Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 165 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Jak naladit PID
PříspěvekNapsal: ned 13.10.2013 12:35 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 22.9.2011
Příspěvky: 101
Bydliště: Palkovice
Obrázky: 2
Benik3 píše:
Pokud je to v level módu, tak zkus in-flight acc calibration....
Pro jednotlivý módy pak mají vliv i ty zbývající PIDy...


Je na to někde česky návod:?


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak naladit PID
PříspěvekNapsal: ned 13.10.2013 13:10 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 5.6.2008
Příspěvky: 4255
Bydliště: Děčín
Obrázky: 0
ani v level modu se to samo nezastavuje, tak je to správně , kopter není autíčko , prostě klouže vzduchem

_________________
Frsky X10S Carbon
Heliny od Mikada, fpv race koptéry a trochu F3K


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak naladit PID
PříspěvekNapsal: ned 13.10.2013 13:16 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 22.9.2011
Příspěvky: 101
Bydliště: Palkovice
Obrázky: 2
krtek2k píše:
ani v level modu se to samo nezastavuje, tak je to správně , kopter není autíčko , prostě klouže vzduchem


Jenže ja sundam ruce z vysilačky a za sekundu se to vychyli a za dalši to mam o 5metru jinde, nehledě na to že to nijak nekompenzuje (vychylku).

Vidim to asi že to natočim...


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak naladit PID
PříspěvekNapsal: ned 13.10.2013 13:22 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 5.6.2008
Příspěvky: 4255
Bydliště: Děčín
Obrázky: 0
tak to je správně , LEVEL neznamená že to drží na místě :)
coptera není autíčko

_________________
Frsky X10S Carbon
Heliny od Mikada, fpv race koptéry a trochu F3K


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak naladit PID
PříspěvekNapsal: ned 13.10.2013 13:28 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 22.9.2011
Příspěvky: 101
Bydliště: Palkovice
Obrázky: 2
krtek2k píše:
tak to je správně , LEVEL neznamená že to drží na místě :)
coptera není autíčko


Tak potom nechápu ty videa kde jim to drží samo.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak naladit PID
PříspěvekNapsal: ned 13.10.2013 15:57 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 13.6.2011
Příspěvky: 173
Jasně že to nedrží na místě jako přibitý (i když s GPS to je prakticky možné).
Ale v level módu by to v bezvětří nemělo takhle strašně uklouzávat...

Tím že to nekompenzuje výchylku myslíš co?

_________________
[url]http://vseumel.blog.cz[/url]


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak naladit PID
PříspěvekNapsal: ned 13.10.2013 16:13 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 25.5.2003
Příspěvky: 2097
Bydliště: Košice, SK
Yety, vysielač máš vytrimovaný?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak naladit PID
PříspěvekNapsal: stř 16.10.2013 20:41 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 22.9.2011
Příspěvky: 101
Bydliště: Palkovice
Obrázky: 2
macil píše:
Yety, vysielač máš vytrimovaný?


To nebude o vysilači , ten je na středech a i když to proženu přes pc tam sou tam shodne otačky motoru , tam něco bude špatně s kompenzaci od gyra podle mě.

Vyvážit bych to možna mohl i manualně , jenže nechce se mi tam něco přidělavat, navic baterka je jen na suchači takže je pokažde trochu jinak , navic to lita pořad do stejneho mista a pořad stejně , o vikendu sem lital v totalnim větru a bylo to to same jako když je krasně.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak naladit PID
PříspěvekNapsal: stř 16.10.2013 22:32 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 25.5.2003
Příspěvky: 2097
Bydliště: Košice, SK
A skúšal si to utekanie vytrimovať vysielačkou?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak naladit PID
PříspěvekNapsal: čtv 17.10.2013 8:26 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 14.4.2005
Příspěvky: 3109
Bydliště: Praha východ
Obrázky: 6
Pánové prosím o radu. Řeším tuto situaci (zatím teorii, protže pořád ladím akro mód).

Doladím akro mód a dojdu k nějakému nastavení PITCH,ROLL a YAW, předpokládám že nastavení LEVEL nemá v tuto chvíli žádný vliv

Následně zapnu přepínačem "stable mode" v tu chvíli je ale Copter neřiditelný a přestabilizovaný tj rozkmitá se a rozhoupe.

Co s tím? Jde to doladit jen LEVELEM a nebo musím snížit PID u PITCH,ROLL a YAW? Předpokládám že musím, ale pak to zase v acro modu bude skoro neřiditelné. Jak to udělat, aby v každém režimu byly jiné PID hodnoty?

Díky
Vigo


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak naladit PID
PříspěvekNapsal: čtv 17.10.2013 8:31 
Mazák
Mazák

Registrován: 16.11.2008
Příspěvky: 3175
Bydliště: Králíky
Obrázky: 19
Blog: Zobrazit blog (17)
Jestli to není tím, že máš akro mod a snažíš se to přestabilizovat. Já s KK2.0 deskou naladil LEVEL mod a akro jsem zkoušel a nebyl problém. Tedy asi tak s trikoptérou to bylo taky skoro neřiditelný, ale jak jsem přešel na quadru , tak to bylo v pohodě a dalo se se s tím lítat i v ACRO mode.

Edit, aha ty máš multiwii, tak pardon.

_________________
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
http://www.youtube.com/channel/UCse-r33huEB_npuJ07nT25A


Naposledy upravil ST dne čtv 17.10.2013 8:55, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak naladit PID
PříspěvekNapsal: čtv 17.10.2013 8:39 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 14.4.2005
Příspěvky: 3109
Bydliště: Praha východ
Obrázky: 6
Ahoj,

Ano Multiwii 328P sry, měl jsem to zmínit. Nějakou KK jsem měl dřív na předchozí konstrukci a se stejnou výbavou. Při stejné hmotnosti jsem řešil podobné problémy, ale nakonec to létalo celkem slušně, nicméně tady to vypadá na problém který jsem popsal. Navíc ta moje deska se musí nejdřív vytrimovat v Akro a pak teprve ve Stable modu.

Samozřejmě mě napadlo řešení to odladit a dotrimovat v Acro, pak dát Stable a doladit to tam s tím, že na Acro už přepínat nebudu. Stejně to mám na FPV a točení a ne na blbnutí. Nicméně mi přijde divné, proč by tak chytrá deska neuměla udržet pro každý režim jiné hodnoty.

Momentáln tedy spíš řeším problém s nárůstem hmotnosti a s tím plynoucím problémům s řiditelností, ale na tohle taky dojde a asi dost brzy.

Díky
Vigo


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak naladit PID
PříspěvekNapsal: čtv 17.10.2013 21:45 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 25.6.2013
Příspěvky: 11
Bydliště: Žilina (SK)
Ahojte,

som zacinajuci copterista a chystam sa na svoj druhy zalet. Prvy neskocil moc dobre (neustale naklananie) a trochu poskodene konektory.
To som opravil.
Mam copteru vlastnej vyroby a tuto dosku: http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idproduct=31138
Cital som tu veci okolo PID, ale nevyznam sa veru moc do toho. Hodnoty PID som nemenil, robil som zatial len kalibraciu ACC a gyra. Kalibracia ovplyvnuje hodnoty PID?

Chcem vas popytat o pomoc, ci kontrolu nastavenia mojich PID hodnot:
https://www.dropbox.com/s/dxd5gm8un7qozax/PID.jpg
https://www.dropbox.com/s/ik5u4onub5t9oyk/RC%20control%20sett.jpg
https://www.dropbox.com/s/dqv7k0mf7u0dxki/Real%20time%20data.jpg

Dakujem.

_________________
My YouTube channel: https://www.youtube.com/user/mirio46x


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak naladit PID
PříspěvekNapsal: pát 18.10.2013 4:38 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 26.7.2013
Příspěvky: 575
Bydliště: Krkonoše, řekněme :)
Obrázky: 93
Takhle opticky jak jsem na to koukal nemáš vyváženou desku (tedy pokud při při pořizování screenshotu stála koptéra rovně). Stáhni si zesílení v integrálních kanálech blíž k nule, pro první ladění stačí 0.001 - 0.005 a zapni si režim HORIZON, nebudeš muset tolik myslet na páčkování.

_________________
Q500 Multiwii 2.3 tištěný rám, Q666 Multiwii 2.2, Q750 Naza flash V2
TGY 9X, OSD, FPV


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak naladit PID
PříspěvekNapsal: úte 22.10.2013 18:14 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 14.4.2005
Příspěvky: 3109
Bydliště: Praha východ
Obrázky: 6
Měl bych dotaz, v level mód, když jsem copter testoval zavěšený pod stropem na provázku a rozhoupal se mi brutálně vinou pilotáže (otočil se kolmo k zemi několikrát), nastala situace, kdy mi YAW servo začalo reagovat strašně silně. Jakoby se najednou jeho citlivost znásobila. Nestačí to uklidnit, musí se vypnout a zapnout deska. V reálu se to asi nestane ale nevím proč se to takto chová.

Deska Multiwii 328P

Díky


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 165 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz