
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
ddano007 píše:
prikrylm: FlySky zkusím dnes...
Budem netrpezlivo cakat :roll: Mas nejake FlySky prijimace s telemetriou?


Tak modul s protokolem FlySky se zmíněným HK-TR6A V2 funguje. Dokonce (na rozdíl od vysílačky Tgy 9x) umí "model match", neboli přiřadit přijímači číslo a pokud se číslo ve vysílačce změní, tak přijímač signál nepřijímá.

V dokumentaci píšou, že Jumper JP4IN1 FlySky telemetriku umí. Vzhledem k tomu, že ji umí u FrSky a DSM, tak bych tomu i věřil. Nic méně vyzkoušené to nemám.

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | několik vrtulemi poháněných létajících strojů)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: čtv 29.11.2018 10:26 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 12.2.2016
Příspěvky: 1181
Bydliště: Vysočina
prikrylm píše:
....jestli to, že se modul musí trochu přibrousit, aby se vlezl do šachty, tak to mě nemohlo ani trochu odradit... Pilník mám. :)
:lol: Tak to jsem fakt nemyslel, myslel jsem tu poznámku o fw, protože to není cesta pro každýho (m.j. je tam i řada variant)


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv 29.11.2018 10:51 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 1032
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
ellet píše:
:lol: Tak to jsem fakt nemyslel, myslel jsem tu poznámku o fw, protože to není cesta pro každýho (m.j. je tam i řada variant)


Jo tááák, s tím jsem počítal, bojoval, kdyby nebyla skoro půlnoc, tak bych to nakonec stejně dal. :) I kdybych měl krabku rozebrat a napájet si vlastní ISP konektor. :)
Ale jak jsem psal, FW už tam byl.

Pořád mi ten modul připadá jako kouzlo. Všechno a nastavitelné z vysílačky... prostě prda. :) Dokonce údajně "full range" (+-100 mW resp 22 dBm), ale na to bych tak nějak nespoléhal. Ale na parkfly, BNF, hračky typu syma skorokoptera atd... je to super.

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | několik vrtulemi poháněných létajících strojů)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: čtv 29.11.2018 11:25 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 12.2.2016
Příspěvky: 1181
Bydliště: Vysočina
prikrylm píše:
Jo tááák, s tím jsem počítal, bojoval, kdyby nebyla skoro půlnoc, tak bych to nakonec stejně dal. :) I kdybych měl krabku rozebrat a napájet si vlastní ISP konektor. :)...
Ty zřejmě víš o co jde ale neznalý si neporadí. Nejde jen "o dráty" ale o typ procesoru, případnou kompilaci a sw i hw k vlastní realizaci. Chtěl jsem tím upozornit případného zájemce, co ho může čekat. Ale tvoje zkušenost vyznívá optimisticky. :)


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv 29.11.2018 13:26 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 1032
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
ellet píše:
Ty zřejmě víš o co jde ale neznalý si neporadí. Nejde jen "o dráty" ale o typ procesoru, případnou kompilaci a sw i hw k vlastní realizaci. Chtěl jsem tím upozornit případného zájemce, co ho může čekat. Ale tvoje zkušenost vyznívá optimisticky. :)


Jak zmínil mr. Murphy: "Nevěřte na náhodu, spolehněte se na ni!". :D

Oni v psaném návodu měli nějakou červenou větu, které jsem moc nerozuměl. Něco ve smyslu "...složité nahrávání FW..." moc jsem ji nevěnoval pozornost ani nevím, jestli to bylo "budete mít" nebo "..jsme za vás, tak nebudete mít..."

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | několik vrtulemi poháněných létajících strojů)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: čtv 29.11.2018 18:24 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 12.2.2016
Příspěvky: 1181
Bydliště: Vysočina
prikrylm píše:
... kdyby nebyla skoro půlnoc, tak bych to nakonec stejně dal. :) I kdybych měl krabku rozebrat a napájet si vlastní ISP konektor. :)...
Já STM32 "neumím", ty víš že umí ISP ?


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv 29.11.2018 18:52 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 1032
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
ellet píše:
Já STM32 "neumím", ty víš že umí ISP ?

Aha? Koukám dovnitř, a fakt STM32. :o) Proto pokusy o nahrání eeprom At328 nevycházely. Jak říkám byla skoro půlnoc.
Ale po zapojení USB se v zařízeních objevila sériovka, takže tudy bych to zjištění, že nejsem u Atmegů ale u ST, nejspíš nějak procpal.
Jak říkám, na tohle jsem děsný haluzák.
(teda až na ten osciloskop v rozsypu, ten jsem nedal. :( )

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | několik vrtulemi poháněných létajících strojů)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: čtv 29.11.2018 19:04 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 12.2.2016
Příspěvky: 1181
Bydliště: Vysočina
prikrylm píše:
Ale po zapojení USB se v zařízeních objevila sériovka, takže tudy bych to zjištění, že nejsem u Atmegů ale u ST, nejspíš nějak procpal...
Bez softu by ale asi nešlo ani to USB. STM32 ho umí ale musí k tomu "dostat kousek kódu".


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 45 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz