Reklama

 





Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 109 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 8  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: naza-m Lite instalace ovladače
PříspěvekNapsal: pon 15.02.2016 22:43 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 19.1.2016
Příspěvky: 107
Neuvěřitelné ale bylo to tím!!!!!!!!!!!! musel jsem zakázat vynucování podpisu ovladačů..... děkuji Vám za pomoc bez Vás bych to už dávno vzdal! chtěl bych k tomu jen říct že ani nedokážu určit jestli jsou větší č*ráci ve Windows nebo v DJI zřejmě tak nějak na stejno. snad toto pomůže i dalším lidem a divím se že nikdo jiný s tím problém zatím neměl....


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: naza-m Lite instalace ovladače
PříspěvekNapsal: pon 15.02.2016 23:09 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 29.4.2011
Příspěvky: 7262
Bydliště: ČR
Obrázky: 0
equilibrium píše:
Neuvěřitelné ale bylo to tím!!!!!!!!!!!! musel jsem zakázat vynucování podpisu ovladačů..... děkuji Vám za pomoc bez Vás bych to už dávno vzdal! chtěl bych k tomu jen říct že ani nedokážu určit jestli jsou větší č*ráci ve Windows nebo v DJI zřejmě tak nějak na stejno. snad toto pomůže i dalším lidem a divím se že nikdo jiný s tím problém zatím neměl....


Tak to je fakt zajímavá reakce :o . Nenapadlo tě, že by mohla existovat ještě třetí možnost? :wink:


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: naza-m Lite instalace ovladače
PříspěvekNapsal: pon 15.02.2016 23:27 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 19.1.2016
Příspěvky: 107
povídej :) (chápu že vše má svoje opodstatnění, ale je tu jedno veliké ale.... toto mělo mít DJI vyřešené a to že microsoft neustále snižuje uživatelské možnosti mi příjde jako omezování)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: naza-m Lite instalace ovladače
PříspěvekNapsal: úte 16.02.2016 11:48 
Mazák
Mazák

Registrován: 30.8.2011
Příspěvky: 5448
Bydliště: Plzeň, CZ
Obrázky: 0
Z meho pohledu toto jde jednoznacne za DJI protoze :

- podpisovej certifikat stoji par slupek
- pro driver neni potreba mit WHQL certifikaci ktera stoji pecku ale opravdu jen ten blbej CodeSign podpis

Vim to, driver jsem totiz napsal a releasoval ve velkem poctu instalaci takze znam cenu, postupy atd.... a rozhodne je cena naprosto miziva zalezitost.


a to ze to Windows vyzaduji je spravne protoze :
- driver ma absolutni kontrolu nad tvym PCckem. Napr. znama BSOD "IRQL_IS_LESS_OR_EQUAL" jde jednoznacne za idiocii programatora driveru (spatna prace s pameti a pokus o sahnuti si do page file v okamziku kdy to nejde)
- driver je schope ti podstrcit obsah souboru, zablokovat pristup k souboru, spusteni exe atd..... proste driver bezi na takove urovni o ktere se normalni appce ani nezda. Pouzivame to prave v antispyware/antivir programu kdy jsme schopni pred otevrenim souboru provest scan
- podepsani codesign certifikatem je jedina moznost jak spolehlive urcit vlastnika urciteho souboru
- kdyz je soubor podepsan tak muze MS (diky sluzbam ktere paranoiici vypinaji) identifikovat toho idiota co udelal chybu v driveru, kontaktovat ho a domluvit napravu. Todle neni teorije, zazil jsem to kdysi u dll ktera se injektovala do Internet Exploreru a po tom co MS u IE8 prekopal spoustu veci zacala zlobit na nekterych konfiguraci (napr. na japonskych masinach coz jsme netestovali :-D ) . MS se nam ozval (sam a proaktivne) a ve spolupraci se chyby opravili a uzivatele dostali spolehlivejsi system, browser i aplikaci. Nakonec jsou vsichni happy a o to jde.

Takze z meho pohledu jedine nepodepsane drivery jsem ochotny odpustit ciste open source softum. Ale aj Arduino ma drivery podepsane. U firmy jako DJI je to naprosty amaterismus nejhrubsiho zrna.

_________________
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: naza-m Lite instalace ovladače
PříspěvekNapsal: úte 16.02.2016 12:59 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 19.1.2016
Příspěvky: 107
Tak v tom případě je odpověď jasná, každopádně koptérka mi konečně funguje a je to naprosto nesrovnatelné s naze nebo kk....


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Výpadek signálu Naza m Lite
PříspěvekNapsal: sob 23.04.2016 18:01 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 21.10.2015
Příspěvky: 38
Bydliště: Kroměříž
Ahoj,
potřeboval bych pomoct. Postavil jsem si quad do kterého jsem umístil KK2 a pěkně mi to lítalo. Po čase sem si říkal, že zkusím update řídící jednotky. Tak sem vybral Nazu m- lite a nastali tyto podivné potíže.

Když letím a sem cca 10 m daleko(na vzdálenosti, ale moc nezáleží) tak quad se chová normálně zatáčí, klopí přidává plyn a pak z ničeho nic přestane komunikovat. Ať dělám na ovladači co chci tak quad na to vůbec nereaguje. Po nějaké chvíli začne zase reagovat. Někdy se zasekne uprostřed povelu např naklonění, takže je unášena bokem. Vůbec nevím čím to může byt, už mi to zavinilo několik nepěkných bouraček.

Mám ovladač Turnigy 9XR a příjímač turnigy 9X 8C.
U té KK2 se mi nic takového nestalo.
Nemůže to být nějakým rušením? Ze začátku jsem si myslel na rušení od FPV, ale děje se to i po tom co jsem to vypojil.
Ještě mě napadla jedna věc.
Mám tyto no name regulátory
http://www.aliexpress.com/snapshot/7027 ... 8395083537
Jeden elektrikář mi řekl že ten zelený kroužek můžu oddělat. Tak jsem to na 3 regulátorech oddělal a na jednom sem to nechal. A tento regulátor se ke všemu teď zahřívá mnohem víc než ostatní.
Neví někdo co by se sním dalo dělat?

Děkuji za jakékoliv rady.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Výpadek signálu Naza m Lite
PříspěvekNapsal: sob 23.04.2016 19:33 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 12.2.2016
Příspěvky: 1521
Bydliště: Vysočina, ČR
Quad není moje parketa. Nevím ani jak (a čím) to napájíš, mám ale dojem, že ti vypadává napájení přijímače (5V) vlivem teploty (když to trochu zchladne, funguje to dál).


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Výpadek signálu Naza m Lite
PříspěvekNapsal: sob 23.04.2016 20:30 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 29.4.2011
Příspěvky: 7262
Bydliště: ČR
Obrázky: 0
Z čeho napájíš nazu a přijímač? Používáš BEC z těch regulátorů?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Výpadek signálu Naza m Lite
PříspěvekNapsal: sob 23.04.2016 20:47 
Mazák
Mazák

Registrován: 30.8.2011
Příspěvky: 5448
Bydliště: Plzeň, CZ
Obrázky: 0
1. Elektrikare posli nekam a vrat tam ty zeleny krouzky. Jsou to feritova jadra a bez nich ti muzou prochazet do prijimace/jednotky vysoke frekvence a rusit to

2. Predpokladam ze jsi ty regulatory nechal jak to bylo takze je pekne vem, a vyndej ze 3 (vcetne toho co se hreje) ten stredni cerveny drat. Napajeni pak bude jen z jednoho regulatoru. Jsou to spinane BECy a ty nesnasej kdyz jdou proti sobe (a pak se treba hrejou)

_________________
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Výpadek signálu Naza m Lite
PříspěvekNapsal: sob 23.04.2016 21:35 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 21.10.2015
Příspěvky: 38
Bydliště: Kroměříž
Ahoj, děkuji za odpovědi.
Pro doplnění. Nazu napájím z té jednotky co mají v balení. PMU se to jmenuje myslím. A z regulátorů mám vyvedené jen signální kabely. Plus a mínus mám u všech regulatorů odstřižené.
Přijímač mám propojeny na všech kanálech všechny tři kabely(možná by bylo lepší napájet jen jednoho a u zbytku odstřihat plus a mínus.

KK2 jsem napájel s jednoho regulátoru, ale u té nazi sem si říkal že to bude přece napájet ta jejich jednotka tak jsem to odpojil.

Krouzky teda navrátím na všechny tři regulátory. Naštěstí jsem je nevyhodil. Ještě se hloupě zeptám, jestli záleží na tom kolikrát jsou omotané v tom kroužku. Originál byli tuším 4x a já to mám teď dvakrát abych prodloužil délku toho kabelu.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Výpadek signálu Naza m Lite
PříspěvekNapsal: ned 24.04.2016 7:43 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 25.4.2009
Příspěvky: 42
Bydliště: UH
Ano,záleží na tom.Se dvěma závity oproti čtyrem máš přibližně jen poloviční indukčnost.Ale fungovat to může i s těma dvěma.Já osobně bych to ale dal zpět na ty čtyři.
kalas


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Výpadek signálu Naza m Lite
PříspěvekNapsal: ned 24.04.2016 8:52 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 19.11.2013
Příspěvky: 3019
Bydliště: Olomouc, ČR
Ne poloviční ale čtvrtinovou. Indukčnost roste s druhou mocninou závitů. Jako velkou prasečinu lze považovat vedení signálového vodiče bez souběžného zemního vodiče. Zem potom vede jinou cestou a vytváří smyčku která bude rušit a sama bude rušena.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Výpadek signálu Naza m Lite
PříspěvekNapsal: ned 24.04.2016 9:24 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 21.10.2015
Příspěvky: 38
Bydliště: Kroměříž
Takže jestli to chápu správně tak mám s těch těch regulátoru připojit bílý a černý kabel do řídící jednotky? Jen červený plusový nechat odpojený?
Koukal sem na youtubu na nějaké video a tam právě připojovali jen signální kabel a ten zbytek odstřihli. Ale to bylo s KK2(tam to fungovalo). Možná je to s Nazou M jinak.
A u přijímače nevadí, že mám připojené na všech kanálech všechny tři kabely?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Výpadek signálu Naza m Lite
PříspěvekNapsal: ned 24.04.2016 10:23 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 29.4.2011
Příspěvky: 7262
Bydliště: ČR
Obrázky: 0
Pochopil jsi to správně, od regulátorů nechej signálový i mínusový vodič. Tak jak to máš teď, ti signál jde po mínusovém silovém kabelu, kde se k němu přidávají další parazitní signály, které vznikají při práci regulátoru. Mezi přijímačem a jednotkou můžeš nechat všechny vodiče, jen budou zdvojené.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Výpadek signálu Naza m Lite
PříspěvekNapsal: ned 24.04.2016 10:31 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 19.11.2013
Příspěvky: 3019
Bydliště: Olomouc, ČR
Ano, bílý a černý. To platí obecně třeba i pro žárovku v koupelně. Kde vede fáze tam musí vést souběžně i nulák, nesmí se to roztahovat od sebe nebo dokonce táhnout každý jinudy. Jenom tak se elektrické i magnetické pole vyruší a nebude to vyzařovat ani přijímat rušení. Vznikne ale jiný problém: v tom reglu je propojená "silnoproudá" a "slaboproudá" zem (pokud to není pravý opto regl) a tím vzniká nebezpečí zemní smyčky. Aby smyčka nevznikla tak nesmí být tyto dvě země spojeny už nikde jinde než v tom reglu. Zemní smyčky u koptéry není žádná sranda, pracujeme s velkými proudy.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 109 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 8  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 8 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz