Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 29 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: pát 17.02.2017 17:38 
Mazák
Mazák

Registrován: 7.5.2015
Příspěvky: 3993
Bydliště: ČR
Obrázky: 1
To VTjr " ... Investice do simulátoru se mnohonásobně vrátí v menším počtu havárií,
oprav nebo zcela zničených modelů."

Simulátor je skvělá věc. Je ale taky je nutno si zvyknout na to, že SIMULÁTOR a REÁL, se vždy trochu liší.
Za mne vždy když přejdu ze SIMULÁTORU na MODEL, tak chvíli trvá než si to uvědomím,
a odnaučím se (rozdílné) návyky (zlozvyky) na SIMULÁTORU získané.
Za mne 10 letů s modelem mi dá víc než 50 použití SIMULÁTORU. (Jsou situace kdy je SIM užitečný,
ale to už bych něco měl umět a vědět.V začátcích je SIM dobrý k získání KURÁŽE.Že to není zas taková hrůza.)

(Jako věčný začátečník, létám levné hračky a řídím ty co nepadají.)
Pokud to mohu porovnat s užíváním EDITORŮ, tak 10 minut používání, je lepší než 100 stran nejlepší učebnice.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 
PříspěvekNapsal: sob 18.02.2017 18:13 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 9.2.2010
Příspěvky: 5043
Bydliště: Žilina SR
Souhlasím, 10 úspěšných letů dá mnohem víc než 50 virtuálních letů se simulátorem. :)
Ale zas těch 50 virtuálních letů na simulátoru dá nesrovnatelně víc, než 10 neúspěšných pokusů o let, nebo letů končících karambolem. :wink:
A bude to u nesrovnatelně levnější. :mrgreen:

Simulátor má význam zejména pro ty, u kterých je zatím pravděpodobněší ta druhá možnost. :P To mohu potvrdit z vlastní zkušenosti toho, kdo začínal v dobách, kdy ještě žádné simulátory nebyly. :cry: Zpočátku po každém letovém dni se týden-dva opravovalo, to se pak ani nevytvářely automatické návyky, jelikož to, co jsem se naučil z minula se za dobu oprav zase zapomnělo. :( Zdokonalování pak probíhalo jen velmi pomalu.

A taky není simulátor jako sumulátor. :roll: Pokud je výrazný rozdíl mezi řízením v ně, a reálu, tak je buď něco špatně nastaveno, nebo jde o nedokonalý simulátor. :(
Ale i na freewarovém FMS se dají naučit úplné základy páčkováni :!: , minimálně do takové úrovně aby začátečník dovedl model otočit a při letu zpět k sobě hned nehavarovat. :wink:

_________________
Neviem byť stručný :(, ale mnohé myšlienky sa dvoma slovami povedať nedajú :)


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 19.02.2017 20:22 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 20.11.2009
Příspěvky: 5
Všem moc děkuji za odpovědi. I když jsem přečetl celkem dost diskusí na toto téma, objevily se tu pro mě nové a docela zajímavé postřehy.
Určitě chci zkusit simulátor. První moje myšlenka byla koupit si vysílač, který umožňuje měnit mody, ale nenašel jsem žádný, který by to uměl bez nutnosti rozebrání. Existuje takový? Dále jsem uvažoval nad simulátorem vysílače - bez rádia, jen připojení k PC. Jenže mě překvapilo, že nejlevnější stojí kolem 30 USD (Našel jsem jen jednu výjimku za 17.50 https://goo.gl/4NAxFV). To mi přijde celkem dost na to, že ho použiji jen párkrát, než se rozhodnou, který mode je pro mě lepší. Nehledě na to, že prohození modů by také zřejmě vyžadovalo rozebrání ovladače. A navíc mi přijde lepší ušetřit peníze za simulátor a koupit za to radši lepší radio a létat na simulátoru s ním. Vnitřně už jsem se stejně asi rozhodl, že zůstanu u mode2, pokud mi to při FPV nebude vyloženě proti srsti.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 19.02.2017 20:34 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 9.2.2010
Příspěvky: 5043
Bydliště: Žilina SR
OK. 8)
Navíc u většiny lepších vysílačů lze mody ovládání i dodatečně kdykoli měnit. :wink:
Račna plynu se snadno přemontovává mechanicky, přiřazení funkcí ovladačů se pak mění podle zvoleného módu v nějakém servisním menu. Ten se navozuje různě u různých značek kdejakými "opičími" hmaty při zapnutí vysílače. U Futaby T-10 to bylo, myslím, podržení tlačítka "menu" při zapnutí.

A simulátor schvaluji. Je dobrý nejen pro úplné začátky, ale taky pro oživení návyků a tréninku po vynucených delších přestávkách (například po zimě, špatném počasí, pracovní zaneprázdněnosti, nemoci, úrazu ... atd.). A dobrý je i při nácviku nových složitějších akrobatických prvků. Není to sice nikdy jako v reálu, ale vzhledem k tomu, že díky lepší prostorové orientaci to bývá v reálu pak snazší, tak je to pak přesně ve smyslu rčení "těžko na cvičišti = lehko v boji" :D

_________________
Neviem byť stručný :(, ale mnohé myšlienky sa dvoma slovami povedať nedajú :)


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 19.02.2017 21:33 
Mazák
Mazák

Registrován: 30.8.2011
Příspěvky: 5441
Bydliště: Plzeň, CZ
Obrázky: 0
Sundani zadniho deklu se nebere jako rozebrani vysilace :-) Je bezne ze si tam clovek doplni/prehodi prepinace, udela kratsi/delsi paky, pritahne/povoli pruziny nebo zmeni mod. ohledne simulatoru - prakticky vsechny novejsi vysilace (napr. vsechny Taranisy, JETI, vetsina TGY atd...) lze pripojit rovnou do PC pres USBcko. Prijde me jako nesmysl kupovat cisty ovladac na simulator ktery pouzijes parkrat a bude mit jine drzeni/pozice ovladani proti opravdovemu vysilaci.

_________________
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: pon 20.02.2017 10:20 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 9.2.2010
Příspěvky: 5043
Bydliště: Žilina SR
Ono to má někdy smysl. :P Třeba já jsem si na ovládací konzolu upravil nepotřebný setový 4-kanálový vysílač Walkera. Doplnil ho i zdířkou na síťový adapter a konektorem pro kabel k simulátoru. Mohu si ho vzít kamkoli a trénovat, třeba i na dovolené, nebo v práci (v přestávkách pochopitelně). Nicméně je pravda, že s originál vysílačem, se kterým opravdu s těmi modely lítáš, je to o dost realističtější. :wink:

Mj. Když jsem ten vysílač Walkera rozebral, tak jsem se nad jeho vnitřním provedením zhrozil. 8O 8O 8O Zejména kabeláž je tak odfláknutá a z tak nekvalitních vodičů :x , že řídit s ním skutečný model může jen nevědomec, nebo hazardér. :lol: Jestli podobně vevnitř vypadají i jiné setové vysílače, tak se opravdu nehodí k ničemu jinému než k řízení virtuálních modelů v simulátorech. :mrgreen:

_________________
Neviem byť stručný :(, ale mnohé myšlienky sa dvoma slovami povedať nedajú :)


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 20.02.2017 10:40 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.3.2011
Příspěvky: 1929
Bydliště: www.LMKTrinec.cz
Blog: Zobrazit blog (1)
Jestli si chceš skusit který Mod Ti vyhovuje nejvíc, kup si:
http://www.banggood.com/MJX-X600-X-SERI ... mds=search
má možnost přepnutí každého Modu bez rozborky vysílačky, jen pak budeš muset najít nějakého zájemce o tu hračku :mrgreen: nebo si ji nechat na památku :mrgreen:

_________________
AGILE 7,2/ AGILE 5.5/ DEVIL 420/ T-REX 500PRO-Sportline/ RJX X-TRON 500/ EXTRA 300/ FPV QAV 210/


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 20.02.2017 10:54 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 9.2.2010
Příspěvky: 5043
Bydliště: Žilina SR
Opravdu bez rozborky? :o
Já si totiž nedovedu dost dobře představit jak se dá bez rozborky vysílače přehodit aretace neutrálu ovládání výškovky (klopení) a račna páky plynu (kolektivu) z jedné strany na druhou? :roll:

_________________
Neviem byť stručný :(, ale mnohé myšlienky sa dvoma slovami povedať nedajú :)


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 20.02.2017 11:34 
Mazák
Mazák

Registrován: 7.5.2015
Příspěvky: 3993
Bydliště: ČR
Obrázky: 1
To VTjr Přemínání MODE 1, 2, 3 a 4 umí i hračkové TX GR129 od MJX (i verze pro starší přijímače),
jen nutno najít a na konektor vyvést PPM signál. Vysílač MJX GR129
==u02
>Vrtulníky - náhradní díly>MJX>F-47 (F647)>F647-030 (DOPRODEJ)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: pon 20.02.2017 11:48 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.3.2011
Příspěvky: 1929
Bydliště: www.LMKTrinec.cz
Blog: Zobrazit blog (1)
to:VTjr ano bez rozborky :mrgreen: daji se kniply do stredu a prepnou se oba svisle trimry a pak se jen elektronicky prepne jestli 2-4 nebo 1-3

_________________
AGILE 7,2/ AGILE 5.5/ DEVIL 420/ T-REX 500PRO-Sportline/ RJX X-TRON 500/ EXTRA 300/ FPV QAV 210/


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 20.02.2017 12:17 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 9.2.2010
Příspěvky: 5043
Bydliště: Žilina SR
Stále ale nechápu. :? Jak se, čistě programově, vzájemně vymění mechanická račna s mechanickou středovou aretací? :o :)

_________________
Neviem byť stručný :(, ale mnohé myšlienky sa dvoma slovami povedať nedajú :)


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 20.02.2017 13:06 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.3.2011
Příspěvky: 1929
Bydliště: www.LMKTrinec.cz
Blog: Zobrazit blog (1)
Tak to já taky ne :mrgreen: ale mám ji doma a já lítám Mod2 a přítelkyně Mod3 a občas s hexou poblbnu taky :mrgreen: Ale jak píšu musí být oba kniply při přepnutí Modu ve středu,tak se asi těma trimrama neco do mechaniky kniplu vsune-vysune

_________________
AGILE 7,2/ AGILE 5.5/ DEVIL 420/ T-REX 500PRO-Sportline/ RJX X-TRON 500/ EXTRA 300/ FPV QAV 210/


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 20.02.2017 13:25 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 29.4.2011
Příspěvky: 7262
Bydliště: ČR
Obrázky: 0
Musí se asi přepnout ten "velký trim" vedle kniplu. Vysvětluje to tento obrázek:

U některých hraček se používá finta, že obrátíš ovladač vzhůru nohama. Přepne se i grafický displej a vše je v pohodě.


Přílohy:
Screenshot_9.jpg
Screenshot_9.jpg
[ 94.22 KiB | Zobrazeno 666 krát ]


_________________
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 20.02.2017 13:38 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 9.2.2010
Příspěvky: 5043
Bydliště: Žilina SR
Díky Švejku :wink: , tak přece je to jen důmyslná mechanika. :lol:

_________________
Neviem byť stručný :(, ale mnohé myšlienky sa dvoma slovami povedať nedajú :)


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 29 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz