px




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 191 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 9, 10, 11, 12, 13
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: ArduPilot - obecné informace
PříspěvekNapsal: pon 22.02.2016 19:26 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 18.8.2014
Příspěvky: 196
Bydliště: Pelhřimov, Vysočina
Ahoj, máte nějaké zkušenosti s apm 2.6 od ZnDiy-Bry http://eud.dx.com/product/apm2-6-apm-fl ... stE05zhCM8 a s touto GPS: http://eud.dx.com/product/uav-positioni ... stFCZzhCM8
Díky moc.

_________________
DJI F450, APM, Neo M8N, Turn. i10, Sjcam 5000x elite, Feiyu 3D mini,Turn. Accucel 6
www.ITReports.cz


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: ArduPilot - obecné informace
PříspěvekNapsal: úte 23.02.2016 0:42 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 18.3.2010
Příspěvky: 2057
Bydliště: Zavar, SK
Nie, ale podla toho konektora na GPSke by to mohlo fachat. Ja pouzivam APM2.8 a tuto GPSku. Akurat treba vhodne nadratovat ten kablik medzi nimi...

_________________
Taranis X9D + nejaké lietadlá, heli a koptéry, www.rcmodelytt.sk


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: ArduPilot - obecné informace
PříspěvekNapsal: stř 24.02.2016 18:32 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 18.8.2014
Příspěvky: 196
Bydliště: Pelhřimov, Vysočina
Prosim vás,co zobrazuje telemtrie na ardupilotovi, myslím třeba tuto http://copter.ardupilot.com/wiki/common ... version-2/ ?

_________________
DJI F450, APM, Neo M8N, Turn. i10, Sjcam 5000x elite, Feiyu 3D mini,Turn. Accucel 6
www.ITReports.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: ArduPilot - obecné informace
PříspěvekNapsal: stř 24.02.2016 19:10 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 19.11.2013
Příspěvky: 2880
Bydliště: Olomouc, ČR
maliborec2002 píše:
Prosim vás,co zobrazuje telemtrie na ardupilotovi, myslím třeba tuto http://copter.ardupilot.com/wiki/common ... version-2/ ?

To co si nadefinuješ, takže všechno. Ovládání taky všechno. Je to stejné jako když připojíš PC kabelem do USB jenom trochu pomalejší (57,6 kbits).


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: ArduPilot - obecné informace
PříspěvekNapsal: stř 24.02.2016 20:16 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 18.8.2014
Příspěvky: 196
Bydliště: Pelhřimov, Vysočina
Takže výšku a napětí baterky to asi neukazuje co?

_________________
DJI F450, APM, Neo M8N, Turn. i10, Sjcam 5000x elite, Feiyu 3D mini,Turn. Accucel 6
www.ITReports.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: ArduPilot - obecné informace
PříspěvekNapsal: stř 24.02.2016 20:26 
Mazák
Mazák

Registrován: 15.7.2014
Příspěvky: 605
Bydliště: ČR
Výšku to ukazuje a napětí taky, pokud máš čidlo (např. power module). Prostě to co vidíš, když to připojíš kabelem v mission planeru, uvidíš v mission planeru i při pripojení přes telemetrii.. je to jen jiný způsob připojení.

edit: samozřejmě i veškerá nastavení lze provádět při bezdrátovém připojení.

_________________
X650F, Sunnysky, Afro, Graupner 11x5, APM, Pixhawk


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: ArduPilot - obecné informace
PříspěvekNapsal: čtv 25.02.2016 20:16 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 18.8.2014
Příspěvky: 196
Bydliště: Pelhřimov, Vysočina
Jo, díky to jsem potřeboval vědět

_________________
DJI F450, APM, Neo M8N, Turn. i10, Sjcam 5000x elite, Feiyu 3D mini,Turn. Accucel 6
www.ITReports.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: ArduPilot - obecné informace
PříspěvekNapsal: pát 12.01.2018 20:16 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 1.1.2010
Příspěvky: 15
Dobrý den,
prosím byl by někdo ochotný mi napsat zda by šlo nastavit na Ardupilot levé a pravé křidélko zvlášť?
A jak naprogramovat v-tail? versus vysílač-ardupilot? Děkuji.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: ArduPilot - obecné informace
PříspěvekNapsal: pát 12.01.2018 21:48 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 31.7.2012
Příspěvky: 560
ad1) pri normálnom "fixed wing" lietadle sa arudpilot používa zvyčajne tak, že na obe kdrídielka použiješ prvý kanál, servá pripojíš cez y-kábel. v najnovšej verzii ArduPlane 3.8.x vieš pre každý výstupný kanál nadefinovať, akého typu má byť, čiže napr. všetky sa môžu stať aileron/krídielko, výstupný signál je však vždy ten istý.
jedná sa o parameter
Kód:
SERVO<X>_FUNCTION   4   (aileron)
ad2) v-tail konfigurácia je popísaná tu: http://ardupilot.org/plane/docs/guide-vtail-plane.html princíp je taký, že rádio je nastavené ako pre "fixed wing", samotné mixovanie pre v-tail robí až ardupilot.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: ArduPilot - obecné informace
PříspěvekNapsal: pát 12.01.2018 22:41 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 1.1.2010
Příspěvky: 15
Děkuji za vysvětlení.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: ArduPilot - obecné informace
PříspěvekNapsal: sob 10.02.2018 14:32 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 7.4.2017
Příspěvky: 6
Ahoj,je tu někdo z brna a okolí.

mám APM 2.8.Nedaří se mi kalibrace ESC Emax a spuštění motoru.


Mira


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 191 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 9, 10, 11, 12, 13

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz