Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 945 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 63  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: pon 02.02.2015 14:47 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 31.8.2008
Příspěvky: 148
arcicorso porad prosim:
vsechny potaky mi zalozce Receiver chodi 1000 - 2000ms. dal jsem novy vrtule a uz nevisim v 1500 ale nekde kolem 1700ms, a potrebuju abych visel na stredu polohu paky. nejsem si jistej jak udelat nejakej subtrim na kanalu plynu, jestli se drapat v radiu, nebo zmenit mid_throttle_rc, nebo na karte Receiver zmenit Throttle MID. nevim jak na to ;[

;]


Nahoru
 Profil  
 
 
PříspěvekNapsal: pon 02.02.2015 15:03 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 21.10.2012
Příspěvky: 229
Bydliště: Nenalezeno!
tmx píše:
vsechny potaky mi zalozce Receiver chodi 1000 - 2000ms. dal jsem novy vrtule a uz nevisim v 1500 ale nekde kolem 1700ms, a potrebuju abych visel na stredu polohu paky. nejsem si jistej jak udelat nejakej subtrim na kanalu plynu, jestli se drapat v radiu, nebo zmenit mid_throttle_rc, nebo na karte Receiver zmenit Throttle MID. nevim jak na to ;[

;]

Nešlo by to upravit křivkou plynu ve vysílači?

_________________
Phoenix, DX6i, Futaba T8FG, Win-rc 450 DFC, T-REX 550e Fb
Copterky :-)


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 02.02.2015 16:15 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie
Uživatelský avatar

Registrován: 12.1.2013
Příspěvky: 1406
Bydliště: Pardubice
V rádiu by to taky šlo ale jednoduší asi bude příkaz v CLI "set thr_mid = xx" na xx dej 0-100% výchozí je 50%. Dej vědět jestli to zabralo.

_________________
Goblin 500 K-BAR@MiniProtos Spirit@Sniper II Spirit@Heli-X4 simulator@Taranis RC@ www.arcitimer.com


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: pon 02.02.2015 16:32 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 31.8.2008
Příspěvky: 148
diky za potvrzeni, throttle_mid byl muj kandidat ;] dal jsem 60% a mirne to upravim dolu.
jinak se mi zda ze gps pres gps_autoconfig funguje jaksi lepe, zkusim to porovnat s Tvym pdf co jsi daval a sepsat ;]


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 02.02.2015 20:10 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie
Uživatelský avatar

Registrován: 12.1.2013
Příspěvky: 1406
Bydliště: Pardubice
tmx píše:
diky za potvrzeni, throttle_mid byl muj kandidat ;] dal jsem 60% a mirne to upravim dolu.
jinak se mi zda ze gps pres gps_autoconfig funguje jaksi lepe, zkusim to porovnat s Tvym pdf co jsi daval a sepsat ;]


Perfektní díky za info. S tou GPS je to dobrý nápad, tak pak popiš co je nastavené jinak proti návodu :) .

EDIT: TO Zenderat: nastaví to pásmo necitlivosti kniplů, výchozí je 0us což nemusí dělat dobrotu u rádií které nedrží úplně přesně střed. Funguje to tak že při změně o 5us to jednotka nebude brát jako povel a teprve až se to posune o víc jak 5us tak teprve bere že na vstupu přišel povel. Můžeš si s tím zkusit pohrát a nastavit to optimálně pro své rádio.. Odladí se to tak že budeš koukat na ty ukazatele kanálů a nebudeš sahat na páčky na rádiu a ty ukazatele asi nebudou i tak stát na místě a tu hodnotu o kterou se budou sami posouvat zapíšeš jako necitlivost kniplů. Také se to dá využít k tomu aby když jedeš třeba výškovkou a nejedeš kniplem úplně přesně a trochu tam pošleš povelu pro směrovku tak aby ti to nezačalo zatáčet.. Doufám že jsi to z toho popisu pochopil, neumím některé věci kvalitně slovně popsat seč vím co to dělá :? ..

_________________
Goblin 500 K-BAR@MiniProtos Spirit@Sniper II Spirit@Heli-X4 simulator@Taranis RC@ www.arcitimer.com


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: úte 03.02.2015 1:49 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie
Uživatelský avatar

Registrován: 12.1.2013
Příspěvky: 1406
Bydliště: Pardubice
Podařilo se mi přeložit podstatný kus GUI CleanFlight a vložím vám sem soubory pro počeštění. Zatím je to opravdu jen BETA verze, budu na tom pokračovat ale jestli se to podaří přeložit celé zatím netuším a jestli se mi podaří aby to psalo i diakritiku už vůbec ne :? .. Pro jistotu doporučuji při použití počeštěného GUI pak ještě kontrolu nastavení na jiném PC kde máte oficiální verzi konfigurátoru. :!: Neberu za použití počeštěného konfigurátoru žádnou zodpovědnost a používáte ho na vlastní riziko. :!: Pokyny pro instalaci jsou v archivu. Pokud budete mít připomínky, chyba i/y, přeložili by jste to jinak, něco nefunguje jak má a tak podobně, pište do SZ :!: , něco s tím určitě udělám, do vlákna by to asi nepatřilo a byl by tu bordel :mrgreen: .. Co se týče toho co zatím není přeložené tak buď hledám správná slova nebo funkci nerozumím a tudíž ji nemohu přeložit (doslovný překlad je na bobek), nebo jsem se tam ještě s překladem nedostal, takže na toto téma se budeme bavit až bude možná někdy verze 1.0 , zatím jsem u verze 0.01 :lol: .. Toť vše a doufám že to někomu ulehčí život :wink: .


Přílohy:
Čeština cleanflight BETA.zip [93.54 KiB]
164 krát

_________________
Goblin 500 K-BAR@MiniProtos Spirit@Sniper II Spirit@Heli-X4 simulator@Taranis RC@ www.arcitimer.com
Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: úte 03.02.2015 8:43 
Mazák
Mazák

Registrován: 16.11.2008
Příspěvky: 3171
Bydliště: Králíky
Obrázky: 19
Blog: Zobrazit blog (17)
Já se včera konečně dostal k tomu přehrát do NAZE32 acro cleanflight. Docela legrace byla zjištění, že moje NAZE32 full má jiný USB konektor, tedy asi USB mini a ta acro má asi mikro. Zatím jsem to nijak dál nestudoval. Lítá to i na defaultní hodnoty ?

_________________
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
http://www.youtube.com/channel/UCse-r33huEB_npuJ07nT25A


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: úte 03.02.2015 9:32 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 31.8.2008
Příspěvky: 148
musi to litat na defaultni hodnoty
v priloze: co mi udelalo autotune s nastavenim pid reglu, muzes zkusit tohle nastaveni

do cleanflightu nam pribyli dalsi pid controlery, chystam se vyzkouset PID controller 2, "LuxFloat"

edit: jak mate pid v cleanflightu vy, zkuseni fpv raceri?


Přílohy:
pid_.png
pid_.png [ 182.56 KiB | Zobrazeno 1427 krát ]
Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 04.02.2015 14:12 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie
Uživatelský avatar

Registrován: 12.1.2013
Příspěvky: 1406
Bydliště: Pardubice
Tak nám vyšel nový FW a jak už naznačil tmx byly přidány další tři PID regulátory. Změn je více a zde je výpis:

Bugfix release v1.7.1

Fix current meter when VBAT feature is not enabled.

Changes from v1.7.0

Three new pid controllers, feedback wanted so we can decide which to keep.
LED strip thrust ring.
LED strip color configuration.
LED strip on/off via mode/channel.
CC3D - USB VCP support. Flash .hex with USB->UART. Flash .bin with GCS as before. Configure via USB.
Sparky baro support (some Sparky boards have very noisy Baro sensors, ones from RadioC are fine).
Blackbox logging improvements (autotune, etc).
Virtual current meter.
Current meter and ADC improvements and fixes.
XBUS / Align JR01 DMSS Receiver Support.
Fix PWM failsafe channel mapping issue.
Servo mid-point decoupled from RX mid-point.
Many, many code cleanups.

POZOR: při aktualizaci se vám smaže veškeré nastavení z FC, je nutné provést zálohu nastavení v CLI. Zadejte příkaz "dump" a vše co vám CLI vypíše si zkopírujte do textového souboru. Bohužel zatím není pořádně funkční obnova FW ze zálohy předchozí verze, GUI se to sice snaží převést do novější verze ale moc se mu to nedaří (něco se obnoví, něco ne ale opravdu to nefunguje dobře) tak vám pak nezbývá než to podle toho texťáku opět naťukat do konfigurátoru :? .. Tohle mě docela štve :evil: , co nová verze to znova všechno nastavit... Doufám že s tím něco udělají :roll: (postup je ale zatím jim to moc nechodí)..

_________________
Goblin 500 K-BAR@MiniProtos Spirit@Sniper II Spirit@Heli-X4 simulator@Taranis RC@ www.arcitimer.com


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: stř 04.02.2015 16:39 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 31.8.2008
Příspěvky: 148
ja jsem daval 1.7.0 vcera, ale gui uz jsem mel 0.6.1 a v nem uz backup udelat nesel.
pouzil jsem dump prikaz, vystup celej oznacil -> ctrl+c do textaku /jako zaloha/.
nahral 1.7.0 vlezl do cli a nyni ctrl+v a bylo to secko zpet ;]


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 04.02.2015 16:48 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 12.1.2012
Příspěvky: 69
Bydliště: Pardubice ČR
Obrázky: 36
Musím dát Arcimu za pravdu,to obnovení vážně nefunguje ideálně,je potřeba raději zkontrolovat hodnoty,aby jsi se pak nedivil:-)Možná už na tom zapracovali a funguje to,ale jistota je kulomet

_________________
T-rex 550(Vbar)@LA700(Vbar)@T14SG
Tweaker 180(SpRF3)@ThugPig(SpRF3)@QAV210(SpRF3)


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: stř 04.02.2015 17:03 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie
Uživatelský avatar

Registrován: 12.1.2013
Příspěvky: 1406
Bydliště: Pardubice
TO tmx: To mě nenapadlo, dobrý postup :wink: ale radši doporučuji kontrolu..

TO all: byl jsem to hned otestovat, dal jsem PID regulátor 3 (MultiWii 2.3) nechal default hodnoty a nastavil looptine na 1700. Létá to perfektně, o nějaké nestabilitě nemůže být vůbec řeč, je to dokonale přesné na páčkách a létá to i krásně svižně 8) .. Fakt bomba.. Také jsem pořádně zkalibroval magnetometr a ještě jednou otestoval GPS Hold a světe div se drží to na jednom metru :D (8 sats) ..

EDIT: Mataman byl rychlejší :wink:

_________________
Goblin 500 K-BAR@MiniProtos Spirit@Sniper II Spirit@Heli-X4 simulator@Taranis RC@ www.arcitimer.com


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: stř 04.02.2015 17:57 
Mazák
Mazák

Registrován: 30.8.2011
Příspěvky: 4715
Bydliště: Plzeň, CZ
Obrázky: 0
Jakou GPSku tam mas ? Jsi prvni kdo pise ze mu to drzi rozumne (= na metru) tak me to zajima. Trochu jsem se nechal rozmazlit APM a PixHawkem ale dat do 250tky jednotku za 100 dolaru me prijde kapanek overkill a tak zkousim Flip32+

_________________
210,280X8,480 Hexa, 3.4m Go-3, EDF Goshawk, Huricane XL, EPP Spartan, SkySurfX8, SE.5 pred opravou


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: čtv 05.02.2015 16:01 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie
Uživatelský avatar

Registrován: 12.1.2013
Příspěvky: 1406
Bydliště: Pardubice
Amper píše:
Jakou GPSku tam mas ? Jsi prvni kdo pise ze mu to drzi rozumne (= na metru) tak me to zajima. Trochu jsem se nechal rozmazlit APM a PixHawkem ale dat do 250tky jednotku za 100 dolaru me prijde kapanek overkill a tak zkousim Flip32+


Přesně tuto http://www.ebay.com/itm/RY825AI-18Hz-UA ... 1566850426 .

_________________
Goblin 500 K-BAR@MiniProtos Spirit@Sniper II Spirit@Heli-X4 simulator@Taranis RC@ www.arcitimer.com


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: čtv 05.02.2015 16:33 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 21.10.2012
Příspěvky: 229
Bydliště: Nenalezeno!
Sorry už jsem tu zas s problémem.
Létá to, ale jak :!: To je střela :twisted: visí mě to na 20% kniplu ( chtěl bych 50%) a když jsem zkoušel příkaz "set thr_mid = xx" 20 a 80, tak se nic moc nezměnilo jen na těch 80 to bralo dřív do otáček. Neni ještě nějaký jiný příkaz nebo to mám zkusit křivkou ve vysílajdě, ale nebude to pak blbnout při failsafu?

_________________
Phoenix, DX6i, Futaba T8FG, Win-rc 450 DFC, T-REX 550e Fb
Copterky :-)


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 945 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 63  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz