Reklama

 





Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 21 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Naze32
PříspěvekNapsal: pon 03.08.2015 14:50 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 18.11.2012
Příspěvky: 85
Bydliště: Pardubický kraj
Ahoj.
Nevíte někdo, jestli je možné dostat z přijímače Frsky D4R-II RSSI do Naze32 přes telemetrický port? Aktuálně posílám RSSI přes taranis pomocí jednoho kanálu, ale je mi divné, že by samotný přijímač nedával RSSI přes telemetrický port?
Díky za odpovědi.

Martin


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: D4r-II RSSI do Naze32
PříspěvekNapsal: pon 03.08.2015 17:38 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 12.6.2011
Příspěvky: 556
Bydliště: Svitavy a okolí
Pokud používáš CPPM mód, tak na výstupu č. 2 je k dispozici RSSI
EDIT: RSSI výstup je digitální, takže nevím jestli jej Naze32 pochopí (většina řídících desek a OSD totiž požaduje analogové)

_________________
Last one alive, lock the door!


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: D4r-II RSSI do Naze32
PříspěvekNapsal: pon 03.08.2015 21:12 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.2.2010
Příspěvky: 12370
Bydliště: ČR
Obrázky: 1
Frsky přijímač D4R-II má RSSI signál v podobě PWM signálu a na prvním obrázku je převodník na analogový signál 0 až 3.3V.

Obrázek

Chce to ovšem vyzkoušet a pokud by byla s převodníkem dle výše uvedených hodnot pomalá reakce ve smyslu pomalého poklesu RSSI při testu s vypnutím Tx tak zkusit převodník dle návodu viz tento odkaz viz další obrázek.

Obrázek

Je tam kondenzátor menší kapacity a navíc je k němu paralelně připojen vybíjecí odpor. Takže by reakce na změnu RSSI měla být svižnější.


Přílohy:
frsky_rssi_to_analog.png
frsky_rssi_to_analog.png [ 76.88 KiB | Zobrazeno 436 krát ]
Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: D4r-II RSSI do Naze32
PříspěvekNapsal: úte 04.08.2015 6:26 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 27.5.2010
Příspěvky: 730
Bydliště: Hlučín
Ja jsem se pokousel dostat RSSI z Frsky do OSDcka podobnym prevodnikem a bohuzel, vystup je velmi velmi nelinearni. V realu to znamenalo, ze prevedena analogova hodnota byla bud na max nebo na min. Hodnota neco mezi, ktera by urcovala a davala moznost poznat, ze se signal ztraci byla v tak uzkem pasmu, ze se to proste nedalo pouzit a musel jsem se s mirit s tim, ze musim koukat nejen na monitor, ale i na vysilac abych zjistil RSSI. Mozna, kdyby se pouzil nejaky digitalni prevodnik teto nelinearity tak aby se pak ten koncovy PWM signal dal pouzit, asi by to bylo v cajku.

_________________
E-Maxx, Frsky Taranis, 90 Toro, 150 FPV a 200 SOPTIK a ruzne mikropoletuchy


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Naze32 s RTH?
PříspěvekNapsal: ned 03.01.2016 10:11 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 2.12.2013
Příspěvky: 70
Ahoj, prosim o radu. Uletel mi (vlastni blbosti) 250 copter s CC3D. Vim, ze je to neobvykle, ale presto bych rad dalsi 250 mm copter vybavil RTH. Koukal jsem, ze toto umi napriklad Naze32. Mohl bych pozadat o radu (pripadne primo odkazy na ebay nebo bangood), jakou verzi elektroniky a gps bych mel shanet?
Moc dekuju


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Naze32 s RTH?
PříspěvekNapsal: ned 03.01.2016 12:18 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 3.5.2008
Příspěvky: 2938
Bydliště: Prostějov
Blog: Zobrazit blog (1)
Já mám Flip 32+ . RTH umí. Sice se nevrací úplně přesně, ale na záchranu modelu je to zcela vyhovující.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Naze32 s RTH?
PříspěvekNapsal: ned 03.01.2016 12:48 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 2.12.2013
Příspěvky: 70
Aha, diky. Mohl bys mi prosim poslat primo nejaky odkaz? Koukal jsem na ne na ebay a je tam zase nekolik druhu. A potrebuju k tomu gps modul?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Naze32 s RTH?
PříspěvekNapsal: ned 03.01.2016 13:01 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 10.7.2014
Příspěvky: 561
Bydliště: Moravský Krumlov
Obrázky: 3
Thomass4841 píše:
Aha, diky. Mohl bys mi prosim poslat primo nejaky odkaz? Koukal jsem na ne na ebay a je tam zase nekolik druhu. A potrebuju k tomu gps modul?

Domnívám se, že k RTH je GPS potřebné. :wink:

_________________
MJX F45, Walkera Tali H500, DJI P3A


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Naze32 s RTH?
PříspěvekNapsal: pon 04.01.2016 9:15 
Mazák
Mazák

Registrován: 31.1.2012
Příspěvky: 548
Obrázky: 0
ako to je s tymi verziami DOT6, DOT12??

Co som sa docital, tak DOT6 nema kompas, DOT12 má kompas.

Ak som uz objednal DOT6, dam k nemu kompas, tak predpokladam ze v gps-ku kompas nebude asi.
Je velmi potrebny kompas?

_________________
Moje modely (tie ktoré som už zalietal) najdete na rcalbum.cz


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Naze32 s RTH?
PříspěvekNapsal: pon 04.01.2016 9:30 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 21.6.2008
Příspěvky: 3954
Jedovatá poznámka - byla by zajímavá nějaká statistika na téma kolikrát GPS s funkcí RTH copter zachránilo a kolikrát naopak bylo příčinou jeho ztráty... Možná bychom se docela divili :roll:

Jinak k dotazu - pro RTH je GPS nezbytné a kompas velmi žádoucí, bez něj trvá jednotce déle nalezení směru letu.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Naze32 rev6 full
PříspěvekNapsal: pon 25.01.2016 13:30 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 24.1.2016
Příspěvky: 6
Nemá někdo více zkušeností s Naze32 rev6?, když se quad25 odlepí tak po pár sekundách visení začne blbnout.
Jediné už co mi napadá je anti-vibrační case, už je na cestě, i když ta kostra by měla být
dost tuhá (Aplha Copter 250).
Studený spoje na desce nejsou. Aktual softw, testy a nastavení na Baseflightu, manuální testy a další ok.

Když tam dám gyro příjímač GR-18 3xg+3a, tak se s tím dá lítat i v obýváku.

případně
díky


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Naze32 rev6 full
PříspěvekNapsal: pon 25.01.2016 14:41 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 10.1.2014
Příspěvky: 410
Bydliště: Brno
Obrázky: 10
Trošku to upřesni..

Co je to "blbnout" ?
V jakém modu? (angle - horizont)
Sekundy, kolik? (2-200)
Ladil si PID, nebo jsou ve výchozím nastavení ?
Ptám se takhle (blbě), protože zrovna před dvěma dny jsem ji poprvé zapojil a ve výchozím nastavení se s tím ani nedalo letět.
Hned po startu (v modu horizont) se koptéra rozkývala kolem všech os. Frekvence kmitů má zvyšující tendenci až do úplné neřiditelnosti a pádu.
V angle to tak strašné není.
Pokud ti to dělá to samé, tak důvodem jsou špatné hodnoty PID, zejména vysoké hodnoty I a D.
Mimochodem v mojí desce byl "Betaflight 2.1.1".
Doporučuji Flash na novější, nyní je už verze 2.3.3 a v Cleanfligtu doladit PID.
https://github.com/borisbstyle/betaflight/releases

_________________
Nákazu léčím systematicky - "Pěkně kulkou po kulce".
http://www.vscharlie.rajce.idnes.cz


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Naze32 rev6 full
PříspěvekNapsal: úte 26.01.2016 19:53 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 24.1.2016
Příspěvky: 6
Děkuji za odpověď
mod : ANGLE,
jel jsem jak podle českého manuálu tak podle US youtube.
Sekund: tak asi 5 a víc.
PID: výchozí nastavení

Jinak to zní podobně, ale jedu v Angle modu a nejnovější firmware z Baseflight.
Vypáčkovat model není problém, už mám pár letadel, lodí a aut, za sebou.
Ale pak stejně jak píšeš.

Základní hodnoty PID mezi Naze32 a GR-18.
GR-18 + 3g: (víc porovnatelných dat asi vydudlat nejde)
Roll/NICK P = 40; Roll/NICK D = 30; Roll/NICK I = 40
Yaw P = 40; Yaw D = 20; Yaw I = 20

Naze32:
Roll: P= 4; I=0,03; D= 23
PITCH: P= 4; I=0,03; D= 23
Yaw: P= 8,5; I=0,045; D=0
Sekce RATE: všude 0

Ještě: jeden z nových 4xréglů Graupner byl špatný a je nahrazen
Emaxem a baterka 1300 v kombinaci s GR-18 byla přesunuta výrazněji do
středu těžiště, protože s vyhodilo Naze32, a lítá to pěkně aspoň v obýváku :-)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Naze32 s RTH?
PříspěvekNapsal: čtv 28.01.2016 12:32 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 2.12.2013
Příspěvky: 70
Ahoj, nevíte prosím proč v CleanFlight nevidím GPS na NAZE32?
Mám tuto jednotku: http://www.ebay.com/itm/111648152398?_t ... EBIDX%3AIT
a tuto GPS:http://www.ebay.com/itm/391329290326?_trksid=p2057872.m2749.l2648&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT

Vše mi bez problémů funguje, ale CleanFlight GPS prostě nevidí. Myslím, že jsem to podle obrázků zapojil správně.
Díky


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: NAZE 32 a telemetrie HOTT
PříspěvekNapsal: čtv 28.04.2016 22:02 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 14.10.2012
Příspěvky: 33
Ahoj, nedaří se mi rozchodit telemetrii NAZA 32 s Graupner HOTT. Chtěl bych docílit toho, abych na vysílači viděl napětí baterie jako u elektrik modulu. Chodí to někomu?

Odesláno z mého D5803 a podpis odstraním


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 21 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz