Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 20 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: úte 03.01.2017 17:13 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 21.8.2015
Příspěvky: 213
Bydliště: Trutnov
Obrázky: 5
Tak jsem mladýmu koupil QAV 250 PRO Carbon z Aliexpress - a vypadá to skvěle za tu cenu - jen jsem vyhodil všechny jejich šrouby - šmejdy.

Pokud by někdo měl něco podobného, uvítal bych fotky jak kde co má, zatím mám možná zbytečné dotazy:
1)Podle toho co jsem vyčetl se zadní motory točí po směru a přední proti směru, že ? V čínském návodu jsou kupodivu křížem, což se mi zdá divné ...
2) Jak s uspořádáním dílů ? Je jedno kam dám ESC ? Třeba na ramena ?
3) Jak je to s barvou LED, mám modrý a červený, mladej chce červený dopředu, vím že je to jedno, ale kdyby si to pak někdo půjčil, jaký je standart ?
4) Může mi někdo kdo má řídící jednotku F3 6DOF poradit jak začít, a ideálně jak to má s Taranisem :-)

předem děkuji

PS: ještě odkaz ... ZDE

_________________
Trutnov, X9D+
EasyPeasy,RELAX II,Vektor XXL,4ptéra 250ka
Šohaj(stavím)


Naposledy upravil pavel1tu dne úte 03.01.2017 18:01, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 
PříspěvekNapsal: úte 03.01.2017 17:48 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie
Uživatelský avatar

Registrován: 12.1.2013
Příspěvky: 1504
Bydliště: Pardubice
1) je to do kříže (musí to tak být)
2) je to jedno, mám je na ramenech
3) je to jedno, různí výrobci to mají různě, není žádný "standard"
4) začni tím že do FC nahraješ poslední verzi CleanFlight FW pak se dá pokračovat dál

_________________
Goblin 500 Spirit@MiniProtos Spirit@Oxy3 Spirit@Taranis + Xlite RC@ www.arcitimer.com


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: úte 03.01.2017 18:39 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 21.8.2015
Příspěvky: 213
Bydliště: Trutnov
Obrázky: 5
Arcicorsa píše:
1) je to do kříže (musí to tak být)
2) je to jedno, mám je na ramenech
3) je to jedno, různí výrobci to mají různě, není žádný "standard"
4) začni tím že do FC nahraješ poslední verzi CleanFlight FW pak se dá pokračovat dál


Děkuji,

nojo ta rotace je v tom CleanFlight nakreslená, v tom AN manuálu mají špatně očíslované vrtulky :-)

Tak já si myslel že pokořením Taranisu jsem skončil s nějakým bádáním a teď tohle - mladej bude odvařenej z tohodle SW, musím pohledat nějaké stránky v CZ - tady je nastavovátek a hejblátek .....

_________________
Trutnov, X9D+
EasyPeasy,RELAX II,Vektor XXL,4ptéra 250ka
Šohaj(stavím)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: úte 03.01.2017 19:00 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie
Uživatelský avatar

Registrován: 12.1.2013
Příspěvky: 1504
Bydliště: Pardubice
Ono to jen složitě vypadá.. Jak se do toho trochu dostaneš tak to půjde. Studovat můžeš začít zde viewtopic.php?f=132&t=70610 ..

_________________
Goblin 500 Spirit@MiniProtos Spirit@Oxy3 Spirit@Taranis + Xlite RC@ www.arcitimer.com


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: úte 03.01.2017 20:16 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.6.2008
Příspěvky: 5065
Bydliště: Praha ČR
Hlavně zapomeň pro SP3 na Cleanflight a dej tam aktuální BetaFlight... On má i přehlednější konfigurátor, což se hodí i pro začátečníka, nejde jen o nějaké "top funkce".


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 03.01.2017 20:30 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie
Uživatelský avatar

Registrován: 12.1.2013
Příspěvky: 1504
Bydliště: Pardubice
Né že bych se chtěl s tomashr hádat ale právě pro začátečníky doporučuji spíš CleanFlight... Nejde o to jak to létá, ale spíš o to že ne vždy je aktuální verze létatelná což se o CF nedá říci, tam to šlape vždy... BF není primárně určen pro začátečníky ale spíš jako testovací verze vylepšení pro CF.. Každopádně vše co je v BF se postupně dostává i do CF.. Osobně mám teď kvůli vývoji v SP Racing F3 Mini CF a nemůžu si stěžovat, seč BF jsem tam měl také..

_________________
Goblin 500 Spirit@MiniProtos Spirit@Oxy3 Spirit@Taranis + Xlite RC@ www.arcitimer.com


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: úte 03.01.2017 20:46 
Mazák
Mazák

Registrován: 4.5.2015
Příspěvky: 696
Bydliště: Plzeň
Cao, hele tak určitě si objednej náhradní ramena.
Dále flashni betaflight do desky, je to rozdíluž na defaultní nastavení.
Kup si hodně vrtulí :-) (oblíbil jsem si 3 listé z rotoramy)
já mám bílé vepředu, červené vzadu. ale vzhledem k možnostem jednotky jsem koupil ledky s integrovaným bzučákem a mám tam záblesky. Když lítaj dvě, je to líp vidět.
Motory musíbýt křížem, jak již bylo psáno.
Pokud dáš regulátory na ramena (což je dle mého nejlepší), dej tam jen stahovačky a nikde to neprotahuj skrz ramena. Při zlomeném rameni pak jen přešroubuješ motor a přendáš regl bez pájky.
Já osobně držím pro jistotu kompletní rám , kvůli pádům.
Z VTX jsem si odpájel konektor a dal jsem ho na kabel. Když pak spadnu, nemusím se bát, že konektor vytrhnu z DPS.
nepíšeš co máš za přijmač, tak ti nemůžem poradit jak ho zapojit. Já ho mám na Sbus v UART3.
tenhle PDB jsem zkoušel a nedával moc dobré napájení (musel jsem to řešit kondíkama), než jsem ho vyměnil za lepší.
Je blbý že ti nejde natočit kamera. časem ti to takhle přestane stačit, tak si objednej plastový držák který ti to umožní.

_________________
Taranis 9D, x210 race, TBS disco clone, H 450 FPV, durango desc210R


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 04.01.2017 13:20 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 21.8.2015
Příspěvky: 213
Bydliště: Trutnov
Obrázky: 5
Děkuji - přesně tohle jsem potřeboval ....

- Ramena objednám, o kameře neuvažuji - zatím, je to dronik pro synka a ta co u toho je - k té dokoupím na příští vánoce ty brýle ;)
- vrtulí mám 3 sady

- to NEprotahování drátu je důležité, to mne nenapadlo

- Jinak zůstanu u CF který tam již byl ale asi rok stará verze (již jsem nahrál novou), ono to tak hrozné nebude

- přijímač mám FRSKY s S-BUS, pokud ho z nej vytáhnu, musím tam někam zespodu připájet drátek :-)

- s pády mne strašíte, ne ? Má to přeci stabilizaci alespoň nějakou základní, ne ?

zatím mos děkuji

PS: mladej to pomalu sestavuje, já pájim a dám do kupy elektroniku a nastavím TARANISe, teď měníme všechny šroubky - ty čínský jsou na imbus a děsně se strhávají

_________________
Trutnov, X9D+
EasyPeasy,RELAX II,Vektor XXL,4ptéra 250ka
Šohaj(stavím)


Naposledy upravil pavel1tu dne čtv 05.01.2017 11:26, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: stř 04.01.2017 13:52 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 27.5.2012
Příspěvky: 1502
Bydliště: Kroměříž
Obrázky: 35
pavel1tu píše:
... teď měníme všechny šroubky - ty čínský jsou na imbus a děsně se strhávají

Šroubky nejsou nejspíš prvotřídní, ale stačí rozumně kvalitní vercajk a hlavně doporučuju tak jako na vrtulníku lehce lepit závity (třeba Loctite 243).


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: stř 04.01.2017 14:36 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 1.12.2014
Příspěvky: 310
Bydliště: Ostrava
pavel1tu píše:
- s pády mne strašíte, ne ? Má to přeci stabilizaci alespoň nějakou základní, ne ?


:D :D :D

No, vsak uvidis. Tomu ramu z odkazu davam den, maximalne dva...


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 04.01.2017 20:16 
Mazák
Mazák

Registrován: 4.5.2015
Příspěvky: 696
Bydliště: Plzeň
uvidíš sám. Je horně odlehčenej, ramena se budou snadno lámat. Kdybys chtěl, mám tu TC-R 260. přežilo to 15m pád. je létaný ale funkční. Nebo si vyber ramena tato http://www.banggood.com/Carbon-Fiber-Arm-For-250mm-FPV-Quadcopter-Replacement-QAV250-ZMR250-p-947008.html?rmmds=myorder mohla by tam pasoat a ta drří parádně.

_________________
Taranis 9D, x210 race, TBS disco clone, H 450 FPV, durango desc210R


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv 05.01.2017 11:33 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 21.8.2015
Příspěvky: 213
Bydliště: Trutnov
Obrázky: 5
No dám tomu šanci prvního letu
Ramena jsou dost tlustá, dám jim šanci, to PDB uvidíme, donesu to na osciloskop, prakticky jde jen o čistotu napájení pro přijímač, kamery zatím nebudou, tak bych to řešil třeba později

Jaké PDB používáte, co tohle ?
http://www.banggood.com/Matek-Micro-PDB-With-5V-12V-Dual-BEC-Output-For-FPV-Multicopter-p-1031896.html?rmmds=detail-left-hotproducts

_________________
Trutnov, X9D+
EasyPeasy,RELAX II,Vektor XXL,4ptéra 250ka
Šohaj(stavím)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: čtv 05.01.2017 12:33 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 1.12.2014
Příspěvky: 310
Bydliště: Ostrava
Dlouhodobe se mi osvedcilo Diatone v7.3 (nebo v8.3 pro x-ramy)


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 08.02.2017 20:50 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 21.8.2015
Příspěvky: 213
Bydliště: Trutnov
Obrázky: 5
Sestaveno, oživeno, vše se točí jak má. Zatím jsem neměřil odběr...

Problém je s vrtulemi, jsou málo vysoké, když unašeč (jestli tomu mohu tak říkat) utáhnu na max, pořád je volná.

Je mi jasné, že mám použít podložku (marně hledám něco 3mm vysokého), ale chci mít jistotu, že jsem na něco neopoměl, i když tedy v krabici nic nezbylo :-)

6276

A asi blbý dotaz začátečníka k letovým módům ... nikde jsem tak nějak polopatě nenašel který je k čemu a který použít aby to mladej hned nerozflákal .

Kód:
ANGLE   Legacy auto-level flight mode
HORIZON   Auto-level flight mode
BARO           Altitude hold mode (Requires barometer sensor)

_________________
Trutnov, X9D+
EasyPeasy,RELAX II,Vektor XXL,4ptéra 250ka
Šohaj(stavím)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: čtv 09.02.2017 11:47 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 1.12.2014
Příspěvky: 310
Bydliště: Ostrava
pavel1tu píše:
Problém je s vrtulemi, jsou málo vysoké, když unašeč (jestli tomu mohu tak říkat) utáhnu na max, pořád je volná.

Je mi jasné, že mám použít podložku (marně hledám něco 3mm vysokého), ale chci mít jistotu, že jsem na něco neopoměl, i když tedy v krabici nic nezbylo :-)


Co to mas za vrtule? Nejake extremne nizke? Podle fotky ta cast hridele bez zavitu neni nijak vysoka. Jinak ano, podlozka/y.


pavel1tu píše:
ANGLE Legacy auto-level flight mode


Vychylka paky AIL a ELE se promitne do uhlu stroje v roll a pitch ose. Vycentrovana paka = stroj automaticky vodorovne

pavel1tu píše:
HORIZON Auto-level flight mode


Jako vyse, ale od urcite urovne vychylky paky stroj dovoli udelat roll / flip.

pavel1tu píše:
BARO Altitude hold mode (Requires barometer sensor)


Nesmysl. Nepouzivat.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 20 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz