RCmania.cz - web pro modeláře a modely
http://rcmania.cz/

MinimOSD návody
http://rcmania.cz/viewtopic.php?f=132&t=74037
Stránka 6 z 8

Autor:  jamesgsf [ stř 23.03.2016 10:54 ]
Předmět příspěvku:  Re: MinimOSD návody

Co potřebuješ nastavovat? Létán s ním více jak dva roky a bez problémů. Pro mne je tam vše co potřebují pro copter. Bohužel arducam mne připravoval spoustu překvapení a takhle vypadával pak nechtěl startovat a podobně. S extrou v pohodě.

Autor:  error414 [ stř 23.03.2016 11:29 ]
Předmět příspěvku:  Re: MinimOSD návody

vsechno :D. kdyz se me nelibi chovani tak si ho upravim, u R800 neupravim nic

Autor:  jamesgsf [ stř 23.03.2016 11:33 ]
Předmět příspěvku:  Re: MinimOSD návody

Jo programátor to řeknu hned :-)

Autor:  Ryko [ čtv 24.03.2016 21:49 ]
Předmět příspěvku:  Re: MinimOSD návody

ja jsem žádne minimosd pro nenašel, nemůžete mne nasměrovat

Autor:  pixel1 [ pát 25.03.2016 18:30 ]
Předmět příspěvku:  Re: MinimOSD návody

Jak napajite minimosd? Já jen přes port ardupilota nevadí to? Není lepší vytáhnout napájení zvlast? Ptám se proto, že mi osd vypadává. Po startu koptery do minuty vypadne. Když jsem na zemi je vše ok.

Autor:  kraro [ pát 25.03.2016 19:52 ]
Předmět příspěvku:  Re: MinimOSD návody

pixel1 píše:
Jak napajite minimosd? Já jen přes port ardupilota nevadí to? Není lepší vytáhnout napájení zvlast? Ptám se proto, že mi osd vypadává. Po startu koptery do minuty vypadne. Když jsem na zemi je vše ok.

Osvědčilo se mi napájení nezávisle na pohonných bateriích koptéry. Beru šťávu z baterky, kterou mám na gimbal.

Autor:  ondrascz [ sob 26.03.2016 12:57 ]
Předmět příspěvku:  Re: MinimOSD návody

Ryko píše:
ja jsem žádne minimosd pro nenašel, nemůžete mne nasměrovat


http://lmgtfy.com/?q=minimosd

pixel1 píše:
Jak napajite minimosd? Já jen přes port ardupilota nevadí to? Není lepší vytáhnout napájení zvlast? Ptám se proto, že mi osd vypadává. Po startu koptery do minuty vypadne. Když jsem na zemi je vše ok.


5V z 3A bucku pres FC. Absolutne bez potizi (na micro minimosd). Dokonce nemam ani zapojenou zem videa, vse jede na spolecnou, kterou si taham z UARTu. Nevypadne ani pri nebeskem vytahu ;). S 1A 7805 jsem mel vypadky maxika porad.

Autor:  jamesgsf [ sob 26.03.2016 18:05 ]
Předmět příspěvku:  Re: MinimOSD návody

Taky jedu ze step down regulátoru https://www.google.cz/search?q=step+Dow ... g0j7ooM%3A.

Autor:  jamesgsf [ ned 03.04.2016 8:17 ]
Předmět příspěvku:  Re: MinimOSD návody

Nemáte někdo upravený firmware minimosd pro ezuhf?

Autor:  j.s [ stř 29.06.2016 15:39 ]
Předmět příspěvku:  Re: MinimOSD návody

Ahoj, potřeboval bych nějaký tip, proč se mi nenahraje charset na tohle minimOSD.
Mám proletované jumpery a při připojení FTDI svítí diody na obou částech OSD.. FW se updatne, ale když nahraju charset, tak se "OSD_config" tváří, že vše proběhlo, ale horizont je furt rozsypanej..
FW s charsetem i konfigurační appkou jsem stáhl na stránkách ardupilota a snažím se to rozjet na pixhawku...
Potřebné údaje mi to zobrazuje, ale horizont se místo čáry mění na text

Autor:  error414 [ stř 29.06.2016 15:41 ]
Předmět příspěvku:  Re: MinimOSD návody

Aby se nahraly fonty je potreba mit napajeni i 12v vetve

Odesláno z mého E2303 a podpis odstraním

Autor:  j.s [ stř 29.06.2016 15:43 ]
Předmět příspěvku:  Re: MinimOSD návody

error414 píše:
Aby se nahraly fonty je potreba mit napajeni i 12v vetve

Odesláno z mého E2303 a podpis odstraním

Jakože i s proletovanými jumpery tam mám přivést 12V?

Autor:  error414 [ stř 29.06.2016 15:49 ]
Předmět příspěvku:  Re: MinimOSD návody

Za pokus nic nedas. Ja taky bojoval s nahranim fontu a podarilo se az sem privedl 5v z paluby, a 12v na video strani. Teda pokud mas 12v video.

Odesláno z mého E2303 a podpis odstraním

Autor:  j.s [ stř 29.06.2016 16:41 ]
Předmět příspěvku:  Re: MinimOSD návody

Nevim teda, ale když to mám proletované, tak mi napětí jde do obou stran, takže jsou napájeny opa čipy.. když tam teď přivedu 12V, neodpálim náhodou tu 5V stranu?

Autor:  OK2BUH [ stř 29.06.2016 16:50 ]
Předmět příspěvku:  Re: MinimOSD návody

To určitě odpálíš. S proletovanými jumpery můžeš dát jenom 5V. Ale charset by to mělo nahrát i s 5V. Podstatné je aby bylo napětí na obou stranách. Mě to nahraje i s 5V. Ale můžeš zkusit dát na video stranu 12 V ale potom musíš jumpery odstranit a digi stranu napájet 5V.

Stránka 6 z 8 Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/