Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 625 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 38, 39, 40, 41, 42
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: DJI NAZA pokračování 2
PříspěvekNapsal: stř 11.09.2019 14:49 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 6.4.2008
Příspěvky: 105
Bydliště: Plzeň
Po vypnutí vysílačky Naza nic nedělá. Čekal jsem že se přepne do Fail a začne přistávat nebo se vrátí a začne přistávat.
Ale ono nic, dál visí na místě a drží výšku i polohu.
Po zapnutí vysílačky mám opět plnou kontrolu. Je to normální ? Děkuji za každou radu.
Naza M V2

_________________
Eclipse + Palík + FrSky


Naposledy upravil Kavy dne stř 11.09.2019 15:30, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: DJI NAZA pokračování 2
PříspěvekNapsal: stř 11.09.2019 15:23 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 29.1.2018
Příspěvky: 703
Bydliště: Trvalé
Obrázky: 0
Záleží na tom, jak to máš nastavené. Jak nazu, tak přijímač. Pokud má přijímač nastavený fail safe na udržování poslední polohy, naza vůbec nepozná, že došlo k vypnutí vysílače.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: DJI NAZA pokračování 2
PříspěvekNapsal: stř 11.09.2019 16:03 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 26.5.2013
Příspěvky: 1244
Bydliště: Brno
Musíš nastavit FS kanálu přepínání režimů do mezipolohy - tehdy jednotka rozpozná FS

_________________
MC-20HOTT,DS-16,X10S,14SG,S-trino MkII,SpeedFire, MXS 64",MiniCorado,LOGO550SE,Goblin570


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: DJI NAZA pokračování 2
PříspěvekNapsal: pon 16.09.2019 12:44 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 6.4.2008
Příspěvky: 105
Bydliště: Plzeň
Podle všeho NAZA nepozná že jsem vypnul vysílačku a tudíž nepřejde do FS módu. Používám FRSky modul do vysílačky Hitec Eclipse.Ručně vyvolávat FS se může hodit,ale rád bych aby to fungovalo především automaticky při problému.
Používám přijímače FrSky D8R-II Plus.Ani nevím že by se na přijímačích dalo něco takového nastavit.

_________________
Eclipse + Palík + FrSky


Naposledy upravil Kavy dne pon 16.09.2019 14:28, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: DJI NAZA pokračování 2
PříspěvekNapsal: pon 16.09.2019 13:21 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 29.1.2018
Příspěvky: 703
Bydliště: Trvalé
Obrázky: 0
Neznám ten systém. Musíš si zjistit, jestli je možné na kanále přepínání režimů takto přijímač nastavit. Některé systémy umožňují toto nastavení např. jen na kanále plynu.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: DJI NAZA pokračování 2
PříspěvekNapsal: pon 16.09.2019 14:31 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 6.4.2008
Příspěvky: 105
Bydliště: Plzeň
Našel jsem si návod a video,jak na přijímači vypnout SF.
Přijímač byl skutečně nastaven na SF mód a po vypnutí vysílačky se doma u PC NAZa nepřepla do SF.
Teď by to mělo být v pořádku a nezbývá než vyzkoušet na louce.

Nenapadlo mě že přijímače takovou věc umí.
Děkuji mnohokrát.

_________________
Eclipse + Palík + FrSky


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: DJI NAZA pokračování 2
PříspěvekNapsal: čtv 19.09.2019 15:37 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 6.4.2008
Příspěvky: 105
Bydliště: Plzeň
Doplňuji,dnes odzkoušeno.
Po vypnutí vysílačky quad vstoupil do FS ,nabral nastavených 20m,opatrně přistál na místě startu a vypnul motory.
Při druhé zkoušce jsem během FS zapnul vysílačku a zkusil převzít kontrolu. Nestalo se vůbec nic,quad pokračoval v přistávání.Po přistání opět vypnul motory které opět nešli zapnout pouhou startovací kombinací kniplů.
Při třetí zkoušce jsem zapnul vysílačku během FS,tentokrát v režimu ATTI GPS.Teď jsem měl nad modelem ihned plnou kontrolu a bleskově jsem přepl na GPS mód (přeci jen jsem si na GPS rychle zvykl :-) ) a pokračoval v poletování.
Tímto vám děkuji za cené rady,ať to lítá.

_________________
Eclipse + Palík + FrSky


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: DJI NAZA pokračování 2
PříspěvekNapsal: stř 13.11.2019 18:28 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 17.8.2011
Příspěvky: 605
Bydliště: Ružindol,SK
Obrázky: 9
Moje skúsenosti s DJI NAZA sú zúfalé, som v rozpakoch, či to stálo za tie peniaze, rozchodil som to v manuály skúšal aj atti mód, len bol vietor, a GPS no uvidim, hlavne si zvyknúť na to blbé blikanie "jednou" LED diodou, že čo mi to akú informáciu chce posunut. Zatiaľ funkčné ako od Dualsky ich FC451 len za inú cenu.Jediné plus že to je na cinana kvalitne spracované.

_________________
Futaba FC-16, Frsky Taranis +


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: DJI NAZA pokračování 2
PříspěvekNapsal: stř 13.11.2019 20:34 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru

Registrován: 18.8.2005
Příspěvky: 4149
Bydliště: Šternberk, ČR
Obrázky: 0
To blikání je dobře zdokumentované zde http://www.helipal.com/dji-naza-m-multi ... ystem.html

Jinak tu plnou verzi Naza-M V2 jsem používal a fungovalo tam všechno jak má.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: DJI NAZA pokračování 2
PříspěvekNapsal: čtv 14.11.2019 7:59 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 17.8.2011
Příspěvky: 605
Bydliště: Ružindol,SK
Obrázky: 9
jio píše:
To blikání je dobře zdokumentované zde http://www.helipal.com/dji-naza-m-multi ... ystem.html

Ďakujem, výborná pomôcka. Snáď sa mi podarí rozchodiť aj GPSko

_________________
Futaba FC-16, Frsky Taranis +


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 625 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 38, 39, 40, 41, 42

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz