Reklama

 





Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 27 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Kingkong Q100 ARM/DARM
PříspěvekNapsal: pon 07.05.2018 13:16 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 24.2.2015
Příspěvky: 117
Ahoj droňáci,
postavil jsem Kingkong Q100 FPV mini race a potřeboval bych někoho kdo má stejný strojek pro nějaké ty rady. Některé rady platí jistě obecně, takže může poradit kdokoliv. Dronika provozuji s vysílačem DEVO7E. Tak,že nejdříve ARM/DARM (předpokládám, že ARM je připraveno k letu a DARM motory zablokovány). Je to takhle? Jde mi pouze o názvosloví. Na DEVU mám vypínač, kterým toto ovládám. Ovšem vadí mi, že po ARM se mi motory trochu roztočí. Taky zůstanou roztočeny po přistání, kdy je páka plynu zcela na nule. Předpokládám, že to má co dočinění s nastavením (používám Betaflight) Minimum Throttle (Lowest ESC value when armed) Maximum Throttle (Highest ESC value when armed) Minimum Command (ESC value when disarmed) Stick Low/Stick Center/Stick Hight.
Prosím o radu o co se přesně jedná a jak to nastavit, aby se vrtule v DARM netočily.
Ještě by mě zajímaly položky TPA a TPA Breakpoint v Betaflight.
Díky za případné odpovědi.


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Kingkong Q100 ARM/DARM
PříspěvekNapsal: pon 07.05.2018 14:33 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.6.2011
Příspěvky: 615
Bydliště: Svitavy a okolí
ARM - ARMED - motory se po přidání plynu roztočí a můžeš letět
DARM - DISARMED - motory jsou zajištěné aby tě neposekaly vrtule při neopatrné manipulaci.

Teď nejsem doma takže se nemůžu přesně podívat, ale to pomalé otáčení motorů je "bezpečnostní" featura aby jsi viděl že máš model ARMED a hrozí nebezpečí úrazu - vypíná se to v záložce Config, ale název si přesně nepamatuji ... Motor stop, spin stop? Možná...

_________________
Last one alive, lock the door!


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kingkong Q100 ARM/DARM
PříspěvekNapsal: úte 08.05.2018 8:47 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 13.5.2016
Příspěvky: 340
Bydliště: Opava
To pomale toceni pri nulovem plynu je vetsinou cca 5% otacek. Ma to sve duvody. Kdyz letim nejake manevry, treba premety, tak dam plyn na min. a koptera presto muze reagovat na prikazy. Pokud treba padam u nejakeho kominu (diving) je koptera schopna i pri nulovem plynu udrzovat naklon stremhlav v modu air (acro) diky tomu, ze jsou vrtule schopny se tocit. Pokud tam tato moznost nebude, nebudes schopen udelat premet bez plynu a pokud stahnes ve vzduchu plyn na nulu bude kopter padat jako cihla a ruzne se pretacet. Proto je tam hlavne ta funkce disarm, kdy pri padu a nebo hned po pristani mohu zablokovat motory a tim padem i ten zminovany volnobeh. Muzes si nastavit nula otacek pri nula plynu asi jen v modu ANGLE, kdy se kopter chova jako hracka, jinak to nedoporucuji. Mod AIR zapina volnobeh automaticky a ty muzes regulovat otacky tusim v procentech. Ja mam volnobeh ve vsech modech: ANGLE/HORIZON/AIR a automaticky mi prst streli po armovaci pace pri pristani, nebo padu.

_________________
RC: FrSky Taranis Q X7
Let.: Master Stick
Cop.: Lizard 95, Puda X220, UR65


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kingkong Q100 ARM/DARM
PříspěvekNapsal: úte 08.05.2018 11:16 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 24.2.2015
Příspěvky: 117
Teda BANE, klobouk dolů. To je aspoň vyčerpávající odpověď :o Mám projeto hodně stránek na webu (rcgroups, apod.), ale s mojí a google angličtinou jsem z toho byl trochu jelen :roll: Tvoje odpověď mi to zcela objasnila a díky za ní.
Nastavení také vysvětluje (což jsem se divil), že má EACHINE H8 skutečně z víšky padala nekontrolovaně jak cihla a Q100-ka klesala spořádaně.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kingkong Q100 POWER
PříspěvekNapsal: úte 08.05.2018 11:42 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 24.2.2015
Příspěvky: 117
...a měl bych další dotaz. Z letecké modelařiny jsem zvyklý, že když dochází baterii, začne regulátor omezovat proud do motoru (nebo jej vypne). Předpokládám, že něco takového dělá také FC. Ovšem když jsem měřil na stole, tak se motory točily i pod 3V (vím, neměl bych tak baterky trápit, ale vyzkoušet se to musí ;-)
Předpokládám, že nastavení je v POWER&BATTERY. Tam mám nastaveno ONBOARD ADC pro napětí i proud. Ovšem jak jsem říkal, nefachá to :-(
Současně s tím mě napadá, že mám kameru s FPV vysílačem napojenu přímo na baterii, což asi nebude READY, co? Když někde spadnu a než QUAD najdu, tak mi kamera s vysílačem vycucnou (a "zničí") baterku :-O Což bych nerad. Kam připojit? FC má výstup 3V a 5V. Na 3V mám příjmač a na 5V nic. Ovšem 5V dělá nějaký step_up regler a ten je schopen toto napětí dodávat i při 1,8V, což můj problém neřeší. Možná zapojit na 3V, ale musím zjistit možnost zatížení, FPV bere cca 300mA. Jak se ale 3V výstup bude chovat při poklesu baterie pod 3V?
Mám tento FC - Kingkong F3 Micro Brushed FLight-control Board Base SPRACINGF3 6DOF for Q100 DIY Quadcopter Frame ovšem verzi s pouze čtyřmi výstupy na motory.
Dík za případnou odpověď.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kingkong Q100 ARM/DARM
PříspěvekNapsal: úte 08.05.2018 12:16 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 13.5.2016
Příspěvky: 340
Bydliště: Opava
No to nastaveni je tam spis pro pipak (buzzer), ktery si tam asi nepridaval. Zacne to pipat podle toho, jak to nastavis. U 1S baterek je to temer nepouzitelne. Pokud letas na 2S baterky, tak o tom zauvazuj. Jinak ja na takove blese letal dokud mela tah a kdyz uz to nedavala tak jsem vypl stopky. Odecetl cca 1 minutu a letal na casovac na telefonu. Mel jsem tam cas cca 4,5min cisteho letu.
Mas na tom asi set FPV kamery a vysilace a ty se davaji natvrdo presne jak to mas.
No nesmis letat nikde, kde by se mohla snadno stratit.

_________________
RC: FrSky Taranis Q X7
Let.: Master Stick
Cop.: Lizard 95, Puda X220, UR65


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kingkong Q100 ARM/DARM
PříspěvekNapsal: úte 08.05.2018 13:44 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 24.2.2015
Příspěvky: 117
Buzzer jsem si vyvedl primo z procesoru ;-) , ale muj zamer pouzit Matek buzz desticku se nepovedl. Tento buzzer neumi spinat pozitivni signal (sdelila i tech.podpora na Mateku). Toz tam vrazim malicke piezzo s menicem (vymenim piezza na mateku) a vyuziju tam i spinaciho tranzistoru at neodpalim procesor. Trochu se divim, ze pri pripojene baterii a usb Betaflight nevidim na PC hodnoty napeti. Ze by to chtelo jine fw?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kingkong Q100 ARM/DARM
PříspěvekNapsal: úte 08.05.2018 14:53 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 13.5.2016
Příspěvky: 340
Bydliště: Opava
No me to ukazuje vzdy napeti, i kdyz to mam z usb, tak to ukazuje kolik voltu tam mam :D

_________________
RC: FrSky Taranis Q X7
Let.: Master Stick
Cop.: Lizard 95, Puda X220, UR65


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kingkong Q100 ARM/DARM
PříspěvekNapsal: úte 08.05.2018 15:26 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 24.2.2015
Příspěvky: 117
No, ted jsme si asi nerozumeli. Nemyslel jsem zobrazeni napeti na baterce dronu na vysilaci pomoci telemetrie. Myslel jsem zobrszeni napeti baterie dronu v Betaflightu (karta Power&Battery), dron pripojeny pres USB.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kingkong Q100 ARM/DARM
PříspěvekNapsal: úte 08.05.2018 16:40 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 13.5.2016
Příspěvky: 340
Bydliště: Opava
Ano ukazuje to i napětí co jde z USB. Prostě kolik jde do koptery voltů nehledě na zdroj. Všechny desky mi to vždy ukážou.

_________________
RC: FrSky Taranis Q X7
Let.: Master Stick
Cop.: Lizard 95, Puda X220, UR65


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kingkong Q100 ARM/DARM
PříspěvekNapsal: úte 08.05.2018 19:40 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 24.2.2015
Příspěvky: 117
Hmmm, tak já tam nic nemám :-O Zkusil jsem nový FW a opět nic. Dal jsem dotaz na RCgroups, tak uvidíme.
Ještě dotaz jen tak pro kontrolu: Pokud flashnu FC v Betaflight, můžu nastavení upravovat taky v Cleanflight a naopak, nebo musím vždy použít konfigurátor ve kterém jsem flashoval? :oops:


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kingkong Q100 ARM/DARM
PříspěvekNapsal: stř 09.05.2018 6:31 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 13.5.2016
Příspěvky: 340
Bydliště: Opava
Netusim, ale rozhodne doporucuji nastavovat vse v prislusnem programu. Pokud to pujde nemusi pracovat korektne.

_________________
RC: FrSky Taranis Q X7
Let.: Master Stick
Cop.: Lizard 95, Puda X220, UR65


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kingkong Q100 ARM/DARM
PříspěvekNapsal: stř 09.05.2018 10:56 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 24.2.2015
Příspěvky: 117
JJ tak to dělám, jen hypotetický dotaz ;-)
L.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kingkong Q100 ARM/DARM
PříspěvekNapsal: stř 09.05.2018 15:29 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 24.2.2015
Příspěvky: 117
Tak na rcgroups mi jeden clovek odpovedel, ze tyto mini fc nemaji napetove cidlo, ktere by napeti na baterce sledovalo :-( No aspon vim ;-)
M.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kingkong Q100 ARM/DARM
PříspěvekNapsal: stř 09.05.2018 19:17 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 24.2.2015
Příspěvky: 117
Ještě, jestli bych směl prosit jeden dotaz na BANEho? Dle mého umíš dobře vysvětlovat, tak bych toho zkusil využít. AIRMODE ;-) Cosi už jsem přečetl, že umožňuje PID řízení i při nulové výchylce na "plynu". Nějak mi ale nedochází jeho praktické využití a výhody, příp.nevýhody :?
Díky.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 27 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz