Reklama

 





Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 286 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: CC3D a openpilot
PříspěvekNapsal: pon 21.03.2016 20:39 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 27.5.2012
Příspěvky: 1414
Bydliště: Kroměříž
Obrázky: 35
Potřeboval bych poradit. Na CC3D desce mám Librepilota a chci připojit přijímač (Spektrum). Protože jsem to nerozběhal, vůbec mi to nešlo, tak se mi to podařilo rozchodit se satelitem a s tím jsem párkrát letěl. Jenže byl problém v tom, že mi to při těch pár letech občas cuklo (jakoby ztráta signálu) a naposled mi ta koptéra spadla (185 metrů ode mne). Netuším, jestli není chyba v tom satelitu, protože při prvních pokusech mi to jednou spadlo doma metr od sebe. Proto bych rád zjistil, jestli to bylo satelitem. Jenže klasický přijímač nejde propojit. Mám to zapojené správně, ale po zapnutí baterky ani nenaběhne deska, takže něco je špatně. Poradí někdo? Už se s tím s..u celé odpoledne.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: CC3D a openpilot
PříspěvekNapsal: sob 02.04.2016 10:11 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 15.2.2016
Příspěvky: 16
Ahoj prosím o radu, nemáte někdo zkušenosti s chybami z obrázku?

Napadlo mě, že by mohla být chyba mezi propojením řídící desky a přijímače.
Ale nevím si s tím rady

EDIT: když projdu znovu wizard tak je všechno v pohodě, ale po nějaké době např. jsem venku, lítám v klidu 5 minut a z ničeho nic toto


Přílohy:
chyba.PNG
chyba.PNG [ 216.64 KiB | Zobrazeno 2269 krát ]
Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: CC3D a openpilot
PříspěvekNapsal: pon 04.04.2016 9:02 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.6.2008
Příspěvky: 4441
Teď to nemám u sebe, tak neřeknu přesnou obrazovku, ale při master caution se musí jít do menu, která zobrazuje system status, kde jsou vidět errory, docela to napoví, co se desce nezdá.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: CC3D a openpilot
PříspěvekNapsal: stř 04.05.2016 23:03 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 15.2.2016
Příspěvky: 16
Máte prosím někdo zkušenosti s připojením Neo-6M GPS?

Zkoušel jsem podle návodu připojit přímo do CC3D z druhé půlku videa, ale bez úspěchu.
https://www.youtube.com/watch?v=chk0LA7 ... Nh&index=9

Laboruju s tím a nevím si rady, zkoušel jsem i různé rychlosti a porty.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: CC3D- pomoc při zprovoznění GPS
PříspěvekNapsal: ned 15.05.2016 20:13 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 9.1.2016
Příspěvky: 3
Zdravím, i když jsem začátečník,snažím se při stavbě koptery být co nejvíce samostatný.Hodně se učím na youtube a mnoho potřebného jsem pochytil i zde na tomto fóru za což bych i rád poděkoval místním znalcům. V současné době řeším připojení GPS BN 880 k desce openpilot CC3D Evo. Dle návodu na youtube mám vše nastaveno přes FTDI USB adaptér a U-center GNSS software,přičemž vše funguje a diody svítí. Na CC3D desce jsem nastavil GPS na mainport. GPS připojím na tento port a při zapnutí napájení desky diody na GPS nesvítí. Napadá mě,že je někde asi chyba otevření tohoto portu. Budu vděčný za každou radu jak pokračovat a děkuji předem


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: CC3D- pomoc při zprovoznění GPS
PříspěvekNapsal: úte 17.05.2016 19:47 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 9.1.2016
Příspěvky: 3
Tak dík už jsem to vyřešil, trošku nepozornost v zapojení....


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: CC3D a openpilot
PříspěvekNapsal: pát 10.06.2016 19:30 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 4.4.2015
Příspěvky: 84
Ahoj lidi.Postavil jsem si svou prvni kvadru...Arris x-speed 250.Az me prekvapilo jak je letani s touto tridou easy.....oproti vrtasum. Uz druhy den jsem lital na rate a acro+. Potreboval bych poradit od zkusenejsich borcu s modama v openpilotovi.Pouzivam 4 mody v kombinaci s 3 bankami,kde mam nastaveny pid pomoci txpid a kalkulatoru.Spocinany pid mam na photogrper,sport flyer, fpv racer. Banky mi perfektne funguji na vsechny mody a koptr je jak pribity.Zkousel jsem co dela mod virtualbar a pri jeho pouziti mi kvadra zacne oscilovat jako kdyz je pid vysoky. Muzete mi nekdo vysvetlit, jak pracuje virtual bar. A jeste jsem zkousel davat rizeni na manual a neslo mi ani odarmovat motory.Manual se neda pouzit na kvadre?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: CC3D a openpilot
PříspěvekNapsal: čtv 03.11.2016 15:01 
Mazák
Mazák

Registrován: 16.11.2008
Příspěvky: 3172
Bydliště: Králíky
Obrázky: 19
Blog: Zobrazit blog (17)
Máte někdo zkušenosti s OpenPilot CC3D Revolution Flight Controller s řízením RC přes Oplink ? Zajímalo by mě jaký to má dosah na 100mW rádio 433MHz. Jedná se to toto : http://www.banggood.com/OpenPiolot-CC3D-Revolution-Flight-Controller-Oplink-M8N-GPS-Distribution-Board-p-1000084.html?rmmds=category

_________________
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
http://www.youtube.com/channel/UCse-r33huEB_npuJ07nT25A


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: CC3D a openpilot
PříspěvekNapsal: pát 04.11.2016 10:04 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.6.2008
Příspěvky: 4441
U Oplink jsem zkoušel jen nastavovací telemetrii po rádiu (pohoda, šlape), dosah ne. Ze zkušenosti s velmi podobnými moduly ale mohu říct, že jsou vesměs naprosto tragické od čonga dodané antény, dokonce jsem vícekrát viděl, že k 433MHz modulu s klidem dali pendrek na 2,4GHz, pak je to bída... Když se ale antény trochu poladí, tak dosah roste, kilometr není problém. V praxi se na copter hodí třeba struna 1/4lambda, na pozemní stanici jde všelicos. Já používal radioamatérskou magnetickou anténu na střeše auta, ale hravě se dá udělat i malá směrovka.

Jinak kdybys měl zájem, tak ti mohu Revolution a ten Oplink vysílač přenechat za cenu lehce pod BG - fakticky nepoužité. Není tomu nic, dokonce to asi dvakrát letělo (úspěšně), ale nějak se to sešlo, že jsem používal primárně jiné desky a tak mi to tu leží ladem...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: CC3D a openpilot
PříspěvekNapsal: pát 04.11.2016 15:28 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.6.2011
Příspěvky: 597
Bydliště: Svitavy a okolí
OP link jde použít i pro řízení? Já jsem si doteď myslel že je pouze pro přenos telemetrie...?

_________________
Last one alive, lock the door!


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: CC3D a openpilot
PříspěvekNapsal: úte 08.11.2016 11:58 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.6.2008
Příspěvky: 4441
Jo, jde. On má přímo PPM vstup, viz http://opwiki.readthedocs.io/en/latest/ ... ntrol.html .


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Openpilot - download
PříspěvekNapsal: stř 30.11.2016 12:50 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 29.11.2016
Příspěvky: 9
Bydliště: Týniště nad Orlicí
Zkoušel jsem stáhnout Openpilot pro řídící desku CC3D na zamýšlený FTP racer 250 z jejich webu a nejde mi to.
Našel jsem ale tohle https://ulozto.cz/!7w5EVQ3fL/openpilot- ... -win32-exe
Má s tímhle souborem někdo zkušenost, bude to fungovat?

Nebo je lepší LibrePilot, i když v názvu desky je na e-shopu napsáno:
CC3D Openpilot Open Source Flight Controller 32 Bits Processor Flight Control


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Openpilot - download
PříspěvekNapsal: stř 30.11.2016 13:03 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.6.2008
Příspěvky: 4441
LibrePilot je lepší (teď nechávám stranou jiné alternativy, držím se jen klasiky pro CC3D).


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Openpilot - download
PříspěvekNapsal: stř 30.11.2016 13:14 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 29.11.2016
Příspěvky: 9
Bydliště: Týniště nad Orlicí
Díky, a bude to bez problémů chodit na Win 10?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: CC3D a openpilot
PříspěvekNapsal: pon 02.01.2017 17:40 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 12.4.2016
Příspěvky: 23
Bydliště: Uh. Hradiště
Zdravím,
mám OP REVO + Turnigy TGY9 s OPEN TX
zaboha nemůžu zprovoznit přepínaní letových režimů, jak deska tak Tx nejnovější FW, na vysilači nastavený ID třípolohový přepínač - dle displeje se jeví aktivní,
na OP REVO ale nic - sledovaní aktivity nenapíše nic. Předpokládám správně že na vysilači se kromě volby přepínače už v mixech nic nenastavuje a OP by měl detekovat aktivitu na kteremkoli kanále sám?


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 286 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz