Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 118 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: MinimOSD návody
PříspěvekNapsal: ned 17.01.2016 14:09 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 28.6.2012
Příspěvky: 1658
Bydliště: Chrudim
Mavlink je protokol dat. Nejdou data na osd. Zřejmě špatný baud rate. Arducam čeká na data z apm( cc3d)v protokolu mawlink.

_________________
Open9x, Ultimate lrs, I like open system :-) on copters.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: MinimOSD návody
PříspěvekNapsal: ned 17.01.2016 14:52 
Mazák
Mazák

Registrován: 16.11.2008
Příspěvky: 3178
Bydliště: Králíky
Obrázky: 19
Blog: Zobrazit blog (17)
OK tak už to chodí na CC3D super, musel jsem si stáhnout betu MWOSD pro betaflight. Takže super , vše OK. Konečně. :D ...


Přílohy:
Poznámka: Nastavení portů pro CC3D Flexi port OSD Main port připojení přez USB-TTL pro konfiguraci desky.
ports.jpg
ports.jpg
[ 56.52 KiB | Zobrazeno 2061 krát ]


_________________
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
http://www.youtube.com/channel/UCse-r33huEB_npuJ07nT25A
Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: MinimOSD návody
PříspěvekNapsal: ned 17.01.2016 15:11 
Helimaniacs Brno
Helimaniacs Brno
Uživatelský avatar

Registrován: 1.4.2010
Příspěvky: 2575
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
napeti pro psd (to co osd ukazuje) beres z cleanflightu nebo pouzivas meric na osd?

_________________
Logo 600 + spirit


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: MinimOSD návody
PříspěvekNapsal: ned 17.01.2016 16:39 
Mazák
Mazák

Registrován: 16.11.2008
Příspěvky: 3178
Bydliště: Králíky
Obrázky: 19
Blog: Zobrazit blog (17)
Napětí zobrazované na OSD mám přivedeno na OSD zvlášť. Docela mě překvapilo, že se musí dost korigovat. Na ten faktor 200 mi to ukazovalo o 1V méně. Takže teď jsem na 218 a je to pinklich. Bude to do mojí Firefly ( kopie Vertex ) a tam mám zadrátovanou natvrdo CC3D. Proto ty obštrukce s OSD. Ještě musím dodělat 5V stabilizaci pro Fatshark kameru a bude to OK.

_________________
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
http://www.youtube.com/channel/UCse-r33huEB_npuJ07nT25A


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: MinimOSD návody
PříspěvekNapsal: ned 24.01.2016 19:42 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 18.3.2010
Příspěvky: 2591
Bydliště: Zavar, SK
Chlapci, aky fw + charset pouzivate v MinimOSD a kde ste ho stahovali?
Riesil som tuna hlasku "low battery", co mi to vyhadzovalo na obrazovku az dneska som zistil, ze problem bol sposobeny fw MinimOSD_20.hex.
Dneska som teda hladal nieco novsie, tuna dole dal chlapik parametre na stiahnutie MinimOsd_Extra_Copter_R800.hex, stiahol som, aj to to konecne korektne funguje bez tej hlasky "low battery", len... Ma to taky nejaky moderny dizajn: horizont nema tie ciarocky po boku, GPS fix zobrazuje dajakou hviezdickou, odarmovanie zobrazuje dole vedla modu atd. To povodne zobrazovanie mi vyhovovalo viac - viete, ako je to s tym starym psom a novymi kuskami :mrgreen:
Toz dajte, prosim, nejaky tip, co pouzivate - snad si nieco vyberiem.
Zelezo mam MicroOSD, ma to sice aj meranie napatia a prudu, ale kedze mam Taranisa, daterku mi meria prijimac.
Nasmerujte ma, pripadne na nejaku aktualnejsiu stranku, doteraz som bol v tom, ze oficialne stranky su tuna, ale fw je tam z 2012...
Diky.

_________________
X9D & T16Pro & TX16S & nejaké lietadlá, heli a koptéry www.rcmodelytt.sk


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: MinimOSD návody
PříspěvekNapsal: pon 25.01.2016 15:30 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 1.12.2014
Příspěvky: 310
Bydliště: Ostrava
tvuj mirco minimOSD muze merit napeti, ale urcite ne proud (tedy nemeri ho fyzicky, virtualni cidlo funguje), to je na okraj.

Pouzivam posledni pre-release MWOSD (scarab-osd):
https://github.com/ShikOfTheRa/scarab-osd/releases

Font default. Je dulezite pouzivat samozrejme MW OSD GUI k nastavovani. Jine GUIko fungovat nebude.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: MinimOSD návody
PříspěvekNapsal: pon 25.01.2016 15:59 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 19.11.2013
Příspěvky: 3078
Bydliště: Olomouc, ČR
Počkej ať ho nedopleteš. ddano007 to chce na APM, tam nemůže být MWOSD ale jen to co umí zpracovat Mavlink protokol. V dnešní době pouze Extra R800 umí zobrazit všechny módy. Čárky okolo horizontu musíš oželet, jinak jednotlivé položky jdou rozmístit jak jsi zvyklý.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: MinimOSD návody
PříspěvekNapsal: pon 25.01.2016 23:22 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 18.3.2010
Příspěvky: 2591
Bydliště: Zavar, SK
Hej, mam APM 2.8, to som zabudol napisat.
Inak som potom vecer zbadal, ze R800ka mi zle zobrazuje vysku :(
Asi skusim nieco dobastlit na APMkovy PWR konektor, nech to nevrieska koli baterke a pouzijem tu staru verziu...
Vdaka, aj ked ste ma moc nepotesili :mrgreen:

_________________
X9D & T16Pro & TX16S & nejaké lietadlá, heli a koptéry www.rcmodelytt.sk


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: MinimOSD návody
PříspěvekNapsal: úte 26.01.2016 10:44 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 19.11.2013
Příspěvky: 3078
Bydliště: Olomouc, ČR
Zle zobrazuje výšku? To není možné, zobrazuje to co APM pošle. Samo si to vymýšlí jenom ty varovná hlášení.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: MinimOSD návody
PříspěvekNapsal: úte 26.01.2016 13:34 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 18.3.2010
Příspěvky: 2591
Bydliště: Zavar, SK
Nuz... nevravim, ze si vymysla, ale ked mi MP ukazuje 0.6m, tak OSD mam -17m a na zmenu vysky nereaguje. S 2.0 to chodi korektne, zobrazi 1m ( co je OK) a ked zdvihnem kopteru vyssie, tak slusne ukaze 2m...
Je dost mozne, ze je porucha medzi stolickou a klavesnicou, uprimne, dost ma to MinimOSD se...srdi, zabil som s nim cely vikend s nulovym vysledkom 8)
Mozno este skusim tu R800, ale skor asi pojdem cestou emulaciu PWR modulu a necham tam 2.0, aj tak sa mi viac paci...

_________________
X9D & T16Pro & TX16S & nejaké lietadlá, heli a koptéry www.rcmodelytt.sk


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: MinimOSD návody
PříspěvekNapsal: stř 23.03.2016 8:53 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 10.11.2010
Příspěvky: 603
Bydliště: Ostrava
Zdravím chtěl bych se někoho zeptat na tuto hlášku ,začala se mi tam objevovat a udaje zmizely,obraz zustal.Nevím jestli je po něm nebo se to dá ještě zachránit.


Přílohy:
IMG_20160322_154513.jpg
IMG_20160322_154513.jpg
[ 77.06 KiB | Zobrazeno 1714 krát ]

Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: MinimOSD návody
PříspěvekNapsal: stř 23.03.2016 9:22 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 28.6.2012
Příspěvky: 1658
Bydliště: Chrudim
Jo to je na arducam, časté. Zkus ho resetovat tlačítkem. Jinak doporučuji spíš minimosd pro, s R800 mne vše chodí v pohodě.

_________________
Open9x, Ultimate lrs, I like open system :-) on copters.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: MinimOSD návody
PříspěvekNapsal: stř 23.03.2016 9:31 
Helimaniacs Brno
Helimaniacs Brno
Uživatelský avatar

Registrován: 1.4.2010
Příspěvky: 2575
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
Co to to R800

_________________
Logo 600 + spirit


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: MinimOSD návody
PříspěvekNapsal: stř 23.03.2016 10:13 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 28.6.2012
Příspěvky: 1658
Bydliště: Chrudim
je to verze minim osd extra http://diydrones.com/forum/topics/adding-extra-functions-to-minimosd

_________________
Open9x, Ultimate lrs, I like open system :-) on copters.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: MinimOSD návody
PříspěvekNapsal: stř 23.03.2016 10:20 
Helimaniacs Brno
Helimaniacs Brno
Uživatelský avatar

Registrován: 1.4.2010
Příspěvky: 2575
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
aha od toho sem upustil protoze je to uzavrene a neda se tam nic nastavit :(

_________________
Logo 600 + spirit


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 118 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz