Reklama

 



Pravidla fóra


Než položíte dotaz, jaký vysílač koupit, tak pročtěte zde již napsané, ať se témata neopakují.
Do názvu tématu uveďte, které vysílače zvažujete.
Myslete na to, že výběr vysílače je otázkou osobních preferencí!!!



Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 45 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: pát 30.11.2018 10:54 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 1005
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
Jako programovací soft je jasný. Na desce pro STM32 jsem taky viděl nějaké MISO - MOSI rozhraní, takže tudy by to v nejhorším šlo.
na githubu je i pro STM32 vcelku výživný návod, včetně předkompilovaných binárek. A jestli jsem správně četl, tak verze 1.2.0.0 (kterou v tom modulu mám) umí update dokonce i přímo z rádia.

Ale jak píšu, haluzák. :-D

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | několik vrtulemi poháněných létajících strojů)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 
PříspěvekNapsal: pát 30.11.2018 11:46 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 12.2.2016
Příspěvky: 1177
Bydliště: Vysočina
prikrylm píše:
... nějaké MISO - MOSI rozhraní, takže tudy by to v nejhorším šlo.
MISO, MOSI nepoužívá jen ISP ale taky SPI a to STM32 umí.
Jdeš na to dost hopem ale máš štěstí :D


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 30.11.2018 12:53 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 1005
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
ellet píše:
MISO, MOSI nepoužívá jen ISP ale taky SPI a to STM32 umí.
Jdeš na to dost hopem ale máš štěstí :D

Tak jasně, že to nebude totožné rozhraní, ale nějaký ekvivalent. Na to by se našel buď přímo přípravek nebo Arduino projekt. :)

Jo jo, štěstí...

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | několik vrtulemi poháněných létajících strojů)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: pát 30.11.2018 13:00 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 12.2.2016
Příspěvky: 1177
Bydliště: Vysočina
prikrylm píše:
Tak jasně, že to nebude totožné rozhraní, ale nějaký ekvivalent. Na to by se našel buď přímo přípravek nebo Arduino projekt. :)
No právě, myslel jsem, že se chytne někdo, kdo to dělal. Rozhraní (ST-Link) se dá pořídit levně, taky tam může být jen nějaký bootloader (serial i usb) a potom by nebylo potřeba skoro nic. Já to ale dělat nebudu, protože to nepotřebuji. Jen mě to tak zajímalo ....


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 30.11.2018 15:43 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.12.2008
Příspěvky: 695
Bydliště: Lysice,Brno,Blansko.
Obrázky: 7
Všechny 4in1 multiprotocol moduly jdou flešovat přímo z rádia které má serial linku.Takže jak Frsky Taranis...Horus..tak i ze staré Turnigy 9XR-Pro.
https://github.com/pascallanger/DIY-Mul ... sh-from-tx


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: pát 30.11.2018 15:56 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 1005
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
Ještě jedna "vlastnost". Vysílačku mám nastavenou na TAER pořadí kanálů. Přes JP4IN1 u DSM jsou kanály 1234 mapovány jako AETR, takže u BNF strojků je potřeba dát pozor na to, kterou páčkou/kanálem je co ovládané, případně správně popřehazovat.
(přesně jak píšou v dokumentaci. :) )

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | několik vrtulemi poháněných létajících strojů)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: ned 13.01.2019 16:28 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.3.2010
Příspěvky: 1512
Bydliště: Praha 9, Horní Počernice
Netušíte někdo, jak je to u toho JP4IN1 s dosahem? Mám Taranise X7, jsem s ním spokojenej velmi, ale taky mám z minula hrst přijímačů Assan, který se mi zdá zbytečný nevyužívat. Takže buď do šachty zabudovat Assan TX modul, nebo tenhle multi s tím, že multi má samozřejmě výhodu v řízení dalších hraček, co se nám doma nakupily. Třetí varianta je mít oba a měnit je, ale tomu bych se docela chtěl vyhnout.

_________________
Startuji čím dál častěji, ale počet přistání, po kterých se letadlo nedá odnést v jedné igelitce, se i nadále limitně blíží nule...


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 13.01.2019 18:05 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 1005
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
bitovod píše:
Netušíte někdo, jak je to u toho JP4IN1 s dosahem? Mám Taranise X7, jsem s ním spokojenej velmi, ale taky mám z minula hrst přijímačů Assan, který se mi zdá zbytečný nevyužívat. Takže buď do šachty zabudovat Assan TX modul, nebo tenhle multi s tím, že multi má samozřejmě výhodu v řízení dalších hraček, co se nám doma nakupily. Třetí varianta je mít oba a měnit je, ale tomu bych se docela chtěl vyhnout.


No, píšou vysílací výkon něco málo přes 100 mW, takže teoreticky "full range". Prakticky jsem zkoušel jen DSM2 na max +- 300m (dál jsem neviděl), výpadky žádné.

Když nebude hnusně, můžu zkusit "range test" na ACSST a DSMX...

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | několik vrtulemi poháněných létajících strojů)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: ned 13.01.2019 20:37 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.3.2010
Příspěvky: 1512
Bydliště: Praha 9, Horní Počernice
prikrylm píše:
No, píšou vysílací výkon něco málo přes 100 mW, takže teoreticky "full range". Prakticky jsem zkoušel jen DSM2 na max +- 300m (dál jsem neviděl), výpadky žádné.

Když nebude hnusně, můžu zkusit "range test" na ACSST a DSMX...


Dík, takhle to stačí, já nějak v týdnu zkusím ulepit jednu větev toho čtyřmodulu a osadím tam jen long distance nrf24L01 (u něj právě udávají těch 100mW), pár se mi jich tu válí, tak to bude takové příjemné hraní - jsem zvědavej, jak to dopadne, podstatě by to pokrylo moje minikoptéry i toho Assana.

A když se mi to bude líbit, tak to buď doosadím, nebo koupím ten JP4IN1 - jen najít, kde by se dal ten multimodul koupit v Evropě za aspoň trochu rozumné peníze (40USD od Číňana by bylo fajn, kdybych se nebál celníků, a 60GBP z UK se mi už zdá kapku hodně).

A už dost, ať neplevelíme tohle vlákno, dík.

_________________
Startuji čím dál častěji, ale počet přistání, po kterých se letadlo nedá odnést v jedné igelitce, se i nadále limitně blíží nule...


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 14.01.2019 20:43 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 1005
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
Zkusil jsem range test (doma a statisticky nevýznamný počet pokusů). ACSST interní a Jumper 4IN1 s D8R-II plus. U interního modulu jsem vysílač doladil jemným laděním na optimální frekvenci (dle návodu).
Snažil jsem se mít přijímač i vysílač na stejném místě. Interní modul hlásil 45-43 (dB?), externí 40-43. Obojí mělo různou anténu (dvě antény na vysílač a na modul mají opačně kolík), takže spíš bych tipoval, že vysílací výkony budou minimálně velmi podobné. A to nevím, jestli jsem neudělal nějakou zásadní chybu měření. :)

RSSI při DSMX hlásilo velmi podobná čísla jako externí ACSST (stejné umístění RX a TX), ale DSM nemám s čím porovnat, nemám žádný "orig" telemetrický vysílač. Takže jestli stejná čísla odpovídají stejným výkonům, tak stejný výkon.

On ten výkonový konec u toho 4IN1 bude stejně jen jeden, takže vysílací výkony budou u všech protokolů nejspíš stejné.

Tož tak.

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | několik vrtulemi poháněných létajících strojů)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: úte 15.01.2019 8:24 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.2.2006
Příspěvky: 752
Bydliště: Praha, Sobín
Obrázky: 3
Jumper 4 in 1 modul v Horusu 10s mám, používám ho s původními přijímači Assan. Flash přes USB jsem dělal, vyžaduje to instalaci více SW (driver pro Serial via USB, Arduino dev.kit, Java), ale zas taková věda to není, když najdu chvilku tak to popíšu.

_________________
Símův axiom: Každý signál se zlepší, připojíme - li anténu


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: úte 15.01.2019 8:47 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.12.2008
Příspěvky: 695
Bydliště: Lysice,Brno,Blansko.
Obrázky: 7
Trochu info z RCG pro 4in1 multimodul.Doporučuje se u IrangeX vyměnit koax. káblík.Je tam útlum jak pr.se. http://www.rcgroups.com/forums/showpost ... tcount=284
.A jedno měření.Výkony jsou slušné.
http://www.rcgroups.com/forums/showthre ... st40897611


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: úte 15.01.2019 12:42 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.2.2006
Příspěvky: 752
Bydliště: Praha, Sobín
Obrázky: 3
To se ale týká jiného 4in1 modulu (iRangeX). Modul s jumperem má kablík OK.

_________________
Símův axiom: Každý signál se zlepší, připojíme - li anténu


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: sob 19.01.2019 22:27 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 1005
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
Teď jsem narazil na takovou "vlastnost" modulu jumper 4in1.
Chtěl jsem nastavit větší rozsahy kanálů pro DSM2 (pro ovádání Beecore F3 (DSM)). Cleanflight hlásí, že přijímá jednotlivé kanály přibližně od 1100 us do 1900 us. A protože mi pak vycházel flip asi za sekundu, tak jsem chtěl trochu zvětšit rozsah kanálu. Dolů to šlo bez problémů, nahoru ani ň.

Jestli je to vlastnost protokolu nebo konkrétního modulu 4in1 nevím. Jen vím, že mi to nešlo. Teď už se mi nechce všechno vybalovat, ale zkusím ještě Beecore F3 (FrSky) s FrSky, co je v modulu 4IN1 - (druhá poletucha, co mám), s interním FrSky modulem vidím v cleanfligh rozsahy 1000-2000 us...

Modul mám spojený přes sériovku ne přes PPM.

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | několik vrtulemi poháněných létajících strojů)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: ned 20.01.2019 14:16 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 1005
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
..tak nemožnost rozšíření pulzu kanálu do kladných hodnot je nakonec vlastnost DSM přijímače toho Beecore F3. U Beecore F3 s FrSKy je kanál 1000-2000 us, u Beecore F3 DSM je kanál nastavitelný na 890-1890 us, ale zatím jsem nezjistil, jak nastavit střed kanálu jinam jak na 1500 us.
Jinak jiné DSM(x) přijímače se rozšíření řídícího pulzu do kladných hodnot nebrání. Zkusil jsem na OrangeRX R720 (DSMX) a OrangeRX R610 (DSM2).

Zkoušel jsem s Jumper 4IN1 modulem, s Orange DSM(x) modulem a s orig DX7 vysílačkou.

(jdu zas dělat něco smysluplného. :) )

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | několik vrtulemi poháněných létajících strojů)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 45 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Google Adsense [Bot] a 5 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz