Reklama

 





Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 942 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57 ... 63  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: stř 23.11.2016 9:30 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 8.1.2004
Příspěvky: 127
Bydliště: Praha
Obrázky: 0
Nerozumime si:
1)nozicka k antene je pomerne tvrda/pevna ta se neohne zpatky (alespon ta moje) myslel jsem pootoceni v ose
2) ja sem to pochopil tak ze konektor by nemel byt zafixovany, prave naopak drzet by to melo za nozicku aby se pripadna rana nezastavila o konektor


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 
PříspěvekNapsal: stř 23.11.2016 11:14 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 1.12.2014
Příspěvky: 292
Bydliště: Ostrava
Nozku pritahni k ramu tak, at se proste neprotoci.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob 26.11.2016 18:03 
Mazák
Mazák

Registrován: 4.5.2015
Příspěvky: 634
Bydliště: Plzeň
Chlapci, znáte někdo jednotku skyline 32?
http://www.dronetrest.com/t/skyline-32-flight-controller-guide/1827

Mám ji ve 250ce a zajímá mi pár věcí. Nahrán zatím Cleanflight .

Koupil jsem X4Rsb a chtěl bych ho připojit. Dle plánku to jde bez invertoru. Má to někdo vyzkoušené?
Druhá věc, dokážu s ní hlídat napětí na desce?

_________________
Taranis 9D, x210 race, TBS disco clone, H 450 FPV, durango desc210R


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 27.11.2016 19:32 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 1.12.2014
Příspěvky: 292
Bydliště: Ostrava
Ano, je to zastarala F1 deska. Napeti baterky merit umi


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 28.11.2016 0:00 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 9.12.2013
Příspěvky: 448
Bydliště: Dudince
Tak som vcera uspesne prelietol krpca lieta podla mna dobre mozno by bolo treba nieco poladit ale na to musim prist casom lietal som zatial len v horizon mode. Uspesne som zvladol aj premety [po prvom zavahani a zaryti do zeme] vsetkymi smermi :D. Nabuduce sa chystam vyskusat sonar no a kdeze som skusobne nahodil pozvozok a paci sa mi to s podvozkom tak premyslam ci neprehodim baterku dole a na vrchu mi zostane miesto na ine serepeticky ako napr gps pretoze tam kde je teraz nejak blbo chyta satelity nieze by som ju potreboval ale ked uz bola doma v supliku tak preco ju nepouzit. :)
Aky pouzivate LED Strip?
Mne tento:
http://www.banggood.com/Matek-WS2812B-L ... mds=search
dlho nevyrdzal vypada to tak ze frkli vsetky diody okrem dvoch vlavo tie svietia ine ani nebliknu nech nastavim cokolvek :(
Neviem prist na to aku hodnotu parametru "Voltage Scale" mam nastavit aby mi to ukazovalo spravne napatie baterie. Ani ma nijako neupozorni na slabu baterku. Baterku som samozrejme pripojil do vstupu V Bat. :)


Přílohy:
DSC_0259.JPG
DSC_0259.JPG [ 61.51 KiB | Zobrazeno 1335 krát ]
DSC_0258.JPG
DSC_0258.JPG [ 62.24 KiB | Zobrazeno 1335 krát ]
DSC_0257.JPG
DSC_0257.JPG [ 49.59 KiB | Zobrazeno 1335 krát ]
DSC_0256.JPG
DSC_0256.JPG [ 49.52 KiB | Zobrazeno 1335 krát ]

_________________
Iron Man 650 HKPilot32
Tricopter APM 2.6
https://www.youtube.com/channel/UCl_-j2aWjzq2lcgJ1Yuwy7g
Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 28.11.2016 9:26 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 1.12.2014
Příspěvky: 292
Bydliště: Ostrava
Voltage scale nastav tak, aby zobrazovana voltaz odpovidala te realne. Realnou znas z multimetru, nebo pipaku, namerenou vidis napr. v konfiguratoru, nebo v OSD, pokud pouzivas a cte voltaz z FC. Pokud jsou rozdilne, zmen voltage scale. Hodnotu spocti trojclenkou.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 28.11.2016 14:48 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 9.12.2013
Příspěvky: 448
Bydliště: Dudince
No vsak som to tak urobil a myslel som ze to mam dobre ale nemam nastavim tam napr 240 na 3S baterku co cca zodpoveda no ked nahodim 4S ukazuje stale rovnaku hodnotu a aj ked nastavim najvysiu hodnotu voltage scale tak napetie 4S baterie neukaze ani zdaleka najvysie co sa mi podarilo s toho dostat bolo asi 12,6V.
napr. pripojim 3S baterku nastavim voltage scale tak aby cca zodpovedalo skutocnosti potom baterku odpojim a napetie mi doska ukazuje stale rovnake aj pri odpojenej baterke a to aj po restarte dosky. Pri prehodeni 3S alebo 4S baterky doska ukazuje napetie uplne to iste...

_________________
Iron Man 650 HKPilot32
Tricopter APM 2.6
https://www.youtube.com/channel/UCl_-j2aWjzq2lcgJ1Yuwy7g


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 28.11.2016 21:15 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 1.12.2014
Příspěvky: 292
Bydliště: Ostrava
Nekrmis ten vbat z bucku? Tedy ze stabilizovaneho zdroje? Visi na nem urcite voltaz baterky?


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 29.11.2016 3:04 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 9.12.2013
Příspěvky: 448
Bydliště: Dudince
Ano urcite ho napajam z baterky nie cez bec. :D

_________________
Iron Man 650 HKPilot32
Tricopter APM 2.6
https://www.youtube.com/channel/UCl_-j2aWjzq2lcgJ1Yuwy7g


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 29.11.2016 7:50 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 1.12.2014
Příspěvky: 292
Bydliště: Ostrava
Tak to mas neco spatne ;)


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 29.11.2016 13:28 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 9.12.2013
Příspěvky: 448
Bydliště: Dudince
Tiez si myslim ked ho budem rozoberat v najblissiej dobe pozriem ci je vsetko dobre zapojene ale viem ze som to zapajal spravne.

_________________
Iron Man 650 HKPilot32
Tricopter APM 2.6
https://www.youtube.com/channel/UCl_-j2aWjzq2lcgJ1Yuwy7g


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 11.12.2016 17:08 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 9.12.2013
Příspěvky: 448
Bydliště: Dudince
Tak som dnes zase trochu polietal chcel som vyskusat ten sonar no nebolo to podla mojich predstav... :(
V rezime BARO aj v rezime SONAR copter poskakuje hore dole v rozsahu asi 5az10cm.
Tusite niekto ktory parameter by som mal skusit poladit? Alebo v com je problem?

_________________
Iron Man 650 HKPilot32
Tricopter APM 2.6
https://www.youtube.com/channel/UCl_-j2aWjzq2lcgJ1Yuwy7g


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 11.01.2017 0:50 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.3.2010
Příspěvky: 1256
Bydliště: Praha 9, Horní Počernice
Zdar, zkouším nakonfigurovat Cleanflight na Naze32 F1 a děje se mi u posledního FW divná věc - konfigurátorem naflashuju FW (s vymazáním všeho), připojím se, a deska nevidí magnetometr, je šedivý. Sáhnu do konfigurace, prakticky u čehokoliv dám "save and reset" a ehjle, mag tam je, zelený. Když jen odpojím a připojím baterky, nic se nezmění, když dám reset z konfigurátoru, dojde k nápravě pokaždé.

Mag mizí vždycky, když je deska bez napájení, nemá to souvislost s tím flashováním, to jsem jen zkoušel dostat to do definovaného výchozího stavu. Když naflashuju iNav, tak se mi tenhle problém neděje (zase tam jsou jiné věci, co mi nechodí, jak bych chtěl). Nějak nevím, co s tím, startovat bez magnetometru není úplně optimální :)

Asi ještě zkusím zalovit mezi staršíma verzema, mám dojem, že jsem si s tím hrál mezi svátkama a tenhle problém jsem nezaznamenal.

Netušíte někdo, co s tím?

Díky.

_________________
Startuji čím dál častěji, ale počet přistání, po kterých se letadlo nedá odnést v jedné igelitce, se i nadále limitně blíží nule...


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv 12.01.2017 10:11 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 21.6.2008
Příspěvky: 3885
Nebo zkus naopak Betaflight, situaci kdy baro v CF zmizelo a v BF bylo jsem uz mel...


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob 14.01.2017 19:03 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.3.2010
Příspěvky: 1256
Bydliště: Praha 9, Horní Počernice
tomashr píše:
Nebo zkus naopak Betaflight, situaci kdy baro v CF zmizelo a v BF bylo jsem uz mel...


Ale ono nejde o to, že ten magnetometr (ne baro) zmizel, ono jde o to, že zmizí po HW resetu. Když udělám SW reset, tak so objeví a tváří se, jako by se nechumelilo. Nedá se nějak obejít ta autodetekce a natvrdo mu vysvětlit, co tam má a že to tam doopravdy má?

Druhá varianta je HW nějaký fail, to rozhodně nemůžu vyloučit. Jinak Betaflight jsem zkoušel taky a jeho možnosti mne nějak nenadchly - nejraději bych stejně iNav, ale s tím mám zase úplně jiné problémy...

_________________
Startuji čím dál častěji, ale počet přistání, po kterých se letadlo nedá odnést v jedné igelitce, se i nadále limitně blíží nule...


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 942 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57 ... 63  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Yahoo [Bot] a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz