Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 613 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 36, 37, 38, 39, 40, 41  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: sob 18.02.2017 22:30 
Mazák
Mazák

Registrován: 30.8.2011
Příspěvky: 5322
Bydliště: Plzeň, CZ
Obrázky: 0
Mrkni sem - podle dokumentace Jeti pro exbus musi byt rx/tx propojene odporem cimz se z toho udela jeti one wire signal. Ale primo todle jsem jeste nezkousel, je to v planu ale nestiham

_________________
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 
PříspěvekNapsal: ned 19.02.2017 8:49 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 18.10.2014
Příspěvky: 72
Bydliště: Hostišová-Zlín
Ahoj , díky za odpověď, ale "mrkni sem" :D je jako kde? Problém je, že když v záložce Configuration v receiver dám seriál-based receiver, tak mi to pod tím nabídce JETI EX BUS , ale když dám save and reboot, tak to skočí zpět a tím pádem se mi neobjeví možnost nastavení vysílače. Z toho předpokládám, že jednotka prostě přijímač nevidí. Martin

_________________
Goblin 700 spirit ,Goblin 380 spirit ,msx 64 ,jeti 14


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 19.02.2017 12:27 
Mazák
Mazák

Registrován: 30.8.2011
Příspěvky: 5322
Bydliště: Plzeň, CZ
Obrázky: 0
sorry, vypadl link

https://www.drone-zone.de/en/anleitung- ... etaflight/

a

http://www.jetimodel.com/cs/Protokol-telemetrie/

mezi Tx/Rx dat odpor 2.4k, a drat prijimace dat na Tx

_________________
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: DJI NAZA pokračování 2
PříspěvekNapsal: ned 19.02.2017 17:48 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 17.4.2016
Příspěvky: 81
Tak to se podařilo přepínač chodí přesně. Šel jsem letět a špatný.
Vylitl jsem do cca 1,5metru a vysel pak jsem dal lehce dopředu a hnula se pak jsem dal lehce doprava a stroj šel na tu stranu k zemi.nic se nestalo tak jsem sundal gimbalu(pro jistotu) ještě jednou zkalibroval kompas a šel to zkusit.
Zase vysel dal jsem dopředu a šel hned na tu stranu k zemi.tentokrat to odnesla jedna noha podvozku.
Kde je chyba?Vyměnil jsem rc soupravu a nakalibroval v rc.vychylky tam chodily tak jak předtím.plyn začínal upne z leva a ostatní přesně u prostred.mam udělat ještě něco?
Před výměnou to bylo v pohodě.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 19.02.2017 18:10 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 18.10.2014
Příspěvky: 72
Bydliště: Hostišová-Zlín
Amper díky jdu na to.

_________________
Goblin 700 spirit ,Goblin 380 spirit ,msx 64 ,jeti 14


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: DJI NAZA pokračování 2
PříspěvekNapsal: ned 19.02.2017 18:11 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 17.4.2016
Příspěvky: 81
Mám přijímač x8r a zapojení klasické.zadane mám v rc v naze tradition přijímač.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: DJI NAZA pokračování 2
PříspěvekNapsal: ned 19.02.2017 18:44 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 17.4.2016
Příspěvky: 81
Ještě doplním že se jedná o f550 a nazu v2 s váhou 2,4kg. Visí na půl plynu.
Při vypnutém vysílači nezačne blikat oranžová.zkusil jsem nějaké failsafe a nic.pritom 3 polohovým to zapnu a začne blikat hned.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 21.02.2017 0:52 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 25.5.2003
Příspěvky: 1964
Bydliště: Košice, SK
Musíš mať zaškrtnutú v menu Ports, pre UART2, položku Serial RX.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: DJI NAZA pokračování 2
PříspěvekNapsal: úte 21.02.2017 20:40 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 12.11.2012
Příspěvky: 1028
Bydliště: Vizovice
Obrázky: 70
Připoj k assistantovi, dívej se na ukazatel modu (gps atti failsafe) a vypni vysílač co to udělá... Jinak Naza visí vždy na půl plynu je to dáno firmware kdy je počítáno stím že plyn na středu zajišťuje visení (měl jsem udělané centrování plynu hodně dobrá věc)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: DJI NAZA pokračování 2
PříspěvekNapsal: stř 22.02.2017 1:29 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 27.3.2014
Příspěvky: 310
Bydliště: Praha 5
Obrázky: 1
ananas píše:
měl jsem udělané centrování plynu hodně dobrá věc


Jakým způsobem jsi to měl provedené? Taky jsem nad tím přemýšlel, někde na netu jsem viděl pro nějaký vysílač takovou aretaci plynové páčky v podobě plastové objímky s gumičkou....


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: DJI NAZA pokračování 2
PříspěvekNapsal: stř 22.02.2017 9:22 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 29.4.2011
Příspěvky: 7262
Bydliště: ČR
Obrázky: 0
ananas píše:
Jinak Naza visí vždy na půl plynu je to dáno firmware kdy je počítáno stím že plyn na středu zajišťuje visení ..


Jen malé upřesnění: Toto neplatí pro všechny jednotky naza.

_________________
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: DJI NAZA pokračování 2
PříspěvekNapsal: stř 22.02.2017 19:24 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 17.4.2016
Příspěvky: 81
Připojil jsem párkrát jsem s 3 polohovým lupnul a perfektně předskakovali módy.kdyz jsem vypl vysílač tak tam zůstalo to co tam zrovna bylo.
Pak jsem vychýlil páky a vypnul a ty tak vychýlené zůstali.(v asistentu ne na vysílači, pružinky je vrátili :D )
Tak že failsafe nefunguje.A copter vlastně taky ne :roll:


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: DJI NAZA pokračování 2
PříspěvekNapsal: stř 22.02.2017 20:23 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 19.11.2008
Příspěvky: 341
Bydliště: Chebsko
...failsafe se nastavuje ve vysilaci ne v NAZA asist. ! Musis subtrimem na kanale, kterej mas na "U" povolit failsafe a nastavit, kam se ma pripadne "vychylit" aby jezdec v NAZA asist. poskocil prave do jednoho z poli FAISAFE.

Teprve pak ti pri ztrate signalu prijimac prepne z letoveho rezimu do FAILSAFE ...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: DJI NAZA pokračování 2
PříspěvekNapsal: stř 22.02.2017 21:15 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 17.4.2016
Příspěvky: 81
Tak failsafe nastaven a funguje.
Já byl zmatlej tím že rc souprava co jsem měl předtím žádný failsafe neuměla.a fungovalo to.ted mě přijímač držel poslední příkaz pořád a naza to nepoznala.
Ještě mě poraďte proč mě jde stroj k zemi když dám do strany nebo do předu? Nezačne padat vyvážená ale na vrtuli.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: DJI NAZA pokračování 2
PříspěvekNapsal: čtv 23.02.2017 13:59 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 12.11.2012
Příspěvky: 1028
Bydliště: Vizovice
Obrázky: 70
JosefSvejk píše:
Jen malé upřesnění: Toto neplatí pro všechny jednotky naza.


A na kterých to teda nejde? Zkoušeno na Naza V1 a Lite v GPS i Atti modu. Jako že by to Naza V2 neměla? Tu jsem totiž nežkoušel..


Gándhí píše:
Jakým způsobem jsi to měl provedené? Taky jsem nad tím přemýšlel, někde na netu jsem viděl pro nějaký vysílač takovou aretaci plynové páčky v podobě plastové objímky s gumičkou....


Měl jsem to pomocí stejné mechaniky centrování co ti centruje druhou páku. Je tam taková patka s pružinkou která to vrací zpět. Buď to nechat vytisknout na 3D tiskárně nebo sehnat mechanismus a přemontovat. Měl jsem to pro turnigy 9X a tohle http://www.thingiverse.com/thing:753283


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 613 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 36, 37, 38, 39, 40, 41  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz