Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 293 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 20  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Hledám kolegu s Coptérou
PříspěvekNapsal: sob 05.03.2016 12:38 
Mazák
Mazák

Registrován: 30.8.2011
Příspěvky: 5324
Bydliště: Plzeň, CZ
Obrázky: 0
J2x píše:
Existuje jiná řídící deska krom drahé DJI Naza, která by splňovala naše požadavky?


Uz jsme mimo tema takze strucne - jednotka ktera ma slusny vykon je PixHawk ale ve tvem pripade bych mozna volil Naza Lite. Je vyrazne jednodussi.

Detaily si najdi v prislusnych diskusnich tematech

_________________
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Hledám kolegu s Coptérou
PříspěvekNapsal: sob 05.03.2016 23:44 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 31.10.2010
Příspěvky: 12
Bydliště: Brno
Ahoj,
zkoušeli jsme dnes znovu zkalibrovat celé nastavení Q-Brain.
Dle : http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uploads/1046602868X1436955X35.pdf

Nastavení: Brake "Off", Battery type "Lipo", Cutoff mode "Soft-Cut", Cutoff threshold "Low",
Start mode "Normal", Timing "Medium"

I následnou kalibraci plynu dle videa s využitím throttle HUB-u: https://www.youtube.com/watch?v=x-xiOPxqrjw

Motor M1 (červený signal kabel), se roztočí až když je plynová páčka v půlce.
Ostatní 3 motory se točí již odpočátku. Problém v motoru není, zkoušeli jsme jej zaměnit.

Kde může být chyba ? :)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Hledám kolegu s Coptérou
PříspěvekNapsal: úte 08.03.2016 11:50 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 519
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
J2x píše:
Kde může být chyba ? :)


A kalibrovali jste rozsahy vstupu ESC? Ideálně přes elektroniku.
(předpokládám, že jo, ale pro jistotu)
Primárně Q-brain přímo na přijímač, zapnout tx, rx s plynem naplno. Motor pípne (nějak), dát plyn dolů, pípne své oblíbené "OK" a mělo by být zkalibrováno. U Q-Brainu je ještě takové udělátko, že se kalibrace vyrobí pro všechny 4 motory najednou.

Optimálně se tahle věc dělá přes elektroniku (zapojí se tak, jak jak bude při lítání), vyrobí se "nějaký hmat" při zapnutí stroje a elektronika je ve stavu "kalibruju ESC". U KK je to nějaké přidržení tlačítek. Tuším, že to bylo ideální řešit ve více lidech - měl jsem málo ruk na držení tlačítek a zastrkávání baterky. Pak se buď držet návodu pro řídící elektroniku nebo to zase zapínat s plynem naplno.

Že na koptéře nemají být namontované vrtule snad ani nemusím psát. :)

_________________
MzM
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | vrtulníky(čky) | Xcoptera | Zorro | malá Cessna)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Hledám kolegu s Coptérou
PříspěvekNapsal: úte 08.03.2016 12:17 
Mazák
Mazák

Registrován: 30.8.2011
Příspěvky: 5324
Bydliště: Plzeň, CZ
Obrázky: 0
podle mne je problem u jednotky. Pokud si nejste jisty co tam mate tak ji asi tezko budte mit korektne nastavenou, zkalibrovanou atd.....

Mam obavu ze to je proste UTFG problem. Nejlepsi bude vzit navod na MultiWii a proste zacit od zacatku.

_________________
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Hledám kolegu s Coptérou
PříspěvekNapsal: úte 08.03.2016 23:37 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 31.10.2010
Příspěvky: 12
Bydliště: Brno
Ahoj!

Dnes úspěšně nahrán MultiWii verze 2.4. Pro spuštění verze MultiWii 2.4 v programu MultiWiiWinGUI (verze 2.3) je nutno upravit v Arduino řádek v liště "MultiWii.h" z verze 2.4 na verzi 2.3. Pak se dá snadno spustit v MultiWiiWinGUI 2.3. To ale asi všechno už víte :)
Po připojení řídící desky v MultiWiiWinGUI fungují všechny senzory/parametry i GPS.
Po celkovém připojení řídící desky s Q-Brain regulátorem, přijímačem a baterkou, lze ve WinGui vidět jednotlivé pohyby prováděné páčkami na vysílačce YAW, ROLL, PITCH, THROTTLE.
Viz schéma zapojení.

Kalibroval jsem ACC ve WinGui.
Zkoušel jsem odARMovat, vysílačkou motory, ale motory se ani nehnou. Stejně tak LED diody na ARM nereagují.
Po úvodním "Disco" LED-diod A,B,C při sepnutí, bliká potom pouze ŽLUTÁ B dioda.
Při sepnutí obvodu již motory nepípají jako předtím, ale pípnou něco jako "RAZ-DVA-TŘI" a "RAZ".

Kalibrace regulátoru rozsahu plynů byla taktéž provedena, regulátorem přímo na přijímač (verdikt: tři motory se točí čtvrtý od půlky).


Věřím, že už jsme ke spuštění motorů kousek od cíle. Nevíte, kde by teď tedy mohla být chyba?
Díky za odpověď!


Přílohy:
IMG_20160308_220332[1].jpg
IMG_20160308_220332[1].jpg [ 45.52 KiB | Zobrazeno 2800 krát ]
Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Hledám kolegu s Coptérou
PříspěvekNapsal: stř 09.03.2016 9:04 
Mazák
Mazák

Registrován: 30.8.2011
Příspěvky: 5324
Bydliště: Plzeň, CZ
Obrázky: 0
zkontroluj si pri pripojenem PC zda se pri pokus o Arm hejbe to co se hybat ma (a nemas napr. prehozene kanaly)

Koukni do zdrojaku na
#define MINCHECK 1100
#define MAXCHECK 1900

a zkontroluj zda to mas takto a zda ti rozsahy lezou az na tydle hodnoty. Obcas nelezou a je potreba to bud zmenit a preflashnout a nebo roztahnout rozsah na vysilaci

_________________
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Hledám kolegu s Coptérou
PříspěvekNapsal: stř 09.03.2016 17:19 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 31.10.2010
Příspěvky: 12
Bydliště: Brno
Perfektní díky!
Změnil jsem v "MultiWii.h"

#define MINCHECK z 1100 na 1060 a #define MAXCHECK z 1900 na 1890.
Vysílačka mi totiž na kanále 4 "YAW kanál" pro MODE 2 (Turnigy TGY 9X) leze mezi hodnotami 10631893.

Motory se už potom točí, ale jen tři. Čtvrtý až od půlky. ARM a DISARM funguje. Vidím to na výrobní vadu Q-brain regulátoru, kalibrovali jsme jej už aspoň 3x.

Ještě jedna věc, jakmile motory odblokuji (ARM svítí), motory se hned začnou točit a to i při stažené páčce na volnoběh (IDLE), zřejmě na MINTHROTTLE 1850 (základní nastavení). Motory tedy jde vypnout opět pouze DISARM.
Rozsah páčky plynu mé vysílačky (THROTTLE) se v MultiWiiWinGui pohybuje mezi 1062 až 1892.

Co nastavit jinak, aby se motory nezačali hned točit po odblokování?
Jaké jiné 30A regulátory namísto Q-Brain doporučuješ?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Hledám kolegu s Coptérou
PříspěvekNapsal: stř 09.03.2016 20:27 
Mazák
Mazák

Registrován: 30.8.2011
Příspěvky: 5324
Bydliště: Plzeň, CZ
Obrázky: 0
ad regulatory - cokoliv se SimonK nebo BLheli. Vyzkousene mam Afro z HK (v tedle velikosti) a Spidery od Ztw (ty teda jen mensi). Ty sdruznene reglery jsou naprd, jeden nejak zablba a menis vsechno. Ale mrkni do tematu o reglerech, treba je to jen nastavenim. Ten QBrain neznam

ad toceni - kdyz odkomentujes radek //#define MOTOR_STOP (smazes to //) tak by se meli prestat tocit ale osobne to nedoporucuju. Roztoceni je dobra signalizace ze mas odarmovano a muzes letet. Nestane se ti ze prijdes k odardmovane coptere, drbnes si do plynu a posekas se vrtuli (vlastni zkusenost, jeste ze jsem mel jen plastove vrtule, s tema APC co tam mam ted by byla jizva urcite hlubsi :-D)

_________________
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Hledám kolegu s Coptérou
PříspěvekNapsal: pát 11.03.2016 11:57 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 519
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
Ještě mě napadlo. Měl jsem takového multiwii prcka a ten se dal přes sériovku (a USB) napojit na PC a tam bylo vidět kolik regulátor dává signálu mutorům + daly se tam sledovat rozsahy vstupních a výstupních signálů, co dělají senzory polohy a td. Možná by to stálo za to. (multiwiiconfig http://www.multiwii.com/software)

_________________
MzM
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | vrtulníky(čky) | Xcoptera | Zorro | malá Cessna)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Hledám kolegu s Coptérou
PříspěvekNapsal: ned 24.04.2016 21:45 
Mazák
Mazák

Registrován: 4.5.2015
Příspěvky: 692
Bydliště: Plzeň
Byl by tu prosim nekdo z plzenska prip okoli plzne rekneme do 60km kdo by pomohl s copterou? Mam tbs discovery klon, regl qbrain, sunnysky980 apm2.8 z banggoodu. Potreboval bych pomoct s donastavenim. Zaklad mam , ve vzduchu to drzi, ale spis doladit PIDy. Navic mi nefunguje ani autotune ..:( jinak to lita. Co treba za nejakou lahvinku?


Sent from my iPhone and I will remove the signature

_________________
Taranis 9D, x210 race, TBS disco clone, H 450 FPV, durango desc210R


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Hledám kolegu s Coptérou
PříspěvekNapsal: pon 25.04.2016 8:00 
Mazák
Mazák

Registrován: 30.8.2011
Příspěvky: 5324
Bydliště: Plzeň, CZ
Obrázky: 0
Predpoved pocasi je dost na prd ale az bude lepe tak se muzeme sejit v Radobycicich na letisti a hodit rec. Nic nezarucuju, 8bit desku nemam uz nekolik let, takze flasku klidne nech doma :-)

btw : Autotune jsem pouzil jednou a melo to horsi vysledek nez klasicky postup od Dave'C ( http://diydrones.com/forum/topics/arduc ... ning-guide ). Pokud jsi ho nedelal tak doporucuju tim zacit i když aktualne je pouzitelny pouze pro Rate PIDy

_________________
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Hledám kolegu s Coptérou
PříspěvekNapsal: stř 06.07.2016 9:15 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 31.1.2013
Příspěvky: 63
Bydliště: Kolín
Obrázky: 9
Nelítá někdo s 250kou poblíž Kolína popř. Mladé Boleslavi ? Už mě nebaví lítat samotnýho.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Hledám kolegu s Coptérou
PříspěvekNapsal: pát 08.07.2016 14:39 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 14.7.2010
Příspěvky: 97
Bydliště: Praha 9
Obrázky: 3
Ahoj,
lieta niekto v oblasti PRAHA východ? Rád by som porovnal svoj stroj proti inej koptére. Bývam v Horních Počernicích a nikoho som tu s dronom lietať nevidel...

_________________
Cheerson CX-20, úpravy - 3D gimbal, OSD, fpv


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Hledám kolegu s Coptérou
PříspěvekNapsal: pát 08.07.2016 23:14 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru

Registrován: 17.3.2013
Příspěvky: 219
Bydliště: Praha 5
panther píše:
Ahoj,
lieta niekto v oblasti PRAHA východ? Rád by som porovnal svoj stroj proti inej koptére. Bývam v Horních Počernicích a nikoho som tu s dronom lietať nevidel...

A máš kde lítat? Mám volný víkend, tak zajedu kamkoliv :-)


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Hledám kolegu s Coptérou
PříspěvekNapsal: pon 08.08.2016 19:20 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 25.6.2009
Příspěvky: 43
panther píše:
Ahoj,
lieta niekto v oblasti PRAHA východ? Rád by som porovnal svoj stroj proti inej koptére. Bývam v Horních Počernicích a nikoho som tu s dronom lietať nevidel...

Lítám s DJI Phantom 4 Praha východ - blízko Mochova, Českého Brodu. Můžeme se někde potkat.... Mohu i v týdnu.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 293 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 20  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz