Reklama

 





Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 942 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56 ... 63  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: sob 19.11.2016 15:54 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 1.12.2014
Příspěvky: 292
Bydliště: Ostrava
Ono neni zadne zle / dobre. Spise prakticke / nepraktice. FPV miniquady jsou ozembouchy, tak se vyplati je stavet tak, ze preziji triskani o zem. VTX konektor vyvedeny nahoru a pevne ukotveny do ramu neprezije. Resp. to neprezije antena.


Nahoru
 Profil  
 
 
PříspěvekNapsal: sob 19.11.2016 16:45 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 21.6.2008
Příspěvky: 3886
troiac píše:
Mne na APM-ku autotune funguje dobre :D


Když ty pořád úplně nechápeš (ale neboj, ani náhodou nejsi sám :-) ), že přístup ke copterům ve stylu race250 s deskami NAZE32/SP3 s BF/CF je prostě trochu jiný než u větších strojů s APM/Pix/DJINAZA.
Celá podstata této kategorie je v FPV létání, kdy prostě letíš jen s omezenou stabilizací, copter se chová v jistém smyslu spíš jako letadlo, ladí se víc reakce na řízení "aby to sedělo" než dokonalá stbilizace atd. Zkus se staré návyky odnaučit a přestat je k tomu přenášet, fakt to pomůže. Sám jsem si prošel něčím podobným, takže vím o čem píšu - kdyby mi tohle došlo v plném rozsahu dříve, tak bych asi byl dnes podstatně dále.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob 19.11.2016 17:20 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 9.12.2013
Příspěvky: 448
Bydliště: Dudince
Ale ano rozumiem tomu len som proste podla toho videa pochopil ze to autotune ti copter slusne nastavi nie v zmysle stability [o tu mi nejde] ale v zmysle fpv lietania.
Antenu v zadu som riesil pri stavbe no kedze som tam dal Led strip nie je tam na nu miesto mozem to prehodit do buducna.



Návod jak vložit video do příspěvku na RCMANIA.cz

_________________
Iron Man 650 HKPilot32
Tricopter APM 2.6
https://www.youtube.com/channel/UCl_-j2aWjzq2lcgJ1Yuwy7g


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob 19.11.2016 17:35 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 21.6.2008
Příspěvky: 3886
Ad anténa - já mám na jednom stroji konektor taky napevno a zrovna minulé dva dny jsem s ním dost intenzivně létal a mlátil o zem (zkoušky dosud nenaučených manévrů) a anténa přežila, jen se musel párkrát narovnat její koax. Ono je to dost o štěstí, při jistém typu nárazu je našrot i při výše uvedeném doporučeném uchycení, ale většinou je to méně kritické. Hlavně je vhodné zajistit ochranu vTX, konektor vylomený z vTX jsem už zažil víckrát a moc to nepotěší ani když se mohu označit za zkušeného radioamatéra s nadstandardním vybavením i schopnostmi pro opravy, pro v tomto méně zběhlého je to ještě o dost horší. Tohle ale podle tvého popisu splněné máš...

Ad autotune - upřímně řečeno já s ním moc spokojený nebyl ani na větším copteru s APM. Na NAZE32 jsem to zkoušel kdysi dávno (ještě v CF) a přišlo mi to vyloženě o ničem, důvod k dalšímu výzkumu jsem nenašel.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob 19.11.2016 17:43 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 9.12.2013
Příspěvky: 448
Bydliště: Dudince
Ano to splnene mam anetena nie je napevno spojena s VTX o konektor na plosaku sa nebojim :)
Skor sa bojim toho ze pri tomto pocasi sa fvp lietat nenaucim len tak rychlo :(

_________________
Iron Man 650 HKPilot32
Tricopter APM 2.6
https://www.youtube.com/channel/UCl_-j2aWjzq2lcgJ1Yuwy7g


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob 19.11.2016 18:26 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 1.12.2014
Příspěvky: 292
Bydliště: Ostrava
to video je pres 2 roky stare(!) tzn. v tomto odvetvi neco jako z rannych prvohor :D


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob 19.11.2016 18:36 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 9.12.2013
Příspěvky: 448
Bydliště: Dudince
Aha datum som si nevsimol hihi .

_________________
Iron Man 650 HKPilot32
Tricopter APM 2.6
https://www.youtube.com/channel/UCl_-j2aWjzq2lcgJ1Yuwy7g


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob 19.11.2016 19:29 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 21.6.2008
Příspěvky: 3886
Fakt je, že se to mění strašně rychle... Z mého pohledu například je dnes BF jasně lepší než CF - ale pozor, toto si myslím až od nástupu verze 3.0 s novým konfigurátorem atd., což je jen nepatrně přes dva měsíce. Další dva měsíce dozadu bych to zdaleka tak jednoznačně neviděl. Na to si je třeba dávat při hledání na netu velký pozor, bohužel může být někde článek v momentu vydání naprosto skvělý, ale je-li například rok starý, tak může být jeho pročtení v extrému i vyloženě škodlivé :-(
Lepší to asi hned tak nebude :roll:


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 21.11.2016 22:17 
Mazák
Mazák

Registrován: 4.5.2015
Příspěvky: 635
Bydliště: Plzeň
Poradíte mi prosím, zda je lepší skyline32 a nebo Naze rev.5 pro 250 race? a hlavně jak to připojitk X4R-SB ?

_________________
Taranis 9D, x210 race, TBS disco clone, H 450 FPV, durango desc210R


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 21.11.2016 23:25 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 1.12.2014
Příspěvky: 292
Bydliště: Ostrava
Oboje jsou to zastarale desky s F1 procesorem. Takze to mas jedno. X4R-SB se pripojuje na UART. U techto starych desek je v podstate jedina pouzitelna moznost UART2.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 21.11.2016 23:39 
Mazák
Mazák

Registrován: 4.5.2015
Příspěvky: 635
Bydliště: Plzeň
Takze najdu rozhrani uart na to se pripojim a altivuju uart2. Tot vse? Nejde mi o nove ci stare, potrebujeme se naucit prvne to ovladat a az zjistim ze jsme na hranici desky , koupim nove


Sent from my iPhone and I will remove the signature

_________________
Taranis 9D, x210 race, TBS disco clone, H 450 FPV, durango desc210R


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 22.11.2016 9:19 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 8.1.2004
Příspěvky: 127
Bydliště: Praha
Obrázky: 0
Jeste k te antene. Ja ji az do ted mel za konektor v horni desce, ale souhlasim ze to asi neni ono. Jak ji pripevnujete vy?


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: úte 22.11.2016 10:16 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 1.12.2014
Příspěvky: 292
Bydliště: Ostrava
za nozku na horni plato vodorovne


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 23.11.2016 2:32 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 8.1.2004
Příspěvky: 127
Bydliště: Praha
Obrázky: 0
No a v noze ji ohnete nahoru ? To se neotoci? Napada me ji jen pritahnout stahovacimi pasky na kabely


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: stř 23.11.2016 8:10 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 21.6.2008
Příspěvky: 3886
Fifa píše:
No a v noze ji ohnete nahoru ? To se neotoci? Napada me ji jen pritahnout stahovacimi pasky na kabely


Pokud je z toho tuhého koaxu, tak docela drží. Klidně se dá ohnout i o 90 stupňů a nebude se v koaxu ohýbat, vyzkoušeno (může se točit přímo konektor, ale ten bys měl jak je zmíněno zafixovat).. A v reálu se navíc osvědčil spíš menší úhel, už to tu ondrascz psal, takže ten ohyb ani nebude tak extrémní.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 942 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56 ... 63  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz