Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 865 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55 ... 58  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: úte 15.11.2016 16:04 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 9.12.2013
Příspěvky: 423
Bydliště: Dudince
ondrascz píše:
Tak mody nepomohly, ale pri podrobnem studiu dumpu jsem si vsiml min_check = 1000. To tak mas z nejakeho duvodu snizene? Kolik dava THR kanal na receiver tabu pri plynu uplne dole? Je skoro zahada, ze se to odarmuje s takhle nizkym min_checkem. Nemam cas delat si z toho dumpu diff proti stocku, ale buh vi, kde jsi vsude radil :D. Mas tam namatkou dalsi prapodivnosti jako napr. min_throttle = 1000. Tobe pri tomto necukaji motory?

min plyn mam nasteveny endpoitami na vysielaci tak aby mi v reciever tabu ukazoval na minime 1000 a na maxime 2000 preto mam aj mni THR na 1000 no a snazim sa to nastavit cele tak aby sa mi motory po arme neroztacali ano teraz cukaju.

_________________
Iron Man 650 HKPilot32
Tricopter APM 2.6
https://www.youtube.com/channel/UCl_-j2aWjzq2lcgJ1Yuwy7g


Nahoru
 Profil  
 
 
PříspěvekNapsal: úte 15.11.2016 16:10 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 1.12.2014
Příspěvky: 258
Bydliště: Ostrava
vychylky kanalu na vysilacce / prijimaci ale nemaji nic spolecneho s min_throttle. Ten se tyka vystupu z FC do ESC. Akorat jsi to cele dokopal. Prilis nizky min_check ti muze uplne znemosnit odarmovani, atd. Doporucuju zacit uplne odznova z defaultu...


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 15.11.2016 16:48 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 9.12.2013
Příspěvky: 423
Bydliště: Dudince
Takze co mam zacat znova z defalutu?

_________________
Iron Man 650 HKPilot32
Tricopter APM 2.6
https://www.youtube.com/channel/UCl_-j2aWjzq2lcgJ1Yuwy7g


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 15.11.2016 17:13 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 1.12.2014
Příspěvky: 258
Bydliště: Ostrava
To jsem doporucoval, ale je to samozrejme na tobe ;). Myslim, ze to bude jednodussi, nez patrat po tom, co jsi vsechno stihnul nevedomky rozbit :D


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 16.11.2016 4:04 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 9.12.2013
Příspěvky: 423
Bydliště: Dudince
Viem o vsetkom co som nastavoval a vsetko zatial funguje okrem toho ze nechcem aby sa mi po arme roztocili motory bud to nejako nastavim alebo sa stym proste zmierim a budu sa tocit :D I ked toho nastavovania nie je zase tak vela koli motorom nevidim dovod zacinat odznova ked bude pocasie skusim ako sa chova vo vzduchu ak by bol nejaky iny zadrhel tak zacnem znova zatial nie.
Ale diki vsetkym za rady naucil som sa zase nove veci uz mam v tejto doske trosku jasnejsie este par kixov a budem v tom ako doma. :D

_________________
Iron Man 650 HKPilot32
Tricopter APM 2.6
https://www.youtube.com/channel/UCl_-j2aWjzq2lcgJ1Yuwy7g


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Cleanflight - problém s komunikací
PříspěvekNapsal: stř 16.11.2016 11:48 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 16.11.2016
Příspěvky: 3
Dobrý den,
provedl jsem úspěšně binding mého přijímače Fr-sky D4R-II a vysílače Fr-sky Taranis Plus. Vysílačka komunikuje s přijímačem(na přijímači svítí zelená dioda a na vysílačce je vidět síla signálu), ale když jsem to připojil přes řídící jednotku (naze32) k aplikaci cleanflight, tak jsem si v menu kliknul na položku "reciever" a nevidím žádnou aktivitu od mé vysílačky. Pokud pohnu páčkami, tak se v aplikaci nic neděje a ani koptéra nereaguje. Přijde mi to, jako kdyby to nebylo spárované. Na vysílačce i v aplikaci cleanflight jsem nastavil PPM mode.
Pozn. Přes aplikaci mohu roztočit všechny motory, nebo každý zvlášť, tudíž řídící jednotka s nimi komunikuje.
Nevíte prosím čím by to mohlo být ? Budu rád za každou radu.
Předem děkuji


Naposledy upravil JakubK dne stř 16.11.2016 12:12, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 16.11.2016 12:09 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 8.1.2004
Příspěvky: 116
Bydliště: Praha
Obrázky: 0
Problem bude v komunikaci a spravnem nastaveni PPM a portu. Kam mas vyvedeny vystup z prijimace?


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: stř 16.11.2016 12:12 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 29.5.2007
Příspěvky: 455
Bydliště: Brno
Prijmac mas v jakem modu? PWM nebo CPPM?
Chtelo by to napsat co mas za vysilac popripade i schema zapojeni na koptere, Prijmac->FC

_________________
To vyhnije, a kdyz ne tak na to hodime SPcko(s.re pere)


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: stř 16.11.2016 12:14 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 16.11.2016
Příspěvky: 3
Obojí mám v PPM modu, ale právě jsem to vyřešil. Problém byl ten, že jsem na přijímači neměl jumper mezi 3 a 4 kanálem, který nastavuje PPM mod :)


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 16.11.2016 12:23 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 16.11.2016
Příspěvky: 3
Fifa píše:
Problem bude v komunikaci a spravnem nastaveni PPM a portu. Kam mas vyvedeny vystup z prijimace?

Výstup mam připojený přímo na řídící jednotku, ale problém byl v tom, že jsem neměl nastavený jumper mezi 3 a 4 kanálem, který zapíná PPM mod.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 18.11.2016 15:56 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 9.12.2013
Příspěvky: 423
Bydliště: Dudince
Tak som dnes prvykrat preletel svojho prcka DALRC 220 na 4S baterku je to riadny srsen. Mierne problemy s odarmovanim sa prejavili... niekedy nechcel odarmovat.Nepokusal som sa nic nastavovoat ohladom letovych vlastnosti v tom vetre to nemalo cenu.
V sekci Blackbox som si stiahol obsah flasky [bola plna]viem to nejako pozriet vyhodnotit [nejakym programom apd.] co by bolo treba nastavit lepsie pripadne vyhladat nejaky problem ktory treba riesit?


Přílohy:
DSC_0250[1].JPG
DSC_0250[1].JPG [ 48.15 KiB | Zobrazeno 800 krát ]
DSC_0249[1].JPG
DSC_0249[1].JPG [ 53.29 KiB | Zobrazeno 800 krát ]
DSC_0252[1].JPG
DSC_0252[1].JPG [ 50.34 KiB | Zobrazeno 800 krát ]

_________________
Iron Man 650 HKPilot32
Tricopter APM 2.6
https://www.youtube.com/channel/UCl_-j2aWjzq2lcgJ1Yuwy7g
Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob 19.11.2016 0:47 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 1.12.2014
Příspěvky: 258
Bydliště: Ostrava
https://chrome.google.com/webstore/deta ... jdijglnghc

Ale doporucuju spise zacit ladit PID standardnim zpusobem (pokud mas pocit, ze ladit je nutne). V BB doladis to, co uz nejde citem, prip. muzes dohledat problem. Ale musis vedet, co hledas a zejmena letat tak, abys problemovy fenomen zaznamenal. To napriklad znamena, ze BB nenahravas porad, ale zapinas si ho prepinacem tehdy, kdy je potreba. Pamet je mala a zejmena u kratkych looptimu se bud zaplni hned, nebo musis zaznamenavat s nizsi frekvenci.

Na druhou stranu stroj, ktery je alespon trochu rozumne postaven dnes s BF 3.0.1 lita na defaultni PIDy nadherne. Spis si pohrej s rates, superrates a expem, at ti to padne do ruky. Uz jen 3D model stroje na PID tabu, reagujici na povely z vysilacky (prijimac musi byt napajeny, tedy obvykle pripojena baterka a tedy VRTULE PRYC!!!) je skvely nastroj k nastreleni rates a spol.

EDIT: stroj je mi sympaticky, taky litam DAL220, ale doporucim predelant VTX antenu - takhle ji znicis. K ramu se nekotvi VTX nebo konektor pigtailu ci kolinko, ale antena! VTX zustava na volno. Nejlip u tohoto tvaru ramu je, kdyz antena trci vodorovne dozadu a je ohnuta lehce vzhuru.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob 19.11.2016 4:10 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 9.12.2013
Příspěvky: 423
Bydliště: Dudince
Dik za tip.
No mne sa celkom pacilo ako to lietalo trosku mi nevonia to ze ked napr. idem rychlejsie dopredu a zastanem copter naberie docela dost vysku. Neviem ci je to normalne? Tiez som videl videa na youtube ze existuje v CF autotune a dost to tam chvalili. Existuje nieco take ako autotune aj v BF?

_________________
Iron Man 650 HKPilot32
Tricopter APM 2.6
https://www.youtube.com/channel/UCl_-j2aWjzq2lcgJ1Yuwy7g


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob 19.11.2016 16:01 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 1.12.2014
Příspěvky: 258
Bydliště: Ostrava
Ty jsi pilot, ty nabiras vysku, nesvadej to na stroj ;). Operuj s plynem. Zadne autotune nikdy nefungovalo.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob 19.11.2016 16:19 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 9.12.2013
Příspěvky: 423
Bydliště: Dudince
Mne na APM-ku autotune funguje dobre :D
K tomu VTX asi nechapem ako to myslis ja to mam urobene s pomocou tohoto predlzenia:
http://www.banggood.com/60mm-Low-Loss-A ... ds=myorder
velmi podobne ako je to na tom obrazku je to zle?

_________________
Iron Man 650 HKPilot32
Tricopter APM 2.6
https://www.youtube.com/channel/UCl_-j2aWjzq2lcgJ1Yuwy7g


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 865 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55 ... 58  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 9 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz