Reklama

 





Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 28 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: nelze spustit motory
PříspěvekNapsal: úte 14.10.2014 21:13 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.4.2013
Příspěvky: 4346
Bydliště: Pod Slavkovským lesem...
Obrázky: 75
Blog: Zobrazit blog (10)
vanhalf píše:
Tak jsem dal na Vaše rady a vyřadil jsem ten FS. Mám tam teda nyní ruční/Atti/GPSAtti . Zpároval jsem pevným ID vysílač s přijímačem, takže to už taky chodí. Jinak co se týče létání tak preferuji jen to "posouvání po obloze". Nikdy jsem nebyl modelář a potřebuji jen fotit ze vzduchu. Takže o žádný vývrtky atd. se nebudu ani pokoušet. Zatím trénuji start a přistání, jednoduchý otáčky atd. Vše na cca 10 m gumě. (je to sice trapný, ale takhle mám jistotu, že mi to neulítne, než se něco naučím) Vyvolat FS vypnutím vysílačky jsem ještě nezkusil. Myslím si, že NAZA pozná, když z přijímače nedostává povely a sama se přepne do FS. Ten mám v NAZe nastaven na návrat do místa vzletu. Ještě musím zkusit ten IOC režim. Tak to snad postupně zvládnu. Nikam nespěchám.

Pár poznámek :
- FS jsi si klidně mohl na přepínači letových režimů ponechat, zvláště jsi -li začátečník a nehodláš v Manuálu létat, o to více, je-li Tvůj zájem zejména o focení a točení, určitě je to výhodné to tam mít, přesto, že jsou jiní s opačným názorem, není to nic nelogického, závadného ani nesystémového
- za tu "gumu" se vůbec nestyď, je to prostě Tvá pojistka pro zvládnutím létající investice :)
- NAZA samozřejmě FS vyvolá při ztrátě spojení mezi Tx a Rx, a poté zvolí co máš přednastaveno, tj. buď Go-Home, nebo okamžité přistání
- s IOC si začni "hrát", jak to zvládneš pilotáž koptéry na 100%, IOC je přeci jen "výborný sluha, ale velmi špatný pán" :?

_________________
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: nelze spustit motory
PříspěvekNapsal: úte 14.10.2014 22:51 
Mazák
Mazák

Registrován: 15.7.2011
Příspěvky: 719
Bydliště: okr. Prievidza
Obrázky: 33
Tá 10 m guma ma rozosmiala - fušovanie do bumerangu - no ale istota je istota. :D

Alebo prak zo spätným chodom ...


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: nelze spustit motory
PříspěvekNapsal: úte 14.10.2014 23:20 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 29.4.2011
Příspěvky: 7262
Bydliště: ČR
Obrázky: 0
Jo, jo, ta guma je skvělý nápad. :lol: Když tě koptéra naštve a rozhodne se, že uletí, tak jí to pěkně rychle oplatíš. Ale v místě ukotvení té gumy bych radši nestál... :roll:


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: nelze spustit motory
PříspěvekNapsal: stř 15.10.2014 7:31 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 12.6.2014
Příspěvky: 7
JosefSvejk píše:
Jo, jo, ta guma je skvělý nápad. Když tě koptéra naštve a rozhodne se, že uletí, tak jí to pěkně rychle oplatíš. Ale v místě ukotvení té gumy bych radši nestál...


No, mě to opravdu pomohlo :D . Okolo mě jsou samý zahrady s plotama a když jsem vystřelil vzhůru a koptera nabrala směr jih tak jsem ji jednoduše přitáhnul zpátky od souseda nad svoji zahradu a v klidu zkoušel páčky, jak reagujou (v Atti). Gumolano je za pár Kč http://eshop.lanex.cz/gumifix-na-metry na konce jsem dal karabinky, na zem 10 kg činku a je to. Je to pevný a pruží to pozvolna. Koptéra vyletí a plynule ji to zbrzdí, žádný škubnutí. Akorát pozor, aby při případném pohybu karabinky na koptéře karabinka nezkratovala nějaký dráty (já mám na spodku plošnej spoj s rozvodem k regulátorům).


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: nelze spustit motory
PříspěvekNapsal: stř 15.10.2014 9:41 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 19.11.2013
Příspěvky: 3048
Bydliště: Olomouc, ČR
Rozumné systémy mají geofence (softwarový plot přes který koptéra nepůjde). Takže ta guma je vlastně mechanický geofence. :) Jen bych měl strach aby se nezamotala do vrtulí.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: nelze spustit motory
PříspěvekNapsal: stř 15.10.2014 9:54 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 10.7.2014
Příspěvky: 561
Bydliště: Moravský Krumlov
Obrázky: 3
Tý wogo, to je špicové nápad, objednávám gumu. Mít ji tak jsem nerozbil gimbal a podvozek když se koptera zbláznila(asi mojí vinou). Chtěla vzít roha, tak jsem ve výšce zaarmoval motory, pád byl tvrdý.

_________________
MJX F45, Walkera Tali H500, DJI P3A


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: nelze spustit motory
PříspěvekNapsal: stř 15.10.2014 10:02 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 19.11.2013
Příspěvky: 3048
Bydliště: Olomouc, ČR
Nebyla by lepší udice s navijákem? :D


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: nelze spustit motory
PříspěvekNapsal: stř 15.10.2014 10:29 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 10.7.2014
Příspěvky: 561
Bydliště: Moravský Krumlov
Obrázky: 3
damil nepruží, ale s tou gumou ....... na pokusy a zkoušky to je nápad

_________________
MJX F45, Walkera Tali H500, DJI P3A


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: nelze spustit motory
PříspěvekNapsal: stř 15.10.2014 10:36 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 19321
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
OK2BUH píše:
... softwarový plot přes který koptéra nepůjde...

Takových SW zábran už bylo... leckde...
Není nad pořádný HW
;-)

_________________
jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: nelze spustit motory
PříspěvekNapsal: stř 15.10.2014 11:11 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.4.2013
Příspěvky: 4346
Bydliště: Pod Slavkovským lesem...
Obrázky: 75
Blog: Zobrazit blog (10)
OK2BUH píše:
Rozumné systémy mají geofence (softwarový plot přes který koptéra nepůjde). Takže ta guma je vlastně mechanický geofence. :) Jen bych měl strach aby se nezamotala do vrtulí.
Geofence má každý Phantom s NAZA (výška a vzdálenost) již přes rok, a chodí to velmi spolehlivě, nicméně účel té gumy bych opravdu viděl někde jinde :(

_________________
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: nelze spustit motory
PříspěvekNapsal: pon 28.03.2016 22:57 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 28.3.2016
Příspěvky: 40
Bydliště: Ostrava
Zdravím, jsem tu nový a nechci zakládat nové vlákno když mám problém se stejným názvem.
Takže Naza + radío Flysky i6 forum jsem prošel a pokusil se nastavit vše jak bylo doporučeno ale přes veškerou snahu nedochází k nastartování motorů. V asistentovi vše vypadá normálně tedy dle dostupných videi na trubce, při startu ovladače ( tedy oba kniply) uprostřed po naběhnutí ( bliká zelená nebo doma s červenou že nemá GPS ) páky dolu podle návodu ani na jednu ze 4 možností nereaguje spuštěním motorů. Už nevím co bych zkusil nemá někdo radu jak to rozchodit? Moc díky


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: nelze spustit motory
PříspěvekNapsal: úte 29.03.2016 9:38 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 12.11.2012
Příspěvky: 1029
Bydliště: Vizovice
Obrázky: 70
Při připojení v assistantovi ti ukazatele výchylek kniplů jdou až do kraje? Kalibroval jsi tam ovladač? Jinak zkus dotaz příšte dát do tohoto vlákna viewtopic.php?f=132&t=71824&start=435


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: nelze spustit motory
PříspěvekNapsal: úte 29.03.2016 11:55 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 28.3.2016
Příspěvky: 40
Bydliště: Ostrava
Ano v asistentovi bylo vše OK tedy až k okrajům. Tohle už se vyřešilo nešlo nastartovat protože tam byl na 2 kanále reverz a mi nedošlo že tím pádem páka dolů motory nespustí takže motory už jedou. Přesunu se s dalšími dotazy do patřičného vlákna. V každém případě děkuji za pomoc.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 28 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz