Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 56 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: eachine wizard x220
PříspěvekNapsal: sob 18.11.2017 19:53 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 27.5.2012
Příspěvky: 1415
Bydliště: Kroměříž
Obrázky: 35
Popíšu moji situaci. 250 jsem začal lítat loni na jaře, kdy jsem zakoupil Eachine Racera, Fatsharky Attitude v3 a upgradoval rádio (Taranis). Lítal jsem minulou sezónu v Angle modu, protože rád hodně melu kniply. Letošní sezónu jsem skoro celou vynechal a začal až na konci léta. Koupil jsem pak nový rám (210), novou kameru a vTx. Regly, motory a F3 desku jsem použil z toho Racera. Protože se mi nějak k obrazu svému nedařilo doladit PIDy, tak se naštval a začal létat v Air mode (akro) a snad mi to za tu chvilku docela jde. Nejsem z nás (je nás víc, ale max se nás sejde kolem 3-4) nejrychlejší, ale kolikrát klukům, co v kuse lítají 2 sezony docela zatápím. Akro lítám totiž jediný a jako jediný používám levné motory a regly z Racera (regly jsou Simonk :lol: ) v F3 desce je rok a půl starý Cleanflight (mám averzi k BF), baterky staré rok a půl a nejsem zas moc pomalý. Takže nejde o to mít špičkový stroj, je to trochu i o rukách a to si nemyslím, že umím kdoví co.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: eachine wizard x220
PříspěvekNapsal: sob 18.11.2017 23:59 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 16.11.2017
Příspěvky: 12
Bydliště: Praha
Já nějak nerozumím, co v tom vidíte za problém. Já mám přesně stejnej problém. Koptera je na zemi a abych ji zvednul tak potrebuju cca o 1/4 posunout plynovou páku. V ten moment se dostanu do momentu, kdy je koptera nekolik milimetru nad zemi a relativne stabilni. Pokud pridam pak jen o jeden zub abych se dostal ještě výše, koptera začne velice rychle stoupat. Pokud chci zacit klesat, staci opet o jeden zub (opravdu je to mikro-pohyb, jinak mi to popsat nejde) tak zacne prudce klesat. Přistát nemůžu jinak, než se kombinováním těchto dvou stavů postupně dostat na cca metr nad zem a drina vypnout a praštit s ním o zem.
Čeho bych rád dosáhnul, je aby alespoň v tomto mikro-rozsahu byl průběh funkce pomalější. Nejlépe za cenu ztráty první čvtrtiny plynu který je momentálně k ničemu jelikož s ním akorát přidávám rychlost točení vrtulí s koptérou na zemi.
Osobně mi ta motivace příjde naprosto jasná.

_________________
koptéra: Eachine Wizard X220
rádio: FrSky ACCST Taranis Q X7
přijímač: FrSky XSR 2.4GHz 16CH


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: eachine wizard x220
PříspěvekNapsal: ned 19.11.2017 0:18 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 20.8.2017
Příspěvky: 55
Bydliště: Nejdek
Taky to honim na jesnom az dvou zubech ale v metru a pul. Je to takovy otravny.

_________________
Pelikan F4u, q450 copter, samokřídlo 750, walkera V200DQ01, wizard x220, rcfactory flash,


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: eachine wizard x220
PříspěvekNapsal: ned 19.11.2017 0:27 
Mazák
Mazák

Registrován: 3.11.2011
Příspěvky: 715
Bydliště: Česká republika
U helikoptér a dronů se zuby nepoužívají. Právě pro tu přílišnou "hrubost".


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: eachine wizard x220
PříspěvekNapsal: ned 19.11.2017 0:37 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 20.8.2017
Příspěvky: 55
Bydliště: Nejdek
No ja uz videl i ze nektery piloti maj oba knipli zaaretovany na stredu ale prijde mi to dost nebezpecny. No skusim povolit pritlak na plynu ale zas aby mi pak ten knipl nelita jak sulin.

_________________
Pelikan F4u, q450 copter, samokřídlo 750, walkera V200DQ01, wizard x220, rcfactory flash,


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: eachine wizard x220
PříspěvekNapsal: ned 19.11.2017 10:25 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 16.11.2017
Příspěvky: 12
Bydliště: Praha
Kreyson
mě ti ale přijde, že když ty zuby odstraním, tak zase není možné otácení kolem osy bez toho abych omylem neubral nebo nepřidal plyn :D . Je to prostě past vedle pasti. Fakt doufam, že řeším jenom klasicky problemy začátečníka a jak někdo už tady napsal, tak az se to naucim tak uz to nebudu resit :-)

_________________
koptéra: Eachine Wizard X220
rádio: FrSky ACCST Taranis Q X7
přijímač: FrSky XSR 2.4GHz 16CH


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: eachine wizard x220
PříspěvekNapsal: ned 19.11.2017 10:41 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 26.5.2013
Příspěvky: 1014
Bydliště: Brno
Na plynu úplně povol pružinu řechtačky, a přitáhni pružinu hladké třecí brzdy tak, jak ti to bude vyhovovat.

_________________
MC-20HOTT,DS-16,X10S,S-trino MkII,RCF Sbach, MXS 64",Maat,250 Race,LOGO550SE,Goblin570


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: eachine wizard x220
PříspěvekNapsal: ned 19.11.2017 10:42 
Mazák
Mazák

Registrován: 3.11.2011
Příspěvky: 715
Bydliště: Česká republika
Samozřejmě tam musíte místo "řehtačky" dát hladkou aretaci. U starších vysílaček se dávala třeba jen bužírka na plíšek, moderní vysílačky to možná mají vyřešeno nějak instantně.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: eachine wizard x220
PříspěvekNapsal: ned 19.11.2017 12:36 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 16.11.2017
Příspěvky: 12
Bydliště: Praha
kodynejdek
tak uz jsem na to přišel. Nevím přesně co pomohlo ale udělal jsem tohle a ted je to uplně super:
Upgrade FW betaflight. Bangood mi do toho nahral v 2.9.1. Postupoval jsem podle navodu tady: https://www.youtube.com/watch?v=YIVMnwydt-A
V radiu jsem nastavil krivku cca X^2 viz obrazek.
Upgrade všech ESC na posledni FW. Ted to je pecka uplně něco jinyho
Co si osobně nejvíc myslím, že pomohlo tak je to, že v betaflight jsem nemel jinou moznost komunikačního protokolu nez ONESHOT. Po upgrade mi tam přibyly možnosti pro DSHOT. Dal jsem tam DSHOT600.
Podle mě, ti tam dali stejně starou verzi když jsme to kupovali na stejnym mistě :-)


Přílohy:
20171119_103116980_iOS.jpg
20171119_103116980_iOS.jpg [ 63.49 KiB | Zobrazeno 1182 krát ]

_________________
koptéra: Eachine Wizard X220
rádio: FrSky ACCST Taranis Q X7
přijímač: FrSky XSR 2.4GHz 16CH
Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: eachine wizard x220
PříspěvekNapsal: ned 19.11.2017 12:37 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 16.11.2017
Příspěvky: 12
Bydliště: Praha
[b]BoŠ[/b], Kreyson:
Ha! Díkes :-) já nevěděl, že tam jsou dně možnosti. Zkusil jsem to a je to ok!

_________________
koptéra: Eachine Wizard X220
rádio: FrSky ACCST Taranis Q X7
přijímač: FrSky XSR 2.4GHz 16CH


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: eachine wizard x220
PříspěvekNapsal: ned 19.11.2017 20:50 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie
Uživatelský avatar

Registrován: 14.9.2009
Příspěvky: 345
Qwak píše:
kodynejdek
tak uz jsem na to přišel. Nevím přesně co pomohlo ale udělal jsem tohle a ted je to uplně super:
Upgrade FW betaflight. Bangood mi do toho nahral v 2.9.1. Postupoval jsem podle navodu tady: https://www.youtube.com/watch?v=YIVMnwydt-A
V radiu jsem nastavil krivku cca X^2 viz obrazek.
Upgrade všech ESC na posledni FW. Ted to je pecka uplně něco jinyho
Co si osobně nejvíc myslím, že pomohlo tak je to, že v betaflight jsem nemel jinou moznost komunikačního protokolu nez ONESHOT. Po upgrade mi tam přibyly možnosti pro DSHOT. Dal jsem tam DSHOT600.
Podle mě, ti tam dali stejně starou verzi když jsme to kupovali na stejnym mistě :-)


Ahoj,

jsem rád, že je to lepší.
Ale neodpustím si rýpnuti - toto se má dělat, vždy jako první a i jsem to psal. Flash ESC, jejich kalibrace a správné nastaveníi v BF atd. Opomomenutí, či ignorace základních pravidel třeba v letadlech se neodpouštějí a často vedou k fatálním následkům. Pokud se bavíme pouze o finanční újmě, tak bývá velmi citelná. Zažil jsem jen hloupé nedotankování benzínu po letu a další vzlet, nebo totální vybití aku v zapalování atd.
Coptery v této katergorii nejsou tak finančně náročné jako např. benzinovy akrobat 2 + metru a povětšinou pád vydrží, nicméně nemělo by to vést k "lajdáckému" přístupu. Ono neřiditelné skoro kilo ve vzduchu o rychlosti leckdy kolem 100km/h může být problém.
Určitě tady nechci moralizovat, (sám mám co dohánět) ale je to náš "koníček", tak proč jej nedělat pořádně. Osobně třeba , vždy po letu večer kontroluji veškeré dotažení šroubků na coptře, držení konektorů v přijímači a dobíjím raději baterie v brýlích atd. A před letem hlavně - funkčnost pípáku :)
Tak snad malé ponaučení, alepoň z toho, že jsi byl frustrovaný z chování stroje a nyní si zjistil, že to správně nastavené může létat dobře a snáz ;)

iF

_________________
FPVMANIA - MOTHER COPTER - FLY or DiE
Oficiální distributor Armattan Quads pro ČR
fpvmania.cz


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: eachine wizard x220
PříspěvekNapsal: ned 19.11.2017 21:03 
Mazák
Mazák

Registrován: 3.11.2011
Příspěvky: 715
Bydliště: Česká republika
Nedělal bych z toho takovou vědu. Spíš bych použil známé rčení, že učený z nebe nespadl. :wink:


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: eachine wizard x220
PříspěvekNapsal: pon 20.11.2017 14:28 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 16.11.2017
Příspěvky: 12
Bydliště: Praha
imagin hele 100% souhlas! Já si spětně vždycky říkám, jak jsem tohle nemohl udělat hned. Ale je fakt,
že můžes vidět desítky tutoríálů, návodů, pročíst fóra, diskutovat s lidma, ptát se atp. Všechno prostě, ale dokud si to nevyzkoušíš a neprojdeš si tím
procesem kdy na ty věci neuvidíš na vlastní oči tak se to nenaučíš. :-)
Na příklad já s těmi regulátory. Všichni říkáte nejdřív upgrade FW v ECS, upgrade betaflight a nastavit nějaké protokoly - to je tak všechno tak šíleně abstraktní
dokud to člověk přímo nevidí a poprvé si to nezkusí :-) Já si říkal, že nechci nic flashovat když to aspon jak-takž funguje abych to ještě víc nezničil.
Teď zpětně ale vidím, že jsem to měl udělat hned :-)
S tou opatrností jsem na tom dost podobně. Mám z toho fakt respekt. Já jsem viděl na FCB fotku jak to někomu naseklo kus prstu. Jo, psal že to byla pitomost z jeho strany,
že si zapomněl vypnout rádio, sehnul se ke koptere a zavadil o plyn. Proto raději uplně rádio vypínám když to jakkoliv zvedám ze země. Člověk nikdy neví :-)

_________________
koptéra: Eachine Wizard X220
rádio: FrSky ACCST Taranis Q X7
přijímač: FrSky XSR 2.4GHz 16CH


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: eachine wizard x220
PříspěvekNapsal: pon 20.11.2017 14:53 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 27.5.2012
Příspěvky: 1415
Bydliště: Kroměříž
Obrázky: 35
Qwak píše:
Proto raději uplně rádio vypínám když to jakkoliv zvedám ze země. Člověk nikdy neví :-)

Pokud je stroj odpojený od napájení, tak budiž, ale vypnout nejdřív vysílačku může být v případě nenastaveného (nebo špatně nastaveného) failsafe poukázka na průšvih. Viz kamarád - přistál s vrtulníkem, zakecal se a vypnul rádio - a mohl opravovat. A to určitě zdaleka nebyl jediný případ. V případě neexistujícího, nebo nefungujícího failsafe je možné takto i přijít o stroj, tak bacha na to. Přílišná horlivost někdy škodí. Podle mého stačí mít spínač pro zapnutí/vypnutí motoru.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: eachine wizard x220
PříspěvekNapsal: pon 20.11.2017 15:00 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 16.11.2017
Příspěvky: 12
Bydliště: Praha
Marek_Km: A co se mu přesně stalo? Žiju v dojmu, že když mám vypnuté rádio, tak se koptéra nemůže ani hnout nebo ne?

_________________
koptéra: Eachine Wizard X220
rádio: FrSky ACCST Taranis Q X7
přijímač: FrSky XSR 2.4GHz 16CH


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 56 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz