Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 942 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 63  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: ned 08.02.2015 10:30 
Mazák
Mazák

Registrován: 16.11.2008
Příspěvky: 3171
Bydliště: Králíky
Obrázky: 19
Blog: Zobrazit blog (17)
Potřebuji pomoci, nikdy jsem zatím nepoužíval na futabě SBUS a tak řeším jak připojit invertor k přijímači a k NAZE32. Našel jsem na forech stejné zapojení co zde dával Arciosa a ještě i destičku PCB.

Otázky : Jak je napájen Rx přez SBUS na schéma to není propojeno ale předpokládám, že + je společná pro NAZE32 a RX .
Signál z invertoru je připojen na pin 4 u NAZE32 ?

Diky za pochopení a pomoc. :)


Přílohy:
schematic.jpg
schematic.jpg [ 24.13 KiB | Zobrazeno 924 krát ]
board.jpg
board.jpg [ 25.01 KiB | Zobrazeno 924 krát ]

_________________
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
http://www.youtube.com/channel/UCse-r33huEB_npuJ07nT25A
Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 
PříspěvekNapsal: ned 08.02.2015 12:36 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie
Uživatelský avatar

Registrován: 12.1.2013
Příspěvky: 1395
Bydliště: Pardubice
Ano napájení musí být propojené, - na pin 1 , + na pin 2 a výstup z invertoru půjde na pin 4 .. Pro ilustraci zapojení vlastního Sbus invertoru přikládám ještě jeden obrázek.


Přílohy:
sbus_inverter1.jpg
sbus_inverter1.jpg [ 28.45 KiB | Zobrazeno 897 krát ]

_________________
Goblin 500 K-BAR@MiniProtos Spirit@Sniper II Spirit@Heli-X4 simulator@Taranis RC@ www.arcitimer.com
Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: ned 08.02.2015 17:25 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 10.11.2013
Příspěvky: 411
Bydliště: Trenčín,
Obrázky: 10
Pani uplne blba otazka ale s cleanflight zacinam aby som to pochopil kupil som Nare32full skusal som ju na baseflight tak funguje chcel som cleanflight a tam sa nepripoji. Chapem to spravne ze asi je v nej uz baseflight a ked tam chcem cleanflight musim ju preflesovat ze skratnem tie boot piny a musim do nej naflesovat cleanflight ?

_________________
Trencin, DJI Phantom2, Zenmuse 2D, GoPro 3+, NightHawk 200 Emax


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: ned 08.02.2015 17:40 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 5.8.2014
Příspěvky: 69
Najdi si příspěvek od Arcicorsa, je tam v PDF návod jak na to. Nic zkracovat nemusíš!

EDIT:JE UPLNE NA ZAČÁTKU TOHOTO TÉMA


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 08.02.2015 18:33 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 10.11.2013
Příspěvky: 411
Bydliště: Trenčín,
Obrázky: 10
ok cize preflesujem na CF tie dva systemy BF a CF niesu kompatibilne (pytam sa preto lebo BF vfunguje ale CF sa ani nepripoji)

_________________
Trencin, DJI Phantom2, Zenmuse 2D, GoPro 3+, NightHawk 200 Emax


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: ned 08.02.2015 18:40 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 5.8.2014
Příspěvky: 69
Přesně jak píšeš. Jsou to rozdílný systémy a jeden k druhému připojit nejde. Otevřeš CleanFlight, preflashuješ a připojí se ti to...


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 08.02.2015 18:53 
Mazák
Mazák

Registrován: 16.11.2008
Příspěvky: 3171
Bydliště: Králíky
Obrázky: 19
Blog: Zobrazit blog (17)
Hlavně nezapomeň zaškrtnout Full Chip Erase. Jinak bez problémů.

_________________
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
http://www.youtube.com/channel/UCse-r33huEB_npuJ07nT25A


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: ned 08.02.2015 21:00 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 10.11.2013
Příspěvky: 411
Bydliště: Trenčín,
Obrázky: 10
pani diky za rady

_________________
Trencin, DJI Phantom2, Zenmuse 2D, GoPro 3+, NightHawk 200 Emax


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: ned 08.02.2015 22:47 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 31.8.2008
Příspěvky: 148
to ST: ze mas v tuto chvili jen 5ch nevadi. kanal na zapnuti autotune pouzijes jen jednou - prave na to nastaveni. mit na solo kanalu arming je myslim plytvani kanalem. nastavit systemu pid hodnoty je myslim docela slozitejsi a je k tomu treba neco nastudovat. chceme-li litat nejpozdeji ihned, mame k dispozici autotune. kazdy si jiste na wikipedii nalezne jak lze pocetne pid regl nastavit, tento vypocet mame v kodu nasich pidipocitacu v nasich pidiquadech.
tzn.:
v klidu visim a mam zapnuty horizon /na to staci i 5ch/:
zapnu autotune - masina si ocucha roll osu - drzim to ve vzduchu jak nejdil to jde /dlouhych 5 sekund kyvani a kenklani/, pripadne az se quad prestane kyvat, hrabu jen na plyn - autotune vypnu - vydejcham se
autotune zapnu - masina si ocucha pitch osu - drzim to ve vzduchu jak nejdil to jde, pripadne az se quad prestane kyvat, hrabu jen na plyn - autotune vypnu - vydejcham se
jeeeee, masina lita o neco klidneji a presneji, reknu si super, odarmuju a pripojim k pocitaci a hodnoty ulozim. pripadne si prectu jak hodnoty i bez pocitacu ulozim zde https://github.com/cleanflight/cleanfli ... utotune.md

lepe pid regl nastavit nelze.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 09.02.2015 8:00 
Mazák
Mazák

Registrován: 16.11.2008
Příspěvky: 3171
Bydliště: Králíky
Obrázky: 19
Blog: Zobrazit blog (17)
Díky za návod, ale na tohle auto tuning mám minimálně ještě měsíc čas. Než roztaje to bílé neštěstí. Takže ještě budu mít dost dotazů na rozchodění druhé NAZE32 s kompasem a barem, kde budu chtít zkoušet GPS modul NEO6M. :lol:

_________________
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
http://www.youtube.com/channel/UCse-r33huEB_npuJ07nT25A


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: pon 09.02.2015 9:02 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 21.10.2012
Příspěvky: 229
Bydliště: Nenalezeno!
Arcicorsa píše:
Ještě si zkontroluj v záložce "receiver" jestli máš "Throttle EXPO" na nule (jak tam máš expo na plynu tak pak nemusí nefungovat thr_mid).. Ale je to divné, jiná funkce na posun středu plynu není.. Můžeš to zkusit zadat přímo v záložce "reciever" položkou "Throttle MID" . Ještě se mrkni co máš zadané v záložce "Configuration" v položkách "Minimum Throttle", "Middle Throttle" a "Maximum Throttle" ty hodnoty mi sem opiš.. Pak jdi do záložky "Reciever" a tam mi opiš od kolika do kolika us ti chodí kanál plynu a kolik to ukazuje když dáš páku plynu na 50%.


Omlouvám se, že píši až teď, neměl jsem teď moc času.
Takže Throttle expo mám nulový. V configuration mám - Min th:1000, middle th: 1500, max th:1980
Kanál plynu, dole 1000 uprostřed 1500 a nahore 1980
Asi blbě co? Mám to na futabě tak nevim jestli tam nemá bejt ten střed 1520 :? Ještě min check jsem dal 1010 a max 1970

_________________
Phoenix, DX6i, Futaba T8FG, Win-rc 450 DFC, T-REX 550e Fb
Copterky :-)


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 09.02.2015 14:07 
Mazák
Mazák

Registrován: 16.11.2008
Příspěvky: 3171
Bydliště: Králíky
Obrázky: 19
Blog: Zobrazit blog (17)
Já jsem s tím taky na futabě ( F12FG ) bojoval. Můžu skouknou nastavení TX a NAZE jestli Ti to pomůže. Ty rozsahy na NAZE32 mám ale určitě defaultní. Akorát jsem provedl kalibraci ESC a lehce přidal na 102 plyn. Reguluje mi to parádně a visím na 50 % plynu.

_________________
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
http://www.youtube.com/channel/UCse-r33huEB_npuJ07nT25A


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: pon 09.02.2015 16:23 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 12.1.2012
Příspěvky: 69
Bydliště: Pardubice ČR
Obrázky: 36
Máš ty hodnoty plynu nějaký divoký:-)
Takhle je mám já:

min_command = 1000
min_throttle = 1150
max_throttle = 1850
min_check = 1100
max_check = 1900

Střed by měl u Futaby být 1520

_________________
T-rex 550(Vbar)@LA700(Vbar)@T14SG
Tweaker 180(SpRF3)@ThugPig(SpRF3)@QAV210(SpRF3)


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: pon 09.02.2015 17:27 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 21.10.2012
Příspěvky: 229
Bydliště: Nenalezeno!
mataman píše:
Máš ty hodnoty plynu nějaký divoký:-)
Takhle je mám já:

min_command = 1000
min_throttle = 1150
max_throttle = 1850
min_check = 1100
max_check = 1900

Střed by měl u Futaby být 1520


A od kolika do kolika ti jede plyn?

_________________
Phoenix, DX6i, Futaba T8FG, Win-rc 450 DFC, T-REX 550e Fb
Copterky :-)


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 09.02.2015 17:57 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 12.1.2012
Příspěvky: 69
Bydliště: Pardubice ČR
Obrázky: 36
1080 až 1940 na kartě receiver,mám trochu posunutý rozsah kanálu plynu ve vysílači,ze 100 na 105,motory se jinak nechtěli zastavit:-)

_________________
T-rex 550(Vbar)@LA700(Vbar)@T14SG
Tweaker 180(SpRF3)@ThugPig(SpRF3)@QAV210(SpRF3)


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 942 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 63  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz