Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 118 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: MinimOSD návody
PříspěvekNapsal: úte 10.11.2015 16:17 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 4.7.2009
Příspěvky: 1021
Bydliště: EU
Kolegové, kde prosím dělám chybu?
Zkouším si zapojení, než to budu dávat do stroje a výsledek žádný.
Někde jsem četl, že ne všechny desky si rozumí s Pixhawk.
Já mám tuobyčejnoua ta asi s Pix kamarádit nebude :-(

Díky za názory, nebo případné tipy na jinou desku.

Moje schéma zapojení .......


Přílohy:
zapojeni-osd.jpg
zapojeni-osd.jpg
[ 68.1 KiB | Zobrazeno 1913 krát ]

Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: MinimOSD návody
PříspěvekNapsal: úte 10.11.2015 16:46 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 19.11.2013
Příspěvky: 3078
Bydliště: Olomouc, ČR
Kamarádí se dobře. Fw Extra r800 a v Pixu fw 3.3.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: MinimOSD návody
PříspěvekNapsal: úte 10.11.2015 21:46 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 4.7.2009
Příspěvky: 1021
Bydliště: EU
OK2BUH píše:
Kamarádí se dobře. Fw Extra r800 a v Pixu fw 3.3.

A máš pravdu. Chyba byla v zapojení ...... již se mi údaje zobrazuji. :wink:


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: MinimOSD návody
PříspěvekNapsal: sob 21.11.2015 18:52 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 1.7.2014
Příspěvky: 45
Bydliště: Jihlava
Obrázky: 0
Ahoj mám dotaz,
Mám toto minim osd http://www.dx.com/cs/p/on-screen-display-apm-osd-minimosd-ardupilot-mega-osd-apm2-0-apm2-5-purple-303603#.VlCeeWhNzMI a normálně mi to fungovalo do té doby než jsem přidal plyn pak se telemetrie v obraze ztratila, myslel jsem si, že to je dáno tim ze bylo napájené pohonnou 3s baterií a druhou stranu becem z reglu, proto jsem napájení předělal a osadil to vlastni 3s baterií pro video, kterou napajim i osd. Přidal jsem vlastni bec pro jemnou elektroniku aby nedocházelo k rušeni ale osd mi furt vypadává. Nevíte někdo co s tim?


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: MinimOSD návody
PříspěvekNapsal: sob 21.11.2015 20:10 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 19.11.2013
Příspěvky: 3078
Bydliště: Olomouc, ČR
Máš někde dvojí zem. Když silovými kabely proteče 50 A tak tak mezi zemí A a B proteče proud rovný rozdílu potenciálů. Proud se spravedlivě rozdělí podle odporů vodičů. Přes OSD ti teče klidně 5 A a to se mu nelíbí. Slaboproudá zem může být spojená se "silnoproudou" zemi jen v jediném bodě aby nemohla vzniknout zemní smyčka.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: MinimOSD návody
PříspěvekNapsal: sob 21.11.2015 20:42 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie
Uživatelský avatar

Registrován: 12.1.2013
Příspěvky: 1519
Bydliště: Pardubice
Mirda.K píše:
Ahoj mám dotaz,
Mám toto minim osd http://www.dx.com/cs/p/on-screen-display-apm-osd-minimosd-ardupilot-mega-osd-apm2-0-apm2-5-purple-303603#.VlCeeWhNzMI a normálně mi to fungovalo do té doby než jsem přidal plyn pak se telemetrie v obraze ztratila, myslel jsem si, že to je dáno tim ze bylo napájené pohonnou 3s baterií a druhou stranu becem z reglu, proto jsem napájení předělal a osadil to vlastni 3s baterií pro video, kterou napajim i osd. Přidal jsem vlastni bec pro jemnou elektroniku aby nedocházelo k rušeni ale osd mi furt vypadává. Nevíte někdo co s tim?


Propoj piny zakroužkované na fotce a máš po problému sám jsem řešil to samé (přesto že jsem měl země spojené jak popisuje OK2BUH).. Spojíš tím digitální a analogovou zem, opravdu stačí malý rozdíl potenciálů a OSD to rozhodí.


Přílohy:
OSD.jpg
OSD.jpg
[ 57.11 KiB | Zobrazeno 1789 krát ]


_________________
Goblin 500 Spirit@MiniProtos Spirit@Oxy3 Spirit@Taranis + Xlite RC@ www.arcitimer.com
Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: MinimOSD návody
PříspěvekNapsal: sob 21.11.2015 21:14 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 1.7.2014
Příspěvky: 45
Bydliště: Jihlava
Obrázky: 0
Díky moc hned zítra vyzkouším.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: MinimOSD návody
PříspěvekNapsal: ned 06.12.2015 14:55 
Mazák
Mazák

Registrován: 16.11.2008
Příspěvky: 3178
Bydliště: Králíky
Obrázky: 19
Blog: Zobrazit blog (17)
Díky návodu jsem micro minim OSD taky rozchodil na NAZE32, ale pokus si nechám zobrazit horizont, tak se mi tam místo čárek a středu zobrazují znaky. To samé u ikony baterky a ikonky baterky . Údaje napětí a času jsou OK .Jaké fonty si mám tedy nahrát ? Používám fw R1.5. Díky .


Přílohy:
microminimOSD.jpg
microminimOSD.jpg
[ 45.2 KiB | Zobrazeno 1681 krát ]

microminimOSDa.jpg
microminimOSDa.jpg
[ 49.64 KiB | Zobrazeno 1677 krát ]


_________________
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
http://www.youtube.com/channel/UCse-r33huEB_npuJ07nT25A
Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: MinimOSD návody
PříspěvekNapsal: ned 06.12.2015 19:12 
Mazák
Mazák

Registrován: 16.11.2008
Příspěvky: 3178
Bydliště: Králíky
Obrázky: 19
Blog: Zobrazit blog (17)
Tak se s tím micro minim OSD bavím docela dlouho a stále mám problém s fonty. Prostě je tam nejsem schopen jakoby nahrát. V GUI je vše OK fonty nahraju, zvolím konfiguraci zobrazení OSD a uložím. Když OSD připojím na zobrazovač a na NAZE32 s CF, tedy vlastně s Beta Flight , tak jsem bez fontů. Během toho instruktážního videa je poznámka, že musí být napájena jak digitální tak analogová část OSD . Jak to je tady u toho micro OSD ? Podle videí to mají připojení jen na FTDI.
Fakt už jsem z toho jelen. :( Může mi někdo poradit kde dělám chybu ?

Když to kompiluji s odkomentovaným MINIMOSD nebo WITESSPYMICRO tak je to pořád stejné.

_________________
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
http://www.youtube.com/channel/UCse-r33huEB_npuJ07nT25A


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: MinimOSD návody
PříspěvekNapsal: ned 06.12.2015 21:15 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie
Uživatelský avatar

Registrován: 12.1.2013
Příspěvky: 1519
Bydliště: Pardubice
Při nahrávání fontů musí být napájen jak MCU tak i MAX7456. Tzn. musí být napájené obě červené větve viz. obrázek..


Přílohy:
minimosd.png
minimosd.png
[ 734.5 KiB | Zobrazeno 1614 krát ]


_________________
Goblin 500 Spirit@MiniProtos Spirit@Oxy3 Spirit@Taranis + Xlite RC@ www.arcitimer.com
Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: MinimOSD návody
PříspěvekNapsal: ned 06.12.2015 21:27 
Mazák
Mazák

Registrován: 16.11.2008
Příspěvky: 3178
Bydliště: Králíky
Obrázky: 19
Blog: Zobrazit blog (17)
To jsem zkoušel. Ten MAX jsem napájel zvlášť z jiného zdroje a odpojovalo mi to USB port. zkusím to propojit z napájení od USB z FTDI. Tohle by bylo OK ?

_________________
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
http://www.youtube.com/channel/UCse-r33huEB_npuJ07nT25A


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: MinimOSD návody
PříspěvekNapsal: ned 06.12.2015 21:48 
Mazák
Mazák

Registrován: 16.11.2008
Příspěvky: 3178
Bydliště: Králíky
Obrázky: 19
Blog: Zobrazit blog (17)
Takže heuréééééééka zvítězil jsem. :D Asi takhle , je potřeba to opravdu napájení pro obě části. Ale má to háček. Když mi zůstalo ještě napájení 5V z FTDI a současně jsem měl přivedeno 5V na desku, tak mi to schodilo port a odpojilo mě to. Takže jsem odstranil jumper z FTDI adaptéru a tudíž z FTDI bylo napájení odpojeno. Takhle to nahrání fontů proběhlo v pořádku a po připojení na NAZE a zobrazovač to jede jako spraku. Tak sláva, já už propadal beznaději. :lol:

Tedy je nutné přivést napájení 5V na desku na ty dva piny a s FTDI nesmí jít napaájení !!!! Tohle jsem nikde bohužel nenašel.

_________________
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
http://www.youtube.com/channel/UCse-r33huEB_npuJ07nT25A


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: MinimOSD návody
PříspěvekNapsal: ned 06.12.2015 21:57 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie
Uživatelský avatar

Registrován: 12.1.2013
Příspěvky: 1519
Bydliště: Pardubice
Je tam problém se zemí. MCU a OSD chip má každý svou zem kdyby jsi je spojil tak by jsi to mohl napájet z FTDI.. Tzn. musí být propojené +5V i země..

_________________
Goblin 500 Spirit@MiniProtos Spirit@Oxy3 Spirit@Taranis + Xlite RC@ www.arcitimer.com


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: MinimOSD návody
PříspěvekNapsal: ned 06.12.2015 22:22 
Mazák
Mazák

Registrován: 16.11.2008
Příspěvky: 3178
Bydliště: Králíky
Obrázky: 19
Blog: Zobrazit blog (17)
No docela blbý je to , že když připojím kameru, tak mi OSD zmizí z obrazu. Tohle je fakt na hlavu...

PS vyřešeno, měl jsem na OSD nastaveno SECAM. Nastavil jsem PAL a už je to funkční. :lol:

_________________
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
http://www.youtube.com/channel/UCse-r33huEB_npuJ07nT25A


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: MinimOSD návody
PříspěvekNapsal: pon 07.12.2015 9:50 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 6.9.2013
Příspěvky: 1420
Bydliště: Praha, ČR
Obrázky: 38
Rozchodil jste někdo reálně na tomhle OSD měření proudu a kapacity pohonné baterky? Ty kraviny s umělým horizontem a časem a napětím a další milion věcí jsou mi celkem na prd ... Jediná užitečná věc by byla měření proudu a potažmo tedy kapacity. .... Což by vyzǎdovalo nějaký senzor ... Máte tohle někdo runkční a odzkoušeno?


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 118 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz