Reklama

 





Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 18 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: sob 08.10.2016 12:14 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 5.9.2016
Příspěvky: 18
Zdravím,
tak dnes mám za sebou první test hexa.
Bohužel jsem se nedostal ani do vzduchu, jen tak v ruce.
Takže jedná se o hexa F550, s jednotkou pixhawk.
Problém je ten že nemá snahu držet ve vzduchu, když se začne klonit nemá snahu to vyrovnat.
Provedl jsem kalibraci esc, radia, kompasů, akcelo metru, nastavil rám, vše se mi zdá zapojené spravně.
Nenastavoval jsem žádné parametry, prostě proběhnul průvodce kalibrací + kalibrace esc.
Doufal jsem že bude nějaký náznak visu a pak že budu bádat dál.... bohužel bádám dřív :D
Ale potřeboval bych nějakou radu pro začátečníka zřejmě sem na něco zapoměl nebo něco nefunguje správně...
Kdyby byl někdo z okolí Jihlavy ochotný pomoc dojel bych.
Díky


Přílohy:
20161008_120851.jpg
20161008_120851.jpg
[ 78.09 KiB | Zobrazeno 2331 krát ]

Nahoru
 Profil  
 
 
PříspěvekNapsal: sob 08.10.2016 12:47 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 26.3.2009
Příspěvky: 434
Bydliště: Praha
Obrázky: 2
Netočí některý motor obráceně?


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: sob 08.10.2016 12:55 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 5.9.2016
Příspěvky: 18
jsem si jist že ne.... teď ješte test a reaguje snad i správným směrem ale s velkou prodlevou a poté moc prudce....


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob 08.10.2016 14:21 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 19.11.2013
Příspěvky: 2963
Bydliště: Olomouc, ČR
Připoj si PC s Mission Plannerem a zkoušej to v ruce. Uvidíš tam souvislosti čehokoliv s čímkoliv, graficky i numericky. Třeba reakce motorů na výchylky kniplů, činnost jednotlivých čidel atd. Nahrává se všechno do logu, ten můžeš stáhnout a dát ho sem. Případné anomálie potom můžeme konzultovat společně.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob 08.10.2016 14:21 
Mazák
Mazák

Registrován: 30.8.2011
Příspěvky: 5441
Bydliště: Plzeň, CZ
Obrázky: 0
divne, tendle setup by mel letet i se ziskama na default.

Ja bych postupval takto :

- v mission planneru zkontroluj ze kdyz hybes s pakama tak se hybou spravne sloupecky v RC kalibraci (vidim ze jsi to delal ale stejne si to over)
- ve Stabilize (predpokladam ze testujes v tomdle modu) zacni pridavat plyn, motory by meli zrychlovat a mel by jsi cejtit narustajici odpor. Pokud nebudes cejtit odpor tak posli logy z PX a napis co presne mas za motory/aku/vrtule. Podle te fotky to nevypada na set od DJI. Mas zapojene cidlo proudu ?
- v mission planneru posli tendle (http://ardupilot.org/copter/docs/tuning.html) screenshot. Rozhodne by jsi tam mel mit cisla podobna tem na screenshotu a ne treba nuly
- pokud tam nemas nuly a cejtis tah tak se s tim da dal pracovat.

_________________
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: pon 10.10.2016 5:06 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 5.9.2016
Příspěvky: 18
jen v rychlosti odpovím na to vím nebo mám ověřené.
mod stabilize, s přidávajícím plynem motory zrychlují, když nechám cca 10% plynu a hexa držím za podvozek mám pocit že s přidávajícím plynem se snaží stoupat rovnoměrně.... pokud se jí zkusím vychýlit s prodlevou zareaguje proti, ale jakoby to přežene a nakloní se opačně znovu reaguje ale razatněji a v tu chvíly pokud bych jí nedržel plácla by sebou o zem.... test nad hlavou... cca 2m
set od DJI, vrtule gemfan 10x4,5
měření proudu zatím mimo (vypnuté) napajení beru z power modulu, ale bez upozornění, esc mají BEC
zkusil jsem i bez napajení z nich.

zbytek testnu přes den.

díky


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 10.10.2016 7:35 
Mazák
Mazák

Registrován: 30.8.2011
Příspěvky: 5441
Bydliště: Plzeň, CZ
Obrázky: 0
Todle vypada na prehnanej P zisk. Zkus ho trochu stahnout.

Nebo jeste lepe - http://diydrones.com/forum/topics/arduc ... ning-guide

projdi si toto alespon pro P a D. Tim jsem vzdy dostal copter do stavu ze letel relativne bez problem. Pak uz se da pouzit autotuning.

_________________
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: pon 10.10.2016 11:16 
Mazák
Mazák

Registrován: 15.7.2014
Příspěvky: 605
Bydliště: ČR
Spise pro zajimavost, pouzita verze firmwaru pro pixhawk?

_________________
X650F, Sunnysky, Afro, Graupner 11x5, APM, Pixhawk


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 11.10.2016 0:06 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 5.9.2016
Příspěvky: 18
tak tady je screen....
jinak verzi si nejsem jisty.... nahráno přes nejnovější mp... nemůžu najít položku kde by bylo nějaké info o FW....


Přílohy:
Poznámka: screen
par.png
par.png
[ 67.74 KiB | Zobrazeno 1469 krát ]

Poznámka: log
1.rar [919.73 KiB]
32 krát
Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 11.10.2016 17:40 
Mazák
Mazák

Registrován: 15.7.2014
Příspěvky: 605
Bydliště: ČR
Jednak je to v mp v té horní liště po připojení zařízení a pak se to dá vyjet v terminálu, vlastně by se to mělo objevit hned při připojení k terminálu. Zajímá mě jestli je to ta poslední verze 3.4 RC2 nebo je to ještě 3.3... Protože na 3.3 s tim určitě lítá hodně lidí beze změny PID. A do fw 3.4 byly ohledně PID přidány nějaké úpravy, pokud si to dobře pamatuji (tak jestli to třeba nemá souvislost).

_________________
X650F, Sunnysky, Afro, Graupner 11x5, APM, Pixhawk


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 11.10.2016 20:34 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 5.9.2016
Příspěvky: 18
něco mi říká že ten terminál nemá vypadat takhle..... verze 3.3.3?


Přílohy:
Poznámka: term
term.jpg
term.jpg
[ 92.96 KiB | Zobrazeno 1391 krát ]

Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 11.10.2016 21:06 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 31.8.2016
Příspěvky: 89
Bydliště: Brno
Jo, moj terminal vyzera uplne rovnako. Mam verziu 3.3.3


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 11.10.2016 23:01 
Mazák
Mazák

Registrován: 15.7.2014
Příspěvky: 605
Bydliště: ČR
jo tak taky máš 3.3.3. Tak ladit PID tak, aby to viselo a pak se pokusit o autotune, jak už psal Ampér.

_________________
X650F, Sunnysky, Afro, Graupner 11x5, APM, Pixhawk


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 12.10.2016 18:51 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 5.9.2016
Příspěvky: 18
tak lazení se nezadařilo skoro bych řekl nulovy efekt ....
není možné že mám třeba vadný kompas nebo accel?
jak zkontrolovat? a nefunguje mi loganalizer - vůbec se nespustí (win7 64bit )


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv 13.10.2016 8:53 
Mazák
Mazák

Registrován: 15.7.2014
Příspěvky: 605
Bydliště: ČR
nulový efekt? jakože když jsi měnil hodnoty PID, tak se nic nedělo?
Nefunguje loganalyzer. Co to znamená? Že když klikneš v mp na analyze log, tak to nic nedělá? Log zaznamenaný máš?
Kompass a acc nejspíš vadné nebudou, spíš je bude něco ovlivňovat - klasicky rušení ze silových kabelů nebo vibrace. To je vidět v logu. Tak ho sem hoď, třeba z toho "letu" když to držíš rukou ve vzduchu.

_________________
X650F, Sunnysky, Afro, Graupner 11x5, APM, Pixhawk


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 18 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz