Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 645 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 39, 40, 41, 42, 43
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: DJI NAZA pokračování 2
PříspěvekNapsal: ned 26.07.2020 22:47 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 3.8.2008
Příspěvky: 1518
Bydliště: Pelhřimov, ČR
Obrázky: 1
Mám zkušenost jen s tou Naza M Lite (ale před prvním použitím hned předělanou na Naza-M v2) a mám dojem, že opravdu není na opičárny dělaná - pro mě jedině dobře. Jinak alternativní GPS si můžeš pro nazu za relativně levno koupit na Banggood i jinde

https://www.banggood.com/FPV-32Bit-G3-M ... 32989.html


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: DJI NAZA pokračování 2
PříspěvekNapsal: pon 27.07.2020 8:51 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 2703
Bydliště: Řečkovice
Obrázky: 0
Díky za odpověď, asi tam zase vrazím to prehistorické KK na blbnutí :) , ... lítání s GPS mě nějak neoslovilo.
Možná jako stroj na snímkování by mohla být NAZA OK.

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka | 8ch FlySky FS-T6)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: DJI NAZA pokračování 2
PříspěvekNapsal: pon 27.07.2020 18:23 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 27.5.2012
Příspěvky: 1722
Bydliště: Kroměříž
Obrázky: 38
Jj, je to tak. Phantomy jsou/byly primárně pro natáčení. To jsem před lety zjistil taky, když jsem se v manual režimu s tím pokoušel blbnout. Ne že by to nešlo, ale ve stabilizovaném režimu se ten strojek cítil líp. Pomocí barometru to letělo jak po kolejích bez ztráty výšky, stačilo jen zadat směr.
Ještě mi ta první verze odpočívá ve skříni. Stačí do ní dát obyčejný 3článek, případně 2 menší paralelně a může letět. Já ale paradoxně (pokud jej někdy použiju) naopak GPS odpojím, pro případ že by to chtělo vzít roha. Stačí mi do něj znovu dát FPV, gimbal tam jakýsi je a může z toho být pátrací a hledací stroj :lol:


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: DJI NAZA pokračování 2
PříspěvekNapsal: pon 15.02.2021 21:48 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 29.10.2017
Příspěvky: 8
Ahoj,
je tu někdo, kdy by mi byl ochoten poradit s doladěním NAZA M LITE? Mám DJI F450 s přijímačem X8R a Taranis Q X7. Podařilo se mi Vše spojit a propojit. V tuto chvíli létám bez GPS, protože mám zlomený držák na GPS a nový budu teprve tisknout. Bude uložený na d Akumulátorem uprostřed dronu cca 5cm na řídícím modulem. Podařilo se mi Dron zprovoznit a zvednout do vzduchu. V tuto chvíli létám prakticky pouze v módu Atti. Můžu přepnout na manuál, ale na to je čas, až to dostanu víc do ruky. Dokážu na vysílači přiřadit X1 aX2 potenciometrům. Pro doladění gain. Tady je ale ta potíž. Když to na PC nastavím, tak i velmi jemné pootočení potenciometru změní hodnotu klidné o 20 a více procent. Netroufnu si s tím do vzduchu. Obvzlášť v této zimně, protože mám strach, že když se mi začne chovat dronu při tomto ladění nepředvídaně, tak už to nezachráním. Na padlo mě, že bud postupovat po jedné veličině a vždy napřed vyladím jeden parametr. Od čeho je nejlepší začít. případně jak jste to řešili vy. Dá se dosáhnout stavu, že v bezvětří a v módu Atti budu startovat pouze přidáním páčky plynu?
Předem díky za každou radu


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: DJI NAZA pokračování 2
PříspěvekNapsal: pon 15.02.2021 22:58 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 2703
Bydliště: Řečkovice
Obrázky: 0
Teď honem nevím, kde má NAZA kanály na ladění zisků. V příloze je příklad.

Jednak určitě na ladící kanál nedávat plnou váhu vstupu (v příkladu je 10%). Pak je možné dát vstup nejen na potenciometr, ale i na (u koptery) zbytečný trim plynu (je potřeba na vstupu plynu trim nepoužít - v příkladu je všechno). A na konec je možné ladící kanál podmínit polohou spínače.

V příkladu je vypnutý trim plynu (obrazovka 5/13 nebo 4/12 (bez heli obrazovky), editace vstupu plynu, trim vypnout), v mixeru na ch8 je 10% vstupu S1, na ch9 je 10% trimu plynu. Oba ladící kanály jsou podmíněné SA^ (spínač SA nahoru).
Samozřejmě lze nastavit na jiný kanál a podmínit jiným spínače (jinou polohou), případně upravit váhu kanálu.

Takže pokud koptera visí v Att, tak cvaknout přepínač, aby reagoval kanál ladění zisku a ladit. Kdyby něco, cvaknout SA jinam, na kanálu se objeví 0 (střed kanálu)...

Držím palce.


Přílohy:
laditko.zip [511 bajtů]
39 krát

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka | 8ch FlySky FS-T6)
Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: DJI NAZA pokračování 2
PříspěvekNapsal: pon 15.02.2021 23:08 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 29.10.2017
Příspěvky: 8
Díky, to je to co jsem potřeboval. Nastavení kanálů si snad dokážu upravit. Když už jsem to dostal i do vzduchu.. To napojení na přepínač mě nenapadlo. Výborný tip. Ještě jedou díky a jdu ladit.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: DJI NAZA pokračování 2
PříspěvekNapsal: pon 12.07.2021 19:23 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 18.9.2011
Příspěvky: 24
Bydliště: Bystřice nad Olší
Ahoj Kluci je tu někdo kdo mi poradí mám Tarota 680 po kalibraci regulátoru mi naza zapíná nad 50%plynu vysiláč Aurora9 je to Naza lite na V2. už Jsem bezmocný když dam regl. do příjmače reaguje v celém roszahu plynu když dam spět do nazy provedu CSC a přidávám plyn rozběhnou se až nad polovinou plynu na vysilači jsem prováděl i jiny model a nastavil od piky výsledek vždy stejný už nevím kde je chyba..? děkuji

_________________
Můj mazlík L-13 Blaník (plánek Fara) r.3250mm
http://www.airmodel.cz/Foto3_soubory/P1090343.JPG


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: DJI NAZA pokračování 2
PříspěvekNapsal: úte 13.07.2021 7:36 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 2703
Bydliště: Řečkovice
Obrázky: 0
Napadá mě, jestli to není vlastnost řídící jednotky. Jako že od půlky plynu nahoru zrychluje nahoru, od půlky dolů zrychluje dolů a uprostřed drží výšku. Co?

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka | 8ch FlySky FS-T6)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: DJI NAZA pokračování 2
PříspěvekNapsal: úte 13.07.2021 7:46 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 18.9.2011
Příspěvky: 24
Bydliště: Bystřice nad Olší
Jenže volnoběh začíná od půlky plynu nahoru od nuly do 50% je to mrtvé s nazy když dám do přijmače tak otačky jedou od nuly postupně nahoru?

_________________
Můj mazlík L-13 Blaník (plánek Fara) r.3250mm
http://www.airmodel.cz/Foto3_soubory/P1090343.JPG


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: DJI NAZA pokračování 2
PříspěvekNapsal: úte 13.07.2021 9:08 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 2703
Bydliště: Řečkovice
Obrázky: 0
Asi bude dobré zapátrat v nastvení jednotky. Co je tam konkrétně za jednotku? (Která NAZA?)

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka | 8ch FlySky FS-T6)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: DJI NAZA pokračování 2
PříspěvekNapsal: úte 13.07.2021 9:36 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 18.9.2011
Příspěvky: 24
Bydliště: Bystřice nad Olší
Naza lite upravená na 2.20

_________________
Můj mazlík L-13 Blaník (plánek Fara) r.3250mm
http://www.airmodel.cz/Foto3_soubory/P1090343.JPG


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: DJI NAZA pokračování 2
PříspěvekNapsal: úte 13.07.2021 12:34 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 2703
Bydliště: Řečkovice
Obrázky: 0
Nevím, jestli je TO pořád stejné, ale kalibrace v "assistentovi" ukazuje u plynu plnou/správnou reakci na plynovou páku? (obr.)


Přílohy:
naza_calib.png
naza_calib.png
[ 266.68 KiB | Zobrazeno 1989 krát ]


_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka | 8ch FlySky FS-T6)
Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: DJI NAZA pokračování 2
PříspěvekNapsal: úte 13.07.2021 14:35 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 18.9.2011
Příspěvky: 24
Bydliště: Bystřice nad Olší
Ano kalibrace vše ok s přijmače signály jdou od 0-100% naza ukazuje taky vychylky do všech stran 1000 tak už nevím kde je ten zakopaný pes

_________________
Můj mazlík L-13 Blaník (plánek Fara) r.3250mm
http://www.airmodel.cz/Foto3_soubory/P1090343.JPG


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: DJI NAZA pokračování 2
PříspěvekNapsal: úte 13.07.2021 21:28 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 2703
Bydliště: Řečkovice
Obrázky: 0
Nějaká záhada nebo nějaká přehlédnutá blbost...
Ještě mě napadá, není to některý z "režimů letu"?

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka | 8ch FlySky FS-T6)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: DJI NAZA pokračování 2
PříspěvekNapsal: stř 14.07.2021 14:43 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 18.9.2011
Příspěvky: 24
Bydliště: Bystřice nad Olší
Malinko se to lepši když jsem výchylkami upravil rosah kanálu aby naza nedostávala vychylky 1000 ale pod tuto hranici třeba jen 991 4motory jedou a dva se rozbíhaji až po 50% i když jsem vše znova kalibroval nebude to problém nebo to bude jen kosmetická vada?

_________________
Můj mazlík L-13 Blaník (plánek Fara) r.3250mm
http://www.airmodel.cz/Foto3_soubory/P1090343.JPG


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 645 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 39, 40, 41, 42, 43

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz