RCmania.cz - web pro modeláře a modely
http://rcmania.cz/

Jak naladit PID
http://rcmania.cz/viewtopic.php?f=132&t=44148
Stránka 10 z 11

Autor:  Benik3 [ ned 21.06.2015 18:06 ]
Předmět příspěvku:  Re: Jak naladit PID

Tak ten LuxFloat. Ve verzi 1.9 dost vylepšili ten PID1 (byl tam nějaký problém s YAW)

Autor:  Dejfak [ úte 23.06.2015 15:35 ]
Předmět příspěvku:  Re: Jak naladit PID

Tak jsem dal novou CC3D
Stejný SW
Tak začínám od nuly.
Všechno jinak!
Už se to netřepe, P mohu mít i 4.5 místo 1.8
I a D se chová z cela jinak.
Takže se s tím zase seznamuji.

Autor:  Dejfak [ čtv 25.06.2015 20:33 ]
Předmět příspěvku:  Re: Jak naladit PID

Ještě k programaci reglů
Našel jsem toto http://www.getfpv.com/usb-programmer-fo ... lheli.html
Jsou tam odkazy na SW do PC a i do regulátorů.
Objednal jsem Afra s tím programátorem.
Mohu tam nalejt to s odkazu?
Odkaz co tu někdo dával, tak je tam toho na mě dost.
Je ten soft pro všechny regulátory stejny?

Autor:  Benik3 [ čtv 25.06.2015 23:31 ]
Předmět příspěvku:  Re: Jak naladit PID

Tohle je podle všeho programátor přes servo kabel. Tam záleží, jestli má ten FW bootloader. Dále Simonk a BLHeli používají jiný bootloader (resp BLHeli dokáže běžet i s bootloaderem SimonK) a jiný programátor...

Autor:  Dejfak [ pát 26.06.2015 11:30 ]
Předmět příspěvku:  Re: Jak naladit PID

Ten Afro programátor taky jede USB-servokabel

Autor:  Dejfak [ úte 14.07.2015 18:59 ]
Předmět příspěvku:  Re: Jak naladit PID

Prosím o pomoc.
Nejde mi stáhnout BLHeli Suite
Všude najdu jen prázdné stránky.
Nevím co dělám špatně.

Autor:  macil [ úte 14.07.2015 19:07 ]
Předmět příspěvku:  Re: Jak naladit PID

Nejde to ani odtiaľto?
http://www.mediafire.com/download/l5ioa ... e14002.zip

Autor:  Benik3 [ úte 14.07.2015 19:23 ]
Předmět příspěvku:  Re: Jak naladit PID

BLheli má teď nové vlastní stránky: https://blhelisuite.wordpress.com/

Odkaz funguje OK, jestli ne, je chyba někde u tebe...

Autor:  Dejfak [ úte 14.07.2015 19:50 ]
Předmět příspěvku:  Re: Jak naladit PID

Díky to bude ono.
Chystám se flashnout Afra12
Tak se mi to nakonec povedlo, ale musím mít vždycky nějaký špek.
Když jsem rozklik ten odkaz, tak se mi neobjevila žádná složka ke stažení.
Maska stejná jako na videích a obrázcích ale bez obsahu ke stažení.
Vyluštil jsem, že mi to házelo i trochu jinou adresu v příkazovém řádku.
Nakonec jsem to otevřel v mobilu, zkopíroval odkaz a poslal mailem.
Pak jsem to otevřel v PC, stáhnul a pak brnkačka.
To zase bylo.
Nechápu proč?

Autor:  Dejfak [ pát 17.07.2015 21:52 ]
Předmět příspěvku:  Re: Jak naladit PID

Nevíte když nastavím v CF OneShot, jestli je nutné ještě v CLI upravovat Looptime?
Nebo se zaškrtnutím políčka OneShot nastaví sám?

Autor:  macil [ pát 17.07.2015 22:01 ]
Předmět příspěvku:  Re: Jak naladit PID

Skús sa na to opýtať v príslušnej téme. :wink:

Autor:  tomas1987 [ pon 20.07.2015 11:50 ]
Předmět příspěvku:  Re: Jak naladit PID

Porsím o radu, rám 550mm, řj flip32 10dof, při prudším klesní se chvěje. Složku P mám zvednout?
A když přídám plyn tak se mi to stáčí trochu ek straně. (mag kalibrovaný a stále zapnutý

Autor:  jindraj [ pon 20.07.2015 12:09 ]
Předmět příspěvku:  Re: Jak naladit PID

tomas1987 píše:
Porsím o radu, rám 550mm, řj flip32 10dof, při prudším klesní se chvěje. Složku P mám zvednout?
A když přídám plyn tak se mi to stáčí trochu ek straně. (mag kalibrovaný a stále zapnutý


při prudším klesání letíš skrz vlastní turbulenci a tam se klepe prakticky cokoliv ... pomůže jedině ke klesání přidat nějaký dopředný pohyb (sklesávat spirálou) ... na PID nemá smysl v takovém případě sahat.

přidání plynu může velmi pravděpodobně ovlivňovat magnetometr - může to tedy být i něco jiného (nějaká nerovnoměrnost regulace, neskalibrovvaný reg apod. ale začal bych od nejpravděpodobnějšího a nejjednoduššího - vypni magnetometr a sleduj, zda se to děje stále.

Autor:  BANE [ pon 01.05.2017 3:59 ]
Předmět příspěvku:  Re: Jak naladit PID

Ahoj mám problém. Vyměnil jsem na kopteru pdb, fc, a esc. Když letím a jakoby trochu přidávám plyn kopter se cuká kolem zetové osy (yaw). Zkoušel jsem měnit nastavení pid, ale bez efektu. Není to extrémní problém, ale je to dost nepříjemné a chtěl bych to vyřešit.

Autor:  OK2BUH [ pon 01.05.2017 11:44 ]
Předmět příspěvku:  Re: Jak naladit PID

Toto nemá nic společného s PID. Magnetické pole ze silových vodičů ti ovlivňuje magnetometr. Asi si nedodržel zásady správné instalace. Často to dělá nevhodně navržená rozvodná deska.

Stránka 10 z 11 Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/